Gönderen Konu: 2006 Corolla 1.6 SD AT Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 10389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
2006 Corolla 1.6 SD AT Yakıt Tüketimi
« : Mayıs 21, 2006, 13:03:09 »
Merhaba, bir kaç hafta önce bu aracı 2. el olarak satın aldım. Yakıt tüketimi hakkında merak ettiğim şeyler var;

yol bilgisayarı her hangi bir arıza sebebinden dolayı kaynaklanan yakıt tüketimi artışını gösterdiği değerlere yansıtabiliyormu? bunu soruyorum çünkü aracımın yol bilgisayarında toyotanın standart fabrika verilerinin 2 ila 2,5 litre üzerinde yakıt tüketimi görüyorum .

birleşik tüketimim 10,5 lt/100km in altına düşmüyor, bu birleşik deger fabrika verilerinde 7,8 lt/100km ve bu model aracın şehir içi yakıt tüketim 10,5 lt/100km degerinde .  aracı elimden geldiği kadar nazik kullanıyorum yani ani hızlanma frenleme yapmıyorum veya yokuş inerken gaza pek basmıyorum ama bilgisayara yansıyan değerler bu şekilde, bu durum normalmi sizce?

hemen şunuda söyleyeyim; %30 şehir dışı, % 70 şehir içi kullanımım var ortalama.

evet yani toyota aracı pazarlayabilmek için yayınladıgı degerleri düşükmü tutuyor, yoksa benim kullanımımdamı bir problem var yada yol bilgisayarındamı?

bahsettiğim konularda beni biraz aydınlatabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olacağım zira yakıt tüketimi mevzusu beni corolla ve toyotadan dan cidden sogutmak üzere...

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 21, 2006, 13:03:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2006, 19:14:55 »
Ben ortalama 7.4 ü gördüm ve hesap olarak ta yaklaşık aynı değerlere geliyor. Kullanım şekline göre tüketim çok farkediyor. Örneğin 2000 devirde vites değiştirmek yerine 3000 devirde falan değiştirirsen 1 litre civarı fazla tüketim yapmış oluyorsun (Bilgisayara göre)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2006, 22:21:59 »
evet yani toyota aracı pazarlayabilmek için yayınladıgı degerleri düşükmü tutuyor [/quote]

böyle bişey mümkün değil..
kullanım tarzıyla ilgili bişey motorla iyi anlaşacaksın  
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2006, 15:24:51 »
Aracınız hayırlı olsun

Bendede aynı araçtan var. Şu an 1500 km civarındayım haftasonu boluya gidip geldim.

Uzun yolda 100 ve 140 km arasında sürekli değişken bazen 190 km hızda kullandım ortlama tüketimim 9 litre oldu.

Aracı eşim kullanıyor çok kısa mesafe kullanıldığı için şehiriçi tüketimim 13 litre civarı.

İkince el olarak kaça aldınız acaba bende 2. el alıyordum satıcı 3 defa tamam satıyorum diyip sürekli saçma bahaneler ile vazgeçip bizimle oynamıştı yoksa bende 2006 sedan terra AT 10.000 km lacivert araç alıyordum. 25.250 ye el sıkışmış 1 hafta bizi oyalamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2006, 13:19:06 »
Yol bilgisayarını hiç sıfırlıyor musunuz? Yoksa hep aynı mı duruyor? Yakıt tüketimi, trafik koşulları, yol durumu ve kullanım tarzına bağlı olrak değişkenlik gösteriyor. Şehir içinde benim 8 yaktığım da oldu, 13 de. Ama normal şehir içi trafiğinde 10-11 lt. arası izlemesi lazım. Şehir dışında ise ben 6.7 gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2006, 18:28:19 »
Alıntı yapılan: aseroglu
evet yani toyota aracı pazarlayabilmek için yayınladıgı degerleri düşükmü tutuyor, yoksa benim kullanımımdamı bir problem var yada yol bilgisayarındamı?
[/quote]

toyota böyle basit oyunlar satsaydı en çok satan araba olurmuydu
ayrıca mesela avensis in farbika verisi 9.5 litredir ben 9 dan yukarı görmedim 8.4 normalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2006, 23:46:01 »
2001 corolla ile şehir dışı ortalaması 6,2 (otobanda 140 civarı gittim) ....şehir içinde ise 10,5-11,5 civarı tüketim değerleri var...biraz yüksek ama bunu bulunduğum şehrin engebeli araziye sahip olmasına bağlıyorum...eğer düz bir şehir olsa herhalde 8 li değerleri görebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2006, 01:29:42 »
Alıntı yapılan: vedat bulat
2001 corolla ile şehir dışı ortalaması 6,2 (otobanda 140 civarı gittim) ....şehir içinde ise 10,5-11,5 civarı tüketim değerleri var...biraz yüksek ama bunu bulunduğum şehrin engebeli araziye sahip olmasına bağlıyorum...eğer düz bir şehir olsa herhalde 8 li değerleri görebilirim...
[/quote]
Artvin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2006, 23:05:37 »
merhabalar... geç cevap için özür dilerim, aseroglu adlı kullanıcı benim fakat hesabımda sorun oldugu için tekrar kayıt oldum ve farklı bir kullanıcı ismi aldım öncelikle bunu söyleyeyim...

bülent bey, 2005 aralık çıkışlı bu araç ve 27,000 ytl ye aldık corollanın sol AT sedan versiyonu gümüş renk, alalı 1.5 ay oldu ve 9000km de idi.... açıkcası iyi bir fiyata aldığımı düşünüyorum...

görkem bey dediğinize katılıyorum, son bi kaç hafta içinde aracı daha iyi tanıyorum artık dediğiniz gibi " normal şehir içi trafiğinde 10-11 lt" evet benim ortalamada bu şekilde ve bir sorun yok anlaşıldı

kerim bey e de bir şey söylemek istiyorum, yanlış anlamanızı istemem ben toyota için olumsuz bir şey söylemek istemedim istememde zaten 88 yılında corona almış ve senelerce kullanmış birisi olarak gayet memnunum içiniz rahat olsun efendim  ama pazarlamanında acımasız olan bazı kuralları var tahmin ediyorum

beni panikleten sanırım otomobili ilk aldıgım dönemde daha yogun olarak şehir içi kullanmamdı, ama açıkcası istanbul için bu fabrika verileri pek geçerli gözükmüyor  bunada itiraz ederseniz panik halim devam edecek

selamlar...
cevap yazan herkese teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2006, 10:31:33 »
bence yakıt tüketiminin hala en iyi göstergesi bir depo ile kaç km gittiğinizdir, çünkü yol bilgisayarları ne kadar akıllı olurlarsa olsunlar hep dolaylı yollardan ölçüm yaparlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2006, 16:33:00 »
Yol bilgisayarı sıfırlanmadığı zaman tüketim fazla gözükebiliyor.

Toyotanın fabrika verilerine en sadık firma olduğunu bile söyleyebilirim rahatlıkla.Gerçekten mütevazi değerler veriyorlar.

Şehir içinde otomatik vites biraz fazla yakabilir ama 9lt civarı olmasını beklerdim.Bence siz mil modunda flnde kullanıyor olabilirsiniz onada bir bakın.10-11 lt diyede endişelenmeyin,bu biraz alışmayla biraz trafik anlayışımızla ilgili.Siz keyifle kullanmanıza bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2006, 21:02:06 »
bünyamin bey bahsettiğim deger litre/100km dir...

evet nihayet dediğiniz gibi depoyu fulledim ve istanbuldan ankaraya yola çıktım, yol bilgisayarınıda tamamen sıfırladım, sakaryada bir süre şehir içinde dolandım ( 25 km kadar ) ankaraya ulaştım yaklaşık 470 km yol yaptım ve hala depomun en alttaki çeyrek kısmı dolu gözüküyor, benzin bittiğinde tüm degerleri ve rakamları buraya girecegim. sanırım bu konu artık açığa kavuşmuş olacak, yakıt tüketimi hakkında merak edenleride tatmin eden veriler olacak...

selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2006, 18:57:36 »
Yol bilgisayarına göre tüketim hesaplamak hata olur, depoyu fulleyin, kullanın tekrar fulleyip ne kadar yaktığını tespit edin. Bununla beraber otomatik vite bir corolla için 10-11 lt çok anormal değil şehir içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2006, 12:06:47 »
evet depoyu fulledim istanbuldan ankaraya dogru yola çıktım, istanbul , sakarya ve ankarada yaklaşık 70
km şehir içinde gittim geri kalan tüm yolu otobanda yaptım ve benzin ışığı yandı, ışığın yanmasıyla değerleri
okudum ve aşağıda yazıyorum,

(benzin ışığı yandığı anda)

toplam alınan yol : 522.8 Km
ort. yakıt tüketim : 8.5 L/100Km
ortalama hız .......: 75 Km/Saat

sanırım oldukça normal degerler şimdi bazı hesaplamalar yapıyorum, 100 km de ortalama yakıt tüketimi
8.5 litre olduguna göre
(yol bilgisayarına göre ), 55 litrelik bir depo benzin ile aracın 647 Km menzile
sahip olması lazım.

buda demek oluyor ki benzin ışığı yandığı andan itibaren bu araç maximum 120 Km daha yol gidebilmelidir...

Bu durumda benzin ışığı yandıktan sonra güvenli olarak gidilebilecek yol miktarını 80 Km olarak düşünürsek,
güvenli olarak düşünebilecegimiz menzil 607 Km oluyor.

evet şimdi güvenli menzile göre fiyat hesabı yapıyorum,

benzin Lt fiyatı..............: 3 YTL/Lt
depo hacmi...................: 55 Lt
bir dep. benzin maliyeti : 165 YTL
güvenli menzil...............: 607 Km
Km başına ücret............: 0.271 YTL ( 270 bin lira )

ve sonuç

BİRLEŞİK OLARAK TÜM DEĞERLER;

ort. yakıt tüketim..........: 8.5 L/100Km
ortalama hız ................: 75 Km/Saat
depo hacmi...................: 55 Lt
güvenli menzil...............: 607 Km   (maximum menzil : 647 Km)
benzin Lt fiyatı..............: 3 YTL/Lt
bir dep. benzin maliyeti : 165 YTL

Km başına ücret............: 0.271 YTL(minimum ücret :0.255 YTL, Maximum menzile bağlı olarak)

Sıkıcı bir iş oldu ama  işe yaradığını tahmin ediyorum, kilometrede 270bin yakmışım,  bana makul
geldi bu değer , tabi asıl hesaplamalarda çıkan maximum menzil degerinden 40 Km düşülerek  ortaya çıktı
bu deger(güvenli menzil için) buna dikkat çekmek istiyorum, yani kilometrede yaktığım yaklaşık 255 bin
olarakta düşünülebilir bir manada.

Bu genel çalışma için son yorumlarınızı bekliyorum(onay yada itiraz) sanırım ondan sonrada bu mevzu artık
sonuçlanmış olacak  acaba bu bilgileri test bölümünede girmelimiyim?

Bu arada tecrübelerinize yada bilginize dayanarak, bu otomobilin benzin ışığı yandıktan sonra kullanıma
göre; 80 ila 140 km arası gidebileceğini öngörebiliyorsanız, yol bilgisayarıda işini iyi yapıyor demektir, bunu
eklemek istedim...

tabi bu ışık sonrası degerleri lütfen yol bilgisayarının bana verdiği ortalama hız değeri ile düşünün yani şehir dışı değerlerine göre  ...

cevap yazan herkese tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2006, 12:07:56 »
Aslında ışık yandıktan sonra depoyu bir kez daha fulleseydin,tam yakıt miktarı da çıkacaktı, ışık yandığında depoda ne kadar benzin kaldığı da ...  O zaman kesin bir hesaplama olabilirdi.

Çalışma ve bilgiler için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2006, 12:19:39 »
evet Günal bey çok iyi bir hatırlatma yaptınız bana teşekkürler,  bu testten önce yani depoyu fullediğimde ışık tam olarak yanmaya başlamıştı ve depo 42 lt benzin aldı, yani daha 13 litre benzin vardı demekki, aslında bunu görünce şaşırdım ve hatta acaba deponun hacmi 55 lt degilmi diye düşündüm bi an acemilik işte

her neyse o zaman 8.5 L/100Km lik yakıt ortalaması ve depodaki 13 litre ile ışık sonrası 152 km lik menzil elde ediyoruz, sağolun, yol bilgisayarı  doğru bilgi veriyor  30 km den bişi olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2006, 12:30:51 »
yahu  gerçi bu 152 km bana bayaa fazla geldi ama:), yani acaba cidden arabayı ekonomik kullansak ilk ışık sinyalinden sonra bu kadar gidermiki?  ben en kısa zaman bagaja bi damacana benzin koyup bunuda deneyecegim  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2006, 13:30:38 »
valla wv hakkında hiç bi fikrim yok  ama degerleri begenmene sevindim içim rahatladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2006, 16:24:52 »
Bu hafta sonu bende İstanbul dan Ankara ya 3. yaşındaki kızımı gezdirmek için gidiyorum. Aynı ölçümleri bende 2006 Corolla 1.6 Sedan Terra AT modeli ile yapıcam bakalım sonuç ne çıkıcak

Bu arada Ankara ya Atamızı ziyarete Anıtkabire, Hayvanat bahçesi, Harikalar diyarı ve Atakule tepesinde yemek yemeyi planlıyorum.

Tavsiye ediceğiniz yerler varmı acaba

Alıntı yapılan: Levent Sevim
12 lt net yer kalıyor ışık yanınca

değerler güzel bence..vw ciler mumla arıyor bunları
[/quote]

Eski bir VW kullanıcısı olarak uzun yolda 99 model passat 1.8T otomatik aracımla uzun yol testlerimde 110 km sabit hızda ( cruise control ile ) ortalama tüketimim 100km de 7,5 litre civarıydı.

Ama trafikte corolla ile 11 litre yaktığım yerde passatta 15 litreyi buluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2006, 02:50:07 »
Alıntı yapılan: sacit eroğlu
yahu  gerçi bu 152 km bana bayaa fazla geldi ama:), yani acaba cidden arabayı ekonomik kullansak ilk ışık sinyalinden sonra bu kadar gidermiki?  ben en kısa zaman bagaja bi damacana benzin koyup bunuda deneyecegim  
[/quote]

Banada 150 km çok geliyor. Açıkçası o kadarına güvenemem. Ben ışık yandığı zaman benzin koymayı tercih ediyorum genelde. Arkadaşımın Transporteri ile ıssız Dereköy yollarında gecenin bir yarısı yakıt ışığı yandıktan sonra gittiğimiz 80 km ve bu sürede döktüğümüz soğuk terler benim için acı bir tecrübe oldu zaten  

Bu arada damacana testini sabırsılıkla bekliyorum ...