Gönderen Konu: tamponu sürttüm ne önerirsiniz?  (Okunma sayısı 22977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
tamponu sürttüm ne önerirsiniz?
« : Temmuz 20, 2011, 00:31:47 »
arkadaşlar evin bahçesindeki otopark dar olduğundan duvara çok yakın par ediyordum.park ettiğim yerden çıkayım derken dalgınlıkla arka tamponun sağ tarafını sürttüm.boya baya gitti.tamponda ufak tefek başka çizikler de vardı o yüzden tamponu tamamen boyatmak istiyorum.kaskom var.autoking düşündüm önce çünkü kasko delinmeden yapıyorlar ancak onlar hakkında epeyce olumsuz yorum okudum netten.servise gidip kaskodan yaptırsam kaskomdaki hasarsızlık indirimi bir kadememi gider yoksa tamamen mi? bir basamak giderse servise yaptırayım diyorum.yoksa dışarda bir boyacıya mı gitsem.şimdi ne yapmamı önerirsiniz?
2005 Corolla 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

tamponu sürttüm ne önerirsiniz?
« : Temmuz 20, 2011, 00:31:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: tamponu sürttüm ne önerirsiniz?
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2011, 00:36:09 »
Tampon boyası çok bişey tutmaz,kaskoyu deldirmeye değmez.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2011, 01:11:26 »
anadolu sigortaysa zaten servise bile gönderseniz servis autoking'e gönderiyor tamponu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2011, 01:33:44 »
dışarda yaptırsam ne kadar tutar bir de en önemlisi tonu tutturamama diye bir olay olur mu kaskom aksigorta
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2011, 11:04:14 »
benim yarisin ön tamponda 15 cm çağında bir ezik vardı onu götürdüm.sis far yuvasının üstünde  5 cm kadar yırtık oluşmuş.kaskonun mini onarım paketinden yaptırayım kasko bozulmasın dedim 70 tl vermeniz lazım dediler bende öyle binmeye devam ediyorum.altı üstü plastik tampon.NAZARLIK o naarlık bırak kalsın derim   :D
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2011, 15:44:12 »
Poliçenizde hasarsızlık indirimiyle ilgili özel şartlar nedir acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2011, 15:57:49 »
orijinalite gitti artık, boyatsan bile "tamponu boyalı araba" diye huzursuz olacağına , arabayı sat, gıcır gıcır yeni bi tane alırsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2011, 22:06:41 »
Kemal Abi sana bi galeri açalım bizim sattıklarımızı pazarla.camrye binersin artık.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2011, 22:21:12 »
geçen serviste arka tamponu komple 200 liraya boyattım.bizim salak komşu boydan boya çizmişti.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2011, 22:38:50 »
Kemal Abi sana bi galeri açalım bizim sattıklarımızı pazarla.camrye binersin artık.
hahaha çok iyi fikir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2011, 00:44:18 »
yusuy bey nazarlık gib değil k i önceden birkaç küçük çizik vardı onlara nazarlık diyordum ama şimdi arka tamponun sağ tarafı nerdeyse baştan sona çizildi. ufak tefek şeyleri kafaya takan biri değilim.
benim yarisin ön tamponda 15 cm çağında bir ezik vardı onu götürdüm.sis far yuvasının üstünde  5 cm kadar yırtık oluşmuş.kaskonun mini onarım paketinden yaptırayım kasko bozulmasın dedim 70 tl vermeniz lazım dediler bende öyle binmeye devam ediyorum.altı üstü plastik tampon.NAZARLIK o naarlık bırak kalsın derim   :D
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2011, 00:46:01 »
kemal abi naptın ya tamponun boyalı olması çok sıradan bence. 6 yıllık bir arabanın sadece tamponu boyalıysa alıcı olsam gözü kapalı alırım.tampon için araba gözden çıkarılır mı?
orijinalite gitti artık, boyatsan bile "tamponu boyalı araba" diye huzursuz olacağına , arabayı sat, gıcır gıcır yeni bi tane alırsın
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2011, 00:54:50 »
Hakkı bey aynen yazıyorum.
Hasarsızlık İndirim Klozu: İşbu poliçenin vadesi içerisinde yalnızca bir hasar gerçekleşirse (sigorta şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya 1 defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere) hasar sebebine bakılmaksızın hasarsızlık indirim hakkı kaybolmayıp bir kademe aşağıya indirilecektir. Poliçede 1.yıl hasarsızlık indirimi bulunması halinde (%30), bu indirim tamamen kaldırılmayıp % 15 olarak uygulanacaktır. Sigorta Şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya bir defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere, poliçe vadesi içerisinde birden fazla hasar gerçekleşir ise hasarsızlık indirim hakkı tamamen kaybolacaktır

Poliçenizde hasarsızlık indirimiyle ilgili özel şartlar nedir acaba?
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2011, 08:47:04 »
Şu anki hasarsızlık oranınızı ve priminizi bilmiyorum ama aşağıda yazdığınız şartlar dahilinde kaskoyu kullanmanıza değmez diye düşünüyorum.

Hakkı bey aynen yazıyorum.
Hasarsızlık İndirim Klozu: İşbu poliçenin vadesi içerisinde yalnızca bir hasar gerçekleşirse (sigorta şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya 1 defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere) hasar sebebine bakılmaksızın hasarsızlık indirim hakkı kaybolmayıp bir kademe aşağıya indirilecektir. Poliçede 1.yıl hasarsızlık indirimi bulunması halinde (%30), bu indirim tamamen kaldırılmayıp % 15 olarak uygulanacaktır. Sigorta Şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya bir defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere, poliçe vadesi içerisinde birden fazla hasar gerçekleşir ise hasarsızlık indirim hakkı tamamen kaybolacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2011, 09:14:40 »
araca yaşınada baktığında auto kınge gitmeni öneririm... auto kınge git bedava yaptır  beğenmez isen kaskodan gidip yaptır, kaskoyu devreye sokacaksak tamponu kır ki yenisi ile değişim versinler :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2011, 13:12:51 »
şu an hasarsızlık oranım 3.yıl ve %50 gelecek ay yeniden kasko olacak ve 4.yıl %60 olacak.
Şu anki hasarsızlık oranınızı ve priminizi bilmiyorum ama aşağıda yazdığınız şartlar dahilinde kaskoyu kullanmanıza değmez diye düşünüyorum.

2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2011, 13:16:34 »
auto kinge güvenebilsem zaten pek düşünmeyeceğim ama netten yorumlar okuyunca hakkalarında baya şüphelerim oldu. bulunduğum yerde auto king yok. memlekete gittiğimde ancak manisada yaptırabilirim.Mainsa auto king hakında bilgisi olan var mı?
araca yaşınada baktığında auto kınge gitmeni öneririm... auto kınge git bedava yaptır  beğenmez isen kaskodan gidip yaptır, kaskoyu devreye sokacaksak tamponu kır ki yenisi ile değişim versinler :))
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2011, 13:23:50 »
bana 70 tl verin yapalım diyen autoking zaten.kaskomda muafiyet yok.mini onarım paketim var ama plastik tamponun yırtığı yapıştırmak ve toplam 20 cm kare yeri boyamak için ekstradan 70 tl istediler.yani herkes tuttuğunu öpmeye çalışıyor.sanayide sordum 150 tl dediler.tanıdık biri olsa sanayide 70 e yapar bence evrak mevrağa gerek olmaz.yani kaskolar kaza dışında tırı vırı.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2011, 13:43:40 »
şu an hasarsızlık oranım 3.yıl ve %50 gelecek ay yeniden kasko olacak ve 4.yıl %60 olacak.

Bu mükemmel sicili bence bozmayın. Ayrıca kaskoyu kullanırsanız bir kademe düşecek yani fazladan % 10 prim ödeyeceksiniz ve bu muhtemelen 80-100 TL civarında bir rakam olacaktır. Kendi cebinizden ödeseniz de bu civarda bir rakama bunu halledebileceğinize ve çok daha önemlisi -Allah göstermesin- yenilenme tarihine kadar kaskoyu kullanmanızı gerektirecek ciddi bir durum oluşursa hasarsızlık indirimizinizi tamamen kaybedeceksiniz. Kasko seçeneğini tamamen eleyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2011, 20:22:40 »
ben bizzat babamla maslaktaki autoking e sorduk ak sigorta bizim mini onarımlr kaskonuzu bozuyor dediler yani seneye indirimli değil pahalı ödüyormuşusz
Öyle saçmalıkmı olurmuş ya, o zaman onun adı mini onarım olmaz, kazıklama onarımı olur, kasko delindikten sonra ne yapayım minisini, , maksisinde bile araç bedelinin % 10  tutarında onarımlar kaskoyu bozmazken..... cık cık cık