Gönderen Konu: tamponu sürttüm ne önerirsiniz?  (Okunma sayısı 22271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: tamponu sürttüm ne önerirsiniz?
« Yanıtla #20 : Temmuz 21, 2011, 20:26:21 »
kemal abi naptın ya tamponun boyalı olması çok sıradan bence. 6 yıllık bir arabanın sadece tamponu boyalıysa alıcı olsam gözü kapalı alırım.tampon için araba gözden çıkarılır mı?
yok ya ben işin şakasındayım
benim ön tampon 5 kere arka tampon 3 kere boyandı, sonunda ön tampon artık boya tutmamaya başladı, değiştirttim, .. tampon sonuçta , plastik malzeme, boyansa n'olur, deiştirilse n'olur, satacağın zaman kimse onu kale almıyor, aracın değerini falanda düşürmez, önemli olan gövdeye metal kısımlara zarar gelmesin

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 21, 2011, 20:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Temmuz 21, 2011, 23:50:43 »
Teşekkür ederim Hakkı bey
Bu mükemmel sicili bence bozmayın. Ayrıca kaskoyu kullanırsanız bir kademe düşecek yani fazladan % 10 prim ödeyeceksiniz ve bu muhtemelen 80-100 TL civarında bir rakam olacaktır. Kendi cebinizden ödeseniz de bu civarda bir rakama bunu halledebileceğinize ve çok daha önemlisi -Allah göstermesin- yenilenme tarihine kadar kaskoyu kullanmanızı gerektirecek ciddi bir durum oluşursa hasarsızlık indirimizinizi tamamen kaybedeceksiniz. Kasko seçeneğini tamamen eleyin bence.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Temmuz 21, 2011, 23:52:03 »
Ben de şaka olabileceğini düşünmüştüm :) teşekkür ederim Kemal bey
yok ya ben işin şakasındayım
benim ön tampon 5 kere arka tampon 3 kere boyandı, sonunda ön tampon artık boya tutmamaya başladı, değiştirttim, .. tampon sonuçta , plastik malzeme, boyansa n'olur, deiştirilse n'olur, satacağın zaman kimse onu kale almıyor, aracın değerini falanda düşürmez, önemli olan gövdeye metal kısımlara zarar gelmesin
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2011, 23:52:44 »
peki serviste mi boyatmalıyım yoksa dışarda herhangi bir boyacıda mı?
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Temmuz 22, 2011, 15:48:25 »
evet gümüş gri ve toyotanın bu kasralarını gümüş grisi hafif beje çalıyor ben de ondan çekiniyorum.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Temmuz 22, 2011, 17:13:41 »
Auto king 70 istemis birde eskişehirde bende anadolu sigortanın full kaskosu var gecen aradım ufak cizikler için getirin bakalım dediler para isterlerse exradan bununla ilgili kasko firmasına gerekli sikayetlerde bulunurum onarmak zorundalar ufak bir katalok verdiler orda hersey var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Temmuz 22, 2011, 19:58:55 »
benimkide gümüş grisi serviste boyattım orjinal gibi oldu.araç yeni olduğu için boya pek belli olmmuyor.boyattıracaksan bence serviste boyat nede olsa orjinal boya kullanıyorlar.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Ağustos 18, 2011, 14:14:15 »
arkadaşlar evin bahçesindeki otopark dar olduğundan duvara çok yakın par ediyordum.park ettiğim yerden çıkayım derken dalgınlıkla arka tamponun sağ tarafını sürttüm.boya baya gitti.tamponda ufak tefek başka çizikler de vardı o yüzden tamponu tamamen boyatmak istiyorum.kaskom var.autoking düşündüm önce çünkü kasko delinmeden yapıyorlar ancak onlar hakkında epeyce olumsuz yorum okudum netten.servise gidip kaskodan yaptırsam kaskomdaki hasarsızlık indirimi bir kadememi gider yoksa tamamen mi? bir basamak giderse servise yaptırayım diyorum.yoksa dışarda bir boyacıya mı gitsem.şimdi ne yapmamı önerirsiniz?

Benzer bir olayda geçen ay benim başıma geldi,arabanın sağ arka tamponuna sürttüler. Sürtende kişiden direkt olarak tahmini boya parasını aldım ayak üstü.Usta bir boyacı buldum,tanıdıklarla.sadece tamponun köşesini boyayalım dedi,Okey dedim.60'a anlaştık. Kolay kolay beğenmem ama rengini çok iyi tutturmuş.Hatta boyayı bile bana verdi, başka bir yere birşey olursa gerekirse yanında bulunsun diye. Üstüne cila da attırdım,lokal boya, çizikler,iç temizliği,kaput taş izleri ,ufak marşpiyel eziği toplam 200'e gıcır gıcır yaptı.Boyayı çamurluk içilerine sıçratması hariç (o kadar olsun dedim) iyi bir işçilik çıkarttı.Yetkili servise gitsem tahmin bile edemiyorum masrafı...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 18, 2011, 14:56:06 »
 arabasnı (auris) harpten çıkmışa çevirmiş bir kadın sürücü, geri geri gelirken ön tamponuma hafifçe vurdu
tutanak falan  vs vs  servise gittim, basit bir lokal boya yapacaklar sanıyordum, oysaki tamponu söküp tamamen boyadılar, montaj yerlerinde bir şeyler değiştirdiler 980 Tl tuttu, Yeni tamponun bile daha ucuz olduğunu sanıyordum (700  falan)
gerçi benden para çıkmadı, kaskodan yaptılar, kasko ise zararını o kadının zorunlu tr.sig. dan alacak benim kasko indirimim bozulmayacak ama yinede yuuuhhh dedim , tampondaki 3-5 çizik 980 Tl.... aha sana servis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 18, 2011, 15:41:32 »
Nedense servisler kaskodan yapınca işlemi öyle abartıyorlarki gören araba pert oldu sanır.Adama  tampon boyandı desen  980 tl görünce inanmaz ki .Ama öyle...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ağustos 18, 2011, 16:36:27 »
Nedense servisler kaskodan yapınca işlemi öyle abartıyorlarki gören araba pert oldu sanır.Adama  tampon boyandı desen  980 tl görünce inanmaz ki .Ama öyle...

gerçektende öyle;
Arkadaşın arabası opel corsa tek kapı tamiri (ezilmiş) kaskodan 1500 tl yapıldı.faturasını görmesem inanmazdım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 18, 2011, 17:27:33 »
En iyisi tampona sahip çıkmak ve öyle olur olmaz yere sürtmemek lazım  :D :D :D
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 18, 2011, 23:56:26 »
Geçen kış ben ön tamponu 150TL seviste boyatmıştım.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ağustos 19, 2011, 01:32:06 »
 boya ciladan sonra şöyle oldu... Arkadaki ufaklık benim küçük sevgilim olur.... :)
<script src='http://img98.imageshack.us/shareable/?i=dsc07777k.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 19, 2011, 12:12:10 »
ben daha dün boyattım arka tamponu izmirde izmat diye bi yere daha önce autokinge gittim hiç memnun kalmadım boya akmış falandı hiç beğenmemiştim ama izmat çok güzel yapmış kasko konusunda kaskoda hasarsızlık indirimi bozulmadı bi alt kademeyede inmedi bunu hızlı onarım merkezlerinde yaptırırsınız bozulmadan kasko tabi poliçenizde mini hasar onarımı varsa...her poliçede bir mini hasar onarım hakkınız oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 19, 2011, 23:53:28 »
Her ikiside nefis:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ağustos 26, 2011, 23:05:02 »
arkadaşlar evin bahçesindeki otopark dar olduğundan duvara çok yakın par ediyordum.park ettiğim yerden çıkayım derken dalgınlıkla arka tamponun sağ tarafını sürttüm.boya baya gitti.tamponda ufak tefek başka çizikler de vardı o yüzden tamponu tamamen boyatmak istiyorum.kaskom var.autoking düşündüm önce çünkü kasko delinmeden yapıyorlar ancak onlar hakkında epeyce olumsuz yorum okudum netten.servise gidip kaskodan yaptırsam kaskomdaki hasarsızlık indirimi bir kadememi gider yoksa tamamen mi? bir basamak giderse servise yaptırayım diyorum.yoksa dışarda bir boyacıya mı gitsem.şimdi ne yapmamı önerirsiniz?

geçmiş olsun.autoking ile bizim şirkette çalışıyor ama çok bir olumsuz yönünü görmedim eğer onarım düzgün birşekilde yapılmazsa memnun olmadığınızı bildirip tekrar götürebiliyorsunuz ? diğer türlü yapmak isterseniz servise aracınızı götürdüğünüzde hasarsızlık indirimi bozulur kademe olarak her şirkerin uygulaması farklıdır  örneğin ; allianz sigortada her hasarda 2 kademe düşer hasarsızlık indiriminiz,ama bazı şirketlerde ilk hasardan sonra sıfırlanır ,gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 27, 2011, 01:46:19 »
Arka tamponun sağ köşesine sürttüler.Sol tarafıda hafiften ben sürttüm.Sağolsun mahallenin çocuklarıda arka tamponda 3-4 cm'lik kesik yaptılar.Kasko bitmeye yakın Auto kingde yama yaptıracağım.Daha önceki gümüş metalık aracımın tamponunu İzmir auto kingde yama yapmıştım.Temiz iş çıkarmışlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 28, 2011, 18:34:37 »
S A T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 28, 2011, 18:40:34 »
Otoking konusunda yapıkredi sigorta güzel anlaşma yapmış. Hasarları sınıflandırmış defalarca gidebiliyorsunuz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!