Gönderen Konu: Acil Cevap, Sizce Hangisi?  (Okunma sayısı 5623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Acil Cevap, Sizce Hangisi?
« : Temmuz 11, 2011, 13:35:17 »
İyi günler, lastikleri yenilemem gerek, 4 adet lastik alacağım ve piyasada yaptığım araştırmalar sonucunda, tercihlerimi 3 markaya indirgedim, Continental CEC3,  Bridgestone B330 EVO ve Michelin Enegry saver bu üçünden hangisini önerirsiniz, kullanan tecrübeli olan varsa , cevap bekliyorum...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Toyota Club Türkiye

Acil Cevap, Sizce Hangisi?
« : Temmuz 11, 2011, 13:35:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Acil Cevap, Sizce Hangisi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2011, 13:38:33 »
b330 yol sesini içeri çok fazla alıyor. Bence michelin
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2011, 13:43:47 »
Lastik alırken bu kadar acele etmeyin bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2011, 13:57:10 »
Ben energy saver kullanıyorum .1 yılında çok iyi olan lastiklerim şu an fiyasko denebilir bütün michelin kullanıcıları aynı şikayeti söylüyor ilk yıl çok iyi diye .yol sesi yok denecek kadar az tırnak yok gibi birşey sulu zeminde satabilizede hafif çamur bir yolda kesinlikle güvenmeyin.B330 kardeşime 1 ay önce aldık yorumlarıda çok olumlu .dişli fren mesafesi çok iyi bir lastik ayrıca yanakları ve sırt deseni türkiye şartlarına uygun üretilmiş 4 mevsim kullanılabilir yol sesi yapıyor .şehir içi ve arada köye kente giden biri iseniz tam anlamıyla siszn lastiginiz bu.sürekli uzun yol yapacaksanız michelin alın.continental için birşe diyemem babamda var 2 senelik lastik yenaklarında ince çalaklar var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2011, 14:01:15 »
kesinlikle ve kesinlikle nokian h serisi, derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2011, 14:04:41 »
Yol sesi hiç olmasın diyosanız Pirelli cinturato alın araba gidiyomu belli değil
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2011, 14:36:00 »
Michelinde ilk sene iyi ama sonra o da yol sesini içeri alıyor deniyor... Sanırım bu yol sesini zamana bağlı bişey... Zamanla doğru orantılı gibi...

b330 yol sesini içeri çok fazla alıyor. Bence michelin

Yani aslında aceleci olmamak gerek ama nereye kadar, yoksa bildiginiz bir kampanya mı var yakınlarda  :D

Lastik alırken bu kadar acele etmeyin bence
Ben energy saver kullanıyorum .1 yılında çok iyi olan lastiklerim şu an fiyasko denebilir bütün michelin kullanıcıları aynı şikayeti söylüyor ilk yıl çok iyi diye .yol sesi yok denecek kadar az tırnak yok gibi birşey sulu zeminde satabilizede hafif çamur bir yolda kesinlikle güvenmeyin.B330 kardeşime 1 ay önce aldık yorumlarıda çok olumlu .dişli fren mesafesi çok iyi bir lastik ayrıca yanakları ve sırt deseni türkiye şartlarına uygun üretilmiş 4 mevsim kullanılabilir yol sesi yapıyor .şehir içi ve arada köye kente giden biri iseniz tam anlamıyla siszn lastiginiz bu.sürekli uzun yol yapacaksanız michelin alın.continental için birşe diyemem babamda var 2 senelik lastik yenaklarında ince çalaklar var .
Yücel Bey aslında Michelin Energy Saver a sanki biraz daha yatkındım özellikle yol sesinş absorbe etmesi hususunda ama , bu sadece ilk sene için geçerli ise eğer, B330 EVO daha mantıklı tam türkiye şartları lastiği dediğinize göre
Yol sesi hiç olmasın diyosanız Pirelli cinturato alın araba gidiyomu belli değil
Hasan Bey;

peki ıslak zemin fren mesafesi nasıl, dört mevsim lastiğimi, tabi yol sesinin az olması önemli ama, diğer özellikleri nasıl, ne kadar zamandır kullanıyosunuz

kesinlikle ve kesinlikle nokian h serisi, derim
Hakkı Bey, bu Nokian nedir allah aşkına, ha buarada naptınız efsanenizi sattınız mı yoksa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2011, 14:49:09 »
Hakkı Bey, bu Nokian nedir allah aşkına, ha buarada naptınız efsanenizi sattınız mı yoksa :(

buyrun konuyu inceleyiniz :) adının duyulmadık olmasına aldanmayın !
yok henüz satmadım efsaneyi duruyo halen :D

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10911.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2011, 14:59:33 »
Nesi acil bunun anlayamadım =/
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2011, 15:03:57 »
Michelin'den markasının, adının hizmetini her energy saver denememde alamadım ;) O yüzden tavsiye edemeyeceğim. Sözüm meclisten dışarı, bu markayı övenleri sadece marka bağımlısı olarak nitelendirirken de seçimine de saygı duyuyorum. Bridgestone evo330'da ömrünün uzun olması ve son anına kadar ilk takıldığından söküp geri dönüşüme atana kadar ki ana kadar dayanıklılığını ve performansını göstermesi gönlümde taht kurdu diyebilirim. Tek dezavantajı diğer emsali lastiklere göre biraz gürültülü bir lastik oluşuydu. Continental eco contact 3 için ise kendim alıp kullanmadım fakat şirket araçlarının üzerinde kullananlar var evo330'dan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bu arada Continental'in satın aldığı ve aynı kalitede ürettiği Barum marka Brillantis 2 denilen lastiğinden hafta sonu corolla'ma aldım iyimi oldu kötümü oldu derken şehirlerarası yol denemesinde lastikler beni şaşırttı. Bekleniğimin üstünde bir performans aldım, üstelik bahsi geçen markalardan çok daha konforlu bir sürüş kazandı aracım, ayrıca inanılmaz sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2011, 15:12:16 »
bu nokian ı internette inceledim, yani etkileyici bir tasarımı var ancak, H serisininin 185/65/R14  ebatta lastiği (hepsiburada.com) yok galiba, 185/65/R14 olarak sadece " Nokian 185 65 R 14 XL 90 T Nokian WR G2 Lastik "   ürünü mevcut...

buyrun konuyu inceleyiniz :) adının duyulmadık olmasına aldanmayın !
yok henüz satmadım efsaneyi duruyo halen :D

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10911.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2011, 15:18:15 »
AYrıca resmi sitesinde bayii linkine tıkladığımda hata veriyor, bayii ile görüşemedim, fiyat vs. alacam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2011, 15:28:14 »
Lastikten çok birşey beklememek lazım ses konusunda çünkü Toyota ların çoğunda,en azından benim bindiklerimde, ses yalıtımı zayıf.lastik sesi azalsa rüzgar sesi başlıyor :) Bu yüzden lastik alırken sesten önce yol tutuşuna önem verin bence. Şuan p1 cinturato kullanıyoruz b 330 evo da önceki lastiğimizdi.330 evo sesli ama güzel yol tutan bir lastiktir.Şuanki p1 ise daha yumuşak hamurlu olması dolayısıyla daha az sesli kasisleri daha az hissettiren ve b330 evo kadar yol tutan bir lastik. P1 cinturato 2012 avrupa ses standartını sağlayan bir lastik ona rağmen yine lastik sesi ve uğultu oluyor.Sizin diğer seçeneğiniz olan continental de ise eco contact yerine premium contact öneririm bir çok teste birinci çıkmış bir lastiktir fiyat olarakta eco contactlara çok yakın yada aynıdır.Lastik araştırdıkça kafanız daha çok karışacak emin olun. Bu uzun yolda kolay gelsin ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2011, 15:42:16 »
Metin Bey;
bugun bende bir continental bayisi ile görüştüm bana Barom dan (barom dedi, tam yazılışını bilmiyorum, yanlış olabilir), continentalin ikinci kalitesi dedi, ama iyi bir lastik dedi, Aslında B330 EVO yada nokian H den birini mi alsam diye düşünüyordum( tabii Nokian H serisinin 185/65/R14 ebatları için lastiği  varmı bulamadım)
ama bu barum yada barom ıslak zeminde nasıl acaba şimdi bunu araştırıyorum...

Michelin'den markasının, adının hizmetini her energy saver denememde alamadım ;) O yüzden tavsiye edemeyeceğim. Sözüm meclisten dışarı, bu markayı övenleri sadece marka bağımlısı olarak nitelendirirken de seçimine de saygı duyuyorum. Bridgestone evo330'da ömrünün uzun olması ve son anına kadar ilk takıldığından söküp geri dönüşüme atana kadar ki ana kadar dayanıklılığını ve performansını göstermesi gönlümde taht kurdu diyebilirim. Tek dezavantajı diğer emsali lastiklere göre biraz gürültülü bir lastik oluşuydu. Continental eco contact 3 için ise kendim alıp kullanmadım fakat şirket araçlarının üzerinde kullananlar var evo330'dan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bu arada Continental'in satın aldığı ve aynı kalitede ürettiği Barum marka Brillantis 2 denilen lastiğinden hafta sonu corolla'ma aldım iyimi oldu kötümü oldu derken şehirlerarası yol denemesinde lastikler beni şaşırttı. Bekleniğimin üstünde bir performans aldım, üstelik bahsi geçen markalardan çok daha konforlu bir sürüş kazandı aracım, ayrıca inanılmaz sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2011, 15:46:12 »
acil derken, acil işte gayet açık, 2 hafta kadar önce 2001 model bir corolla aldım ve lastikleri bitik OK... :D

Nesi acil bunun anlayamadım =/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2011, 15:49:23 »
iki hafta geçtiğine göre çok da acil değil herhalde ;)

Barum gibi lastiklere yönelecekseniz bence Petlas, Starmaxx falan alın. Hem Türk malı almış olursunuz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2011, 15:51:06 »
Burak Bey tecrübelerinizi payşatığınız için teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi... :D Pirelliyi zaten eledim, michelin ve continental i de eledim, nokian H yada Bridgestone B330 dan birini alacağım,herkese teşekkür ederim, ancak bu toyotanın bu kadar yalıtımı zayıf oldugunu ve de içeriye cok ses aldığını(lastik sesi) bilmiyordum, açıkçası bu konuda biraz  dumura uğradım  :(

Lastikten çok birşey beklememek lazım ses konusunda çünkü Toyota ların çoğunda,en azından benim bindiklerimde, ses yalıtımı zayıf.lastik sesi azalsa rüzgar sesi başlıyor :) Bu yüzden lastik alırken sesten önce yol tutuşuna önem verin bence. Şuan p1 cinturato kullanıyoruz b 330 evo da önceki lastiğimizdi.330 evo sesli ama güzel yol tutan bir lastiktir.Şuanki p1 ise daha yumuşak hamurlu olması dolayısıyla daha az sesli kasisleri daha az hissettiren ve b330 evo kadar yol tutan bir lastik. P1 cinturato 2012 avrupa ses standartını sağlayan bir lastik ona rağmen yine lastik sesi ve uğultu oluyor.Sizin diğer seçeneğiniz olan continental de ise eco contact yerine premium contact öneririm bir çok teste birinci çıkmış bir lastiktir fiyat olarakta eco contactlara çok yakın yada aynıdır.Lastik araştırdıkça kafanız daha çok karışacak emin olun. Bu uzun yolda kolay gelsin ::)

iki hafta geçtiğine göre çok da acil değil herhalde ;)

Barum gibi lastiklere yönelecekseniz bence Petlas, Starmaxx falan alın. Hem Türk malı almış olursunuz.
Bridgestone B330 EVO yada Nokian H series den birini düşünüyorum, ancak Barum u da methettiler araştırıyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2011, 15:56:22 »
Bu arada tek bir mesaja birden fazla alıntı yapabilirsiniz, ard arda cevap yazmak çok şık olmuyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2011, 17:08:22 »
Metin Bey;
bugun bende bir continental bayisi ile görüştüm bana Barom dan (barom dedi, tam yazılışını bilmiyorum, yanlış olabilir), continentalin ikinci kalitesi dedi, ama iyi bir lastik dedi, Aslında B330 EVO yada nokian H den birini mi alsam diye düşünüyordum( tabii Nokian H serisinin 185/65/R14 ebatları için lastiği  varmı bulamadım)
ama bu barum yada barom ıslak zeminde nasıl acaba şimdi bunu araştırıyorum...

Yağmurlar geçti en azından birkaç gündür yok tam yağmurlu yolda deneyemedim tabi ama bayi garanti etti ;) Sadece yer yer ıslatılmış zeminlerde, çok dolu olmayan su akıntılarının üzerinde başlayan frenlemenin kuru zemine geçişlerinde deneme fırsatım oldu özellikle, oldukça iyi görünüyor. Brillantis 2 serisinde, 1 serisindeki hataların tamamı giderilip extralar katıldığından bahsetti bayi. Satabilmek adına bile olsa belki, 2 yıl boyunca kullan en ufak sıkıntında malımızın arkasındayız sözü verebilen bir bayinin gazıyla aldım :D İlk izlenimim sessiz ve yol tutuşunu 700 km deneyebildim, şuan için çok memnunum gelecekte ne olur bilemem :) Kullanıp göreceğiz :)

Ben seçimimi bu yönde yaptım, bir dünya marka model lastik var piyasada. Herkesin özgür fikri olabilir, bu çok doğal. İnsan kullanmadığı bir lastik için tereddütte mutlaka kalıyor. Kişiden kişiye iyi olan bir marka-model lastik bazen o kullanıcı için berbat bir lastikte olabiliyor. 2. bir aracımız hyundai elantra'mız içinde Alper Bey'in dediği gibi yerli markalardan Starmaxx olanından aldım, o da iyi. satıcı tabiriyle lokum gibi :D Piyasada bir çok alternatif var, seçim kullanıcıya kalmış. Her satıcı illaki satma derdinde olduğunu da mutlaka unutmamakta lazım ama marka takıntılığının ne kadar kötü bir huy olduğunu da iyi bilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 13, 2011, 13:33:55 »
Bugun 4 Adet Bridgestone B250 aldım, tecrübelerini paylaşanlara teşekkur ederim...