Gönderen Konu: Megane 1/Megane II 16V 1.6 – Auris 1.6 Comf.Extra  (Okunma sayısı 8957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Istırap Çek, Öl ama İnsan Ol...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
Megane 1/Megane II 16V 1.6 – Auris 1.6 Comf.Extra
« : Temmuz 04, 2011, 18:16:51 »
Toyotaya geçiş sonrası ilk izlenimlerim:
1-Motor çok sessiz. Megane de 3 bin devir ve sonrası motor adeta kucakta çalışır.
2-Görüş açısı daha geniş.
3-Güvenlik ve yolda kalma korkusu bakımından iç ferahlık veriyor. Göstergeleri eskisi gibi takip etmiyorum.
4-Direksiyon çok rahat, araç kontrolu ve hakimiyeti daha iyi ve klima mükemmel. (Dijital klimayı herkese tavsiye ederim.)
5-Yol tutuşu çok daha iyi.
6-Yakıtta bir fark göremedim.
7-Yalnız motor ağır ve hantal. Meganedeki atak gücünü yakalayabilmek için 3-5 bin devirlerden inmemek lazım. Yine de Megane her türlü karşılaşmada Aurisi tokatlar.
8-Yüksek viteste ideal deviri kaçırırsanız düz yolda da motorun kendini toparlaması zaman alıyor. Genel de vites küçültmek gerekiyor.
9-Meganede direksiyondan ses sitemi kontrolu çok kolaydı. Maus tekerleği gibi düğmeyi hafif çevirmeniz istasyon aramıza yeterlidir. Rahatsız olmadan her işlem yapılabilirdi. 50 istasyon hafizası da cabası. Düğmelere baskı uygulanmazdı.Auriste ise düğmelere basmak gerekiyor.
10-Araç kataloğu meganedeki kadar teknik ve detaylı değil.
11-Bir de megane de yol bilgisayarı hariç tarih saat sıcaklık cd-radyo bilgilerini görüş açısı içindeki tek ekranda görmek mümkündü. Yol bilgisayarı bilgilerine erişmek için de elinizi direksiyondan çekmeden mandaldaki düğmeye basmak yeterliydi. Daha iyiydi bence.
12-Servis olayı ise Toyota da çok ilginç. Hep Renocuydum. Servise randevu ile gidildiğini Toyotada öğrendim. Ankarada bildiğim kadarıyla iki tane var. İkisine de gittim. Randevun yoksa çay-kahve arkadaşın olur. Bir de servislerde usta ile senin aranda duvar var. Derdini arzuhalci misali birine anlatıyorsun o da kağıda aktarıyor. Kulaktan kulağa gibi

İlk onbin bakımı için Reis’e gittim. Kayıt falan bitti. Camın arkasından servise giren çıkan araçları takip ediyorum hep ama benim araç bir türlü girmiyor. Sonra sıkıldım araca bi bakayım dedim. Bıraktığım yerde yok, servise gittim yok, yıkamada yok, teslim bölümünde de yok. Reisi tavaf ettim arabayı bulamadım. Çaresiz içeri girdim tekrar. Demli bir çay daha içtim elektikli ocaktan ve yaklaşık 25 dk. sonra aracınız hazır dediler. Bir şey de diyemedim. Daha ilk seferim. Ama hala içimde bir ukdedir. Akşam saatinde randevusuz gittiğim için acaba benim arabayı Şaşmaz sanayinde mi hazırladılar. Gerçekten aldığım tam sentetik yağı kullandılar mı. Gözümle görebildiğim hiçbir şey yok yani.

Sonuç: Bana göre, detaylarda ve motor performansında megane daha iyi olsa da her an özellikle rolanti motoru arızası yapabilecek ------- olması, motor gürültüsü, ince saç yapısı ve berbat yol tutuşu nedeniyle bir daha Renonun önünden dahi geçmeyi düşünmüyorum. Şu an Toyotadan ve Auristen memnunum ve geriye dönsem yine Toyota alırdım.

Toyota Club Türkiye

Megane 1/Megane II 16V 1.6 – Auris 1.6 Comf.Extra
« : Temmuz 04, 2011, 18:16:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Megane 1/Megane II 16V 1.6 – Auris 1.6 Comf.Extra
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2011, 19:21:11 »
Yazılarınızda terbiye sınırını lütfen aşmayın.. Seviyeli her türlü muhabbete açığız...

Ayrıca gaza hemen tepki vermemesinin sebebi elektronik olması.. telli sistemdeki gibi birden çekilmiyor o yüzden gecikmeler oluyor.. Bunu da speed booster diye bir parça takıp çözebiliyorsunuz anında tepki veriyor araç ama fiyatı 500 lira falandır sanırsam..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2011, 22:34:30 »
toyota yı renault tarzı araçlarla kıyaslamayalım gereksiz spekilasyonlar yaratmayalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2011, 23:01:38 »
Aurıs kullanan arkadaşlar,megane Corollayı tokatlıyamıyor.Megane ciddiye bile almam hız konusunda.Aurısi tokatlarmı ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2011, 23:06:45 »
Aurıs kullanan arkadaşlar,megane Corollayı tokatlıyamıyor.Megane ciddiye bile almam hız konusunda.Aurısi tokatlarmı ne dersiniz?
hakan haklısın corolla şamarı her türlü basar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2011, 23:40:28 »
dizellerde toyotanın şansı çok az :) benzinli olursa olabilir :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2011, 23:42:37 »
Reis otoda camlı bölme dışında alt katta da servis bölümü var sanırım aracınıza burada yapılmış.Tüm araçları camlı bölmeye almıyorlar bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2011, 00:18:07 »
toyota yı renault tarzı araçlarla kıyaslamayalım gereksiz spekilasyonlar yaratmayalım

ya yanlış anlamayın, siz de fikrinizi söylemişsiniz saygım sonsuzdur fakat şu sözünüze karşılık moderatör arkadaşların bu bölümü hepten kapatması gerek diye düşünürüm,, :) beyfendi kendi görüşlerini, izlenimlerini paylaşmış, bence gayet normal; hatta msjının sonunda da beklenen cümleyi kurmuş, toyota ile noktayı koymuş,, toyota ile ilgili beğenilmeme veya negatif anlam çıkarabilecek bir cümle kurulduğunda bence böyle sert tepkilere hiç gerek yok, burada maksat zaten fikirlerin paylaşımı,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2011, 10:27:10 »
"Yazılarınızda terbiye sınırını lütfen aşmayın.. Seviyeli her türlü muhabbete açığız..." Ercüment kardeşim böyle kaba saba bir cümleye gerek yoktu. Öyle bir girizgah yaptınki silinen kelimeyi okumayanların aklına herşey gelebilir. Halbuki bugün RTÜK ün bile sansürlemediği o kelimenin silinmiş olması zaten bana gerekli mesajı vermişti. Demekki uyarırken de bir terbiye lazım.

Diğer taraftan, her aracın kendine göre üstün ve zayıf yönleri vardır. Çocuk gibi en mükemmeli benimki demek saçma. Toyotayı sevmesek zaten burda olmazdık. Ayrıca sırf merak ettiğim için söylüyorum. Corollanın Meganı tokatlarken çekilmiş videosu olan varsa ekleyebilir mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2011, 10:42:35 »
Erkan bey aramıza hoş geldiniz,  objektif olmanız çok güzel, yalnız katılmadığım bir nokta var , toyotalardaki motorlar VVT-I ve sizin aracınızda olan Dual VVT-I motorlar üst devirlerde performans , alt devirlerde yakıt tasarufu sağlıyacak şekilde değişken sübap zamanlı olarak üretilmişlerdir buda gazı köklediğinizde motorun performansa yönelik çalışmasına neden olur

istediğiniz örnek video burda ;) araç 2005 makyajlı HB kasa Corolla benim eski aracımdan, diğeride Megane2 ;)  sanırım megane madara olmuş halk arası tabiri ile :)

eskisehirtuning 18 subat corolla-megane finish

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2011, 11:14:15 »
Yanılıyorsun megane, dizel Corolla ile adım atamaz.Düzlükte mücadele eder megane. Hafif rampada kepaze olur.Çok kepaze etmişliğim var.Tabi bu megane kötü araç anlamına gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2011, 11:16:37 »
Erkan bey aramıza hoş geldiniz,  objektif olmanız çok güzel, yalnız katılmadığım bir nokta var , toyotalardaki motorlar VVT-I ve sizin aracınızda olan Dual VVT-I motorlar üst devirlerde performans , alt devirlerde yakıt tasarufu sağlıyacak şekilde değişken sübap zamanlı olarak üretilmişlerdir buda gazı köklediğinizde motorun performansa yönelik çalışmasına neden olur

istediğiniz örnek video burda ;) araç 2005 makyajlı HB kasa Corolla benim eski aracımdan, diğeride Megane2 ;)  sanırım megane madara olmuş halk arası tabiri ile :)

eskisehirtuning 18 subat corolla-megane finish

Eyvallah..Araçla ilgili birşey daha öğrenmiş oldum. 98 Corolla kasalarının yata yata megane 1 i geçişleri de var bende. Tersi videolar da tabi:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2011, 14:09:07 »
Yanılıyorsun megane, dizel Corolla ile adım atamaz.Düzlükte mücadele eder megane. Hafif rampada kepaze olur.Çok kepaze etmişliğim var.Tabi bu megane kötü araç anlamına gelmez.
:islik:
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2011, 14:16:47 »
"Yazılarınızda terbiye sınırını lütfen aşmayın.. Seviyeli her türlü muhabbete açığız..." Ercüment kardeşim böyle kaba saba bir cümleye gerek yoktu. Öyle bir girizgah yaptınki silinen kelimeyi okumayanların aklına herşey gelebilir. Halbuki bugün RTÜK ün bile sansürlemediği o kelimenin silinmiş olması zaten bana gerekli mesajı vermişti. Demekki uyarırken de bir terbiye lazım.

Diğer taraftan, her aracın kendine göre üstün ve zayıf yönleri vardır. Çocuk gibi en mükemmeli benimki demek saçma. Toyotayı sevmesek zaten burda olmazdık. Ayrıca sırf merak ettiğim için söylüyorum. Corollanın Meganı tokatlarken çekilmiş videosu olan varsa ekleyebilir mi acaba.

Ben onu yazdığımda o kelime duruyordu ki yazmışım değil mi ? Açıkçası uyarırken terbiyesizlik yapmadım diye düşünüyorum. Konuyuda uzatmaya gerek yok.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2011, 14:35:51 »
  Bazı kelimeler hiç yazılmazsa böyle sorunlar da oluşmaz kanaatindeyim. Paylaşımlarımızda biraz daha özenli olmaya gayret etmemiz şart.

Arkadaşlar, konu komik bir şekilde ilerliyor bilmiyorum farkında mısınız? Kaplumbağa ile salyangozu karşılaştırıyorsunuz. Bunların hiç birisi performansa yönelik araçlar değiller farkındaysanız.
 Veriler ışığında; Megane I 1,6Lt. benzinli araç da En az Corolla 93-98 kasa 1,6Lt. kadar seridir. Her ikiside kendi zamanı ve segmentlerinde nispeten seri olarak anılırdı.
 Megane II benzinli motor gücü olarak emsali Corolla'dan daha güçlü görünsede daha seri değildi.
 Auris dizel (1.4lt.) ise motor hacmine göre her ne kadar oldukça atak olsada Megane III ile kıysalamak çok anlamlı olmaz dizel araçlarda. Megane III dizelin (105Hp. lik) çok daha seri (kalkışta ve ara hızlanmalarda) bir araç olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Benzinlide ise Auris aynı şekilde Megane III'e belirgin üstünlük sağlar. Tabi ülkemize getirilmeyen ve performansa yönelik başka Renault motorları ve Toyota motorları da mevcut.

Konunun bilimsel bilgiler ve saygı kuralları çerçevesinde devam edeceğini düşündüğümden kilitlemeyi gerek görmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2011, 14:48:34 »
...
 Auris dizel (1.4lt.) ise motor hacmine göre her ne kadar oldukça atak olsada Megane III ile kıysalamak çok anlamlı olmaz dizel araçlarda. Megane III dizelin (105Hp. lik) çok daha seri (kalkışta ve ara hızlanmalarda) bir araç olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Benzinlide ise Auris aynı şekilde Megane III'e belirgin üstünlük sağlar.
 ...
+1 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2011, 15:33:31 »
  Bazı kelimeler hiç yazılmazsa böyle sorunlar da oluşmaz kanaatindeyim. Paylaşımlarımızda biraz daha özenli olmaya gayret etmemiz şart.

...

Bazen içimizdeki canavar uyanıyor Hakan :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2011, 20:46:53 »
Bazen içimizdeki canavar uyanıyor Hakan :)
Ben o canavarı biraz ehlilleştirdim sanırım, genelde son ana kadar o canavarı içimde saklamayı tercih ediyorum. :) Ama tabi bazen o sabır tükenebiliyor. Sonuçta; önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye! çok önemli olmayan birşey için ya da benim için önemsiz birisi için o canavarı beslemeye gerek yok. :)

Burada arkadaşlar tez ya da antitezlerini uygun şekilde dile getirdiği için ayrıca tebrik ediyorum, bu şekilde herkes için faydalı bilgilerin açığa çıkacağından eminim.
 Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #18 : Temmuz 05, 2011, 21:05:55 »

Şuan biliyorsun 2010 corolla var. belki hatırlarsın 2007 meganım'da vardı ikiside dizel ikisinide kullandım corolla'yı hala kullanıyorum,sana şöyle söyleyım  kapışmada megane 3 dk sevınır ancak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 05, 2011, 22:06:49 »
konu yeterince tartışılmış ama şunu eklemek isterim:
bizim evde bir megane1 bir de Auris var.
megane gaz teli  ve kasasının hafşf olması nedeniyle auristen daha seri olduğunu hissettiriyor cidden, ama hissettiriyor diyorum, bana kalırsa öyle değil, öte yandan, dual VVT-i üst devirlerde gerçekten çok atak ve seri bir motor haline geliyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...