Gönderen Konu: 2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu  (Okunma sayısı 11443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu
« : Haziran 20, 2011, 11:41:13 »
Merhaba,
2011 Model Corolla Otomatik Benzinli aldım.Araç hem çok yavaş hızlanıyor ve uzun yolda yokuşlarda devri çok düşüyor .130-140 la giderken 80-90'a kadar hızı iniyor.Vitesi 3 Aldığım zamanda çok bağrıyor.Bunu nasıl çözebilirim ..Yardımlarınızı rica ederim.

Toyota Club Türkiye

2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu
« : Haziran 20, 2011, 11:41:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2011, 11:23:08 »
hızlanma ve yokuşlarda bayılma olayını hangi araçla kıyaslayarak değerlendirdiğiniz önemli. gerçekten bariz bir şekilde  sorun varsa bi servise götürün derim...
fd

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2011, 11:28:32 »
hızlanma ve yokuşlarda bayılma olayını hangi araçla kıyaslayarak değerlendirdiğiniz önemli. gerçekten bariz bir şekilde  sorun varsa bi servise götürün derim...

fatih kardeşime katılıyorum. bide otomatiklerde 3. vites varmı :blink: mmt var diye biliyorum. 1.6 bayılmayan araba sadece turbo beslemeli arabalar... bayırın dikliği nedir? klima açıkmı ? araba yüklümü ? bunlarda önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2011, 13:02:38 »

arkadaşların dediği gibi, kime göre ve neye göre yavaş kaldığı önemli, neticede otomatik vitesli bir araçtan çok atak olmasını bekleyemezsiniz...

fatih kardeşime katılıyorum. bide otomatiklerde 3. vites varmı :blink: mmt var diye biliyorum. 1.6 bayılmayan araba sadece turbo beslemeli arabalar... bayırın dikliği nedir? klima açıkmı ? araba yüklümü ? bunlarda önemli
emre abi 2011 benzinliler tam otomatik.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2011, 21:15:43 »
düzeltme yapıyorum ''yok diye biliyorum'' olacaktı kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2011, 23:10:11 »
yokuşun uzunluğu ve eğimine göre düz vitesli araçlar da o hızlara düşebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2011, 23:28:45 »

Dual vvti tam otomatik 124 hplik motor var eski corolla motoru anlayacağın. Klima da elektrikli olduğu için hemen hemen 0 yük yapar.
Diğer maddeler olabilir, ayrıca araçtan beklenti ne o da önemli bir unsur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2011, 15:47:45 »
Bu aracın kalkışlarda neden yavaş kaldığını anlayamıyorum zira kasa için 124hp yeterli bi güç. Bizim corolla'ya (dizel multimod) Sprint Booster uyguladık. İnanılmaz memnunuz. Bizimkiler satmayı düşünüyordu aracı, şimdi zevkle biniyolar. Sprint booster uygulamanızı öneririm. Ben maslak sanayide BTG tuning'te taktırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2011, 17:16:43 »
Yaklaşık 7-8  aydır 2011 benzinli manuel corolla kullanıyorum.Kalkış gayet yavaş.124 bg motora hata bulmamak lazım.Tahminim şanzumanın 6 vites olmasının ve dişli oranını etkisi büyük.5 vites arabalar daha seri kalkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2011, 16:58:20 »
Yüksek vitesle rampaya çıktığınız zaman çıktıkça km hızı düşer.Bu toyota sınıfındaki her araç için geçerlidir.Kural bellidir.Vites düşürüp gaza bastığınızda hızınızı korursunuz.Bu bir sorun değildir.Kalkışları biraz yavaş çok değil.Toyotalar kalkışta değil ama sonradan ivme kazanıyor.Biraz yanlış olacak ama genelde maksimum süratlerde kullanan biri olarak Toyota Corolla ve Auris bırakın kendi sınıflarındakini bir üst sınıf arabaları bile dize getiriyor. Defalarca denedim ve test ettim.(Dize getirgiği arabaların markalarını buraya yazsam şaşarsınız)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2011, 17:11:21 »
Aman dikkat.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2011, 17:32:27 »
3.viteste 120 yi aşmamanı tavsiye ederim ki zaten kurallara göre max hız 120.Araç kendini korumak için tüm gücünü kullanmaz çünkü öyle ayarlanmıştır.Eğer o anda herşey normal ve senin + güce ihtiyacın varsa 3 e al.Biraz bağırır ama buda normal.

Normal yol kosullarında corolla 2011 çok rahat 170 bulur ancak sonrası için bir şey demek zor.(normal yol kosullarında max hız 110 km/h  LUTFEN DIKKAT)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2011, 00:04:02 »
Dual vvti tam otomatik 124 hplik motor var eski corolla motoru anlayacağın. Klima da elektrikli olduğu için hemen hemen 0 yük yapar.
Diğer maddeler olabilir, ayrıca araçtan beklenti ne o da önemli bir unsur.

Sinan bey selamlar ,

Elektrikli klima olayını biraz daha açarmısınız. Klima gücünü motordan direkt almıyor mu ? Almasa bile sonuçta çalışması için belli bir güç gerekiyor. Elektrikli olsa da bu elektriği motordan almayacak mı ? Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim İnternette baktım ama bulamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2011, 05:02:47 »
3.viteste 120 yi aşmamanı tavsiye ederim ki zaten kurallara göre max hız 120.Araç kendini korumak için tüm gücünü kullanmaz çünkü öyle ayarlanmıştır.Eğer o anda herşey normal ve senin + güce ihtiyacın varsa 3 e al.Biraz bağırır ama buda normal.

Normal yol kosullarında corolla 2011 çok rahat 170 bulur ancak sonrası için bir şey demek zor.(normal yol kosullarında max hız 110 km/h  LUTFEN DIKKAT)

Ben otomatik aurisimde 3 viteste 160a kadar çıkmıştım :) Araç maksimum torku 5000 devirde verdiği için yeterince performans alabilmek için yüksek devirde kullanmak gerekiyor.

Konuyu açan arkadaşa gelince ben araç otomatik vites olmasına rağmen vitesi kendim ayarlıyorum yoksa kendi ayarlamasıyla araç fazlasıyla uyuz kalıyor. Sen de böyle bir şey deneyebilirsin. Bende genellikle vites-hız durumu şu şekilde oluyor ve vitesi bu şekilde ayarlarken performansı son derece iyi.

1-30 1. vites
30-70 2. vites
70-120 3. vites
+120 4. vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2011, 08:05:24 »
Abdullah bey bende de 2011 düz vites 1.6 corolla var ve 8 ay oldu. Bu yaz ilk defa uzun yola çıktım. güzergahım aynı olduğu için daha önceki aracımla iyi bir performansla çıkamadığım yokuşları, rampaları toyotamla gayet güzel bir performansla çıktım. Siz 130-140 km hızdan 80-90 km hıza düştüğünüzü yazmışsınız demekki bu bahsettiğiniz yokuşlar hatırı sayılır yokuşlar. Benim bahsettiğim yokuş Fethiye'yi geçtikten sonra Antalya yolu üzerinde Sakar yokuşu zaten virajlı bir yokuş çok fazla sürat yapamıyorsunuz. Sizin bahsettiğiniz yokuş hangi mevkiide belki biz de kullanmışızdır. Birde Antalya'dan Korkuteli'ne giderken yokuşlu kesimler var. Ya tabi bu diğer arkadaşların da bahsettiği gibi araçtan beklenti ile de alakalı bir durum. Bence yokuşta çokta hızlı gitmeye gerek yok sadece çok düşük hızlara düşmemek kaydıyla. ilk kalkışlarda çok seri değil zaten spor bir araba değil ve kasa sizin seri olarak kıyasladığınız araclara göre ağır olabilir. Bence yokuşlarda aracınızın istediği devirlere düşmek mantıklı çok zorlamamak lazım yakıt tüketimi açısından da önemli.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2011, 16:10:34 »
Sinan bey selamlar ,

Elektrikli klima olayını biraz daha açarmısınız. Klima gücünü motordan direkt almıyor mu ? Almasa bile sonuçta çalışması için belli bir güç gerekiyor. Elektrikli olsa da bu elektriği motordan almayacak mı ? Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim İnternette baktım ama bulamadım
Klima gücünü %70 elektrik %30 unu da motordan alır... ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2011, 12:27:15 »
Klima gücünü %70 elektrik %30 unu da motordan alır... ;)

%30 Motordan alıyor tamam. %70 elektrikten alıyor ona da tamam. Peki elektrik gücü nerden alıyor ? Motordan.. O zaman Klima %100 Gücünü motordan alıyor. Motor çalışmadığı zaman gücünü aküden alıyor. :) Yanlışsam düzeltin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2011, 14:30:10 »
Merhaba,
2011 Model Corolla Otomatik Benzinli aldım.Araç hem çok yavaş hızlanıyor ve uzun yolda yokuşlarda devri çok düşüyor .130-140 la giderken 80-90'a kadar hızı iniyor.Vitesi 3 Aldığım zamanda çok bağrıyor.Bunu nasıl çözebilirim ..Yardımlarınızı rica ederim.

Otomatik Corolla'yı bilemiyorum Bende 2011 1.6 Corolla düz vites kullanıyorum (otomatik vites araçları sevmiyorum) uzun yolda yaptım bir kaç kez İzmir - İstanbul araç yokuşlarda gayet iyi yüklü ise daha da iyi yola yapışıyor hızını aldığı zamanda bunu koruyor çoğu dik yokuşlarda bile eğer keskin virajlı değilse vites küçültmeden çıkıyorum tabi bu tırmanmaya başlamadan aracın hızını korumak ve yokuş başlamadan devri ve hızı yükseltmek ile alakalı bir durum siz yokuşun ortasına geldiğinizde gaza basmaya  kalkarsanız devriniz düştüğü için araç bayılacak ve çekmeyecek küçük vitese geçmeniz gerekecektir tabi trafiğin akışıyla ilgili önünüze yavaş giden bir araç çıktığında mecburen yavaşlayıp alt viteslere geçersiniz ama kaptırmak tabiri vardır ya bunu yaparsanız hiç zorlanmadan tırmanmayı bitirirsiniz (çok dik ve virajlı yollar dışında) burda en önemli unsur sürücüdür.Özetle aracın motor gücü ve performansı gayet yeterli kalkışlardaki yavaş ivmelenmesi şanzıman dişli oranları ve 6 vites olamasından kaynaklı olabilir ama çok aşırı bir fark yok bir önceki (2006) 1.6 düz vites Hatchback Corolla'ma kıyasla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2011, 14:39:06 »
Valla benim canavar yokuş mokuş iplemiyor, en dik yokuşlarda bile kükrüyor, bastıkça gaz istiyor, manyak bi motoru var
düşündürücü değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 02, 2011, 01:49:25 »
benzinli arabalar maximum torku yüksek devirlerde verdiği için yokuş yukarı deviri yükseltip yokuşun eğimine göre 3 veya 4. viteste kolaylıkla düz yolda zorlanacağınız araçları geçebilirsiniz. Nedense düz yolda pek basmıyorum ama yokuşta yavaşlayan sürücülere tahammül edemem, 100-110km/h  hızla düz yolda gittiğim hızlarda yokuş yukarı çıkıyorum. Sürüş tarzı ile alakalı bir durum. Corolla'nın böyle bir sorunu olduğunu sanmıyorum.