Gönderen Konu: 2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu  (Okunma sayısı 11588 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2011 Model Toyota Corolla Hızlanma Sorunu
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2011, 02:44:44 »
Diğer araç sahiplerinin de bahsettiği gibi. Corolla güçlü bir araç. Yeterki motoru iyi dinleyin. Debriyaj, gaz ve fren sizin bir organınızmış gibi hareket edin. Aracınıza dikkatli davranın. Motorun devrini hissedin :) Performans farkını sizde farkedeceksiniz ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2011, 02:44:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2011, 09:04:02 »
Aracın 6 vites olması vede değişik bi vites güç dağılımı oldugundan kalkışlarda hantallık yaratabılıyor. Bunun tek nedeni 1 . vites dişlisinden kaynaklanıyor. Bu 6 ileri araçlarda aracı 3. vitese kadar normal suratte getirebilirsen 3. vitesin dişlisi daha guclu ve toplayıcı oldugundan gucu tam olarak hissettiriyor. Yani 3. vitesten sonra guc artısı oluyor. Zaten ekonomık bı arac 1 ve 2. vıteslerın bu aracı ekonomık olmasındakı en buyuk faktor. Tavsiyem 1 ve 2. viteslerde fazla zorlamamak cunku geregı yok. Sizlerinde belirttigi gibi toyota kalkısta degıl hareket halınde ıken ıvmelenmesı ıle mesur. Sunu da unutmayalım kı 1.4 veya 1.6 motor. Kasada oldukca agır. Rampada bayılma olayında hem yol sartlarının etkısı olacagı gıbı kullandıgınız yakıtın da etkısı cok fazladır. Bu da performansı oldukca etkılemektedir. Klıma aracın performansınıaz km hızlarda oldukca etkılemektedır. Rampada bunu cok hıssetmıyorsunuz. Bence klıma gucunu tamamen motordan alıyor. Bunu en buyuk kanıtı. Isıklarda ıken klıma acık aracın rolantı devrıne bakın yaklasık 1000 devır klıma kapalı ıken devır saatı yaklasık 850 oluyor. Ama hareket halındeyken arac elektrıgını kullanarak motordakı guc kaybını en aza ındırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115400
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2011, 09:27:48 »
2010 model 11500 km'de 1.6 comfort araç sahibiyim.Geçen hafta istanbul-giresun arası gidiş-dönüş yolculuk yaptım.Aracımın performansından son derece memnunum.Gaza ne şekilde basarsanız araba size o şekilde tepki verir.Bazen şehir içinde gaza çok yumuşak dokunuşlarla aracımı sürerim bazen de seri kalkışlar yaparak.Vitesleri 2500 devir civarı yavaş bir ivmeyle attığınızda sanki araba aheste aheste gidiyor gibi gelir,güçsüzmüş gibi davranır.Ama 1. ve 2. vites haricinde vitesleri redline çizgisine yakın noktada değiştirdiğimde resmen araç şahlanır.Ayrıca yokuşlarda ise düşük vites ile 3 veya duruma göre 4 olabilir deviri yüksek tutarsanız her şekilde zorlanmadan çıkarsınız.Bilen bilir samsundan çıkışta yollar hem virajlı hem de eğimlidir,ben o yokuşları araç ful dolu 4.vites dip gazda ve yüksek devirde olacak şekilde hiç zorlanmadan yüksek hızlarda çıktığımı bilirim.Bunun yanında duruma göre 6.vites düşük devir ve hızlarda çıktığımda olmuştur.Yani kısacası araç tamami ile sizin kullanım tarzınıza göre tepki verir.Gidiş-dönüş zaman zaman çok yüksek hızlara çıkmama rağmen aracım ortalama 6.7 benzin yaktı,bence çok iyi.Çünkü yeri geldi 230 km hıza da çıktım,otobanda 160 km altına nadir inmeme rağmen yakıt gayet makul.Bence performansı her şekilde bu tip bir araç için gayet yerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işimde kullandığım Hilux 4*4
« Yanıtla #23 : Ağustos 02, 2011, 13:56:26 »
bende bu cuma (5ağustos) ta aracımı istanbul bayiiden alacağım, 2011 corolla 1.6 comfort otm vites.
cuma aracımı aldıktan sonra ctesi sabahı istanbul dan balıkesir edremite gideceğim.
aracımın ertesi gün uzun yola çıkmasının artı ve eksi sonuçları var mıdır?
bilginiz var mıdır?
başarmak inanmanın 2 katıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 02, 2011, 14:47:22 »
Yok. sadece zorlama aracı 120 yı gecme kucuk vıteste bagırtma. ilk 5000km aracı sakın kullanmanı onerırım. Bazıları aracınmotorunun acılması gerektıgını soyluyor ama zaten bu motorlar fabrıkadan acılmıs gelıyor. Sen sakın kullan yenı nede olsa. Parcalar bırbırıne ıyı uyum saglasın. Hayırlı olsun sımdıden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ağustos 02, 2011, 16:00:22 »
Yok. sadece zorlama aracı 120 yı gecme kucuk vıteste bagırtma. ilk 5000km aracı sakın kullanmanı onerırım. Bazıları aracınmotorunun acılması gerektıgını soyluyor ama zaten bu motorlar fabrıkadan acılmıs gelıyor. Sen sakın kullan yenı nede olsa. Parcalar bırbırıne ıyı uyum saglasın. Hayırlı olsun sımdıden
teşekkür ederim..
ama ilk 5000 mi  :o
yılda 6500 km kullanırız, biliyorum çok az, arkadaşlarım hatta araba alma taxi kullan derler hep..  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2011, 17:31:11 »
teşekkür ederim..
ama ilk 5000 mi  :o
yılda 6500 km kullanırız, biliyorum çok az, arkadaşlarım hatta araba alma taxi kullan derler hep..  :)
E sende alma o zaman :D :D :D Bunu hissedeceksin 5000 km ye kadar araç tam oturmuş olmuyor 5binden sonra bunu sende hissedeceksin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #27 : Ağustos 03, 2011, 01:18:03 »
5000km değil. ilk 1000km çok ani hızlanmalar ve freni zorlayıcı hareketlerden kaçının. uzun yol yapacaksanız tüm vitesleri dengeli kullanmaya çalışın, sürekli aynı hızda aynı viteste gitmeyin. ilk 1000km 120km/h geçmeyin 1000km kontrolunden sonra istediğiniz gibi basabilirsiniz. Yılda kaç km yaptığınız önemli değil. Ben de 8000-10000km arası yapıyorum. Kendi arabanız gibisi yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ağustos 03, 2011, 08:35:36 »
5000km değil. ilk 1000km çok ani hızlanmalar ve freni zorlayıcı hareketlerden kaçının. uzun yol yapacaksanız tüm vitesleri dengeli kullanmaya çalışın, sürekli aynı hızda aynı viteste gitmeyin. ilk 1000km 120km/h geçmeyin 1000km kontrolunden sonra istediğiniz gibi basabilirsiniz. Yılda kaç km yaptığınız önemli değil. Ben de 8000-10000km arası yapıyorum. Kendi arabanız gibisi yoktur.
hep manuel vites kullandım, bu ilk otm vites kullanmışlığım olacak, sanırım ilk başlarda zorlanmalar yaşayacağım..  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Nisan 05, 2012, 00:45:27 »
Merhaba,
2011 Model Corolla Otomatik Benzinli aldım.Araç hem çok yavaş hızlanıyor ve uzun yolda yokuşlarda devri çok düşüyor .130-140 la giderken 80-90'a kadar hızı iniyor.Vitesi 3 Aldığım zamanda çok bağrıyor.Bunu nasıl çözebilirim ..Yardımlarınızı rica ederim.
Corolla araçlar  zaten  yarış arabası tarzında değildir, yani seri değillerdir..otomatik vites olunca  da  hepten yavaş oluyor .Normal..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 05, 2012, 00:55:02 »
10 ay önce sorulmuş.Yine de bir yorum yapayım.At sahibine göre kişner. :D