Gönderen Konu: Ae101 Lpg Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 22740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Ynt: Ae101 Lpg Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #40 : Mart 13, 2011, 07:01:56 »
Merhaba arkadaşım

Bende 98 1.6 xei limited var.Üzerinde Lovato düz (Mikserli) lpg sistemi var.Simit depo maksimum 36 litre alıyor.Geçen hafta İpsalaya gitmem gerekti.Depoyu tamamen boşaltmıştım.(Araca 3 ay önce yakıt tasarruf sistemi taktırmıştım.Taktırdıktan 2 yada 3 ay sonra yakıt sarfiyatını ölçmem gerekiyordu).

taktırdığınız yakıt tasarruf sistemi nedir?

Depoyu  full yaptım. (2.26 krş litresi).36 litre = 81.36 TL     Aracım şehirdışı 19 krş (3500 / 4000 devir/ hız 130-140) yaktı.

Şehiriçinde km'de  22 - 23 arası yakıyor.  Taktırdığım yakıt tasarruf sistemi ise yaklaşık % 10 tasarruf sağladı.

Geçtiğimiz yaz (2010) yaptığım ölçümde ise (yakıt tasarruf sistemi takılı değildi.Otogaz litresi 1.90 krş)  .Aracım şehirdışı 17.5 krş   şehiriiç  20.5 krş yakıyordu.

Yalnız burada çok önemli bir nokta var Yaz aylarında yapılan ölçüm ile kış aylarında yapılan ölçümde (Kış aylarında aracın daha fazla yakıt tüketeceği) çıkacak fark gözetilmelidir.(Tabii aracın yağ değişimi ,yağ ve hava filtreleri değişimi gibi şeyler unutulmamalı)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 13, 2011, 07:01:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 14, 2011, 21:46:44 »

1.3 karbüratörlü nasıl?

Arkadaşım arabanı güle güle kullan

Allah kaza bela vermesin
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 14, 2011, 22:01:47 »

Arkadaşım taktırdığım yakıt tasarruf sistemi diğerlerinden farklı olarak toplam 4 parçadan oluşuyor.

Marka  "ekoyak"   

Birinci parça yakıt deposundan gaz/hava  karıştırıcıya (Mikser)   giden gaz (yakıt)  borusunun mikser girişine takılıyor.  (Aracım düz lpg li ona göre tarif ediyorum)

İkinci parça Mikserden çıkan  gaz/hava  karışımının enjektörlere en yakın kısmına takılıyor.

Üçüncü parça hava filtresinden gelen yuvarlak  plastik olan boruya 

Dördüncü ise radyatörden motora bağlanan su borusuna takılıyor.   Bu şekilde maksimum verimi alabiliyorsunuz.Tabii bu hemen takar takmaz olmuyor. Motorun içindeki

kurum vb maddeler tam temizlenene kadar  yani,   1 yada 2 depo yakıt harcadıktan sonra tasarruf verimini almaya başlıyorsunuz.

Zaten bende yukarıda tam anlamıyla açıklamıştım.Cihazı taktırdıktan 2,5 ay sonra ölçüm yaptım.Bu sonuç ortaya çıktı.Muhtemelen bu yaptığım en son ölçümü bir yaz

havasında yapsaydım tasarruf oranım daha yüksek çıkacaktı.
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #43 : Mart 21, 2011, 22:38:02 »
Arkadaşlar 100KM şehiri içi kac litre yakıyorsunuz lpg ve benzın.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 23, 2011, 22:29:43 »
ş.içi 26 krş civarı yakıyor
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #45 : Mart 28, 2011, 23:14:59 »
Selamlar LPG kıtı takılalı 1 ay oldu ıkı ayardan gecdı 20 tl lık gaz la(2,26TL) sakın kullanım şehir içi  60km yapabıldım hesaba göre 333 krş yakmıs oluyor  sizce normal mı  aracın ve lpg kıtının ayarlarına baktırmalıyım . Yoksa normal kullanmalımıyım Tesekkürler herkese.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 22, 2011, 18:36:31 »
hocam 97 1.6 xei efsane var şehır içi 300 krş yakıyo acaba normalmı yada değilse sorun nedir teşekkürler.:S
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...