Gönderen Konu: Yeni Hyundai Elantra Satışa Sunuldu  (Okunma sayısı 8956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Hyundai Elantra Satışa Sunuldu
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2011, 23:03:50 »
yani şimdi bu soruları sorup da bana sadece düşüncenizi söyleyin ama tartışma ortamı olmasın demek yanlış, hele bir forumda isek;
tartışmak: fikirlerin tartılması, karşılaştırılması, kavga etmek değil,,
şimdi ben toyotayı satıp gittim seat aldım; mali durumumca model yükselttim ve hiç de pişman değilim, sw bir corolla 98 (ruhsatta) 1000kg, hatchback bir ibiza 1100kg, ağır araba sağlam olacak diye bişey yok ama yol tutuşları arasında dağlar kadar fark var, corollayla 50-60la girdiğim bir viraja ibiza ile 80le girebiliyorum, abs sayesinde yağmurlu günlerde içim daha rahat, havayastığı da buna ilave,,
aynı model corolla ile seatın kapı sesleri bile farklı,, (örneğime takılmayın, elimde hazır örnek o diye onu örnek veriyorum)
yani tamamen "geçmişten gelen" bir "güven" ile şimdi diğer tüm arabaları markaları çöpe atmak bana çok çok çok saçma geliyor,, tamam corolla iyi araba, masrafı az, arızası az, ama bu tamamen şans, diğer markalardan da kullanıp öyle karar vermek lazım, yoksa körü körüne birşeye bağlanıp diğer herşeyi yok saymak, tu kaka demek olmaz, yanlış bence,,
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2011, 23:03:50 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Haziran 17, 2011, 23:37:06 »
abicim benim düşüncelerimi tartışmaya açmadım ... ben size sadece hyundainin veya diğer markaların kalitesini tartışmak için yazdım. ercüment abicim biraz daha büyü olurmu tecrübelerini arttır öyle gel haa buarada ehliyetsiz araba kullanmayalım olurmu. abicim bu zamana kadar aklına gelen bütün araç modellerini kullandım ya da kullanılmasına şahit oldum. bir araba alırken satılmak için alınmaz nasılsa garantisi var bozulursa yaptırırız diye alınmaz araç yakıtı yedek parcası kesemize zarar vermeden bakım maliyetleri göze alınarak alınır araba. 80le viraja girsem ne var 60 girsem ne var artık kurallar kameralar izin vermiyor eskisi gibi basmamıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 17, 2011, 23:40:50 »
abicim benim düşüncelerimi tartışmaya açmadım ... ben size sadece hyundainin veya diğer markaların kalitesini tartışmak için yazdım. ercüment abicim biraz daha büyü olurmu tecrübelerini arttır öyle gel haa buarada ehliyetsiz araba kullanmayalım olurmu. abicim bu zamana kadar aklına gelen bütün araç modellerini kullandım ya da kullanılmasına şahit oldum. bir araba alırken satılmak için alınmaz nasılsa garantisi var bozulursa yaptırırız diye alınmaz araç yakıtı yedek parcası kesemize zarar vermeden bakım maliyetleri göze alınarak alınır araba. 80le viraja girsem ne var 60 girsem ne var artık kurallar kameralar izin vermiyor eskisi gibi basmamıza...

Neyse uzatmaya gerek yok... Kişisel görüştür araç alımı satımı kullanımı özelliği iki ucu sakat değnek..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 17, 2011, 23:50:09 »
Hyundai güzel arabalar yapıyor bu aralar sanki.Siz yeni sonatayı görmemişsiniz  :alkis:

Yeni sonatanın hafif makyaj ve modifiye halini yaptı bi arkadaşım buyrun

Bütün hakları emrah özkan a aittir

http://wegabond.deviantart.com/art/Hyundai-Sonata-212976419

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 17, 2011, 23:56:01 »
Ben Emre Mehmet arkadaşa %100 katılıyorum. Bence de Toyotayı Toyota yapan tek hadise uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıdır. Bu konuda hyundai ile kıyas bence komik. Tipi, tasarımı, iç mekanı, konforu, sunduğu donanım daha iyi olabilir; ama her 100.000 km. sini devirdikçe hyundaimizin motorunu yenisiyle değiştirmeyeceklerine göre...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2011, 00:07:50 »
vallahi ne satmak için, ne sanayiye ucuz gitmek için araba almam, koltuğuna oturduğumda kendimi güvende hissetmek için araba alırım, gaza bastığımda -günümüz şartlarında- en ekonomik nasıl olurum sorusunun cevabı için araba alırım,, 80km/h'in tamamen kurallar dahilinde olduğu bir ülkedeyiz bildiğim kadarıyla, o yüzden bir viraja girerken (o verilen hız tamamen temsili) kendimi hangi arabada güvende hissediyorsam ona para veririm, hangi arabayla sanayiye/servise daha az gidersem, gittiğimde de az para verirsem o arabayı alırım, bu sanırım genel bir durum,, tartışma konusunda da aynı şekilde ben de markalar bazında bir tercihten bahsettim, sizin tercihlerinizi değil, yanlış anlaşılma olmasın,, ayrıca dayanıklılık kavramı tamamen kullanımla alakalı; 300.000 kilometreyi aşmış ve motor kompresyonu hala %92 olan otomobiller biliyorum, markaları toyota değil,,
5,0lt/100km
urban drive

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2011, 00:15:26 »
arkadaşım ben arabayı alırken seek&destroy yapmıcam :D ayağımı yerden kessin masrafı az olsun az yaksın ortalama olsun yani... bastığım zamanda inceden uzasın yeter bana = auris :D eğer ben güvenlik isteseydim rollgage yaptırırdım. bunların hepsini biarada isteseydim s kasa 320 cdı alırdım :D 200 binlirayıda gözden çıkartdım hem tank hem alayına gider hem ses yapmaz hem az yakar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2011, 00:20:34 »
İstisnai örnekler olabilir ama bence Mercedes dışında motor ömrü konusunda Toyotaya yaklaşabilecek bile yok. Benim daha önceleri kullandığım '88 Cressida'm 565.000 deydi ve nice avrupalılara taş çıkartır haldeydi...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2011, 01:42:12 »
arkadaşım ben arabayı alırken seek&destroy yapmıcam :D ayağımı yerden kessin masrafı az olsun az yaksın ortalama olsun yani... bastığım zamanda inceden uzasın yeter bana = auris :D eğer ben güvenlik isteseydim rollgage yaptırırdım. bunların hepsini biarada isteseydim s kasa 320 cdı alırdım :D 200 binlirayıda gözden çıkartdım hem tank hem alayına gider hem ses yapmaz hem az yakar :D

aaa ama lütfen, hani kalite alıyordun, hani kalite=toyota idi?? ayağını yerden bi mobilet de baya baya keser, az yakar, iyi de kaçar,, :D uç örnekse ben de uç örnek verebilirim yani, sorun olmaz,, bu imkanlarla alabileceğimiz araçlar bunlarsa uçlara gitmeye gerek de yok, aksi taktirde örnek çok yani,, ama demek istediğim kaliteyi tek yerde aramak ve görmek yanlış,, ayrıca verdiğim 347.000kmdeki araç örneği bir seat, 2001 model bir toledo, kendi aracımın markası diye de vermiyorum, gördüğüm en güzel örnek bu olduğu için, muhakkak başkları da vardır,, toyota kötü demiyorum ama toyotayı da göklere çıkarmak için diğer markaları yerin dibine sokmaya çalışmak yararsız bir çaba, inanın bana mercedes bmw volvo dışında da toyotayla başa baş hatta daha iyi markalar var, mühim olan iyi kullanmak, demek istediğim bu,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2011, 02:18:41 »
Yeni çıkan araçların çoğu belli standartları aşmış durumda. Genelde kötü araba yok.
Gerisi seçime kalmış. Ben Toyota' nın marka imajını seviyorum. Bir Hyundai markası bana bu güveni veremiyor.
Her ne kadar fazla donanımda sunsa.
Servis olarakta memnunum. Diğer marka araçlarımda oldu. Hiçbirisi Toyota servisi kadar müşteriye karşı saygılı değildi.
Herşey araçtada bitmiyor. Servisleride düşünmek gerekli.  Para verip sinir harbi yaşadıktan sonra anlamı yok.  Neler yaşadım. O yüzden Toyota' mın kıymetini biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 20, 2011, 10:49:59 »
aracı haftasonu test edebilen oldu mu acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 20, 2011, 11:26:10 »
İstisnai örnekler olabilir ama bence Mercedes dışında motor ömrü konusunda Toyotaya yaklaşabilecek bile yok. Benim daha önceleri kullandığım '88 Cressida'm 565.000 deydi ve nice avrupalılara taş çıkartır haldeydi...
Motor dayanıklılığı konusuna bir örnek verilecek olursa.Televizyondaki Afganistan,Pakistan Irak gibi ülkelerde ellerinde kalaşnikoflu kamyonet arkası doluşmuş adamların araçlarına bir bakın.%90 Toyota'dır.Diğer kalanlarda Isuzu vs.Japon markalarıdır.Bu çok önemli bir göstergedir bence.Sıcak,toz,toprak ,çamur ve her türlü pisliğe karşı araçlar hala canavar gibi.Kaldıki o araçların peryodik bakımlarının yapıldığını hiç sanmıyorum. :DVelhasıl Toyota ya özellikle motor dayanıklılığı konusunda dünyada su dökebilecek çok araç yok.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 20, 2011, 13:24:43 »
aracı geçen yolda gördüm şık bir araç olmuş hyundai olduğunu anlamakta zorlandım ne yalan söyliyeyim bende hyundai bir adım daha ilerledi
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 20, 2011, 14:08:29 »
Görüntüsü oldukça güzel fakat sırf rozeti yüzünden bir araca yok bu olmamış demek de yanlış olur. Bahsettiğiniz motor ömrü vs. kriterlerini zaman gösterir.
 Şu zamanda birçok marka gibi Hundai da ciddi manada kendini yeniledi çizgisini bozdu eski hundai çizgisiyle alakası yok ki keza Toyota da aynı durumda kim derki yeni corolla efsane kasanın kardeşi diye?
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 21, 2011, 06:11:19 »
Ben Emre Mehmet arkadaşa %100 katılıyorum. Bence de Toyotayı Toyota yapan tek hadise uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıdır. Bu konuda hyundai ile kıyas bence komik. Tipi, tasarımı, iç mekanı, konforu, sunduğu donanım daha iyi olabilir; ama her 100.000 km. sini devirdikçe hyundaimizin motorunu yenisiyle değiştirmeyeceklerine göre...
Hyundai'ın motorları toyotanın yeni motorlarından daha dayanıklı , çünkü elektronik sistemlere geçmediler daha.. ;)
Mesela motor açmadan accent era 600.000e kadar gidiyor, yeni corollada eğer temiz kullanırsan o kadar falan yapıyor..
Şu anda Hyundai kar payını baya düşürdü.. Bayada kaliteli araçlar yapıyor..

Yeni toyotalarıda şimdiki arabanız gibi zannediyorsanız yanılıyorsunuz bence.. :)
(Şimdi yeni toyota sahipleri bana hücum edecek :D )

Yeni Hyundaileri bir incelemenizi tavsiye ederim. :) benim kadar şaşıracağınıza eminim.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 21, 2011, 06:27:04 »

Opel İzmir e,
Hyundai Kocaeli ne
Toyota Adapazarı na gelmese;

Hâlâ renault 19 ve fiat marea lara üst model araba diye binecektik.

Öğretmen arkadaşımda Elantra nın 2 önceki modeli var. 10 yaşından büyük araba. Saat gibi de çalışıyor. Hyundai takip edilmesi gereken bir marka.  :alkis:
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 21, 2011, 08:08:00 »
Hyundai'ın motorları toyotanın yeni motorlarından daha dayanıklı , çünkü elektronik sistemlere geçmediler daha.. ;)
Mesela motor açmadan accent era 600.000e kadar gidiyor, yeni corollada eğer temiz kullanırsan o kadar falan yapıyor..
Şu anda Hyundai kar payını baya düşürdü.. Bayada kaliteli araçlar yapıyor..

Yeni toyotalarıda şimdiki arabanız gibi zannediyorsanız yanılıyorsunuz bence.. :)
(Şimdi yeni toyota sahipleri bana hücum edecek :D )

Yeni Hyundaileri bir incelemenizi tavsiye ederim. :) benim kadar şaşıracağınıza eminim.. :)

Erdem söylediklerinde doğruluk payı vardır ama en basitinden yeni accent era yı örnek vereyim sana;

Geçenlerde taksi durağının önündeyim sıfır era yı adam çalıştıramadı. Bi ton sövüyordu arabaya. Arabayı iterek çalıştırmaya uğraştılar. Taksiciler hiç memnun değiLdi. Elentra filan üst sınıf araba eminimki çok daha iyidir ama hyundai de bu kötü namı boşuna elde etmedi, etmiyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 21, 2011, 09:40:40 »
donanımı az olsun, sağlam olsun? Yok öyle bişey. :D toyota'nın atak yapma zamanı geldi artık.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 21, 2011, 09:58:05 »
donanımı az olsun, sağlam olsun? Yok öyle bişey. :D toyota'nın atak yapma zamanı geldi artık.

Bari ben bunu eskitip satana kadar dizellere hız sabitleyici taksalar :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 21, 2011, 10:23:26 »
eskimez ki Serkan abi, TOYOTA 'o' :D en iyisi sat onu, hız sabitleyicili, cam tavanlı bi dizel al :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)