0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kusura bakmayın sanırım biraz cahilce sormuşum .. lt bazında söyleyecek olursam lpg yi ilk taktırdığımızda 8.7 lt yakıyordu.. şu an takıldıktan sonra 3000 km yol yaptık ve hesabıma göre 11.4 lt yakıyor.. aracı aldığımızda müthiş bi benzin tüketimi vardı ama yinede taktıralım dedik.. şu anda da benzinde denemedik bide öyle yapalım.. ama şu bilgileri veriyim aracı aldığımızda 140 bindeydi ve hiç lpg takılmamıştı.. motorun durumunun gayet iyi olduğunu söylemişlerdi.. lpg sistemini bakıma hiç götürmemiştik bugün götürdük.. adam araca da lpg sistemine de on numara işliyor dedi... sebebi aracın son zamanlarda 3000 devrin üstünde kullanılması etkiler mi sizce.. çünkü son günlerde babamda kullanıyo oda motor sesini duyana kadar basıyor
tabi ki etkiler, ne kadar çok basarsanız o kadar çok yakar araba...ayrıca LPG sistemine bakım yaptırmadığınızı söylüyorsunuz, bu durumda akla direkt olarak kirlenmiş LPG filtresi geliyor...
Bujilerinizi ve buji kablolarınada baktınız mı? Bende de çok yakma sorunu vardı. Buji ve buji kablolarını değiştirdim. Sorun çözüldü.
sizin verdiğiniz değerler düz vitesler için değilmi?Benim 2006 corolla 1.6 sol otomatik aracımın, yol bilgisayarına göre bu günlerdeki ortalaması 14-15 lt. Bu değer çok fazla değilmi sizcede?
Arkadaşlar yol bilgisayarında lpg değeri mi ölçüyorsunuz bu sağlıklı bir sonuç veriyor mu? Benim yol bilgisayarı şu an 10,7 lt gösteriyor ama ben bu miktarı şehir içi benzin olarak değerlendiriyorum. Lpg ölçümünü gösterdiğini düşünmüyorum.