Gönderen Konu: corolla fazla yakıt  (Okunma sayısı 4157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
corolla fazla yakıt
« : Haziran 14, 2011, 13:24:02 »
abiler bizim corollaya lpg yi ilk taktırdığımızda 18 krş yakarken bir anda fazla yakmaya başladı..  ölçüm yaptık 25 krş olduğunu anladık.. bu neyden olur sizce ??? nazardan değildir heralde :)
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

corolla fazla yakıt
« : Haziran 14, 2011, 13:24:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla fazla yakıt
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2011, 13:51:26 »
Gaz fiyatlarından olabilir mi ? :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2011, 14:05:57 »
Emrah Bey, tüketimi kuruş değil de litre cinsinden verebilirseniz daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz. Ayrıca LPG dönüşümünü ne zaman ve hangi km.'de yaptığınız, aracın şu anki km.si, dönüşümden sonra aracın bakımdan geçip geçmediği veya dönüşümden sonra LPG ile ilgili herhangi bir kalibrasyon ayarı yaptırıp yaptırmadığınız gibi detayları da bilmemizde fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2011, 15:33:31 »
İlk taktırdığınız km neydi, şimdi ne ? Gazı alırken hangi istasyon(lar)dan alıyorsunuz ? Garantisi devam ediyorsa servisinizle bu konuyu görüştünüz mü ? Kaçıncı kez LPG sisteminin bakımı yapıldı, en son ne zaman yapıldı. Aracın motor bakımı ne durumda ? LPG fazla tüketim yapmaya başladı dediğiniz andan itibaren aracı benzinle kullanarak ölçüm yaptınız mı ? Bir çok soru var cevaplanması gereken ;) LPG fiyatlarınıda göz önünde bulundurmak lazım. O yüzden Hakkı Bey'in dediği gibi sarfiyatlarınızı litre bazında paylaşırsanız bu forum ve bu konu 3-5 ay sonra okunduğunda reel değerleri paylaşıyor olmak daha verimli olur ayrıca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2011, 23:59:42 »
kusura bakmayın sanırım biraz cahilce sormuşum :).. lt bazında söyleyecek olursam lpg yi ilk taktırdığımızda 8.7 lt yakıyordu.. şu an takıldıktan sonra 3000 km yol yaptık ve hesabıma göre 11.4 lt yakıyor..  aracı aldığımızda müthiş bi benzin tüketimi vardı ama yinede taktıralım dedik.. şu anda da benzinde denemedik bide öyle yapalım.. ama şu bilgileri veriyim aracı aldığımızda 140 bindeydi ve hiç lpg takılmamıştı.. motorun durumunun gayet iyi olduğunu söylemişlerdi.. lpg sistemini bakıma hiç götürmemiştik bugün götürdük.. adam araca da lpg sistemine de on numara işliyor dedi... sebebi aracın son zamanlarda 3000 devrin üstünde kullanılması etkiler mi sizce.. çünkü son günlerde babamda kullanıyo oda motor sesini duyana kadar basıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2011, 00:07:56 »
kusura bakmayın sanırım biraz cahilce sormuşum :).. lt bazında söyleyecek olursam lpg yi ilk taktırdığımızda 8.7 lt yakıyordu.. şu an takıldıktan sonra 3000 km yol yaptık ve hesabıma göre 11.4 lt yakıyor..  aracı aldığımızda müthiş bi benzin tüketimi vardı ama yinede taktıralım dedik.. şu anda da benzinde denemedik bide öyle yapalım.. ama şu bilgileri veriyim aracı aldığımızda 140 bindeydi ve hiç lpg takılmamıştı.. motorun durumunun gayet iyi olduğunu söylemişlerdi.. lpg sistemini bakıma hiç götürmemiştik bugün götürdük.. adam araca da lpg sistemine de on numara işliyor dedi... sebebi aracın son zamanlarda 3000 devrin üstünde kullanılması etkiler mi sizce.. çünkü son günlerde babamda kullanıyo oda motor sesini duyana kadar basıyor :D

tabi ki etkiler, ne kadar çok basarsanız o kadar çok yakar araba...
ayrıca LPG sistemine bakım yaptırmadığınızı söylüyorsunuz, bu durumda akla direkt olarak kirlenmiş LPG filtresi geliyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2011, 00:19:38 »
tabi ki etkiler, ne kadar çok basarsanız o kadar çok yakar araba...
ayrıca LPG sistemine bakım yaptırmadığınızı söylüyorsunuz, bu durumda akla direkt olarak kirlenmiş LPG filtresi geliyor...

oğuzhan bey filtre 10000 bakımında değişiyor sanırım.. biz daha taktıralı 3000 km oldu.. bin bakımına götürmedik genel ölçümleri için ona da bugün götürdük..3000 devrin üstüne çıkan bir şoförün ara sıra kullanması bu kadar etkiler mi sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2011, 18:27:46 »
Bujilerinizi ve buji kablolarınada baktınız mı? Bende de çok yakma sorunu vardı. Buji ve buji kablolarını değiştirdim. Sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2011, 23:23:17 »
Bujilerinizi ve buji kablolarınada baktınız mı? Bende de çok yakma sorunu vardı. Buji ve buji kablolarını değiştirdim. Sorun çözüldü.

baktırmamıştık ama sanırım hava filtresi de dahil olmak üzere hepsini bi genel kontrolden geçirmemiz gerekecek.. bujiler tamam da kablolar için bir ölçüm aracı var mıdır acaba soralım, yoksada onları da değiştirecez artık.. umarım eski günleri aratmaz.. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2011, 14:13:54 »
arızayı başka yerde aramayın derim 1 ay öncesine kadar aracım 0,225 -230 aralıgında yakıyorda ANKARA lpg fiyatı : 2,15 geçen ay Buji kablolarını degiştirdim sebebi ise öncelikle aracım 215 binde .Fabrikasının taktıgı kablolar vardı . araç ısınınca veya uzun bir mesafe gidildiginde düşük devirlerde çok hafif bir silkeleme oluyordu. Ayrıca çekiş ciddi anlama düşüyordu.Şimdi ise aracım çok rahat devirleniyor .Çekiş çok iyi yakıtım 0,20 ye düştü ilk çalışmadaki marş süresi kısaldı .Motor daha stabil çalışıyor Ama şunu söyleyim kabloyu orjinal almanızı tavsiye derim ben yan sanayi aldım ucuz diye fena degil ama orjinali gibide degil ben durumum düzelince orjinalini alıp takacagım .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2011, 16:55:38 »
arkadaşlar şöyle bişe buldum uzun ama sorun tespit edici gibi görünüyo...

...FAZLA YAKIT...
*Yağ yakan ve su eksilten araç benzini de gazı da fazla yakar, ama bu belirtiler, LPG’de değil motorda sorun olduğunu gösterir. Motordaki sorun giderildikten sonra gaz ayarı yapılmalıdır. Sente’de ayarsızlık aracı benzinde de gazda da fazla yaktırır. Triger kayışı, sente atlamışsa, yani sente aralığı normalden fazla ise, onu düzelttirip sonra gaz ayarı yaptırmalıyız.
*Supaplardaki ayarsızlık, fazla yakıt sebebidir. Supaplar çok sıkı veya gevşek olmamalı. Burada da önce, supap ayarı, yani benzindeki sorunun giderilmesi, sonra gaz ayarı gerekir.
*Motorunuz hararet yaptı ve motor kapağı zarar gördü ise araç fazla yakar. Motor yaptırıldığı halde fazla yakıt devam ediyorsa, motor üst kapağı fazla taşlanmış olabilir. Çünkü bu yanma odasının hacmini daraltarak motora gene hararet yaptırır.
*Buji ve buji kablolarının kalitesiz veya eskimiş olması, aracın tam ateşleme yapamamasına neden olur ve egzosttan çiğ yakıt atar. Bu da doğal olarak yakıtı arttırır. Buji tırnak aralığı normalden büyük olursa tam yanma sağlanamaz. Bu ise hem fazla yakıta, hem de aracın çekişten düşmesine sebep olur.
*Platindaki sorun da ateşleme hatası verdireceğinden benzini de gazı da arttırır.
* Karbüratör ayarı çok önemlidir. Karbüratöre fazla hava girmesi yakıtı arttırır. Aynı zaman da fazla hava girişi patlatmaya da sebep olur.
* LPG beynine kaloriferden gelen su yanlış yerden alınmış olup da beyin tam ısınmıyorsa veya sıcak suyun beyne girişini engelleyen bir durum varsa, beyin gazı tam buharlaştıramaz, dolayısıyla da tam yanma sağlanamadığı için araç gazı fazla yakar. Bu durum aracın çalışmasında da sorun yaratır.
* Kilometre telinin arızalı olması bütün yakıtlarda artışa neden olur.
* Emme manifoldunun hava alması, rölantiyi düşürür, araç rölanti de durmaz ve fazla yakar. Daha ziyade enjeksiyonlu araçlarda bulunan hava ayar vidası ile yakıt- hava ayarı iyi yapılmalıdır. Aksi halde hem patlatmaya sebep olabilir, hem de yakıtı arttırır.
* Karbüratörlü araçlarda, karbüratörün üzerine konulan ve ideal yakıt- hava karışımını sağlayan mikser fazla hava alıyorsa, arcın yakıtı artar ve stop etmelere neden olabilir.
* LPG beyninde diyafram denen elastiki bir zar vardır ve gaz geçişi bununla sağlanır. Bu zar kalitesizse veya zaman içerisinde deforme olup ta görevini yapamıyorsa, araç fazla yakabilir.
* LPG kullanan bir aracın fazla yakıt sorunu varsa, yapılması gereken ilk şey, gaz kaçağı olup olmadığını kontrol etmek olmalıdır. Gaz kaçağı koku yapar, ayrıca kaçak olan yerde buzlanma olur.
* Karbüratörlü bir aracın, karbüratör kelebeği arızalı ise bu, rölantide soruna yol açar ve LPG’nin fazla harcanmasına sebep olabilir.
* Hava Filitresi’nin tıkalı olması, gazın da benzinin de fazla yakılmasına etki eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2011, 01:35:04 »
bilgiler için teşekkürler... ben şu anda kaç lt yaktığına falan bakmıyorum eski haline gaz kelebeğini temizlettiğimizde dönmüştü.. onunda baya etkisi oluyor.. hem aracın çekişinde hemde yakıtında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2011, 23:45:34 »
konuyu hortlatma sebebim aracın yakıtının 11 lt yakarken 9.5 gibi değerlere düşmesini birşey sanıp  az yakıyor sanmamdan dolayıdır.. Oğuzhan taş'ın söylediğine bakarak başka bir açtığım konuda  yaptığı yorum neticesinde aracı kaldırdım ve baktım ki teker el ile çok zor dönüyor.. orda anladım ki aracın frenleri sıkıyor :).. buda fazla  yakıt sebebi olabilir.. herkese tafsiyeleri için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 corolla 1.6 sol Otm.
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2011, 18:55:41 »
sizin verdiğiniz değerler düz vitesler için değilmi?

Benim 2006 corolla 1.6 sol otomatik aracımın, yol bilgisayarına göre bu günlerdeki ortalaması 14-15 lt.

Bu değer çok fazla değilmi sizcede?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2011, 20:35:35 »
sizin verdiğiniz değerler düz vitesler için değilmi?

Benim 2006 corolla 1.6 sol otomatik aracımın, yol bilgisayarına göre bu günlerdeki ortalaması 14-15 lt.

Bu değer çok fazla değilmi sizcede?

tabiki fazla o değerler.. avensisler o kadar yakmıyor.. siz kaç lt ölçüyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2011, 23:12:55 »
Arkadaşlar yol bilgisayarında lpg değeri mi ölçüyorsunuz bu sağlıklı bir sonuç veriyor mu? Benim yol bilgisayarı şu an 10,7 lt gösteriyor ama ben bu miktarı şehir içi benzin olarak değerlendiriyorum. Lpg ölçümünü gösterdiğini düşünmüyorum.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2011, 00:33:45 »
Arkadaşlar yol bilgisayarında lpg değeri mi ölçüyorsunuz bu sağlıklı bir sonuç veriyor mu? Benim yol bilgisayarı şu an 10,7 lt gösteriyor ama ben bu miktarı şehir içi benzin olarak değerlendiriyorum. Lpg ölçümünü gösterdiğini düşünmüyorum.

lpg den dolayı mıdır bilinmez yol bilgisatarı nokta atışı yapamıyor.. ona tam güvenmeyin.. siz ölçüm yapın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2011, 01:14:17 »
soğuk havalar ve devirli kullanım başka bi sebep yok bence.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2011, 01:24:12 »
Arkadaşım yok filtre yok buji boşuna masraf etme kış gelince yakıt artar bu kadar basit benim arabada da her kış yaklaşık 5 kuruş artar tüketim. Nisan ayında biraz daha azalır sarfiyat haziran gelince yakabileceğin en minumumunu yakarsın
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2011, 14:40:43 »
Yanlış hesap yapılıyor. Özellikle sıralı sistem lpg de büyük hatalar olabiliyor. Araç ısınana kadar ki benzini hesaplamak çok güç. Eğer bir yolu varsa birisi anlatsın burada. Birde çevremden kuş serisi için hala şehir içi 22 kuruş uzun yolda 18 kuruş yakıyor diyorlar ben buna dayanamıyorum işte. Sanki hala Lpg  1,5 TL ve benzin 3 TL bu hesaplar güncelliğini nasıl oluyor da yitirmiyor memleketimde bilmiyorum. Bana göre şehir içinde en az 30-40 kuruş arası, uzun yolda en az 20-25 kuruş arası yakması çok doğal.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6