Gönderen Konu: corolla fazla yakıt  (Okunma sayısı 4089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla fazla yakıt
« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2011, 20:29:08 »
Yanlış hesap yapılıyor. Özellikle sıralı sistem lpg de büyük hatalar olabiliyor. Araç ısınana kadar ki benzini hesaplamak çok güç. Eğer bir yolu varsa birisi anlatsın burada. Birde çevremden kuş serisi için hala şehir içi 22 kuruş uzun yolda 18 kuruş yakıyor diyorlar ben buna dayanamıyorum işte. Sanki hala Lpg  1,5 TL ve benzin 3 TL bu hesaplar güncelliğini nasıl oluyor da yitirmiyor memleketimde bilmiyorum. Bana göre şehir içinde en az 30-40 kuruş arası, uzun yolda en az 20-25 kuruş arası yakması çok doğal.
doğru söylüyorsunuz.benimkide 30-32 krş yakıyor.ş,içi burakam normal.
97 xei stw atiker sıralı lpg

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2011, 20:29:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2011, 21:54:38 »
Yanlış hesap yapılıyor. Özellikle sıralı sistem lpg de büyük hatalar olabiliyor. Araç ısınana kadar ki benzini hesaplamak çok güç. Eğer bir yolu varsa birisi anlatsın burada. Birde çevremden kuş serisi için hala şehir içi 22 kuruş uzun yolda 18 kuruş yakıyor diyorlar ben buna dayanamıyorum işte. Sanki hala Lpg  1,5 TL ve benzin 3 TL bu hesaplar güncelliğini nasıl oluyor da yitirmiyor memleketimde bilmiyorum. Bana göre şehir içinde en az 30-40 kuruş arası, uzun yolda en az 20-25 kuruş arası yakması çok doğal.

eğer aracı kullandığınız km yi sıfırladığınızda benzin ile lpg yi kaçar tl lik aldığınızı bir yere not edin.. sonra lpg bittiğinde kaçıncı km de olduğunu not edin.. daha sonra muhtemelen benzinde bitecektir :).. onu da not edin ve hesaba başlayın.. benzin kaç km sonra bitti ise onu kaç tllikadıysanız o rakama bölüp lpg yide aynı şekilde hesaplarsanız kaç lt benzin kaç lt lpg yaktığını hesaplamış olursunuz.. ikisini topladığınızda km de kaç krş yaktığı ortaya çıkar..  imkansız değil.. ama hesap tam tutar tutmaz orasını bilemem... ben şahsen benzini araç için ilaç olarak düşünüyorum.. sıralıyı da bu yüzden çok sevdim.. başta motoru şöyle yağlı bir yakıt ile yağlaması güzel.. özellikle aşınmanın en yüksek olsuğu ilk çalışma esnasında benzinle çalışıyor olması güzel birşey ;)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2011, 23:31:59 »
eğer aracı kullandığınız km yi sıfırladığınızda benzin ile lpg yi kaçar tl lik aldığınızı bir yere not edin.. sonra lpg bittiğinde kaçıncı km de olduğunu not edin.. daha sonra muhtemelen benzinde bitecektir :).. onu da not edin ve hesaba başlayın.. benzin kaç km sonra bitti ise onu kaç tllikadıysanız o rakama bölüp lpg yide aynı şekilde hesaplarsanız kaç lt benzin kaç lt lpg yaktığını hesaplamış olursunuz.. ikisini topladığınızda km de kaç krş yaktığı ortaya çıkar..  imkansız değil.. ama hesap tam tutar tutmaz orasını bilemem... ben şahsen benzini araç için ilaç olarak düşünüyorum.. sıralıyı da bu yüzden çok sevdim.. başta motoru şöyle yağlı bir yakıt ile yağlaması güzel.. özellikle aşınmanın en yüksek olsuğu ilk çalışma esnasında benzinle çalışıyor olması güzel birşey ;)

Evet bu hesap fena değil. Havanın sıcaklık derecesi, aracın bakımlı olması ve motorun ilk çalışmada yaklaşık 150 ml benzin tüketmesi bir sürü etken var. Benzinin bitmesini kimse tam olarak göze almıyordur bu da hesabı direk etkileyecektir. :)
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6