0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasin bey iyi güzelde farkındaysanız bizdeki satılan yani TR de satılan toyotalar yurtdışındakilerine göre hep daha yüksektir ! yollarımızın bozuk olması nedeni ile , ayrıca yaylarda daha yumuşaktır ve daha kalın yanaklı lastikler tercih edilir sebebi konforu arttırmak ve yoldaki bozuk yerlerin aracın altına vurmasını engellem için buda doğal olarak yüksek hızlarda aracın bu tepkiyi vermesine neden olur, ben aracıma 15 jantları 17 jantlar ile değiştirdim, yanak kalınlığı 55 ten 40 a düşürdüm, lastik genişliğini ise 195 ten 215 'e yükselttim ve yumuşak uzun yaylarımı 45mm lik H&R yarış tipi (Spor demiyorum) yaylar ile değiştirdim oldukça sertlerdi , ama yol tutuşu %50 artmıştı ve kadranın son sayılarına kadar çıktığım süratlerde bile araç güven veriyordu[/quote Merhaba,konumuz aracın sallanması: Arac rüzgarda sallanıyor.Bu kesinlikle göreceli bi kavram değil.
abi şimdi lastikleri 36 yaparsan sorun kalmaz demişsin ama 160 km / hız ve üzeri için fabriklasyon verisindeki basınç 36 eyvallah, 16 km / hız altı içinde 32 denilyo bende 34 yaptım gidiyoruz bakalım
Yorumları okurken şöyle bir düşünceye kapıldım ya ben zamanında sarhoş araç kullanıyordum hissetmiyordum diyeceğim asla alkol almam alsaydım daha çok sallanırdım ikinci düşüncem farklı lüx sınıf bir aracamı biniyorum oldu 2005 corolla orjinal hiçbir oynama yok şu halinde benzinli araç eğer yolda duruyor dahi olsanız yanınızdan bir kamyon otobüs yada bir otomobil hızla geçtiğinde her halükarda bir yada iki salınım hareketi yapar her araç....otoyolda 100km/s gibi bir hızla ufak rüzgarlar acacı sallamaz ama şiddetli rüzgar her aracı sallar helede yasal sınırların çok üstündeyseniz aracı sanki kaldırıp yan şeride koymak istiyormuş gibi bir hava bile verebilir rüzgar...Bu durum hoşunuza gitmiyorsa ince yanaklı geniş yüzeyli bir lastik ebatı daha alçak ve sert yay sorunu fazlasıyla çözer kule gergisinin bir katkısı olurmu bilemicem Mesut abim daha iyi bilir....
Aynen öyle,Bizim arabalar orjinalinde yeni corolladan daha yüksek ve daha hafif olmasına rağmen bende aldığımız günden beri hiç bir kıpraşma hissetmedim.. Çok yüksek hızlarda bile ok gibi gidiyor benim arabam..
2011 auris sahibiyim 100ü geçince aracı şeritte tutmak zorlaşıyor. 140ı geçince sanıyorsunuz ki aracı bir el bariyerlere doğru itiyor. Aynı durum corollada da mevcut. Üstelik aracımda 30 mm alçaltma var ve lastik havalarım 40 (evet gerçekten 40 ) Açıkçası bu durumu toyotaya hiç yakıştıramadım. Kesinlikle toyotayla yüksek hızlarda seyahat etmek risk çünkü aracı yolda tutamıyorsunuz bir anlık dalsanız bariyerlere girersiniz maazallah. Büyük ihtimalle sırf bu sebepten dolayı bir dahaki aracım toyota olmayacak. Toyota rüzgar konusunda benden iyi not alamadı.
Sizin aurisle 100km/s hızlarında yaşadığınız şeritte tutmanın zorlaşması olayını corolla 05 ile 1100kg lık yumşacık süspansiyon ve 32psi basınçtaki petlas mevsimlikleri ile 160km/s civarlarında yaşıyoruz...Aracı balansa sokun derim...Türkiyede Şehirler arası yollarda yasal sınır 90km/s bölünmüş yollarda 110km/s otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir....