Gönderen Konu: Auris Valvematic yolda kaldı ( 2 gün sonra sapa sağlam teslim edildi :) )  (Okunma sayısı 9672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
ilk yorumum araçsız kalmamın efkarıyla aleacele yazılmış birşeydi. Bir kez şunu belirteyim, benim aracımın garantiye girdi -girmedi gibi bir sıkıntım asla olmadı. Biraz sinirle yazdım, biraz da kendime yediremediğimden belki 5. vitese attım dedim. Endişelenmeyin aracı hangi vitesten hangisine attığımı servisteki ustalara da söyledim zaten. Yine  endişelenmeyin araca karşı yaptığın hayvanlığı itiraf edecbilecek düzeydeyim, düzelttim 3'e attığımı belirttim, motordaki bu sorunu konuşalım dedim. Sizi geçelim, çok isterseniz Toyota'ya bu yazıları da mail atın garanti dışı işlem yaparlar belki,   ben de gidip ödeyeyim masrafı hep birlikte kutlama yapalım burada, sorun değil. :alkis:

Renault motoru ile kıyaslama nedenim benim bu motora alışamamış olmam. 1.4 16v motor 980 KG lık bir araç üzerinde 98 HP güç üreten bir motor. Ve 2000-4000 devir arası çok ani ivmelenir. Düşük devirlerde de yüksek tork üretir 3. viteste 2000 devirde yokuş çıkabilir vs. Elbette 0-100 testinde grafiği çok farklı çıkar. Ben VVT-İ ve türevi motorları kötülemiyorum. Sadece karakterinin çok farklı olduğunu ve benim de buna alışmamın zaman aldığını belirtiyorum, hatta hala alışamadım. Belki Renault motoru 300 binde biter ama toyota 500bin gider, buna göre imal edilmiştir vs. Bu bir tercih meselesidir, tasarım  yaklaşımı yöntemidir.
4500 devire kadar çok ağır bir yapısı var motorun bu da aracı 4500-5000 aralığında kullanmaya itiyor beni. Bu bir kötüleme değildir, motorun karakterinin farklı olduğunu belirttiğim bir yorumdur. Çok agresif bir araç isteseydim Turbo'lu bir araç alırdım, 200 torku olan TSI motorlu bir araç alırdım. Neden bu aracın böyle bir motoru var demiyorum. Alışmaya çalışıyorum :).Bilerek aldım bu karakteri de, Dilekleriniz için teşekkür ederim. Valvematic piyasada kıyaslanacaksa TSI motorlarla kıyaslanmalı bence, agresif kullanımı seven birisi sizce TSI mı alır Valvematic mi? 
Burada marka savunuculuğu yapmanın ne anlamı var anlamıyorum. FB-GS muhabbetine dönüyor. Toyota bu forumda yazılanlarla etkilenecek bir marka mı? Bence tınmaz bile, kendi araçlarını servise çağırabilecek özgüvene sahip bir marka Toyota. Burada teknik yorumlar yapılmasını bekliyorum ve onları okuyorum, diğerleri zaman kaybı.
born to ride

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Burada teknik yorumlar yapılmasını bekliyorum ve onları okuyorum, diğerleri zaman kaybı.

zaman kaybı ise okumayın Çağlar bey, kusura bakmayında kimse sizin teknik destekçiniz değil, dileyen teknik konuda yazar dileyen duygularını ifade eder, ama sizin başlığınıza arkadaşlarımızın yazmış olduğu geçmiş olsun mesajlar için zaman kaybı demeniz çok büyük terbiyesizliktir. sizin adınıza üzülmüşler bu talihsiz olay için ama siz onların mesajlarına zaman kaybı diyorsunuz  :kötü:  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
zaman kaybı ise okumayın Çağlar bey, kusura bakmayında kimse sizin teknik destekçiniz değil, dileyen teknik konuda yazar dileyen duygularını ifade eder, ama sizin başlığınıza arkadaşlarımızın yazmış olduğu geçmiş olsun mesajlar için zaman kaybı demeniz çok büyük terbiyesizliktir. sizin adınıza üzülmüşler bu talihsiz olay için ama siz onların mesajlarına zaman kaybı diyorsunuz  :kötü:  :kötü:

Bu nasıl bir manipulasyondur :) . Geçmiş olsun dileklerine teşekkür ettim, kimsenin başına gelmez umarım dedim. Bunlar nezaket yazıları. nezaket sınırlarının dışına çıkanlardan bahsediyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Bu nasıl bir manipulasyondur :) . Geçmiş olsun dileklerine teşekkür ettim, kimsenin başına gelmez umarım dedim. Bunlar nezaket yazıları. nezaket sınırlarının dışına çıkanlardan bahsediyorum.

Nezaket yazılarının dışında neler var Çağlar bey ? sizin insanlara yalan söylerek konu açtığınız öğrenince tepki vermişler bende dahil ne var bunda ? siz size yalan söyleyenlere aferin ne güzel yaptınmı diyorsunuz ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Nezaket yazılarının dışında neler var Çağlar bey ? sizin insanlara yalan söylerek konu açtığınız öğrenince tepki vermişler bende dahil ne var bunda ? siz size yalan söyleyenlere aferin ne güzel yaptınmı diyorsunuz ? ?
Yok 3 değil 1'e almıştım aslında :) desem ne olacak. Yalancı çobandan beter ettiniz, Toyota servisi sizin kadar ciddiye almadı. Yazdığımı edit te edebilirdim o an ama etmedim, insanlık hali benim açımdan kendime yediremedim 3 değil 5 dedim. Bunu düzeltmekten de çekinmem. Supra önermiş mesela bir arkadaş, SUPRA'ya bindi mi acaba hayatında merak ettim . Bu sözlere ne gerek var, konuyu nerelere çektiniz.Ama ben burada bir olaydan bahsediyorum henüz kürbütör neden çıkmış, neden çıkar bir yorum gelmedi. Yoksa hepimizin işi gücü var sanırım neden burada vakit harcayalım ki. Birşeyler öğrenmek , paylaşmak için buradayız, yani ben onun için buradayım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, karşılıklı polemiğe girmeyelim lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Hakkı abi karşılıklı polimik falan yaptığım yok benim, Çağlar bey forumdakileri kandırmaya yönelik birşey yazmış, toyota bu ağrıza karşılığında 2000TL masraf çıkartsa idi kullanıcı hatası dese idi ozamanda yok 5 e değil 3 takmışım dermiydi ?  yoksa toyota bana böyle yaptı halbuki benim suçum yok demeye devammı ederdi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Mesut'um, ben sana haksızsın demiyorum. Fakat geldiğimiz şu noktada konunun daha fazla uzamasının sizlere veya foruma herhangi bir katkısı olmayacağını düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Hakkı abi karşılıklı polimik falan yaptığım yok benim, Çağlar bey forumdakileri kandırmaya yönelik birşey yazmış, toyota bu ağrıza karşılığında 2000TL masraf çıkartsa idi kullanıcı hatası dese idi ozamanda yok 5 e değil 3 takmışım dermiydi ?  yoksa toyota bana böyle yaptı halbuki benim suçum yok demeye devammı ederdi ?

Arkadaşım bak itham edip duruyorsun forumdakileri kandırmaya yönelik diye. 2000 TL masraf çıkarsalardı avukatım devreye girerdi , eğer rahatlamak istiyorsan belirteyim. Sonrada Toyota almayın diye T-shirt bastırıp sokaklarda gezerdim rahatladın mı?
born to ride