ilk yorumum araçsız kalmamın efkarıyla aleacele yazılmış birşeydi. Bir kez şunu belirteyim, benim aracımın garantiye girdi -girmedi gibi bir sıkıntım asla olmadı. Biraz sinirle yazdım, biraz da kendime yediremediğimden belki 5. vitese attım dedim. Endişelenmeyin aracı hangi vitesten hangisine attığımı servisteki ustalara da söyledim zaten. Yine endişelenmeyin araca karşı yaptığın hayvanlığı itiraf edecbilecek düzeydeyim, düzelttim 3'e attığımı belirttim, motordaki bu sorunu konuşalım dedim. Sizi geçelim, çok isterseniz Toyota'ya bu yazıları da mail atın garanti dışı işlem yaparlar belki, ben de gidip ödeyeyim masrafı hep birlikte kutlama yapalım burada, sorun değil.

Renault motoru ile kıyaslama nedenim benim bu motora alışamamış olmam. 1.4 16v motor 980 KG lık bir araç üzerinde 98 HP güç üreten bir motor. Ve 2000-4000 devir arası çok ani ivmelenir. Düşük devirlerde de yüksek tork üretir 3. viteste 2000 devirde yokuş çıkabilir vs. Elbette 0-100 testinde grafiği çok farklı çıkar. Ben VVT-İ ve türevi motorları kötülemiyorum. Sadece karakterinin çok farklı olduğunu ve benim de buna alışmamın zaman aldığını belirtiyorum, hatta hala alışamadım. Belki Renault motoru 300 binde biter ama toyota 500bin gider, buna göre imal edilmiştir vs. Bu bir tercih meselesidir, tasarım yaklaşımı yöntemidir.
4500 devire kadar çok ağır bir yapısı var motorun bu da aracı 4500-5000 aralığında kullanmaya itiyor beni. Bu bir kötüleme değildir, motorun karakterinin farklı olduğunu belirttiğim bir yorumdur. Çok agresif bir araç isteseydim Turbo'lu bir araç alırdım, 200 torku olan TSI motorlu bir araç alırdım. Neden bu aracın böyle bir motoru var demiyorum. Alışmaya çalışıyorum

.Bilerek aldım bu karakteri de, Dilekleriniz için teşekkür ederim. Valvematic piyasada kıyaslanacaksa TSI motorlarla kıyaslanmalı bence, agresif kullanımı seven birisi sizce TSI mı alır Valvematic mi?
Burada marka savunuculuğu yapmanın ne anlamı var anlamıyorum. FB-GS muhabbetine dönüyor. Toyota bu forumda yazılanlarla etkilenecek bir marka mı? Bence tınmaz bile, kendi araçlarını servise çağırabilecek özgüvene sahip bir marka Toyota. Burada teknik yorumlar yapılmasını bekliyorum ve onları okuyorum, diğerleri zaman kaybı.