0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Düşünüyorum evet sanırım Toyota üst düzey motor yapıyor. Sürekli eski renault motorumu övüp duruyorum , çünkü her ne kadar başarısız otomobiller piyasaya sürmüş olsa da renault çok güvenilir motorlar üretiyor. Üstelik çok agresif , çabuk devirlenen piskopata bağlamış motorlar . Ben hiç motor sorunu yaşamamıştım renault ile ve gençlik zamanlarımda sınırları da çok zorlamıştım. Bu motorun daha üstü Toyotadır diye düşündüm hep , ama Toyota motorunun karakter olarak renault ile alakası yok. Yavaş devirlenen, agresif kullanımı sevmeyen bir yapısı var vvt-i ve türevi motorların. ve agresif kullanımda motoru korumaya yönelik önlemleri var demekki. Alt kürbütör takımının yerinden çıkması bir önlem mi, hata mı yoksa normal bir durum mu çözbilmiş değilim. Sonuç olarak yatak sarmış bir motor, dağılmış bi şanzıman yerine yerinden fırmış kürbütör tercihimdir. Bu vesileyle valvematic motoru da test etmiş olduk, benden 10/8 puan aldı. benden bu kadar. Redline ayarını 5500 falan yapan bir ayar varsa yaptırabilirim, hatta gaz kesiciyi de 5500'e ayarlatabilirsem hiç fena olmaz. Tövbe bidaha. Hayatımda ilk kez yolda kaldım, fena bişeymiş.
çağlar bey sanırım toyotaya çokta suç bulunmaması gerektiğini düşünüyorsunuz şu an .. bence toyota yaptığı araçlarda çok fazla referans mesafe sunmuyor ve bu sorunlar bundan kaynaklanıyor.. siz 6. vitesten 3 e düşerken ki hızınız 3. vitesteyken 4. ye geçmeniz gereken bir hız ve toyota bu hatalı hareketi affetmemiş.. diğer otomobiller olsa sorun olmazdı belki ama şunu unutmamak gerekir ki aracınızın 132 hp olmasını sağlamak için diğer otomobillerden çok gelişmiş ve farklı bir teknoloji kullanıyorlar bu sorunun doğması bu kadar çetrefilli bir motorda şaşılacak bi durum değil o şartlarda... tekrar geçmiş olsun. umarım bir daha öyle bir sorun yaşamazsınız.. keyifli sürüşler dilerim
160 km/h hiç de 3. vitesten 4'e geçilmesi gereken bir hız değil bana kalırsa...
Emrah bey 3 ncü vites 160 dan sonra 4e geçmek normalmi size göre ? bence pek olası değil.
Çağlar bey öncelikle geçmiş olsun, 160 Km iken 6'dan 3'e düşerek hatayı kendiniz yapmışsınız. Bu hatayı toyota servisi garantiden hallettiği için servise teşekkür ediyorsunuz ve iş bittiği için de itirafta bulunuyorsunuz. Şayet Toyota bunu kullanıcı hatası diyerek sizden ücret talep etseydi, Tu-kaka Toyota olacaktı. Biz de sizin 6'dan 5'e düştüğünüz için sorun yaşadığınız yönünde yorumlar yapacaktık. Altınızda hangi araba olursa olsun her vitesin yapabileceği maksimum hızlar belirlenmiştir ve kullanım kitapcıklarında yazar, onlara ve hız kurallarına uymazsanız bu tür sorunlar yaşamanız normal. Daha önceki aracınız Clioda böyle bir sorun olmamaması bütün araçlarda olmayacak anlamına gelmez. Tekrar geçmiş olsun.
Ayrıca VVT-I motorlar hakkında hiçbirşey bilmediğinizde ortada VVT-I motorlar aynı Honda Vtec motorları gibi belirli bir devirden sonra gücünü gösterir, bu motorlarda sübapaçma kapatma zamanları sizin agresif kullanımınıza göre değiştirilerek motordan maximum güç alınması hedeflenir, yani sakin kullanımda yakıt sarfiyatına yönelik, ama agrasif kullanımda performansa yönelik bir değişiklik gösterir sübap açıp kapanma zamanları
Ayrıca VVT-I motorlar hakkında hiçbirşey bilmediğinizde ortada VVT-I motorlar aynı Honda Vtec motorları gibi belirli bir devirden sonra gücünü gösterir, bu motorlarda sübap açma kapatma zamanları sizin agresif kullanımınıza göre değiştirilerek motordan maximum güç alınması hedeflenir, yani sakin kullanımda yakıt sarfiyatına yönelik, ama agrasif kullanımda performansa yönelik bir değişiklik gösterir sübap açıp kapanma zamanları
ahhahaha ercüment yorum harkulade abicim +1
nedemek 21 vitesli öneriyorum ben sen ))
Üstelik çok agresif , çabuk devirlenen piskopata bağlamış motorlar . Ben hiç motor sorunu yaşamamıştım renault ile ve gençlik zamanlarımda sınırları da çok zorlamıştım. agresif kullanımı sevmeyen bir yapısı var vvt-i ve türevi motorların.
mesut bey ilk defa yorumunuza katılıyorum hem gülmekten hemde fikir yönünden çok haklısınız. 1.6 sol vvti varken çok mutluydum bu mutluğu valvematicde mumla arar oldum