0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birkan aracın kesintisiz 30 gün serviste kalırsa olay araç değiştirmeye kadar gider. Tabii aracın hala garantili ise...
Geçmiş olsun. Sorunun çözülmesine sevindim. Ama şunu da sormadan geçemeyeceğim siz aracı ne kadar zorluyorsunuz ki rallimi yapıyorsunuz 5 ten 3e çekip gazamı yüklendiniz. kesiciyi devre dışı bırakıp redline ı mı geçtiniz? araç toyota olunca insan konduramıyor hemen arıza yapmasını.
6dan 5e çekilmiş Mustafa abi
Ercücüm onu anlıyorum zaten okudum. 6 ekonomi vitesidir 5e çeksen hiçbirşey farketmez. 6 da ölüdür araba 5te canlanır ama çok yüksek ara hızlanma için 5 ten üçe alınıp redline a vurulursa bile bunu yapmamalı bence. kompresyon için fren amacıyla çekilip yüke bindirilirse belki olabilir.
Sevindirici bir haber vereyim arkadaşlar. Bugün sabah Auris'imi teslim aldım, çevreyolda test ettik hiçbirşey olmamış gibi.Subap klavuzları değişti, yağ-benzin karıştığı için yağını da değiştirmişler. Kayseri'de Toyota'sı olan arkadaşlar şanslı diye düşünüyorum.AKSOY Toyota gerçekten çok iyi bir servis, serviste doğrudan aracın yanında usta sıkıntıyı anlattı. Testini yaptık yola devam ettik.Kesinlikle valvematicle ilgili bir sorun yok, aşırı zorlamadan subap klavuzları kaymış. Durum bu arkadaşlar, 2 gün içerisinde aracımı hiçbirşey yokmuş gibi teslim aldım. AKSOY Toyota ekibine teşekkür ediyorum. Umarım sizin başınıza böyle bir olay gelmez.
Bu görüşünüze katılmıyorum Mustafa beyeğer düz yolda giderken rampaya geldiğiniz anda (aracın boğulmasını beklemek yerine) vites küçültüp hızlı bir şekilde giremeyeceksenizbence bu araç için bir eksikliktir..ayrıca bu tür bir durumda hemen arıza yapmasıda aracın dayanıksızlığını gösterir. Bizler genelde kendi kullandığımız markayı kötülemek istemiyoruz ama doğruyu söylemek gerek bence Sonuçta , hızsızın hiçmi günahı yok be hocam
Tamam itiraf ediyorum arkadaşlar üstüme gelmeyin . 6 dan 5 yerine 3'e aldım. Böyle bir hatayı enson 6 yıl önce clio 1.4 16v aracımla yapmıştım ama bişey olmamıştı. Redline falan kalmadı yani , hızım yaklaşık 160 civarıydı. Ben açıkçası subaplar sıyırmıştır veya en iyi ihtimalle baskı balata gitmiştir diye düşündüm. Subap pulları yerinden çıkmış,aracı hemen sağa çekmem ve hareket ettirmemem kurtarmış sanırım. Yine de 6-3 geçişi de olmayacak birşey değil. Bu arızayı verecek, yolda kalacak birşey olmamalıydı. Yani o kadar sıkıştırmıyorum ben motoru, renault 1.4 16v motora bundan çok daha fazlasını yaptım, aşırı insanfsızca kullanırdım hiç sorun çıkarmamıştı. Bu motorda ben artık kolay kolay 5000 deviri geçmem.
İşte ben bu olayın benzerine daha öncede şahit olduğum için sordum Çağlar beye özellikle. 2007 de e15 kasa yeni çıkmıştı kocaeli kayada bir gün arkadaşın arabayı getirmiştik.O ara yol yardım aracı bir tane dizeli yüklenip getirdi.8000 kmde idi daha. indirdiler aracı ustayla muhabbetim vardı ne olmuş araca dedim şoförün cenazesi varmış kafası dalgınken kerpe rampalarında (u şeklinde sıralı inişli çıkışlı dik rampalar) 3te aracı bağırtıp 4e atacakken yanlışlıkla 2 ye geçirmiş araç stop etmiş bakacağız dedi iki gün sonra ustayı yine gördüm ne oldu o araçta ne çıktı merak ettim dedim motorda hiçbir hasar yok sadece piyanolar sibopların kapanmasını engellemiş ve stop ettirip çalışmasına engel olmuş motoru açtık sibopları piyanoları düzeltip genel kontrol sonrası sadece işçilik ve yağ parasıyla aracı teslim ettik demişti. bu olayda daha ilk başta bunu hatırlattı bana.