Gönderen Konu: İlk göz ağrıma elveda demek üzereyim :(  (Okunma sayısı 5763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk göz ağrıma elveda demek üzereyim :(
« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2011, 22:20:26 »
Gerçi ilandaki de fena gözükmüyo ama benden tavsiye çevir çevir nereye kadar al 125lik bi tene bana çok dua edersin bak :D

Hiç sanmıyorum bide benzin parası yok yağ değişimi yok vırt parası yoh kalsın :D :D Ben bakımlarını bile kendim yapıyordum frenler olsun temizlik olsun ama işte artık yenisi gelir ise baya hoş olucak :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2011, 22:20:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 12, 2011, 22:22:51 »
Neyse yahu menzil genişletirdin yani :)

Umarım daha prof. şekilde devam edersin işin şakası benim yaptığım güzel bi spor keşke ben de öyle uzun uzun binebilsem :)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2011, 22:48:13 »
Neyse yahu menzil genişletirdin yani :)

Umarım daha prof. şekilde devam edersin işin şakası benim yaptığım güzel bi spor keşke ben de öyle uzun uzun binebilsem :)

İnşallah ya :) Ama yüzmede harcadılar bunda proflaşabileceğime inanamıyorum Türkiye şartlarında Berkcan yav :-\
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2011, 22:52:18 »
Gitmiş bu ercü; iflah olmaz artık, bunu doooru bit pazarına , hurdacıya falan
artık şöyle yeni nesil baba bi bisiklet alırsın :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2011, 22:54:55 »
Ercu,
Sun-fıx ısmınde bır yapıstırıcı var. Ustundekı acıklamalar almanca ama kullanımı cok basıt. Kutunun ıcınde bır mavı bır sarı macun kıvamında ıkı yapıstırıcı var. Her ıkısındende esıt oranda ıhtıyacın kadarını alıp bırbırıne ellerınle karıstırıyorsun. Renk tamamen yesıl oldugunda yapıstırıcın hazırdır. Sonra catlak olan yuzeye genıs bır alanını kaplayacak sekılde sıvayarak bolgeyı kapla. Sonra bekle 5-6 saat sonra ıslem bıtmıs olacak. Sonucta emın ol kı baska noktadan kırılma olabılır ama uygulama yaptıgın alandan asla.
Lakın gorsel olarak berbat bır goruntu olacaktır. ;)
Son not: eger yaparsan uygulama yapacagın alandakı boyayı tamamen kalın bır zımpara ıle temızlemelısın

ben o sun-fix i biliyorum, mükemmel ötesi bir yapıştırıcı
ama nerede bulabileceğimden habersizim
sen bulabiliyormusun, satıldığı belli bir market falan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2011, 23:05:17 »
Gitmiş bu ercü; iflah olmaz artık, bunu doooru bit pazarına , hurdacıya falan
artık şöyle yeni nesil baba bi bisiklet alırsın :asikadam:

Kalır yaa hatırası var azmı yol yaptık :)
Yukarıda dediğim gibi yeni favori ve göz bebeği :) Çok tatlı :)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-salcano-astro-210-v-2011-bedava-kargo-6-taksit-hediyeli-44081746/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 13, 2011, 01:03:14 »
Gaz altı kaynağı nedir? İlk defa duydum.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 13, 2011, 01:30:14 »
ercü eskiler çok ağır yahu .. benim kanaatim mtb al.. ama önce bisiklet forumlarına sor bence.. bana tavsiyede bulundular onu almadım pişmanım
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 13, 2011, 09:45:39 »

Bende bilmiyorum Sinan abicim bugün yaptırmayı düşünüyorum bakıp görücez :)

ercü eskiler çok ağır yahu.. benim kanaatim mtb al.. ama önce bisiklet forumlarına sor bence.. bana tavsiyede bulundular onu almadım pişmanım

Buda MTB(di) hakikaten ağır ama uzun yolda inişlerde baya avantaj sağlıyordu diğerlerini pedal çevirmeden geçebiliyordum akıyordu bisiklet :D :D
Benim facete eskişehirde takıldığımız ettiğimiz insanlar var... Onlardada bu gösterdiğim bisiletin salcano astro 240 srv var ve ondaki parçalar daha fena birşey ve o peşin 475 deniyor bunu almaktan daha mantıklı onu almak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 13, 2011, 10:50:59 »

Argon kaynağı da denir. Bildiğimiz oksijen kaynağından farklı yanı gaz olarak oksijen yerine argon kullanılır. Görünüş olarak elektrik kaynağını da andırır...

Bu arada geçmiş olsun Ercü, iyi bir işlemle eskisi kadar sağlam olur. Ama boyatman da gerekecek ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 13, 2011, 10:55:49 »
Kalır yaa hatırası var azmı yol yaptık :)
Yukarıda dediğim gibi yeni favori ve göz bebeği :) Çok tatlı :)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-salcano-astro-210-v-2011-bedava-kargo-6-taksit-hediyeli-44081746/detay/
Angaradaymış ya la. bunu ben mi alsam :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 13, 2011, 10:56:32 »
Ercü geçmiş olsun kardeşim, eskiye ufaktan elveda zamanı gelmiş artık :( Değiştirken çelik jantlı, ön arka disk frenli salınımı güzel, hafif birşeyler bulup alırsın inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 13, 2011, 11:05:59 »
Ercü bence bulabilirsen yapıştırıcıyı dene. ama onarımdan sonra bisikletini daha dikkatli kullanmalısın bence allah korusun giderken oradan bi koparsa çok tehlikeli. kaynak yapması için çatlağın olduğu kısıma dolgu yapabilmek için V şeklinde kaynak ağzı açılması gerek, bunun yanında kaynağı yapanın gövdeyi sağlam bir şekilde bir yere fixlemesi lazım, çünkü kaynak sırasında oluşan ısıdan dolayı bisiklet gövdesi eğilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 13, 2011, 11:25:45 »
Argon kaynağı da denir. Bildiğimiz oksijen kaynağından farklı yanı gaz olarak oksijen yerine argon kullanılır. Görünüş olarak elektrik kaynağını da andırır...

Bu arada geçmiş olsun Ercü, iyi bir işlemle eskisi kadar sağlam olur. Ama boyatman da gerekecek ;)

Teşekkür ederim Emre abi  ben komple boyatmam o kaynaklanan  yer kadar carbon kaplama çekmeyi düşünüyorum :)

Angaradaymış ya la. bunu ben mi alsam :D

Al bence sağlam makina kullandım bizzat çok tatlı gidişi var ve 13 kilo gayet ideal bir bisiklet :)

Ercü geçmiş olsun kardeşim, eskiye ufaktan elveda zamanı gelmiş artık :( Değiştirken çelik jantlı, ön arka disk frenli salınımı güzel, hafif birşeyler bulup alırsın inşallah :)

Teşekkür ederim Metin abicim sadece git gel olarak kullanıcam bisiklet alasıya kadar.. Ben disk istemiyorum bisikletlerde hidrolik disk fren dışında mekanik disk okadar verimli olmuyor sürekli sürtüyor ses çıkarıyor benim hoşuma gitmez ve extra ağırlığa gerek yok V brake her daim iyidir ve çelik jant değilde aliminyum jant daha hafif oluyor :) Hidrolik disk fren almak isterim ama 1000 lirayı geçik :)

Ercü bence bulabilirsen yapıştırıcıyı dene. ama onarımdan sonra bisikletini daha dikkatli kullanmalısın bence allah korusun giderken oradan bi koparsa çok tehlikeli. kaynak yapması için çatlağın olduğu kısıma dolgu yapabilmek için V şeklinde kaynak ağzı açılması gerek, bunun yanında kaynağı yapanın gövdeyi sağlam bir şekilde bir yere fixlemesi lazım, çünkü kaynak sırasında oluşan ısıdan dolayı bisiklet gövdesi eğilebilir.

Şimdi yapıştırıcı denince korkutuyor tekrar ayrılırsa falan diye açıkçası kaynak daha bir güvenli geldi gözüme ne yalan söyliyelim.. O bükülmeler olursa artık bisikleti oraya bırakır giderim...  Onarımdan sonra büyük ihtimalle 30-32 geçmem kadroyu kastırmaya gerek yok neyse allahtan ogün bi 48 basıp rahatlamıştım artık astroda yaparız :)

Her bodruma inip onu görünce içim cızırdıyor ayrıca otobüs şöförünin ve belediyenin kulakları baya çınlıyor >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 13, 2011, 11:44:38 »
Al bence sağlam makina kullandım bizzat çok tatlı gidişi var ve 13 kilo gayet ideal bir bisiklet :)
sen bugün bi araştır da ona göre alıcam :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 13, 2011, 11:45:35 »
sen bugün bi araştır da ona göre alıcam :D

Burda aynı makina peşin 475 ;) İnternetten almak iyi değil bakımda sorun çıkabilir haberin olsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 13, 2011, 12:14:15 »
Bisikleti al hele ineriz piyasaya :rofl: :P 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 13, 2011, 12:17:21 »
Bisikleti al hele ineriz piyasaya :rofl: :P 8-)

Vahoooovv neler neler :D Uzun yol düşünüyorum haberin ola :D Seni almadan gitmem :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2011, 13:33:13 »
Ya Ercüment V fren iyi demişsin bildiğimiz telli fren değil mi o ? Öyleyse eğer tel hep yavşayıp sorun çıkarıyodu benim hurda bisiklette ki motosiklette de fren teli debriyaj teli fln. hep yavşıyo o açıdan diskli daha makul değil mi ki gerçi çalışma prensibi hakkında bilgim yok cahil sorusu oldu biraz :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2011, 13:48:49 »
Ya Ercüment V fren iyi demişsin bildiğimiz telli fren değil mi o ? Öyleyse eğer tel hep yavşayıp sorun çıkarıyodu benim hurda bisiklette ki motosiklette de fren teli debriyaj teli fln. hep yavşıyo o açıdan diskli daha makul değil mi ki gerçi çalışma prensibi hakkında bilgim yok cahil sorusu oldu biraz :D
berkcan dislilere biraz da duygusal açıdan bakmak lazım :)
2011 Auris Sport