0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dostum, eğer konuyu baştan sona okursan genel olarak yazılan birşeye fazla alınganlık yaptığını görürsün.Sonuçta durum nedir? ÖTV denilen şey haksızlıktır. Deprem sonrası geçici olarak uygulamaya alınmış, cin fikirli kişilerce kalıcı yapılmıştır. Vergi üzerinden vergi ödemek başka hiçbir diyarda duyulmamış bir uygulamadır. Bunu savunuyorsanız ortada bir gariplik vardır.Ha satışları zaten durduramıyorlar diyorsanız haklısınız elbette ki. Ancak bu satışlara bakarsanız %90ı 1.6 litre altında modellerdir. Yani vatandaşın seçme hakkı elinden alınmıştır. Sınırlandırılmıştır. "Bu arabayı kullanacan" denmiştir. Daha adil bir vergi politikası ile hem satış patlamasının önüne geçilebilir, hem de vatandaşın otomobil seçme hakkı da iyileştirilebilir.
Sayın emre mehmet bey...İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz o ayrı da "devlet istese daha fazla vergi alırdı, buna da şükür..." gibi bir mantık bana garip geldi...
Emre Bey, yani demek istediğim, biz devletin her vergisine, her zammına boyun eğersek ve milletçe tepkimizi göstermezsek yanlış yapmış olmazmıyız...Tabi yanlış anlaşılmasın hadi isyan edelim demek istemiyorum... Ama demokrasi çerçevesinde halkın tepkisini gösterme şekillerinden birini kastediyorum...Teşekkürler, saygılar...
Benim memleketimin Benzini bile avrupanınkinden farklı kokuyorbenim memleketim benim memleketim bizim memleketimiz yakında kalmayacak zaten heryer satılmış ne türk telekom kalmış ne tüpraş ne başka bişey biz hala orda 6 ay benzin bedavaymış muhabbetinden benim memleketimde bu bukadara dönmüşüz.10.000 tl fazla bi uçurum farkı yok diyosunuz.nasıl olmaz bu fark sanki sadece aracı alırkenmi vergisinde benzininde hep misli misli farklı yanlış anlamayın memleketimi severim ama yöneticiler sırf sömürücüler hani yıllar önce köprü parasını çıkarsın bedavaydı bedavasını geçtim 4 lira hani depremden sonra geçici süre özel vergiler kalkacaktı hani nerde benzin 4.5 tl olmuş sadece 1 lt benzin ve iki kere üst üste aynı fiyata benzin alınamaz olmuş hala nelerle tartışıyosunuz.memleket sevgisi gözü kapalı seviyorum demekle olmaz memleketimizi seviyosak içinde bulunduğum durumu ve nereye doğru gittiğimizi görmekle olur bunu sakın unutmayın!!!!!!!!!!!!
Yağızcım azına sağlık güzel kardeşim tam yerinde ve çok güzel bir şekilde anlatmışsın sana bir +