Gönderen Konu: Auris'e 6 ay bedava benzin...  (Okunma sayısı 6085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris'e 6 ay bedava benzin...
« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2011, 16:29:29 »
Emre BEY , yaşın benden küçük bu forumdada yenisin beni herkez tanır , yaşı benden küçük olanlara hep kardeşim diye hitap ederim bunu küçümseyeci bir şekilde yazmadım sen nasıl istersen öyle derim ben Emre bey ;)  şunu unutmaki bu forumda herkes kardeş abi gibidir ilkdefa bana BEY de diyen birine rastladım , sen nasıl değerlendiriyorsan öyle olsun maaş hesabı yapma ozaman ama iki ülkeninde alım gücü ortada daha fazla söze gerek bile yok. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2011, 16:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 09, 2011, 16:31:01 »
 :argh:  :argh:  :argh: |-\
ama gönlüm efsaneden yana...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Haziran 09, 2011, 16:44:37 »
bakıyorumda silinmiş :D neyse tekrar yazıcam büyüklük küçüklük yaşla olsaydı :D varyet sağlam ya da belediye de ??? 25 binliralık araba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Haziran 09, 2011, 16:45:30 »
 :o :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 09, 2011, 16:46:47 »
emre mehmet, lütfen mesajlarınızda saygı sınırlarını zorlamayın. Ayrıca arka arkaya cevap yazmak yerine önceki mesajınızı değiştirebilirsiniz.

Ayrıca genel olarak herkese: lütfen konu dışına çıkmayalım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Haziran 09, 2011, 16:48:16 »
alper bey teşekkürler lütfen uyarınızı benimle beraber mesut beye de yaparsanız daha adil olacaktır ve daha yakışık alacaktır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Haziran 09, 2011, 16:52:10 »
neyse konumuzun dışına çıkmayalım :D olay şu bana göre 10 sene önce bu millet bizler arabayı sadece hayal ederken şimdi araba alabiliyosak 2. el veya 0. km demekki bu ülkede ilerleme vardır. insanlar kazanmaya başlamıştır. 10 bin deilde 6 bin alır maaş. kredi çeker alır arabasını. sonuç önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 09, 2011, 16:56:14 »
Dostum, eğer konuyu baştan sona okursan genel olarak yazılan birşeye fazla alınganlık yaptığını görürsün.

Sonuçta durum nedir? ÖTV denilen şey haksızlıktır. Deprem sonrası geçici olarak uygulamaya alınmış, cin fikirli kişilerce kalıcı yapılmıştır. Vergi üzerinden vergi ödemek başka hiçbir diyarda duyulmamış bir uygulamadır. Bunu savunuyorsanız ortada bir gariplik vardır.

Ha satışları zaten durduramıyorlar diyorsanız haklısınız elbette ki. Ancak bu satışlara bakarsanız %90ı 1.6 litre altında modellerdir. Yani vatandaşın seçme hakkı elinden alınmıştır. Sınırlandırılmıştır. "Bu arabayı kullanacan" denmiştir. Daha adil bir vergi politikası ile hem satış patlamasının önüne geçilebilir, hem de vatandaşın otomobil seçme hakkı da iyileştirilebilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2011, 17:03:48 »
Dostum, eğer konuyu baştan sona okursan genel olarak yazılan birşeye fazla alınganlık yaptığını görürsün.

Sonuçta durum nedir? ÖTV denilen şey haksızlıktır. Deprem sonrası geçici olarak uygulamaya alınmış, cin fikirli kişilerce kalıcı yapılmıştır. Vergi üzerinden vergi ödemek başka hiçbir diyarda duyulmamış bir uygulamadır. Bunu savunuyorsanız ortada bir gariplik vardır.

Ha satışları zaten durduramıyorlar diyorsanız haklısınız elbette ki. Ancak bu satışlara bakarsanız %90ı 1.6 litre altında modellerdir. Yani vatandaşın seçme hakkı elinden alınmıştır. Sınırlandırılmıştır. "Bu arabayı kullanacan" denmiştir. Daha adil bir vergi politikası ile hem satış patlamasının önüne geçilebilir, hem de vatandaşın otomobil seçme hakkı da iyileştirilebilir.
:alkis:  :foto:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Haziran 09, 2011, 17:08:47 »
alper işte piknikte avukat olan abinin ismini unuttum özürdiliyorum ondan... konuştuğumuz konu tam olarak bu olmasada benzer yönleri bulunmakta... bana göre sistem bize ufakta olsa bir ev idare edebilecek kadar araba ve karın tokluğuna çalışmamızı öngörüyor. kim söylüyoki zaten seçebiliyoruz seçebiliriz diye seçim yapmamız için bu şartlarda sadece türkiye için değil tüm dünya için geçerli artık bazı haklarımızdan vazgeçmemiz gerekli...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Haziran 09, 2011, 17:13:42 »
ben 6 aylık benzini şu şekilde düşünerek yorum yaptım. neolursa olsun benim memleketim benim burası hepimizin sevmek zorundayız. isyan edemeyiz. eğer arabaya biniyosak herşeyini kabuletmiş durumdayız. dünle bugün arasında çok fark var her alanda. sistem bu artık istemiyorsan kullanma istemiyorsan yapma. sistem herkesi köleleştirdi artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 09, 2011, 17:27:31 »
Sayın emre mehmet bey...
İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz o ayrı da "devlet istese daha fazla vergi alırdı, buna da şükür..." gibi bir mantık bana garip geldi...

:(
Today Tomorrow Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Haziran 09, 2011, 17:41:07 »
Sayın emre mehmet bey...
İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz o ayrı da "devlet istese daha fazla vergi alırdı, buna da şükür..." gibi bir mantık bana garip geldi...

:(

gökhan bey haklısın düşence biraz karamsarlık var. benim çevremden gördüğüm bu algıladığım bu herkesi algısı farklı düşüncesi farklı... keşke hepimiz biraz daha makul olsaydıkta ötvlerde benzin fiyatlarıda bukadar yükselmeseydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 09, 2011, 19:37:24 »
Aracın fiyatına bakın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 09, 2011, 20:15:15 »
Emre Bey, yani demek istediğim, biz devletin her vergisine, her zammına boyun eğersek ve milletçe tepkimizi göstermezsek yanlış yapmış olmazmıyız...

Tabi yanlış anlaşılmasın hadi isyan edelim demek istemiyorum... Ama demokrasi çerçevesinde halkın tepkisini gösterme şekillerinden birini kastediyorum...

Teşekkürler, saygılar...
Today Tomorrow Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Haziran 10, 2011, 10:28:21 »
Emre Bey, yani demek istediğim, biz devletin her vergisine, her zammına boyun eğersek ve milletçe tepkimizi göstermezsek yanlış yapmış olmazmıyız...

Tabi yanlış anlaşılmasın hadi isyan edelim demek istemiyorum... Ama demokrasi çerçevesinde halkın tepkisini gösterme şekillerinden birini kastediyorum...

Teşekkürler, saygılar...

haklısınız ama bugüne kadar hiç bir sorun mitinglerle eylemlerle çözülemedi. en yakın örnek € bölgesi olan yunanistan battı devlet bu batıktan kurtulabilmek için ek vergiler koydu. devlet memurlarının aldığı maaşları yarıya indirdi. adalarını satmakta ve bize yansıyan yani tv de izlediklerimiz bir kısmı göstericiler dayak yedikleriyle soruşturma geçirdikleriyle kalıyor. bana göre bu böyle siz nasıl düşünürsünüz bilemem... keyfim için araç kullanmayı haftasonlarına bıraktım. hafta içi arabamla işe gidip geliyorum. bezin fiyatlarıda çok yansımış olmuyor. vergiler çok yansımız olmuyor. ben hayatımdan memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 10, 2011, 11:44:00 »
Benim memleketimin Benzini bile avrupanınkinden farklı kokuyor
benim memleketim benim memleketim bizim memleketimiz yakında kalmayacak zaten heryer satılmış ne türk telekom kalmış ne tüpraş ne başka bişey biz hala orda 6 ay benzin bedavaymış muhabbetinden benim memleketimde bu bukadara dönmüşüz.10.000 tl fazla bi uçurum farkı yok diyosunuz.nasıl olmaz bu fark sanki sadece aracı alırkenmi vergisinde benzininde hep misli misli farklı yanlış anlamayın memleketimi severim ama yöneticiler sırf sömürücüler hani yıllar önce köprü parasını çıkarsın bedavaydı bedavasını geçtim 4 lira hani depremden sonra geçici süre özel vergiler kalkacaktı hani nerde benzin 4.5 tl olmuş sadece  1 lt benzin ve iki kere üst üste aynı fiyata benzin alınamaz olmuş hala nelerle tartışıyosunuz.memleket sevgisi gözü kapalı seviyorum demekle olmaz memleketimizi seviyosak içinde bulunduğum durumu ve nereye doğru gittiğimizi görmekle olur bunu sakın unutmayın!!!!!!!!!!!!
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 10, 2011, 12:34:34 »
Benim memleketimin Benzini bile avrupanınkinden farklı kokuyor
benim memleketim benim memleketim bizim memleketimiz yakında kalmayacak zaten heryer satılmış ne türk telekom kalmış ne tüpraş ne başka bişey biz hala orda 6 ay benzin bedavaymış muhabbetinden benim memleketimde bu bukadara dönmüşüz.10.000 tl fazla bi uçurum farkı yok diyosunuz.nasıl olmaz bu fark sanki sadece aracı alırkenmi vergisinde benzininde hep misli misli farklı yanlış anlamayın memleketimi severim ama yöneticiler sırf sömürücüler hani yıllar önce köprü parasını çıkarsın bedavaydı bedavasını geçtim 4 lira hani depremden sonra geçici süre özel vergiler kalkacaktı hani nerde benzin 4.5 tl olmuş sadece  1 lt benzin ve iki kere üst üste aynı fiyata benzin alınamaz olmuş hala nelerle tartışıyosunuz.memleket sevgisi gözü kapalı seviyorum demekle olmaz memleketimizi seviyosak içinde bulunduğum durumu ve nereye doğru gittiğimizi görmekle olur bunu sakın unutmayın!!!!!!!!!!!!

Yağızcım azına sağlık güzel kardeşim tam yerinde ve çok güzel bir şekilde anlatmışsın sana bir +  :alkis:   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 10, 2011, 13:16:48 »
Memleket yangın yerine dönmüş,halkın %90 borçlu hala neyin savunuculuğu yaparsınız anlamam.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 10, 2011, 13:27:11 »
Yağızcım azına sağlık güzel kardeşim tam yerinde ve çok güzel bir şekilde anlatmışsın sana bir +  :alkis:   
teşekkür ederim Mesut abi sadece gördüklerimi bildiklerim tuşlara döktüm
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..