Gönderen Konu: Far,Yağmur sensörü-VSC-TRC-Karartmalı dikiz aynası sonradan takılıyormu araca???  (Okunma sayısı 17330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Merhaba Arkadaşlar,

Aracı servisten alırken sırf 4000-5000 TL fazla diye ve üzerindeki jantları beyenmediğim için..
jantlarıda kendi zevkime göre alırım ve  VSC-TRC-Far sensörü-Yağmur sensörü-Karatmalı ve geri görüş kameralı dikizide sonradan serviste taktırırım diye düşündüğüm için en full olanını değilde bir alt donanımlısını aldım-D4-D Confort Extra yı.

Servisede sordum bu özellikler sonradan eklenebiliyormu diye... eklersin sonradan dediler.bende daha makul olan Confort Extra aldım.
Aradan 1 ay kadar geçti ve ben fiyat almak için toyotaya gittim.. ne deseler beyenirsiniz ??
bunlar sonradan ilave edilmiyor dediler.Ben şoka girdim zaten,beni vursalardı daha iyidi.. öldümmm bittim yanii.

Şimdi bana lütfen bu işlerden anlayan biri yardımcı olsun ve aşağıda sıraladığım özellikler sonradan Dizel araca ilave ediliyormu bilgi versin.

1-Far sensörü
2-Yağmur Sensörü
3-Karartmalı dikiz aynası (Geri görüş ekranı olandan )
4-VSC-Viraj denge sistemi-bu çok önemli benim için.
5-TRC-Kalkış destek sistemi-Buda çok önemli.
6-Hız Sabitleyici..

lütfen sonradan ilave ediliyor olsun .. noluuurr... :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Bunları ben de merak ediyorum şimdilik aracıma sadece cruise control taktırabildim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Umarım istediğiniz gibi hepsi sonrada araca eklenebiliyordur.

Ama şu geldi aklıma. Bunların hepsini taktırdığınızda zaten aracı alırken kaçındığınız rakama gelmeyecek mi yine?

Bu arada bende Comfort Extra aldım.
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
takılsa bile serviste o baştan ödemediğiniz 4000-5000 den daha daha pahalı olur herhalde. bu yüzden de işlerine gelmediğinden takılmıyor diyorlar bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Cruise Control takılamıyor onu geçin...
diğerleri mutlaka takılabiliyordur, ama arabayı alırken üstüne 4-5 bin ekliyorsa, sonradan takmak çok daha fazla ekleyecektir, keşke aracı almadan servisle konuşup maliyet hesabı yapsaydınız....

o bahsettiğiniz dikiz aynasını bizim aurise de servis takmış, takılabiliyor yani ...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
eminim ki vardır ama sadece ucları ve baglantı noktaları bostadır...işin sadece montaj kısmını ve satın alma bölümünü düsünmüslerdir...yada TAKILMALI diye dusunuyorum sonradan ....
xxx red xxx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
keşke üst donanımlı versiyonu alıp istediğiniz jantları sonradan taktırsaydınız, şimdi yaptırmaya kalkarsanız ve yetkili serviste yapılırsa 4-5bini geçer diye düşünüyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Evet, CC d4d lere takılamıyor diye biliyorum. Yani ister servis, ister dışarıda olsun bu sitem uyumlu olmuyor sanırım işletim sistemine.
 Kameralı park sistemini dışarıdan temin edip taktırabilirsiniz, keza far ve silecek sensörlerini ve sisteminide ama hem uğraş gerektirir, hem maliyeti çok olabilir hemde araç satılırken pek faydası olmaz.
 Vsc (Esp) komple sistemdir ve Asr'yi de içinde barındırır ve aracın Abs sistemi üzerine kurulabilir. Ancak bunun da maliyeti oldukça yüksek olur.
 Tabi bu sistemlerin fabrika çıkışı olarak aracınızda bulunmasının daha sağlıklı olacağını söylememe gerek yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Dostlar anlamıyorum araca sonradan özellik ekletmek üst donanım bir araçtan daha maliyetli olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
Dostlar anlamıyorum araca sonradan özellik ekletmek üst donanım bir araçtan daha maliyetli olmuyor mu?

genellikle öyle oluyor zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bende de confort extra d4d mm araç var bildiğiniz üzere dikiz aynası karartmalı değil malesef...  bazıları camda değişir zor bu iş muhabbetlerine girior sensörden dolayı vs vs ama benim camda silecek sensörü falan yok aynamı karartmalı yapmak istiorum çünkü gözlerim hassas doğal olarak çok rahatsız edio gece araç kullanırken karartmalı ayna özelliği olan bir dikiz alıp tattırsam aksesuar satan yerlerden sorunsuz çalışırmı bilgisi olan varmı ???
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
toyota serviste değilde aynı veya bir benzeri ürünü piyasada bulup takmak daha uygun olabilir çoğu şey için servis fiyatları yüksek bulunuyor yani servis piyasa fiyatından daha yüksek fiyat biçiyor
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
toyota serviste değilde aynı veya bir benzeri ürünü piyasada bulup takmak daha uygun olabilir çoğu şey için servis fiyatları yüksek bulunuyor yani servis piyasa fiyatından daha yüksek fiyat biçiyor

doğru söylüyorsun da, söz konusu aktif  güvenlik donanımları olunca da orjinal olmayan parçalara güvenmek çok mantıklı gelmiyor açıkcası...
park sensörüdür, kararan aynadır, bunlar tamam da dışarda takılan VSC-TRC  çok da güven vermez bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Bende biraz araştırma yaptım ve far sensörü - park sensörü-karartmalı dikiz aynasını taktırabilirim...
tabiki toyotaya değil :D
Bir çok markalar var,kullanıcı yorumlarını bulup,okuyup ondan sonra iyisinden bende taktıracağım.
Maliyete gelince bu bahsettiğim tüm sensörlerin takılmasında bir maliyet yok,farklı markalar kullanarak maliyeti düşük şekilde ayarlayacağım.
(Bknz.Youtube-rain sensor & headlight sensor)

neden confort aldığıma gelince..
en dolu aracı aldığımda sadece jantları değiştirecek ve yeni cant alacaktım.
Maliyet olarak yeni jant ve lastikler ortalama 2000 TL,aracı alırkende conforta göre 5000 TL fazla verdim eder 7000 TL... çıkan lastik ve jantları 250-300 TL ye satsam hadi 500 TL ye sattım diyelim kalan 6,500 TL fark.
şimdi bütün sensörleri taktırsanız 6,500 TL tutar mı ?

ben sensörlerin sonradan takıldığının onayını aldığım için sonradan maliyetininde 6,500 TL tutmayacağını az çok tahmin ettiğim için Confort extra aldım.karlı bir iş yapalım dedik ama..işte sadece ama... :) yapacak bişi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Aylin kardeş , bunları sonradan taktırabilsen bile , hiçbir zaman orijinalı gibi olmaz, çok ince eleyip sık dokumuşsun
bana kalırsa değiştir, arabanı geri ver donanımlı olanından al (arabayı geri almazlarsa sat, yenisini alırsın) :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Aracın üzerinden çıkan orjinal (fabrikasyon)hafif alaşım jant ile alacağınız lastik-jant seti arasında kalite farkı olacaktır. 200 Tl. ye de jant var 600 Tl. ye de.
 Araca sonradan takılan (fabrika çıkışı sonrası) her teçhizatın, fabrikasyon olanına göre sorun çıkarma olasılığı daha fazladır. Park sensörünün tampondaki sensörleri bile buna dahildir. Ayrıca söküp takma, uyum, garanti vs. de cabasıdır. Tabi tüm bunlar sizin tercihinizdir ve saygı duyarım.

Diğer yandan sitesinden gördüğüm kadarı ile Dizel Comfort Extra (47,500 Tl.) ve Comfort Plus (49,000 Tl.) versiyonlar var, Elegant yok. Comfort Plus donanımda Comfort Extra'ya göre Vsc-Asr sistemi mevcut farklı olarak. Bence fark makul.

Arkadaşlar, en dolu Auris (benzinli-Otomatik...) anlamsız uçuk bir fiyata çıkmış. Nereye gidiyoruz acaba? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
hakan abi en son ben baktığımda 57 falandı, şimdi baya baya uçmuş bunlar yahu...
ne olursa olsun, aurise 60lı rakamları kim verecek çok merak ediyorum doğrusu, 20bin daha koyup prius alınabiliyor, şaka gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Avensis al daha iyi, ne daha iyisi miss gibi misss

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  Aracın üzerinden çıkan orjinal (fabrikasyon)hafif alaşım jant ile alacağınız lastik-jant seti arasında kalite farkı olacaktır. 200 Tl. ye de jant var 600 Tl. ye de.
 Araca sonradan takılan (fabrika çıkışı sonrası) her teçhizatın, fabrikasyon olanına göre sorun çıkarma olasılığı daha fazladır. Park sensörünün tampondaki sensörleri bile buna dahildir. Ayrıca söküp takma, uyum, garanti vs. de cabasıdır. Tabi tüm bunlar sizin tercihinizdir ve saygı duyarım.

Diğer yandan sitesinden gördüğüm kadarı ile Dizel Comfort Extra (47,500 Tl.) ve Comfort Plus (49,000 Tl.) versiyonlar var, Elegant yok. Comfort Plus donanımda Comfort Extra'ya göre Vsc-Asr sistemi mevcut farklı olarak. Bence fark makul.

Arkadaşlar, en dolu Auris (benzinli-Otomatik...) anlamsız uçuk bir fiyata çıkmış. Nereye gidiyoruz acaba? ;)

ben alırken plus ile extra arasında 4000 tl fark vardı...

Bu arada arkadaşlar adımın aylin olmasından dolayı bir yanlış anlaşılma var ve düzelteyim.

Ben kadın değilim,Sadece adım o şekilde yapacak bişi yok :D

Mavi nufus cüzdanı taşıyorum bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)