0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2005 ler için değilde 2002 öncesi için doğrudur. 2002-2007 kasalarda pek duymadım.
Selam arkdaşlar, 2-3 ay önce 2005 terra aldım (24500KM) emekli bir öğretmenden, araç yağ eksiltiyor sordum bu modellerde sorun var zamanında servisin bu araçları geri çağırdığı söylendi. Aracın motar kapağının sorunlu olduğu söyleniyor doğrumu.
vvt-i motorların hepsi eksiltiyor hatta şuan satılan yeni kasalarda bile bu sorun var
Uğur abi galiba Aygaz LPG kullanıyorsu
Eray bey bu bilgiyi nerden aldınız Allah aşkına ? biraz atıp tutma ile verilmiş bi bilgi olmuş !2001 2002 Corollalarda bu sorun vardı evet ancak 2003 te kasa değişince motorada el atıldı ve bu sorun ortadan kaldırıldı, bendede corolla vardı geçen hafta sattım 2005 ytılında sıfır aldım ve hep ben kullandım 132,000km ye kadar , ama 6 yılda ve 132,000km boyunca hiç yağ eksiltmedi aynı araca sahip çevremde 4 5 arkadaşım var bu sorun onlardada yok yeni kasa corollalarda ise dizel turbolu araçlarda yağ eksiltme var doğru ancak bu sadece toyota için geçerli değil tüm dizel ve turbolu araçlarda yağ eksiltme yaşanır
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür. ederim. Aracıma gazı aldıktan 1000 km sonra taktırdım,ben ilk aldığımda bana yağı yeni değişti demişti 500 km sonra baktım yağ minimumda hemen gittim filitre ler dahil herşeyi değiştim. Castrol 10-40 koydum şuan yağdan sonra1500 km falan yaptım bakıyorum yağ çubuğunda biraz azalma var Derindere de bir usta ile görüştüm o söyledi eksiltir diye. Birde yağ değiştiğimde NANO BOR yağı koysam ne faydası olur kullanan varmı acaba tavsiye edermisiniz. saygılar