0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence gözden kaçan bir olay var. Yağ yeni değişti deniyor ve 500 km sonra yağ minimumda oluyor. Bence bu size söylendiği gibi kronik problem değil aracınıza iyice baktırın ve güvendiğiniz ustalara danışın. Bende de 2005 terra var yağ yakma problemi yok. Ama Alanya'dan aldığımda orada bir ustaya gösterdim ve triger değişecek mi dediğimde değişir dedi. Acaba bu zincirli değil mi dediğimde yok kayış dedi çok net konuştu. Yorum sizin...Bor olayına gelince bazıları çok yararlı diyor. Bazılarıda mesela araç 100.000 km. de; pistonlar ve yatakları aşınarak birbirine alıştı bor bu aşınmaları uygun olmayan biçimde kapatarak zarar verebilir sıfır araca konulmalı şeklinde konuşuyor işin aslını bende anlamadım.
salih bey aracınız 1,4 motor ise bilemem ancak 1,6 ise siz o kayışı değişir diyen ustaya kayısı değişmesini ir isteyin.Ne kayısı değişecek acaba.Triger zincirli vvt-i larda o ustanın yanına yaklasmayın
Bende trigerin durumu ne değişim zamanı gelmiş midir diye sorduğumda, hele 500.000 km.yi bir geç o zaman bakarı dediler. o zaman zincirli triger olduğunu öğrenmiştim. şu an aracım 130.000'de, yıllık ortalama 10.000 km yolum var, geriye 370.000 km kalmış. yani 37 yıl sonra triger değiştiririm...