Gönderen Konu: Bugün bir motorsiklet sürücüsü Corolla'ma carptı...  (Okunma sayısı 6793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Bugün bir motorsiklet sürücüsü Corolla'ma carptı...
« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2011, 18:57:36 »
zafer abi geçmiş olsun rabbim beterinden saklasın.....o hanım efendiyede Allah akıl fikir versin..
Teşekkürler neyseki çok fazla birşey yok allah korusun herkesi kazasız belasız sürüşler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2011, 18:57:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Haziran 02, 2011, 18:58:52 »
geçmiş olsun zafer bey
Teşekkürler Allah kimseye yaşatmasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2011, 23:52:50 »
Çok geçmiş olsun. Olayın gidişatı da hoş olmamış. Kaza tutanağı hususu yeni çıktı. Eskiden kaza tutanakları olay yerinde taraflara gösteriliyor ve birer fotokopisi veriliyordu. Ama avrupa birliğine uyum çerçevesinde değişen trafik kanunu gereğince artık verilmiyor. Tutanak karakoldan ifade verilerek alınıyor. Tabi bu konu ister istemez insanların kafasına haklı olarak istifham yaratıyor. Emniyet mensubu arkadaşımızın yaptığı yorum kanun ve kurallar çerçevesinde doğru olmakla birlikte herkez tarafından bilinir ki kanun ve kurallara bizim ülkemizde pek uyulmaz. Ve elbette tutanaklar istenildiği gibi değiştirilir ve yeniden yazılır. Mahkemede bilirkişi ister ve şikayetçi olursanız biraz uğraşsanız da haklı olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. En büyük hata da iyi niyetli davranmak. Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenmiştir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 03, 2011, 12:32:08 »
çok geçmiş olsun
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #44 : Haziran 03, 2011, 15:55:34 »
geçmiş olsun allah daha büyük kazadan beladan uzak tutsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 03, 2011, 17:07:53 »
Geçmiş olsun, allah beterinden korusun, kız güzelmiydi bari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 03, 2011, 17:13:28 »
çok geçmiş olsun, ben artık iki tekerli araç gördüğüm zaman mümkün olduğunca kaçıyorum...
gerçekten nezaman ne yapacakları hiç belli olmuyor, bu kadarla atlatmışsınız, canınızı sıkmamaya çalışın.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 03, 2011, 18:16:59 »
Zafer Bey, haklıyken haksız durma düşmek gerçekten zor bir durum. Fakat yerinizde olsam bu işin peşini bırakmazdım. Size hukuki sürece alternatif bir yol öneriyorum. Bu teklifimi mutlaka yadırgayanlar ve hatta beni ayıplayanlar olacaktır ama böyle uyanık insanları bir şekilde caydırmak gerek bana göre. Bir web sayfası kurun. Bu motosikletli arkadaşın ismini tag’leyin. Daha sonra kazanın oluş şeklini kendi ağzınızdan değil de, dolaylı aktarım şeklinde sanki bir haber ajansı gibi anlatın. Arkadaşın adını açıkça yazmaktan çekinmeyin, sonuçta siz olan bir olayı anlatıyorsunuz, zaten kaza raporunu ve diğer belgeleri de kişisel bilgileri sildikten sonra web sitesine ekleyebilirsiniz. Eğer herhangi bir güvenlik kamerası görüntüsü bulup da ekleyebilirseniz kaymaklı ekmek kadayıfı olur. Gelelim kullanacağınız dile. Öyle ince bir dil kullanmalısınız ki (içerisinde hakaret v.s. olmayan) karşı taraf ile hukuki bir sıkıntı yaşamayacaksınız fakat okuyan insanlar karşı tarafın nasıl biri olduğunu ve vermek istediğiniz mesajı kavrayacaklar. Karşı tarafa bunu yapacağınızı da açıkça belirtin. Eğer haklı olduğunuza canı gönülden inanıyorsanız bence bu yolu izlememeniz için hiçbir neden yok.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Haziran 03, 2011, 18:41:27 »
Zafer Bey, haklıyken haksız durma düşmek gerçekten zor bir durum. Fakat yerinizde olsam bu işin peşini bırakmazdım. Size hukuki sürece alternatif bir yol öneriyorum. Bu teklifimi mutlaka yadırgayanlar ve hatta beni ayıplayanlar olacaktır ama böyle uyanık insanları bir şekilde caydırmak gerek bana göre. Bir web sayfası kurun. Bu motosikletli arkadaşın ismini tag’leyin. Daha sonra kazanın oluş şeklini kendi ağzınızdan değil de, dolaylı aktarım şeklinde sanki bir haber ajansı gibi anlatın. Arkadaşın adını açıkça yazmaktan çekinmeyin, sonuçta siz olan bir olayı anlatıyorsunuz, zaten kaza raporunu ve diğer belgeleri de kişisel bilgileri sildikten sonra web sitesine ekleyebilirsiniz. Eğer herhangi bir güvenlik kamerası görüntüsü bulup da ekleyebilirseniz kaymaklı ekmek kadayıfı olur. Gelelim kullanacağınız dile. Öyle ince bir dil kullanmalısınız ki (içerisinde hakaret v.s. olmayan) karşı taraf ile hukuki bir sıkıntı yaşamayacaksınız fakat okuyan insanlar karşı tarafın nasıl biri olduğunu ve vermek istediğiniz mesajı kavrayacaklar. Karşı tarafa bunu yapacağınızı da açıkça belirtin. Eğer haklı olduğunuza canı gönülden inanıyorsanız bence bu yolu izlememeniz için hiçbir neden yok.
:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #49 : Haziran 03, 2011, 19:04:15 »
Haklı olan taraf ,''sadece cep telefonuyla '' kalmazdı..
Motorunun masrafını da çıkmasını isterdi.Siz ilk aşamada şikayetçi olsaydınız ,bakın; gelip sizinle nasıl uzlaşmaya çalışıyor olurdu.
Kemal abinin dediği gibi ,''iyi niyet yaramıyor bunlara ''.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 03, 2011, 19:28:24 »
geçmiş olsun allah beterinden korusun
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2011, 21:48:11 »
Haklı olan taraf ,''sadece cep telefonuyla '' kalmazdı..
Motorunun masrafını da çıkmasını isterdi.Siz ilk aşamada şikayetçi olsaydınız ,bakın; gelip sizinle nasıl uzlaşmaya çalışıyor olurdu.
Kemal abinin dediği gibi ,''iyi niyet yaramıyor bunlara ''.
  Motorunun masrafını trafik sigortası karşılayacak zaten benim aracıda kaskom karşılıyor orda sorun yok telefonu ve çalışmadığı günler için bir talebi var karşı tarafın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 06, 2011, 00:27:17 »
Zafer bey merhaba,
mümkün ise kaza raporunu taratıp foruma ekleme şansınız var mı?
bu arada kötü haber vermek istemem ama bayan ssk tabi çalışan ise raporlu günler için ssk dan para alıyor
ancak daha sonra ssk bu ödediği parayı sizden rücu ediyor, bu sebeple daha sağlıklı bilgi paylaşımı için taza tespit tutanağını bir eklerseniz
daha sağlıklı yardımcı olmak isterim kendi adıma.
iyi geceler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Haziran 06, 2011, 20:43:56 »
Zafer bey merhaba,
mümkün ise kaza raporunu taratıp foruma ekleme şansınız var mı?
bu arada kötü haber vermek istemem ama bayan ssk tabi çalışan ise raporlu günler için ssk dan para alıyor
ancak daha sonra ssk bu ödediği parayı sizden rücu ediyor, bu sebeple daha sağlıklı bilgi paylaşımı için taza tespit tutanağını bir eklerseniz
daha sağlıklı yardımcı olmak isterim kendi adıma.
iyi geceler...
   Öyle bir imkanım yok ama kaza raporunda ben kusurlu görünüyorum ssk parayı benden rücu edeceğini sanmıyorum trafik sigortası veya kasko ne için yapılıyor  maddi ve bedeni hasarları karşılamak için değil mi kasko poliçesinde ihtiyari mali sorumluluk diye bir şey var bu karşı tarafa verdiğiniz maddi ve bedeni zararlar içindir ve hatta sigorta acentemin söylediği kadarı ile hukuksal koruma klozu dahi var bu da mahkemelik bir durumda tüm mahkeme ve yargılama giderlerini harçlarını kapsıyor yani siz tüm şeyleri karşılıyor daha sonra sigorta şirketinden alıyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 06, 2011, 20:49:28 »
Aracım için exper geldi 500 tl bir hasar var denildi ve dosya açıldı çamurluk düzeltilecek ve lokal boyanacak Servis çamurluğun değişimini istemişti ve 800 lira hasar expertizi yapmıştı Serviste yaptırmaktan vazgeçtim en azından parça değişmemiş olacak
http://i1233.photobucket.com/albums/ff386/rockyy62/SANY0033.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Haziran 10, 2011, 16:32:44 »
Evet arkadaşlar dün akşam itibari ile bana vuran motorsiklet sürücüsü bayan telefon edip benden 1500 tl talep ettiğini yoksa dava edeceğini bildirdi bende istediğini yapmakta serbest olduğunu belirttim ve bir kaç avukatla görüştüm bayanın istediğinin usulsüz olduğunu hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceğini söylediler benim karşı tarafa verdiğim tedavi giderleri ve maddi hasarların trafik sigortasından karşılanacağını söylediler konunun başlangıcında belirtmiştim bu iş mahkemeye gider karakolda önce sadece telefonunun hasarını talep eden ifade sonra 1500 tl isteyen çıkar peşinde ve ne koparsam kardır diyen bir düşünce ile karşı karşıya kaldım bu arada bayanın hiç bir yara beresi falan yok kırık çıkık falan yok sanırım hastahane 1 hafta bir rapor vermiş sizce de motorsiklet sürücüsüne hiç kusur verilmemesi tuhaf değil mi şerit ihlali ve kavşaklara trafik ışıklarına yaklaşırken hızını hiç düşürmüyor fren izi yok gelip benim yolun karşısına geçtiğim yerde vuruyor benim aracımın yarısı karşı şeritte yolun 5 metrelik kısmını geçmiş haldeyim fotoğraflarda çok açık görünüyor kaza raporu ve tutanaklarına itiraz edeceğim bilirkişi incelemesi falan tabi ki en önemlisi iyi bir avukat arkadaşım var bende bu işle uğraşacağım ailece canımız sıkkın tabi internet de biraz araştırdım taksirle adam yaralama 3 ay ile 2 yıl hapis istemiyle dava açılıyor ve adli para cezasına çevriliyormuş beraat da edebilirsiniz temyiz hakkınız var (tck 180 madde)  Bir kaç poz foto daha var yola soldan giriyorum ve aracımın arkasından iki şerit önünden bir şerit araç geçiyor yorumlarsanız memnun olurum

http://i1233.photobucket.com/albums/ff386/rockyy62/Image005.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 10, 2011, 23:58:09 »
Geçmiş olsun Zafer Bey.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #57 : Haziran 11, 2011, 00:09:03 »
zafer abi çok geçmiş olsun cana bişey olmadı yaa geriside çokta önemli değil... allah beterinden saklasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 11, 2011, 03:34:15 »
Allah cezasını versin böylelerinin.Utanmasa arabayı üstüne istiyecek :S

Geçmiş olsun Zafer abi.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 11, 2011, 08:49:09 »
Size geçmiş olsun Zafer bey çok can sıkıcı bir durum. Ama bu davanın sonucunda siz bir şey kaybetmeyeceksiniz gibi geliyor bana.