Gönderen Konu: Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__  (Okunma sayısı 6832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__
« : Mayıs 31, 2011, 14:40:41 »
Arkadaşlar selam

2000-2001-2002 model Corolla araçlarımıza yazılım yapan arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim  ?

sorum şu: sanırım harici bir beyin takılıp yapılması gerekiyormuş.  Eger böyle ise beyinler hakkında bilgi almak isterim+ (marka).

Toyota Club Türkiye

Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__
« : Mayıs 31, 2011, 14:40:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2011, 15:59:38 »
kendini kanıtlamış markaların ürünlerini ebaydan falan getirtirseniz daha iyi uyum sağlıyor aslında , Toyotada butür şeyleri kendiniz kurcalamanızı tavsiye etmem.. Yakıt anormal derecede artıyor ve performans elde edemiyorsunuz..
Ama ankaraya yolunuz düşerse bana ulaşın bir bakalım ne yapabiliriz. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2011, 16:03:20 »
kendini kanıtlamış markaların ürünlerini ebaydan falan getirtirseniz daha iyi uyum sağlıyor aslında , Toyotada butür şeyleri kendiniz kurcalamanızı tavsiye etmem.. Yakıt anormal derecede artıyor ve performans elde edemiyorsunuz..
Ama ankaraya yolunuz düşerse bana ulaşın bir bakalım ne yapabiliriz. ;)

bilgi için teşekkür ederim. Kendim yapmayacagım zaten kendi aracım için sormuyorum. bilgi almam gerek bununla ilgili.
Ankaraya çok geliyorum, görüşürüz de nasıl yardımcı olabilirsin ?   mesela AEM tarzı bir beyin söyleyebilirmisin bana , nasıl yapıldıgını da anlatarak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2011, 16:44:36 »
bilgi için teşekkür ederim. Kendim yapmayacagım zaten kendi aracım için sormuyorum. bilgi almam gerek bununla ilgili.
Ankaraya çok geliyorum, görüşürüz de nasıl yardımcı olabilirsin ?   mesela AEM tarzı bir beyin söyleyebilirmisin bana , nasıl yapıldıgını da anlatarak

İnternet üzerinden satın alıp getirtmeniz en masrafsızı olur , yabancı sitelerde falan araştırmak gerek , vardır kesin üreten bir marka..

Ben şöyle yardımcı olabilirim; Hondaların beyinleri üzerinde oynama yapıp gayet iyi sonuçlar aldığına sahit olduğum bir arkadaşım var. Ona gösteririz, elinden ne gelebileceğini söyler bize.. ;)
Bende 3zz-fe kullanıyorum, Geçenlerde sorduğumda , arabayı bırak bi bakıyım yarın alırsın dedi.. Vaktim kısıtlı olduğundan bırakamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2011, 17:12:49 »
İnternet üzerinden satın alıp getirtmeniz en masrafsızı olur , yabancı sitelerde falan araştırmak gerek , vardır kesin üreten bir marka..

Ben şöyle yardımcı olabilirim; Hondaların beyinleri üzerinde oynama yapıp gayet iyi sonuçlar aldığına sahit olduğum bir arkadaşım var. Ona gösteririz, elinden ne gelebileceğini söyler bize.. ;)
Bende 3zz-fe kullanıyorum, Geçenlerde sorduğumda , arabayı bırak bi bakıyım yarın alırsın dedi.. Vaktim kısıtlı olduğundan bırakamadım.

Erdem bırakaydın bizde bilgi sahibi olurduk yahuu :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 01:12:36 »
Erdem bırakaydın bizde bilgi sahibi olurduk yahuu :(
Aile konusundan sıkıntı yaşıyorum be ercüment , bizim evde şoför bol olduğundan arabayı uzun süre bir yere bırakamıyorum , ihtiyaç oluyor. bende bu aralar döne dolaşa araba bakıyorum. Artık canıma tak etti kendime ait bir araba alacağım. Bir araba alıyımda corollayıda artık servise bakıma bırakıyım , uzun süredir arabanın heryerinden ses geliyor , ihtiyaç oluyor diye servise bırakamadım.
Bide toyotanın modifikasyonu resmen 'dert' , WindowsXP gibi oynadığın yerden hata veriyor meret.. :) En güzeli toyotanın mekaniğini hiç kurcalamamak.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2011, 13:17:33 »
Aile konusundan sıkıntı yaşıyorum be ercüment , bizim evde şoför bol olduğundan arabayı uzun süre bir yere bırakamıyorum , ihtiyaç oluyor. bende bu aralar döne dolaşa araba bakıyorum. Artık canıma tak etti kendime ait bir araba alacağım. Bir araba alıyımda corollayıda artık servise bakıma bırakıyım , uzun süredir arabanın heryerinden ses geliyor , ihtiyaç oluyor diye servise bırakamadım.
Bide toyotanın modifikasyonu resmen 'dert' , WindowsXP gibi oynadığın yerden hata veriyor meret.. :) En güzeli toyotanın mekaniğini hiç kurcalamamak.. ;)

Ya tabi öylede hani stock görünüp yaklaşık 15-20 hp yüksek olmak fena olmazdı :D bide onu kçük ayrıntlarla 5-6 hp daha yükseltildiğinde gayeet temiz bir modifikasyon olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2011, 00:14:02 »
Ya tabi öylede hani stock görünüp yaklaşık 15-20 hp yüksek olmak fena olmazdı :D bide onu kçük ayrıntlarla 5-6 hp daha yükseltildiğinde gayeet temiz bir modifikasyon olur :)
Ercüment 15- 20 hp (benzinli araçta) chip ile edilebilecek bir güç değil ,
elde edebileceğinin en fazlası 2. vitesde bir boy daha öne çıkmak olur.
2. vitesi 120kmh olarak hesapladığımız bir durumda buda dynoda 3-4hp gibi bir güce tekabül eder.
Ayrıyetten beyinde oynama yaptığında; egzantrik ve katalizör iptali gibi sana helalinden beygir verecek olan uygulamalardan daha güzel sonuçlar alırsın.
Ama stock bir benzinli toyotaya chip takıp büyüüük bir sonuç beklemek çok saçma olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2011, 09:46:49 »
Ercüment 15- 20 hp (benzinli araçta) chip ile edilebilecek bir güç değil ,
elde edebileceğinin en fazlası 2. vitesde bir boy daha öne çıkmak olur.
2. vitesi 120kmh olarak hesapladığımız bir durumda buda dynoda 3-4hp gibi bir güce tekabül eder.
Ayrıyetten beyinde oynama yaptığında; egzantrik ve katalizör iptali gibi sana helalinden beygir verecek olan uygulamalardan daha güzel sonuçlar alırsın.
Ama stock bir benzinli toyotaya chip takıp büyüüük bir sonuç beklemek çok saçma olur.

Ohoooooo d4d ye chip konusunda benzinli arabada 20hp güç deniyordu bu modifikasyon işi ne kadar desteksiz ya sen 3-4 hp diyorsun birisi 20 hp diyor ne kadar saçma bir olay bu !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2011, 10:12:09 »
Ohoooooo d4d ye chip konusunda benzinli arabada 20hp güç deniyordu bu modifikasyon işi ne kadar desteksiz ya sen 3-4 hp diyorsun birisi 20 hp diyor ne kadar saçma bir olay bu !!!

dizel arabalarda turbo oldugu için, hafif basınc acarak YADA enjektör degerlerini degiştirerek 20-30hp güç elde edilir.
normal turbosuz benzinli araclarda bu oran ancak 3-7 hp arası değişir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2011, 10:18:22 »
dizel arabalarda turbo oldugu için, hafif basınc acarak YADA enjektör degerlerini degiştirerek 20-30hp güç elde edilir.
normal turbosuz benzinli araclarda bu oran ancak 3-7 hp arası değişir

Yav Murat abicim bizzat kendileri dediler BENZİNLİ ARAÇTA 15-20beygir değişir dediler anlamış değilim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2011, 10:22:57 »
Yav Murat abicim bizzat kendileri dediler BENZİNLİ ARAÇTA 15-20beygir değişir dediler anlamış değilim..

anladım Ercümentcim. ama dogru cevap yazdıgım gibidir. sen dogrusunu bil ;)
şöyle yaparsan,  kat iptal- ve komple boru- güzel bir hava filtresi ve bunu yazılımla destekliceksin demiş oldugum 3-7hp  belki 8-9hp olabilir ama bak belki diyorum araca göre..   ama 20 olamaz !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2011, 10:26:36 »
anladım Ercümentcim. ama dogru cevap yazdıgım gibidir. sen dogrusunu bil ;)
şöyle yaparsan,  kat iptal- ve komple boru- güzel bir hava filtresi ve bunu yazılımla destekliceksin demiş oldugum 3-7hp  belki 8-9hp olabilir ama bak belki diyorum araca göre..   ama 20 olamaz !

İyi bari benim az kalmış filtre tamam kat iptali ve boru :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2011, 10:31:46 »

Ercü benzinli araçta 15 20 HP için sadece çip yetmez, yanında  4-2-1 headers , düz boru egzoz , performans bujiler, kapak taşlama , kat iptali , hafifletilmiş pistonlar , yüksek basınçlı benzin pompası , daha büyük benzin enjektörleri , titanyum sübap yayları vs vs  gibi şeylerde yapmak lazım tek başına çip ancak ve ancak 3 bilemedin 5hp verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2011, 10:36:24 »
Ercü benzinli araçta 15 20 HP için sadece çip yetmez, yanında  4-2-1 headers , düz boru egzoz , performans bujiler, kapak taşlama , kat iptali , hafifletilmiş pistonlar , yüksek basınçlı benzin pompası , daha büyük benzin enjektörleri , titanyum sübap yayları vs vs  gibi şeylerde yapmak lazım tek başına çip ancak ve ancak 3 bilemedin 5hp verir.

Mesut abicim haklısın daha önce bu sitede okuduklarımda 6-7 hp alınabileceği yönündeydi ama şu yazılar kafamı büyük ölçüde karıştırdı..
Ercümentcim,
adamın yanında uzun zaman vakit geçirdim ve bu afişten ;

yaptırıp ve şikayetçi olan adam görmedim.Yazılım kısmını bende inceledim, Bence konuyu gerçekten araştırmadan daha fazla idda etmeyin, yukarda söylediğim gibi "bildiğim üzere" dedim Şüphesi olan varsa gelir yaptırır, eğer sonuç almazsa iade eder bu kadar basit işliyor bu iş, adam sana garanti veriyorsa bi bildiği var.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32787.0

Hatta bunu paylaşan kişi aynı konuyla ilgili başka bir konuda birebir kendisi yazmıştı benzinlilerde 20 hp falan diye..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2011, 10:40:41 »
Mesut abi bu performans bujilerinin bi sakıncası var mı?
mesela http://urun.gittigidiyor.com/denso-iridyum-performans-bujisi-4-adet_W0QQidZZ21506392

not: araştırdım sakıncası yokmuş faydası varmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2011, 11:29:20 »
  Detayları bilen arkadaşlarımız zaten doğruları net bir şekilde dile getirmişler. Ayrıca şunu eklemek isterim ki; motorun gücü arttırılınca aracın son hızı artmaz. Yani 6.000d/d. da 100Hp. üreten bir aracın gücü 6.000d/d. 'da 110Hp. ye çıkarılınca son hızda bir değişiklik olmaz, sadece o son hıza çıkış süresi kısalır. Denklemi şu şekilde açayım izninizle; yukarıda bahsettiğim gibi bir araç örneğin 1.000d/d.'da, en büyük vitesde 30Km/s. son hıza sahip olsun. Bu aracın 6.000d/d. 'da çıkabileceği maksimum hız bellidir. Sadece motor gücünü arttırmak ile bu değer değişmez. Bunun için şanzıman, lastik oranları ile de değişiklikler gerekir.
 Lütfen Trafik Kurallarına uyalım ve sorumluluklarımızı bilelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2011, 11:37:09 »
Ercü valla ben inanmıyorum bugüne kadarda benzinlilerde 20HP artış hiç görmedim 1.6 motor için konuşuyorum,  2.0 veya 3.0 gibi motorlarda 20 HP olabilir ancak 1,6 motorda asla olamaz okadar artış ;)

Fatih linkini verdiğin bujiler iridium buji yüksek kalitede bujiler ancak bizim araçlarda yani toyotalarda ateşleme diş aralığı 1mm dir , linkini verdiğin bujilerin ateşleme diş aralığı ise 0,4mm ,  bi zararı olmaz ama hissedilir bir güç artışın olmaz buna rağmen yakıt tüketimin artar ;)

aslında bujiler için boosterlar var, yani bujilere gelen voltaj yükseltiliyor bir zamanlar bunu çok okumuş ve araştırmıştım 12 volt değilde 15 volt ile ateşleme sağlanıyordu  ve patlama daha yüksek olduğu için buda güç artışına neden oluyordu ama standart motorda uygulanması ileri vadede motorun yorulmasına ve erken yıpranmasına sebep olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2011, 11:39:55 »
Ercü valla ben inanmıyorum bugüne kadarda benzinlilerde 20HP artış hiç görmedim 1.6 motor için konuşuyorum,  2.0 veya 3.0 gibi motorlarda 20 HP olabilir ancak 1,6 motorda asla olamaz okadar artış ;)

İyi bari bilgilerim yanlış değilmiş bende itiraz etmiştim nasıl falan diye ama yok artış oluyor falan dediler.. Biz 110la devam belki cai yaparsam 111 le devam :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2011, 11:48:28 »
Ercü birde şöyle birşey var VVT_I beyinleri çipi kabul etmiyor zaten, yani makinaya bağlıyorlar yazılımı atıyorlar, makinaya bağlı iken dyno testi yapıyorlar vaoov diyorsun HP artışı var, ama makinayı beyinden sökünce VVT-I motorun beyni kendini siliyor ve yeniliyor ;) yani VVT-I motorda çip işi yalan,  olsa ben kendi arabama yaptırmazmıydım sence ? biton masraf modifiye yaptım arabaya bi çipimi esirgiycem arabadan ;)

VVT-I motorun şuan tek bir çipi var oda komple ayrı bir beyin , orjinal beyni kandırıp kendi sinyallerini motora gönderiyor VVT-I ve VTEC motorlar için ortak bir beyin,  netten araştırmıştım zamanında yurtdışı fiyatı 400 500 dolardı yanlış hatırlamıyorsam , bi bakayım bulursam eklerim ;)