Gönderen Konu: Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__  (Okunma sayısı 6833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Chip Tuning _vvti_ 1.4 & 1.6 _corolla__
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2011, 11:51:11 »
VVT-I için Chip buldum 400 Euro fiyatı var : http://eng.smchiptuning.com/2310/toyota-corolla-1.6-vvti-110

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2011, 11:51:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2011, 11:53:17 »
Ercü birde şöyle birşey var VVT_I beyinleri çipi kabul etmiyor zaten, yani makinaya bağlıyorlar yazılımı atıyorlar, makinaya bağlı iken dyno testi yapıyorlar vaoov diyorsun HP artışı var, ama makinayı beyinden sökünce VVT-I motorun beyni kendini siliyor ve yeniliyor ;) yani VVT-I motorda çip işi yalan,  olsa ben kendi arabama yaptırmazmıydım sence ? biton masraf modifiye yaptım arabaya bi çipimi esirgiycem arabadan ;)

VVT-I motorun şuan tek bir çipi var oda komple ayrı bir beyin , orjinal beyni kandırıp kendi sinyallerini motora gönderiyor VVT-I ve VTEC motorlar için ortak bir beyin,  netten araştırmıştım zamanında yurtdışı fiyatı 400 500 dolardı yanlış hatırlamıyorsam , bi bakayım bulursam eklerim ;)

Tabi orasıda öyle abicim sonuçta dışı sağlamdı baya motorundada baya malzemeler vardı ama küçük parçalardı sonuçta eklesen çok daha fena olurdu.. Bekliyorum desemde sadece parçayı merak ettiğimden babama öneri sunucağımdan değil zaten sunamam babama 110 hp fazla geliyormuş gereksizmiş birde chip tuningmi yapıcak :)

VVT-I için Chip buldum 400 Euro fiyatı var : http://eng.smchiptuning.com/2310/toyota-corolla-1.6-vvti-110

Burda zaten power olan değil optimum olan yapılır.. Power yapılırsa motor için yorucu olabilir düşüncsindeyim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2011, 15:34:21 »
Ercü valla ben inanmıyorum bugüne kadarda benzinlilerde 20HP artış hiç görmedim 1.6 motor için konuşuyorum,  2.0 veya 3.0 gibi motorlarda 20 HP olabilir ancak 1,6 motorda asla olamaz okadar artış ;)

Fatih linkini verdiğin bujiler iridium buji yüksek kalitede bujiler ancak bizim araçlarda yani toyotalarda ateşleme diş aralığı 1mm dir , linkini verdiğin bujilerin ateşleme diş aralığı ise 0,4mm ,  bi zararı olmaz ama hissedilir bir güç artışın olmaz buna rağmen yakıt tüketimin artar ;)

aslında bujiler için boosterlar var, yani bujilere gelen voltaj yükseltiliyor bir zamanlar bunu çok okumuş ve araştırmıştım 12 volt değilde 15 volt ile ateşleme sağlanıyordu  ve patlama daha yüksek olduğu için buda güç artışına neden oluyordu ama standart motorda uygulanması ileri vadede motorun yorulmasına ve erken yıpranmasına sebep olur ;)
peki abi titanyum buji olsa iyi olur mu yada hiç uğraşmaya değmez mi?  araba 100.000 de daha buji değiştirmedik değiştirirken ne takayım

bu nasıl   http://www.modifiye.com.tr/tuning/3547-245-SPLIT-FIRE-TP-Serisi.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2011, 16:27:58 »
Denso çift tırnak buji
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2011, 17:10:08 »
  Chip değil mikro proses ile işlem yapılıyor sanırım günümüz bir çok aracın elektronik beyninde. Bu durumda da chip işlemi gibi bir durum olamıyor Mesut yöneticimizin de söylediği gibi. Onun yerine ancak ara beyin işlemi gerçekleştirilebiliyor. Eskiden TTE'nin ürünleri vardı ama şu anki durumlarını bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #25 : Haziran 02, 2011, 17:47:47 »
Ercü birde şöyle birşey var VVT_I beyinleri çipi kabul etmiyor zaten, yani makinaya bağlıyorlar yazılımı atıyorlar, makinaya bağlı iken dyno testi yapıyorlar vaoov diyorsun HP artışı var, ama makinayı beyinden sökünce VVT-I motorun beyni kendini siliyor ve yeniliyor ;) yani VVT-I motorda çip işi yalan,  olsa ben kendi arabama yaptırmazmıydım sence ? biton masraf modifiye yaptım arabaya bi çipimi esirgiycem arabadan ;)

VVT-I motorun şuan tek bir çipi var oda komple ayrı bir beyin , orjinal beyni kandırıp kendi sinyallerini motora gönderiyor VVT-I ve VTEC motorlar için ortak bir beyin,  netten araştırmıştım zamanında yurtdışı fiyatı 400 500 dolardı yanlış hatırlamıyorsam , bi bakayım bulursam eklerim ;)

Mesut bey selam.
2.bölümdeki orjinal beyini kandırma olayı ile ilgili sizden bilgi bekliyorum.
bende 3gündür bunun üzerinde araştırma yapıyordum ama henüz bir sonuc yok :S

*** değiştirme :  2.sayfada Ercüment'e atılan mesajı şimdi okudum,,  :)  o zaman sorumu değiştiriyorum:   1.4 için de aynı beyni kullanabiliyormuyuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2011, 20:01:54 »
Denso çift tırnak buji
bi fark hissedermiyim peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 02, 2011, 20:28:49 »
bi fark hissedermiyim peki?
Benim eski ae101 corollamda orj. buji buydu sizin kasada aynısı mıdır bilmem...
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 02, 2011, 23:23:10 »
Mesut bey selam.
2.bölümdeki orjinal beyini kandırma olayı ile ilgili sizden bilgi bekliyorum.
bende 3gündür bunun üzerinde araştırma yapıyordum ama henüz bir sonuc yok :S

*** değiştirme :  2.sayfada Ercüment'e atılan mesajı şimdi okudum,,  :)  o zaman sorumu değiştiriyorum:   1.4 için de aynı beyni kullanabiliyormuyuz ?

Murat bey bu konuda bişey söyleyemem çok fazla bilgim yok 1.4 ile 1.6 vvt-i motorları soketleri çalışma prensibi sinyalleri aynımdıır bilemiyorum ancak 1.8 vvt-i 193hp lik motorun çipi ile 1.6 vvt-i çipi farklı , sanırım uymayabiliri ancak satıcı firmaya mail atıp sormakta fayda var :)

bu 1.6110HP  lik motor için : http://eng.smchiptuning.com/2310/toyota-corolla-1.6-vvti-110

buda 1.8 193hp lik motor için : http://eng.smchiptuning.com/2311/toyota-corolla-1.8-vvti-190

yalnız birde şöyle birşey var 1.4 motor dan 1.6 dan alınan 5 6 HP lik artış alınmaz en fazla 3 4 hp, bence bu parayı vermeye değmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #29 : Haziran 03, 2011, 08:54:22 »
Murat bey bu konuda bişey söyleyemem çok fazla bilgim yok 1.4 ile 1.6 vvt-i motorları soketleri çalışma prensibi sinyalleri aynımdıır bilemiyorum ancak 1.8 vvt-i 193hp lik motorun çipi ile 1.6 vvt-i çipi farklı , sanırım uymayabiliri ancak satıcı firmaya mail atıp sormakta fayda var :)

bu 1.6110HP  lik motor için : http://eng.smchiptuning.com/2310/toyota-corolla-1.6-vvti-110

buda 1.8 193hp lik motor için : http://eng.smchiptuning.com/2311/toyota-corolla-1.8-vvti-190

yalnız birde şöyle birşey var 1.4 motor dan 1.6 dan alınan 5 6 HP lik artış alınmaz en fazla 3 4 hp, bence bu parayı vermeye değmez :)

Bilgiler için teşekkür ederim Mesut bey.
Son 2 haftadir, aracımın nasıl  yürüdüğünü denemek için öncelikle 1.4 araçlarla denedik güzel sonuclar aldım :)
sonra 1.6 bizim efsane corolla'larla denedim 1.6 105hp.likler, onlarda da başarılı sonuc aldım.
yakın bir arkadasımda 2001 civic 1.6 110hp var, onunla da denendi iyi kaldırdıgımda öndeyim,  kötüsünde arka kapısında kaldım.
herkes bu arabada yazılım var dedi .
sonra tabiri caizse biraz daha gaza gelip, opel corsa gsi 1.6 110hp ile denedik, arkasında 1 boy farkla yürüdü benim 1.4 vvti corolla

aracımda saadece simota filtre var.
bu denemelerin hepsi yakın arkadaslarımla izmitte uygun bir yolda yapılmıstır, yorum yaparken ona göre yapalım lütfen. ve de aramızda herhangi bir hırs yoktur.

son olarak, şimdi bu demiş oldugunuz beyin yanıltma olayı bana cazip geldi gibi, 250euro sorun degil.  sadece 1.6 araclarla daha rahat yürümek istiyorum,(eğer yapabilecek birşey varsa? )  zaten bildiginiz üzere bizim araclara uygun çeşitli modifikasyon yok.. seneye inş Allah nasip ederse farklı bir araç alma planım var. bu aracı da babama hediye edecem.

yanlış anlaşılma olmasın lütfen, trafik kurallarına uyalım..

saygılar