Gönderen Konu: Corolla da Dİreksiyondan Gelen Tıkırtıyı Çözemedim :(  (Okunma sayısı 15612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 277000
  • Model Yılı: '93
Arkadaşlar, 1993 Corollamın direksiyonundan gelen bir tıkırtı sesi var ve bunu bir türlü çözemedim :( rot başları, amörtisör ve takozları, direksiyon körükleri, ve nerdeyse direksiyonla alakadr parçaların tamamı değişmesine rağmen; seyir halindeyken dönemeçlerde yarım tur çevirince bir tıkırtı yok, ama düz yolda seyir halindeyken sadece direksiyondan son derece rahatsız edici bir tıkırtı sesi geliyor. (ön takım diye düşüneniniz olabilir. Ön takımlar yeni değişti.) Çıldırmak üzereyim! Denizli  de ikamet ediyorum. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Veya fikirlerinizi aktarabilir misiniz?
Toyota Corolla AE 101 1.6 XL

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla da Dİreksiyondan Gelen Tıkırtıyı Çözemedim :(
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2011, 00:01:59 »
Arkadaşlar, 1993 Corollamın direksiyonundan gelen bir tıkırtı sesi var ve bunu bir türlü çözemedim :( rot başları, amörtisör ve takozları, direksiyon körükleri, ve nerdeyse direksiyonla alakadr parçaların tamamı değişmesine rağmen; seyir halindeyken dönemeçlerde yarım tur çevirince bir tıkırtı yok, ama düz yolda seyir halindeyken sadece direksiyondan son derece rahatsız edici bir tıkırtı sesi geliyor. (ön takım diye düşüneniniz olabilir. Ön takımlar yeni değişti.) Çıldırmak üzereyim! Denizli  de ikamet ediyorum. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Veya fikirlerinizi aktarabilir misiniz?
   Aracında sürücü airbag varmı eğer varsa airbag zembereğinden geliyor olabilir benim Getz aracım da başıma geldi aynı tıkırtı sesleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2011, 00:05:07 »
   Aracında sürücü airbag varmı eğer varsa airbag zembereğinden geliyor olabilir benim Getz aracım da başıma geldi aynı tıkırtı sesleri

Araçta airbag yok 1993 Corolla XL Japon montaj olanlardan. profil resmindeki araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2011, 00:09:33 »
Mutlaka boşta bir şey vardır o sesin gelmesi için küçük bir vida falan gevşek olabilir ama direksiyon komple bakıldı diyorsun ilginç hakkaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2011, 00:41:34 »
bundan dolayı sananyiye 3. gidişim olacak. bu sorun hariç arabamda hiç sıkıntım yok. ama bu tıkırtı canımı çok sıktı... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 17:24:37 »
Direksiyon tıkırtı burcuna baktırdınız mı acaba.Basit bir parçadır arızası halinde şöförü rahatsız etmekten başka sorun çıkarmaz bende aynı durumdan muzdaribim ön takımlarda en ufak birşey yok amartisörler sagalm körükleri takozları yeni degişti motor kulakları yeni degişti tabla lastik takozları yeni degişti fakat tıkırtı sesi kesilmedi benimde hafif stabilize olda ilerlerken tıkır tıkır ediyor düzyolda herhangib sıkıntım yok geçen birisi duydu direksiyon tıkırtı burcun arızalı baktır bi dedi o ne ya dedim internet araştırdım bu seslerin büyük olasılıkla kaynagı buymuş .Sende aktır istersen
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2011, 04:30:11 »
sayın halit koca arkadaşım tıkırtı sesi arabanın içinden mi dışardan mı geliyor.
bende buna benzer bir olay yaşadım sanki ses motor motordan (dışardan) geliyor gibi idi.
direksiyonun korna haznesinin alt vida takılan tarafı değilde diğer karşı tarafını kontrol et.
diğer bir konu helezon yayı lastiklerini kontrol et.
kolay gelsin
tuncay çobanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2011, 13:55:58 »
direksiyon kutusunda boşluk var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2011, 14:56:19 »
sayın halit koca arkadaşım tıkırtı sesi arabanın içinden mi dışardan mı geliyor.
bende buna benzer bir olay yaşadım sanki ses motor motordan (dışardan) geliyor gibi idi.
direksiyonun korna haznesinin alt vida takılan tarafı değilde diğer karşı tarafını kontrol et.
diğer bir konu helezon yayı lastiklerini kontrol et.
kolay gelsin

Tuncay Bey ses dışarıdan geliyor ama içeriden de rahatsız edici derecede duyuluyor. Bir aksilik olmazsa bu hafta sanayiye gideceğim. Bahsettiğiniz parçaları  da bir kontrol ettireceğim, bakalım ne çıkacak???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2011, 23:16:19 »
Direksiyon tıkırtı burcuna baktırdınız mı acaba.Basit bir parçadır arızası halinde şöförü rahatsız etmekten başka sorun çıkarmaz bende aynı durumdan muzdaribim ön takımlarda en ufak birşey yok amartisörler sagalm körükleri takozları yeni degişti motor kulakları yeni degişti tabla lastik takozları yeni degişti fakat tıkırtı sesi kesilmedi benimde hafif stabilize olda ilerlerken tıkır tıkır ediyor düzyolda herhangib sıkıntım yok geçen birisi duydu direksiyon tıkırtı burcun arızalı baktır bi dedi o ne ya dedim internet araştırdım bu seslerin büyük olasılıkla kaynagı buymuş .Sende baktır istersen

evet en sonunda bu tıkırtı sorununu da çözdüm arkadaşlar, direksiyon tıkırtı burcunu da bugün yaptırdım. Arabam sanki sıfır araba gibi oldu :)  uzun süredir bu tıkırtı nedeniyle rahat rahat binemiyordum arabama ama bundan sonra sıkıntısız bir şekilde ve keyifle kullanacağım arabamı.

İyi ki varsın Toyota, İyi ki varsın Corolla... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2011, 14:48:15 »
geçmiş olsun halit kardeş
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2011, 18:12:39 »
sanırım bahsettigim sorundan çıktı geçmiş olsun inşallah birdaha yaşamazsınız.rica etsem maliyetini yazarmısınız bilgimiz olsun başımıza gelirse kazıklanmayalım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2011, 19:15:42 »
sanırım bahsettigim sorundan çıktı geçmiş olsun inşallah birdaha yaşamazsınız.rica etsem maliyetini yazarmısınız bilgimiz olsun başımıza gelirse kazıklanmayalım

evet diğer arkadaşlarımız faydalanır
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ağustos 01, 2011, 13:14:06 »
Direksiyon burcu - Direksiyon körüğü - Direksiyon kutusu revize + işcilik = 210 TL (Özel serviste yapıldı)
Toyota Corolla AE101 1993 XL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Ağustos 01, 2011, 15:30:42 »
geçmiş olsun dostum benim 2005 terramdanda aynı ses geliyor 2005 terrasını tamir ettiren varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2011, 17:36:07 »
  Ben neden yeni gördüm bu konuyu. :)
 Sorun genelde Direksiyon Tıkırtı Burcundan kaynaklanıyor ve belli Km. sonunda açığa çıkıyor. Parça da oldukça cizzi fiyata satılıyor zaten. Ancak değişim işlemi Hidrolik ve normal direksiyonlu araçlarda farklı meblağlarda olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2011, 00:52:19 »
arkadaşlar merhaba, öncelikle uzun zamandır internete girip burada açtığım konuya bakma fırsatım olmadı, bu yüzden kusura bakmayın. Üniversite öğrencisiyim sınavlarımla uğraşmaktan burayı ihmal ettim.

En sonunda direksiyondaki tıkırtıyı çözdük. direksiyon tıkırtı burçları değişince arabamız sıfır araç gibi oldu :)
"İsmail KOCA" adlı kullanıcı benim ağabeyimdir. onun da yazdığı gibi direksiyon tıkırtı burçları, direksiyon kutusu revize, 1 adet körük, 110 tl malzeme ve 100 tl işçilikle 210 tl ye maloldu.
İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim... :)
{Reklam amaçlı değil, Denizli de ikamet eden arkadaşlara fikir vermesi amacıyla yazıyorum. Ama böyleyse bu kısım silinebilir. Araç Denizli Özkan Toyota Servisi' nde yapıldı.}

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2018, 12:05:14 »
siz de diğer kullanıcı arkadaşlarımız gibi direksiyon tıkırtı burçlarını değiştirdiniz mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2018, 16:00:24 »
merhaba

benım 2005 corollam vardı. 4 sene önce böyle bir tıkırtı ile 1 sene kadar kullandım aracı en son adapazarında bir usta buldum. fren pedallarının altında bir somun vardı zemındeydı sanırım onu sıktı ve sorunu giderdi. İnşallah sorunun düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2018, 17:04:51 »
Lütfen küçük harf ile yazalım ve imla kurallarına özen gösterelim.