Gönderen Konu: AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????  (Okunma sayısı 48940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????
« : Mayıs 24, 2011, 19:08:10 »
selam  arkadaşlar forumda daha önce tartılışdı fakat kesin bi sonuç çıkmadı sanırım dizel araç için en uygun yağ ne ? 0w30 mu 5w30 mu yoksa 0w40 mı ?

Toyota Club Türkiye

AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????
« : Mayıs 24, 2011, 19:08:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2011, 20:08:40 »
Levent bey ben servisin kattığını kullanyorum galiba 10-40 kullanıyorlar. Tabi yağ seçiminde bulunurken iklim şartlarınıda göz önünde bulundurmak gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2011, 20:12:58 »
Servis 10-40 kullanır çünkü ucuz. 5-30w uygun olna yağdır.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2011, 20:46:24 »
Levent bey ben servisin kattığını kullanyorum galiba 10-40 kullanıyorlar. Tabi yağ seçiminde bulunurken iklim şartlarınıda göz önünde bulundurmak gerekli.
kesinlikle mahmut bey fakat önemli olan 40 mı 30 mu kullanılacağı :S
Servis 10-40 kullanır çünkü ucuz. 5-30w uygun olna yağdır.
kesinlkle sinan bey ucuz diye 10-40 iteliyorlar :) 5w30 veye 0w30 bendece en ideal seçim gibi duruyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2011, 20:54:08 »
kesinlikle mahmut bey fakat önemli olan 40 mı 30 mu kullanılacağı :S

kesinlkle sinan bey ucuz diye 10-40 iteliyorlar :) 5w30 veye 0w30 bendece en ideal seçim gibi duruyor .
Ben Adana'da 10-40 ın ideal olduğunu düşünüyorum zaten yazın havalar çok ısınıyor burada daha ince yağ kullanılması bence yarardan çok zarar verir çünkü ince yağ sıcakta dahada incelerek neredeyse su kıvamına gelebiliyor .
Ayrıyetten servisin motora zarar verecek bir yağ kullanacağını sanmıyorum sonuçta sadece benim araca dil kendikerine giden tüm araçlarda aynı yağı kullanıyorlar.

Servis sadece yağı değil elindeki herşeyi iteliyor o konuda kimsenin şüphesi yok . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2011, 20:58:38 »
Ben Adana'da 10-40 ın ideal olduğunu düşünüyorum zaten yazın havalar çok ısınıyor burada daha ince yağ kullanılması bence yarardan çok zarar verir çünkü ince yağ sıcakta dahada incelerek neredeyse su kıvamına gelebiliyor .
Ayrıyetten servisin motora zarar verecek bir yağ kullanacağını sanmıyorum sonuçta sadece benim araca dil kendikerine giden tüm araçlarda aynı yağı kullanıyorlar.

Servis sadece yağı değil elindeki herşeyi iteliyor o konuda kimsenin şüphesi yok . :)
ama 10-40 yağ koyan arkadaşlar hem motorun sesinin arttığını hemde yakıtın arttığından şikayetçi ve auris kullanım klavuzunda 40 lı bi yağ dahi geçmiyor servisin koyduğu yağ en ucuzu  full sentetik yağ kullanılmalı diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2011, 21:02:45 »
Benim aracım benzinli 10bin bakımında 10-40 koydular, arabamın sesi ve yakıtı arttı. 20binde 5-30 tam sentetik yağı kendim aldım gittim onu koydurdum, yakıt ortalamam düştü. Tabii ki 20binde hava filtrem değişti onunda muhakkak faydası vardır diye düşünüyorum.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2011, 10:25:48 »
Levent Bey, bu sorunun net bir cevabını verebilmek çok zor, forumdaki yağ ile ilgili başlıkları mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta, İngilizceniz varsa, yabancı forumlarda da araştırma yaptığınızda bu konu ile ilgili kafa karışıklığının oldukça fazla olduğunu göreceksiniz. Benim size tavsiyem:

- Eğer yarı sentetik kullanacaksanız, değişim aralığını kısa tutun ve numara aralığı mümkün olan en dar yağı kullanın. 10-40 kullandığınızı varsayalım. Kısa sürede bozulacak ve 40 değil de 30 numara gibi işlev görmeye başlayacaktır. Bu nedenle 0-30 veya tercihen 5-30 çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

- Eğer imkanınızın varsa özellikle yüksek ısıya dayanıklılığı çok daha fazla olan sentetik yağ kullanın. Sentetik yağlarda numara aralıklarının yüksek olmasının fazla bir sakıncası olmayacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2011, 11:27:50 »
Levent Bey, bu sorunun net bir cevabını verebilmek çok zor, forumdaki yağ ile ilgili başlıkları mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta, İngilizceniz varsa, yabancı forumlarda da araştırma yaptığınızda bu konu ile ilgili kafa karışıklığının oldukça fazla olduğunu göreceksiniz. Benim size tavsiyem:

- Eğer yarı sentetik kullanacaksanız, değişim aralığını kısa tutun ve numara aralığı mümkün olan en dar yağı kullanın. 10-40 kullandığınızı varsayalım. Kısa sürede bozulacak ve 40 değil de 30 numara gibi işlev görmeye başlayacaktır. Bu nedenle 0-30 veya tercihen 5-30 çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

- Eğer imkanınızın varsa özellikle yüksek ısıya dayanıklılığı çok daha fazla olan sentetik yağ kullanın. Sentetik yağlarda numara aralıklarının yüksek olmasının fazla bir sakıncası olmayacaktır.

teşekkürler hakan bey ;) benim aklımdada 5w30 full sentetik yağ var aracım şu an 5600 de  7000 gibi yağ değişimi düşünüyorum ve o zmn a kadar mutlaka kesinleştirmem gerekiyor castrol edge full sentetik 5w30 şu an için mantıklı gibi duruyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2011, 11:44:41 »
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 haftaya aracımda olucak olan yağ :) baya bi araştrdım 2011 dizel auris için şu an en uygun yağ . kendim alıp götürücem servise bklm nasıl karşılancam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2011, 11:56:39 »
benim aurise 5w-30 koyduk,  motor sesinde hissedilir azalma oldu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2011, 12:02:35 »
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 haftaya aracımda olucak olan yağ :) baya bi araştrdım 2011 dizel auris için şu an en uygun yağ . kendim alıp götürücem servise bklm nasıl karşılancam :)

Genelde bir şey demiyorlar ama siz yine de gitmeden önce bir sorun :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2011, 12:12:13 »
Genelde bir şey demiyorlar ama siz yine de gitmeden önce bir sorun :)

içeride tanıdık var hakkı bey danıştım ben sölicem dedi onun yardımıyla daha güzel bi 10 bin bakımı gerçekleşeceğine inanıyorum :) ekstra motoru yıkatmayı düşünüyorum hazır gitmişken .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2011, 23:08:02 »
Mobil1 esp 5-30 kullanıyorum aracın sesi,ilk çalışmasın da farkı anlıyorsunuz hele kışın çok daha iyi anlıyorsunuz servisin koyduğu yağ berbat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2011, 08:11:41 »
Selamlar. 2010 makyajli dizel aurisime Servisin koydugu 10-40 motor yagini degistirerek Mobil 1 5-30 esp koydurdum. Yakit tasarrufunu ve sessizligi hemen hissettim. Kesinlikle oneririm. Aracinizi ilk aldiginiz gun gibi keyifli kullaniyorsunuz.

Aracimin hava filtresini 5000 km de bir degistiririm. Aracim daha da sessiz ve atak gidiyor. 20.000 de bir hava filtresi degistirmeyin.

Arac bakimlarina kendi yaginizi alip gidebiliyorsunuz. Servisin koydugu 10-40 motor yagina 70 lira odeyeceginize 90 liraya bu yagi alabiliyorsunuz. Bu islem sonucunda arac garantiden cikmiyor.

Saglikla kalin
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Makasların vazgeçilmezi!!!
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2011, 17:23:41 »
Aracımın 40.000 km bakımı geldi, bugün kaputu açtım yağ çubuğunu inceledim eksilme yok, ve yağ bir o kadarda temiz. Bir ara tereddüt ettim serviste değiştirmesem mmi diye !! Ama risk almadan bu defa 5-30 sentetik yağ koydurucam, Castrol düşünüyorum. Kaç litre almalıyım, sizce ?
2007 Corolla E12. 1.6 Sol. 3ZZ-FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2011, 00:27:42 »
Mecbur 4+1lt alıcaksınız 4.3lt kadar dolduruluyor motora

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2011, 12:23:42 »
Selamlar. 2010 makyajli dizel aurisime Servisin koydugu 10-40 motor yagini degistirerek Mobil 1 5-30 esp koydurdum. Yakit tasarrufunu ve sessizligi hemen hissettim. Kesinlikle oneririm. Aracinizi ilk aldiginiz gun gibi keyifli kullaniyorsunuz.

Aracimin hava filtresini 5000 km de bir degistiririm. Aracim daha da sessiz ve atak gidiyor. 20.000 de bir hava filtresi degistirmeyin.

Arac bakimlarina kendi yaginizi alip gidebiliyorsunuz. Servisin koydugu 10-40 motor yagina 70 lira odeyeceginize 90 liraya bu yagi alabiliyorsunuz. Bu islem sonucunda arac garantiden cikmiyor.

Saglikla kalin

evet bunu baya arkadaştan duydum motor sesinde azalma ve yakıt tasarrufu . anlamadığım servis hangi akla hizmet 10-40 koyuyor böle bi saçmalık neden yapıyor gerekirse daha pahalı olsun bakım ama  insanları kandırmasınlar !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2011, 15:23:04 »
2 ay önce 10 bin bakımında servis 10-40 standart yağ koydu şu an 16.000 km deyim ama bundan sonraki bakımda bu dediğiniz Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağdan alcam banada mantıklı gelmiyor servisin yağına onca para verip 2.sınıf yağ kullanmak kullanmaya başladığınızdan buyana izlenimleriniz nelerdir??? 
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 13, 2011, 14:53:19 »
2 ay önce 10 bin bakımında servis 10-40 standart yağ koydu şu an 16.000 km deyim ama bundan sonraki bakımda bu dediğiniz Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağdan alcam banada mantıklı gelmiyor servisin yağına onca para verip 2.sınıf yağ kullanmak kullanmaya başladığınızdan buyana izlenimleriniz nelerdir??? 

kes,nlkle 10-40 koydrmayın hem yarı sentetik hemde fiyat olarak çok alıyor servis 5w30 u daha yeni değiştrdm onun için daha hemen b farkı yok ama sanki turbo daha werimli oldu ilk izlenim bu diyebilirim ve ses azaldı kesnlkle .