0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent bey ben servisin kattığını kullanyorum galiba 10-40 kullanıyorlar. Tabi yağ seçiminde bulunurken iklim şartlarınıda göz önünde bulundurmak gerekli.
Servis 10-40 kullanır çünkü ucuz. 5-30w uygun olna yağdır.
kesinlikle mahmut bey fakat önemli olan 40 mı 30 mu kullanılacağı :Skesinlkle sinan bey ucuz diye 10-40 iteliyorlar 5w30 veye 0w30 bendece en ideal seçim gibi duruyor .
Ben Adana'da 10-40 ın ideal olduğunu düşünüyorum zaten yazın havalar çok ısınıyor burada daha ince yağ kullanılması bence yarardan çok zarar verir çünkü ince yağ sıcakta dahada incelerek neredeyse su kıvamına gelebiliyor .Ayrıyetten servisin motora zarar verecek bir yağ kullanacağını sanmıyorum sonuçta sadece benim araca dil kendikerine giden tüm araçlarda aynı yağı kullanıyorlar.Servis sadece yağı değil elindeki herşeyi iteliyor o konuda kimsenin şüphesi yok .
Levent Bey, bu sorunun net bir cevabını verebilmek çok zor, forumdaki yağ ile ilgili başlıkları mutlaka görmüşsünüzdür. Hatta, İngilizceniz varsa, yabancı forumlarda da araştırma yaptığınızda bu konu ile ilgili kafa karışıklığının oldukça fazla olduğunu göreceksiniz. Benim size tavsiyem:- Eğer yarı sentetik kullanacaksanız, değişim aralığını kısa tutun ve numara aralığı mümkün olan en dar yağı kullanın. 10-40 kullandığınızı varsayalım. Kısa sürede bozulacak ve 40 değil de 30 numara gibi işlev görmeye başlayacaktır. Bu nedenle 0-30 veya tercihen 5-30 çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.- Eğer imkanınızın varsa özellikle yüksek ısıya dayanıklılığı çok daha fazla olan sentetik yağ kullanın. Sentetik yağlarda numara aralıklarının yüksek olmasının fazla bir sakıncası olmayacaktır.
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 haftaya aracımda olucak olan yağ baya bi araştrdım 2011 dizel auris için şu an en uygun yağ . kendim alıp götürücem servise bklm nasıl karşılancam
Genelde bir şey demiyorlar ama siz yine de gitmeden önce bir sorun
Selamlar. 2010 makyajli dizel aurisime Servisin koydugu 10-40 motor yagini degistirerek Mobil 1 5-30 esp koydurdum. Yakit tasarrufunu ve sessizligi hemen hissettim. Kesinlikle oneririm. Aracinizi ilk aldiginiz gun gibi keyifli kullaniyorsunuz.Aracimin hava filtresini 5000 km de bir degistiririm. Aracim daha da sessiz ve atak gidiyor. 20.000 de bir hava filtresi degistirmeyin.Arac bakimlarina kendi yaginizi alip gidebiliyorsunuz. Servisin koydugu 10-40 motor yagina 70 lira odeyeceginize 90 liraya bu yagi alabiliyorsunuz. Bu islem sonucunda arac garantiden cikmiyor. Saglikla kalin
2 ay önce 10 bin bakımında servis 10-40 standart yağ koydu şu an 16.000 km deyim ama bundan sonraki bakımda bu dediğiniz Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağdan alcam banada mantıklı gelmiyor servisin yağına onca para verip 2.sınıf yağ kullanmak kullanmaya başladığınızdan buyana izlenimleriniz nelerdir???