Gönderen Konu: AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????  (Okunma sayısı 48950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS 1.4D4D İÇİN EN UYGUN YAĞ ?????
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2011, 15:17:25 »
arkadaşlar banada castrol 5w-40 yağı tavsiye ettiler cuma günü bende bakıma gidecem bunu koyduracam bu yağ sizce nasıl

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2011, 15:17:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 13, 2011, 16:16:59 »
arkadaşlar banada castrol 5w-40 yağı tavsiye ettiler cuma günü bende bakıma gidecem bunu koyduracam bu yağ sizce nasıl

bence 5w30 koydur neden dersen serviste 5w30 yağ da var fakat hem pahalı olması hemde müşteriye sewimli gelmek adına servis bunu kullanmıyor . 10w40 koyduran arkadaşlar hem aracının sesinin arttığını hemde yakıtın arttığından şikayetçi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2011, 02:09:46 »
arkadaşlar perşembe bakıma gitcem ama 5w30 yarı sentetikmiş galiba 5w40 yağmı almalıyım tam sentetik öneriyorlar dizel için servis ise 10w40 kakalıyor yardım edin lütfen bu yağ işinden pek anlamıyorum siz ne derseniz ona yönelicem ondan sonra bir kıyaslama yapabilirim ancak birde şu motor katkıları için ne diyorsunuz 10bin bakımında servisten alıp koymuştum şimdi 20bin oldu aracıma uzun yıllar binip kullanmak istiyorum en iyi yağı ve en iyi katkıları kullanayımki aracımın motoru uzun yıllar diri kalsın yardım edin lütfen
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 15, 2011, 09:21:44 »
arkadaşlar perşembe bakıma gitcem ama 5w30 yarı sentetikmiş galiba 5w40 yağmı almalıyım tam sentetik öneriyorlar dizel için servis ise 10w40 kakalıyor yardım edin lütfen bu yağ işinden pek anlamıyorum siz ne derseniz ona yönelicem ondan sonra bir kıyaslama yapabilirim ancak birde şu motor katkıları için ne diyorsunuz 10bin bakımında servisten alıp koymuştum şimdi 20bin oldu aracıma uzun yıllar binip kullanmak istiyorum en iyi yağı ve en iyi katkıları kullanayımki aracımın motoru uzun yıllar diri kalsın yardım edin lütfen
5W30 un dışarda tam sentetiği var ben 5w40 castrol edge tam sentetik kullandım en son ve memnunum yağa katkı kesinlikle tavsiye edilmiyor kaliteli bir yağın içinde zaten katkılar mevcut kaliteli yağlarda katkı kullanmayın diyede zaten uyarı yer alıyor ama mazot katkısı derseniz enjektörler için 20000 km den sonra her 10000 km de würt hün katkısı var onu kullananlar baya memnun ve wurth zaten kaliteli bir marka ama yağa kesinlikle bor muş kaydırıcıymış katmayın . mazotada 20000 den önce katkı katmayın çünkü 20000 ne kadar araç için gerekli olan kurumlarda ancak oluşmuş olur ama 20000 den sonra her 10000 km de bir katkı koyarsanız yakıt sisteminin temizliğini sağlamış olursunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Ekim 28, 2011, 02:04:43 »
mobil 1 yağlarını tavsiye ederim.. castrol yağ üretmiyor.. çeşitli firmalarla fason çalışıyor..ben 10- 40 kullanıyorum. 500 km kadar önce değiştirdim.. özel servislerde özel yağ değişim yerleride özellikle 10-40 kullanmamı tavsiye ettiler.5-30 daha kuvvetli ve daha yüksk basınçlı araçlar için uygun..ancak 90 hp araç için israf olduğunu söylediler.şu an aracımın yağından memnunun..  2007 d4d auris
2007 auris d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 28, 2011, 14:46:49 »
benim araba 2008 corolla d4d 70000 de 10w40 konmuş bu zamana kadar motor alışmış ya 5w30 koysam ince gelir acayip sesler gelmezmi motordan kaç tane arkaadaş bu yüzden arabadan soğudu sattı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 28, 2011, 15:08:09 »
Yağ bakımı gelen arkadaşlar, fabrikada araçlara genelde 0w30 Yağ koyuyorlar.Sizde tercihen (benzinli veya dizel motor) 0w30-0w40-5w30-5w40 Koyabilirsiniz...
Baştaki rakam yağın akışkanlığıdır yani rakam ne kadar düşükse yağ o değerde akışkanlığını korur.Eğer kışların çok sert geçtiği memleketteyseniz TAM sentetik 0w30-0w40 yağ kullanılmasını tavsiye ederim ama ılıman bir iklimdeyseniz TAM sentetik 5w30-5w40 yağ kullanın 10w40 da kafidir ama Yarı sentetiktir.10w40 yağ kötüdür diye birşey yok sadece yağın dayanıklılığıyla ilgi bir kavram.Tam sentetik yağ motoru 20.000 km ye kadar koruyabiliyorsa yarı sentetik bir yağ da 10.000-12.000 km korur.Bizler zaten 10.000 kmde yağ değiştiriyoruz tercih ve para sizin seçimi yapın işte :D
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 28, 2011, 15:15:15 »
benim araba 2008 corolla d4d 70000 de 10w40 konmuş bu zamana kadar motor alışmış ya 5w30 koysam ince gelir acayip sesler gelmezmi motordan kaç tane arkaadaş bu yüzden arabadan soğudu sattı

Sen 10w40 a devam et kardeşim bakma milletin ne dediğine.Ama şunu düzeltmek istiyorum 10w40 a alıştı motor,5w30 koyarsam araba tuhaflaşır diye bişey yok :) .Yağ bakımın kışa denk geldiyse 5w30 koydur bişey olmaz iyide olur hani dizel motor sabahları çalışmada zorlanır bazen ondan mütevellit :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #28 : Ekim 28, 2011, 16:58:41 »
0w-30 kullanın istanbul iklimi için konuşursak eger ve de kmniz çok geçmemiş se

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 03, 2011, 00:22:32 »
bayramdan sonra 20,000 bakıma gideceğim arkadaşlar,
konu çok iyi olmuş ama geyik almış başını gidiyor...

bana teknik olarak bilgi verebilirmi konuya engin biri ?

Asıl soru şu ;

2011 confort extra ( yağ yakma sorunundan aracın turbosu 12.000 km de değişti )  20.000 bakıma gidiyorum...
Bırakayım onlar hangi yağı koyarsa koysun mu dersiniz yoksa ben yağımı alıyımda onumu koysunlar araca ?

Malum kışa girmek üzereyiz, hangi yağ uygun olur yanii kısacası ??

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 03, 2011, 03:39:36 »

Asıl soru şu ;

2011 confort extra ( yağ yakma sorunundan aracın turbosu 12.000 km de değişti )  20.000 bakıma gidiyorum...
Bırakayım onlar hangi yağı koyarsa koysun mu dersiniz yoksa ben yağımı alıyımda onumu koysunlar araca ?

Saygılar.
benim aracın da turbosu değişmişti. eski yağ (10w-40) ile değişimden sonra yaklaşık 2bin km yaptım ve eksilme görmeyince yağını dışarıdan aldığım helix ultra tam sentetik 5w-30 ile değiştirip aracın ve turbonun bu yağa tepkimesini görmek istedim. servisin belirtiğine göre yeni koyulan yağ güzel ve araca uygun. bununla birlikte; yağın inceliğinden olsa gerek, servisten aldığım ilk gün araç sanki daha fazla titreşim yapıyormuş gibi geldi. bu titreşimin sebebi araca daha önce servisin hep aynı yarı sentetik 10w-40 yağı koyması ve bu yağın da zaman ile incelip yenisi ile değiştirilince aracın servis çıkışında daha sessiz ve titreşimsiz olması ile açıklanabilir. aracın yakıt tüketimi ve peformansı hakkında fazla bir yorum yapamayacağım zira yağ değişiminden sonra araç tamamı şehir içinde olmak üzere sadece 80km yaptı. bu arada şunu da belirtmeliyim ki; turbo değişiminin aracın performansını artırdığı muhakkak (şehir içi ve dışı test edildi).

sorunuza gelince; bence servisin yarı sentetik yağını kullanmayın. sadece kışı geçirmek için değiştirecekseniz 5w-30, yok eğer bir sene daha aracın yağına dokunmak istemiyorsanız 5w-40 tam sentetik daha uygun olur. böylece aracınızın değiştirilen turbosunu da daha sağlıklı olarak değerlendirebilirsiniz...
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 03, 2011, 07:49:14 »

Asıl soru şu ;

Saygılar.

Aylin hocam dediğiniz gibi önümüz kış,

Tam sentetik ince bir yağ kullanmanızı tavsiye ederim.

Mobil NewLife 0w40 bizim araçlar için çok uygun bir yağ.

Ben 10 bin bakımında bu yağı kullanmıştım. 20 bin bakımında yine mobilin 5w30 yağını kullandım. Fakat bundan sonra 0w40 kullanmayı düşünüyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2011, 11:21:40 »

Asıl soru şu ;

Saygılar.

Aylin hocam bu konu çok spesifik bir konu neden derseniz,normalde size 0w30-0w40 önerecem ama aracınızda yağ eksiltme problemi yaşıyorsanız bu yağlar ince olduğu için yağ eksiltme probleminiz devam eder.Siz servisin koyduğu yağı kullanın 10w40 olması lazım yada tam sentetik yağ kullanmak isterseniz 5w30-5w40 kendiniz alın görürün.Dilerseniz yağ yakma konusunda bir araştırma yapın ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız saygılar efenim.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 03, 2011, 23:15:32 »
şimdi şu iki yağ arasında kaldım...
5-30
0-40

bunlardan hangisi bizim motorlara daha uygun ve hangi markayı tercih etmeliyim neden ?
tam sentetik yağlar motorun sessiz çalışmasını sağlıyormu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 04, 2011, 11:19:17 »
MOBIL 1 FUEL ECONOMY FORMULA 0W-30 da kullanabilirsin motorun km si az daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 04, 2011, 16:58:38 »
şimdi şu iki yağ arasında kaldım...
5-30
0-40

bunlardan hangisi bizim motorlara daha uygun ve hangi markayı tercih etmeliyim neden ?
tam sentetik yağlar motorun sessiz çalışmasını sağlıyormu ?

Aylin bey ikiside aracınıza uygun yağlar, fabrika 0w30 koyuyor araçlara..Tam sentetik yağın motor sesine bir etkisi olmaz,tam sentetik yağ katkılı yağdır ,yarı sentetik yağa göre daha dayanıklıdır aracın motorunu daha uzun süre korur farkı bu.Örneğin yarı sentetik 10w40 yağ 10.000 km de değişmesi tavsiye edilir oysaki tam sentetik bir yağ 15.000 km rahatlıkla kullanılabilir.Mobil 5w40 alın derim.Kars ta yada Erzurumda olsanız 0w40 almanız mantıklı olurdu...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 04, 2011, 23:38:02 »
Aylin bey ikiside aracınıza uygun yağlar, fabrika 0w30 koyuyor araçlara..Tam sentetik yağın motor sesine bir etkisi olmaz,tam sentetik yağ katkılı yağdır ,yarı sentetik yağa göre daha dayanıklıdır aracın motorunu daha uzun süre korur farkı bu.Örneğin yarı sentetik 10w40 yağ 10.000 km de değişmesi tavsiye edilir oysaki tam sentetik bir yağ 15.000 km rahatlıkla kullanılabilir.Mobil 5w40 alın derim.Kars ta yada Erzurumda olsanız 0w40 almanız mantıklı olurdu...

Ergun Bey,

Teknik bilgiler çok iyi olmuş elinize sağlık, fakat 0-40 ile 5-40 arasındaki fark nedir açıklamanız mümkünmü acaba ?

Şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 06, 2011, 10:07:40 »
Ergun Bey,

Teknik bilgiler çok iyi olmuş elinize sağlık, fakat 0-40 ile 5-40 arasındaki fark nedir açıklamanız mümkünmü acaba ?

Şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar
Aylin YILMAZ

Aylin bey yağ seçiminde yağın viskozitesi önemlidir.Viskozite;yağın akışkanlığı (kalın/ince) - ve + kaç derece sıcaklık aralığında dayanıklı onu gösterir bize.Örneğin sorunuzda 0w40 ve 5w40 yağ farkını sormuşsunuz oradan örnek vereyim,baştaki rakam 0w  ''W'' Winter demek  -25 ve daha soğuk havalarda akışkanlığını koruyabilir,5w ise -20 derecelere kadar akışkanlığını korur.10w -15 derce altına inmiyorsa sıcaklık, akışkanlığını korur.Yağın inceliğiyle alakalı bir olgudur baştaki rakamlar.Önemli değerlerden biride,bunlardan ziyade birde motorun durumudur.

Viskozite konusunda yapacağınız seçim sıcaklık yani iklimde diyebiliriz, otomobilin üzerindeki kilometre, piston aralıkları ve kullanım şartları gibi birçok değişkene bağlı olmakla birlikte, genel kural olarak viskozite aralığını çok açmadan mümkün olan en ince yağı kullanmak en iyisidir. Çok kalın yağların da sürtünmeyi arttırdığı bir gerçektir.En ince derken, akla 0W-40 gelebilir, ancak bulunduğunuz iklimde hava kış mevsiminde -18 derecenin altına düşmüyor, yaz mevsiminde de aşırı sıcaklar yoksa neden 0W-40 yerine 10W-30 olmasın? Burada seçim tamamıyla size kalmıştır. Bir yağ kutusunun içinde katkı maddesi ne kadar az ise o kadar iyidir, 0W-40 alırsınız, içerisinde fazla fazla katkı maddesi vardır, ya da 10W-30 alırsınız, içindeki gerçek yağ oranı o kadar fazladır. Sadece bazı 0 yerine 10 olduğu için diğerinden biraz daha kalındır. Aslında bu seçimi yaparken kilometreyi de hesaba katmakta fayda var. 0 km. bir arabada ince yağ, 100.000 km.’deki, yada daha eski teknolojili bir arabada daha kalın yağ kullanımı mantıklı olabilir. Yeni bir arabada piston aralıkları daha incedir, dolayısıyla ince yağ kullanımı hem sürtünmeyi azaltması sebebiyle, hem de aralıkların zaten dar olmasından ötürü mantıklıdır. Ancak 100.000 km.yapmış bir motorda aralıklar fazlasıyla açık olacağından nispeten daha kalın bir yağ kullanmak mantıklı bile olabilir. Böylelikle yağ sızıntılarını ve yağ eksiltmelerini bile önleyebilirsiniz. 20W-50 mesela.
 Bu durumda şahsi fikrimi sorarsanız aracınıza en uygun yağ tam sentetik 5w30-5w40 dır.Umarım açıklayabilmişimdir size Saygılar :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 06, 2011, 18:25:04 »
Aylin bey yağ seçiminde yağın viskozitesi önemlidir.Viskozite;yağın akışkanlığı (kalın/ince) - ve + kaç derece sıcaklık aralığında dayanıklı onu gösterir bize.Örneğin sorunuzda 0w40 ve 5w40 yağ farkını sormuşsunuz oradan örnek vereyim,baştaki rakam 0w  ''W'' Winter demek  -25 ve daha soğuk havalarda akışkanlığını koruyabilir,5w ise -20 derecelere kadar akışkanlığını korur.10w -15 derce altına inmiyorsa sıcaklık, akışkanlığını korur.Yağın inceliğiyle alakalı bir olgudur baştaki rakamlar.Önemli değerlerden biride,bunlardan ziyade birde motorun durumudur.

Viskozite konusunda yapacağınız seçim sıcaklık yani iklimde diyebiliriz, otomobilin üzerindeki kilometre, piston aralıkları ve kullanım şartları gibi birçok değişkene bağlı olmakla birlikte, genel kural olarak viskozite aralığını çok açmadan mümkün olan en ince yağı kullanmak en iyisidir. Çok kalın yağların da sürtünmeyi arttırdığı bir gerçektir.En ince derken, akla 0W-40 gelebilir, ancak bulunduğunuz iklimde hava kış mevsiminde -18 derecenin altına düşmüyor, yaz mevsiminde de aşırı sıcaklar yoksa neden 0W-40 yerine 10W-30 olmasın? Burada seçim tamamıyla size kalmıştır. Bir yağ kutusunun içinde katkı maddesi ne kadar az ise o kadar iyidir, 0W-40 alırsınız, içerisinde fazla fazla katkı maddesi vardır, ya da 10W-30 alırsınız, içindeki gerçek yağ oranı o kadar fazladır. Sadece bazı 0 yerine 10 olduğu için diğerinden biraz daha kalındır. Aslında bu seçimi yaparken kilometreyi de hesaba katmakta fayda var. 0 km. bir arabada ince yağ, 100.000 km.’deki, yada daha eski teknolojili bir arabada daha kalın yağ kullanımı mantıklı olabilir. Yeni bir arabada piston aralıkları daha incedir, dolayısıyla ince yağ kullanımı hem sürtünmeyi azaltması sebebiyle, hem de aralıkların zaten dar olmasından ötürü mantıklıdır. Ancak 100.000 km.yapmış bir motorda aralıklar fazlasıyla açık olacağından nispeten daha kalın bir yağ kullanmak mantıklı bile olabilir. Böylelikle yağ sızıntılarını ve yağ eksiltmelerini bile önleyebilirsiniz. 20W-50 mesela.
 Bu durumda şahsi fikrimi sorarsanız aracınıza en uygun yağ tam sentetik 5w30-5w40 dır.Umarım açıklayabilmişimdir size Saygılar :)

ergun yeterince acık yazmış zaten :) viskozite aralığı az olan yag daha iyidir bana göre ist için 5w-30 en ideal yağdır 30000 ve 40000 bakımlarında ben mobil1 5w-30 esp ile degiştirdim cok memnunum.tavsiye ederim :)

servisin itelemesi konusunda sanırım herkes aynı fikirde :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 07, 2011, 17:21:43 »
Ergun bey,

Ne kadar teşekkür etsem azdır inanın.

Bu kadar açık ve net anlatım ile anlamamak için salak olmak gerekir.

Bu teknik bilgiler çok işime yaradı,çok teşekkürler.

Mobil1 5w-30 esp alacağım...

Herkeze katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

Konu kapanmasın devam edebiliriz,yağ hakkında eminim daha çok detaylar vardır..

Saygılar
Aylin YILMAZ