Gönderen Konu: ilk arabam olucak lütfen yardım!!!  (Okunma sayısı 2490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
ilk arabam olucak lütfen yardım!!!
« : Mayıs 21, 2011, 07:24:25 »
ilk göz ağrım olması için 1-2 haftadır 2. el araba modellerine bakıorum..bu konuda acemiyim..internette gezerken toyota 1.6 sol modeli gerçekten ilgimi çekti..şansıma bi tane 2006 model 1.6 sol 60.000 km'de bulduk,fiyatının da 23.000 tl olduğunu söledi aracı telde. hatta bikaç saat sonra arabayı görmeye gideceğim..deneyimli arkadaşlara sormak istiyorum:

1) bu fiyata bu modeli nasıl buluyorsunuz?(internette araştırdığıma göre bana biraz ucuz geldi de)
2) ilk arabam olarak beni tatmin eder mi?
3) şayet beğenip alırsam sıralı otogaz sistemi taktırsam km'de çok bişi değişirmi? (çok uzun yol yapamıcam,günde en fazla 50 km civarı)

cevaplarınız bnm için çok önemlidir.şimdiden teşekkür ediyorum herkese..
anl&dndar

Toyota Club Türkiye

ilk arabam olucak lütfen yardım!!!
« : Mayıs 21, 2011, 07:24:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: ilk arabam olucak lütfen yardım!!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2011, 10:16:38 »
2006 model 60 bindeki corolla sol için o fiyat çok uygun ve düşündürücü. Bence arabayı detaylı inceletin. Ne yazıkki piyasada sahtekar çok fazla.

Saygılar
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2011, 11:34:06 »
şimdi sanayiden geliyorum işler biraz değişti arkadaşlar..araç 2006 değil 2004 model çıktı(ruhsatta)..trafiğe çıkışı 2005 imiş..araç 90.000km de ve ingiltere üretimiymiş..rengi gümüş grisi.. kaportacı enişteme götürdük arabayı..sağ tekerlek üstü, yan tamponda sürtme olmuş(ztn sahibi de sölemişti ilk sorduğumuz zmn)..başka darbe,vuruk,çökük bir yanı yok..genel olarak temiz diyebilirim.araca istediği fiyat 23.000tl..zorladık ama pek düşmeye niyeti yok gibi..ben yine de son buluşmada itelicem ya tutarsa hesabı=)..velasıl kelam motoruna baktırmak üzere anlaştık..birkaç gün içerisinde arayacak bizi..toyota  yetkili servisine gideceğiz..lafı çok uzattım farkındayım fakat daha öncede dediğim gibi bu ilk arabam ve acemiyim..her ne konuda olursa olsun fikirlerinizi duymaya gerçekten çok ihtiyacım var!!!şimdiden teşekkürler...
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2011, 11:37:21 »
bence 1-2 daha üste verin dizel alın derim ben...
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2011, 12:41:12 »
mehmet bey bende dizel almak istiyorum fakat daha fazla fiyat çıkmam çok zor ayrıca bu araçtan burda sadece 3 adet var..  kaldı ki dizelini bulmam bu civarlarda imkansız gibi bişi :( 90.000 km bakımı gelmiş sahibi şimdilik fiyat düşmem dedi ama bakım masraflarını kendisi karşılayacağını söledi..dürüst olmak gerekirse ehliyeti geçen sene aldım..bu vakte kdr pek bir ilgi duymadm ama artk arabasız da bir yere gitmek çok koyuyor..fiyat olarak ne düşünüyorsunuz? makul mudur yoksa çıtırdan kazıklanıyor muyum??ilginize teşekkürler..
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2011, 12:44:46 »
Araç 2006 mı 2004 mü ve 60 000 demi 90 000 demi ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2011, 12:47:37 »
 fiyat çok da uygun değil, normal bir fiyat bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2011, 13:04:04 »
fiyat km'sinden dolayı 1-2 bin fazla. gerçi yaz geldi diye millet fiyatları uçurmuş, saçma sapan fiyatlar görüyorum internette. kaportacının dediğine göre pek önemli bir sorun yok ama unutma sende ileri de satarken sorun yaşayacaksın. LPG de kullanım tarzına bağlı olarak neredeyse yarı yarıya kar edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2011, 13:21:09 »
ercüment bey 2004 ruhsatta..2005 trafiğe çıkış..sahibi 3-4 ay aracın gelmesini beklemiş..90.000 km'de...fiyat düşürmeye yanaşmıo..galerici aynı fiyata peşin alacak fakat ilk söz sizin dedi..beni mi kekliyo ilk aracım olucak die yoksa ederi bu mudur anlayamadım ki :-\
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2011, 13:23:57 »
Fiyat olarak uygun ancak aracı servise götürerek ekspertiz raporu almanızı öneriyorum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2011, 13:24:44 »
Yaşım küçük bey demeyin lütfen..

İlk mesajınızda 2006 model demiştiniz adam 2004 demiş siz 60 000 demiştiniz 90 000 çıktı neyse alınır bir araç gibi duruyor ...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2011, 13:41:20 »
yorumlara bakılırsa araç alınır yönünde.. şimdi yüzüm biraz gülmeye başladı..elbette servisten expertiz raporu alınacak..lgp olarak brc mi zavoli(?) mi daha iyidir?atiker daha kalitesiz diye duydum bu 2 markaya göre..
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2011, 15:02:58 »
BRC daha kalitelidir, ayrıca şunu unutmayın, galerici peşin para 23bin vericek olsa o arabayı bir dk bekletmez o adam, ayak bunların hepsi, ama araba içinize sindiyse , expertiz raporunda da birşey çıkmazsa, siz keyfinize bakın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2011, 15:07:44 »
Aracın modelini satışta yanlış yazan bir satıcıdan araç alınmaz bence kafa karıştırıyor üstelik km si de öyle galerici veriyorsa niye galeriye vermiyor bence vazgeç daha iyi bir araç mutlaka bulursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2011, 15:20:37 »
Anıl merhabalar,
yazdıklarını okuyunca ilk araba kullandığım ve ilk arabamı aldığım günler aklıma geldi,
heyt beee ne güzel duygudur, bir de kendi kazandığın parayla aldınmı tadından yenmez,
bu aşamada size şunu söylemek isterim,
eğer acemi bir sürücü iseniz daha alt modellerde ve ucuz bir araba alın derim,
bu bu aracta öğrenmek maliyetli olabilir,
eğer alırsanız da lpg taktırın keyfinize bakın derim...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2011, 18:04:07 »
toyotanın uyum sağlamadığı lpg markası hemen hemen yok gibi. Bu aralar landirenzo'lar öne çıkmaya başladı. Şehir dışına çok çıkmıyorsanız istepnenin yerine simit tüp taktırın bagajdan kaybınız olmaz. Ben 6 yıldır araç sahibiyim daha hiç istepneye gereksinim duymadım. Daha önceki aracım lpg liydi simit tüp taktırdım. Biraz kullanayım bu aracıma da taktırmayı düşünüyorum. İstepne kullanmadım, lastik patladığında kullanabileceğim bir sprey ve çakmaklıktan elektrik alan hava kompresörüm vardı. Lastkik patladığında bu spreyi siboptan basıyorsun ve lastiği şişiriyorsun seni lastikçiye kadar götürüyor. Gerçi onlara da ihtiyacım olmadı ama sana fikir olması açısından yazmak istedim. Tercih senin iyi araştır.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2011, 00:20:06 »
arabanın aracısı sanayiden ve bizim müşterimiz,kandırmak amacında olduğunu sanmıyorum fakat model ve km de bi karışıklık olduğunu söledi..burda turizm sezonu açıldığından 2. el araç alımında artış olduğunu farkettim ve galiba fiyatlar da artıyor..ben ki araba yerine daima motor tercih ederdim fakat ne olduysa bu aralar sürekli rüyalarıma giriyor nerdeyse.ilkler her zaman özeldir derler gerçekten de öyleymiş..yorumlarınız için çok teşekkür ederim..farklı bilgiler paylaşmak isteyen arkadaşlar buyrun söz sizlerin..
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2011, 00:41:10 »
araç hb ise 23,000 lira çok sedan ise 2005 model ise temiz olması durumunda anca 23-24 civarı eder.Lpg de yok.Boya kaza durumu net olarak bilmiyorum ama aracın km si motoruna iyi baktırmak lazım.Malum pert arabayı çizikten dolayı boyalı diye satanlar cok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2011, 01:21:25 »
araç hb modeli..her kafadan farklı bi ses çıkıo bende anlamıyorum..birisi fiyat normal dio..diğeri ise çok.. :-\ normalde de kararsız biriyim nasıl olcak bilmiyorum=(
anl&dndar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2011, 11:24:57 »
arabanın modeli bile karışık kafanızın karışması normal 2004 model 2005 yılında trafiğe çıkmış ama 2006 diye satılıyor siz bunları sanayide mi farkettiniz bu arcı kafanızdan silin bence Ankara'da hb sıol model 2005 model temiz bir araba 25ten aşağı değil ama kusursuz araçlar için tabi bu söylediğim....