Gönderen Konu: Toyotamı çizdileer.Rütuşmu,kalemmi,boyamı tecrübesi olan toyatacılar yardım.  (Okunma sayısı 4900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 Toyota Corolla 1.6 Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar çocuklar park yerindeki araçların arasından bisikletle  geçerken malesef Toyotamı çizmişler. Çok moralim bozuldu bu olaya.Sol ön çamurlukta 20 cm ve sol ön kapıda  10 cm lik tırnakla hissedilen çizikler mevcut.Aracımın rengi gümüş gri.Bu çizikleri nasıl kapatabilirim.Kalem için forumda iyi şeyler yazmıyor.Araç kaskolu,çizilen yerleri komple boyatayımmı yoksa rütuş yapıp pasta cilaylamı kapattırayım.Tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
Özay abi kalemler felan işe yaramıyor bizim arabada da sağ tarafta 70 cm sol tarafta 40 santim olmak üzere belirgin çizik var ne yaparsak yapalım geçmedi rotuş dediler bir ara ama bir kaç araca bakınca ton farkı olduğunu farkettik bizde aracın o kusurunu görmemeye gayret gösteriyoruz artık
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Eren ne güzel çizikleri görmemeyi becermişsin.Ama ben görmemezlik yapamıyorum .Arbaya yaklaşınca hemen gözüme çarpıyor.Keşke diğer taraf çizilseydi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
vallahi ben bir ara kafayı çok takmıştım hatta bütün veletleri çiğnemeyi bile düşünmüştüm Stephen King in Christine kitabındaki gibi ama sonra dedim eren sende 4x4 lük değilsin bırak arabanın nazarlığı olsun onlarda :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
Günaydın, geçmiş olsun can sıkıcı bir durum,
Mini onarım hizmetinde yanlış hatırlamıyor isem 20.cm kadar olan çizikleri
onarabiliyorlardı, bir konuşun derim outo king ile, tabiki kaskonuzda bu paket varsa!
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Metalik boyalarda rotüş illa belli oluyor ama auto king gibi firmalar bu konuda çok tecrübeli gidip bir konuşun. Bide şuan ki resmini çekin ilerde satmak isterseniz inanmazlar çizik olduğuna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
eskiden bu tip çizikleri biraz pasta ile üzerinden geçip yoketmek mümkün idi, ancak son yıllarda araçların boyaları üzerine bir kat vernik tarzı bir koruma yapıldığı için işe yaramaz oldu, aynı şekilde kalem şeklindeki çizik kapatıcılar ise hiç bir işe yaramıyor boşa para vermeyin
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar çocuklar park yerindeki araçların arasından bisikletle  geçerken malesef Toyotamı çizmişler. Çok moralim bozuldu bu olaya.Sol ön çamurlukta 20 cm ve sol ön kapıda  10 cm lik tırnakla hissedilen çizikler mevcut.Aracımın rengi gümüş gri.Bu çizikleri nasıl kapatabilirim.Kalem için forumda iyi şeyler yazmıyor.Araç kaskolu,çizilen yerleri komple boyatayımmı yoksa rütuş yapıp pasta cilaylamı kapattırayım.Tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

eren bey, geçmiş olsun diyelim o zaman,  boyatma işi en son iş olarak görüyorum, çizik fotolarını bizimle paylaşırsanız daha sağlıklı cevaplar verebiliriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun bizim arabayıda çizdiler ön sağ çamurluktan arka kapının sonuna kadar (ne isterler bilmem >:( ) pasta cila denedim olmadı çizik kalemi denedim olmadı mecbur boyatacağız bizde pasta cila deneyin çizik kalemi denemeyin yalan dolan paranıza yazık hiç bir işe yaramız pasta cila ile olmazsa mecbur boyatacaksınız :(
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
çizikleri boyatsan bile , artık arabanın orijinalliği gitmiş olacak
zaten satılma zamanıda gelmiş, sat gitsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
hayır toyota şimdi kendi cizik gidirici bir ürün satıyor kalem değil ama baya güzel birşeye benziyor toyota marka zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
17 tl fiyatı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
boya konusu biraz hassas iş..sizdeki 2007  ,4 yaşında bir araç.
orginal renk tonunda boya atıldı mı bariz fark olacaktır..artık aradaki fark işciliğe bağlı.Renk metalik ise iş daha da zor..
Bence temiz bir pasta-cila eskisine nazaran halleder bu olayı..boyaya girmeyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
hayır toyota şimdi kendi cizik gidirici bir ürün satıyor kalem değil ama baya güzel birşeye benziyor toyota marka zaten
Ben 25 tl ye aldım hiç bir işye yaramadı toyotanınkini bilmem ama forumda çizik kalemiyle ilgili forumda hiç olumlu yorum görmedim alınca deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
o komik kaleme benzer aleti bende gördüm..sanki keçeli kalem gibi boyuyor bildiğin..
bakalım araba yıkandıktan sonra kalemden eser kalacak mı orası da soru işareti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
kaleme mi bu iki tane ufak tüp olanı diyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yukarıdaki yorum için söylemiştim , o tüp konusunu sanırım biliyorum ama tam çıkaramadım amerikada revaçta bir ürün olarak kullanılıyordu.Video usu vardı bulabilirsem paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
böyle iki tane tüp renge özel veriyorlar renk koduyla bi tüpün başında böle yumusak bişey falan var uygulaması 40 dk falan sürüyor galiba yapınca fotolarla paylasırım ama 1 aydan fazla sürer yapmam malum dersler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun içim cız etti açıkcası:( bence nazarlık kalsın derim aracı satarken yapılan boya kafa kurcalaya bilyor elde resim olsa dahi çakallık yapmak isteyen çok oluyor tabi hafif çizikleri çin söylüyorum gende siz bilirsiniz tekrar geçmiş olsun:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Fatih nereden temin edebiliriz bu boya tüplerini.İnternette varmı yoksa Toyota servislerindemi satılıyor.