Gönderen Konu: Toyotamı çizdileer.Rütuşmu,kalemmi,boyamı tecrübesi olan toyatacılar yardım.  (Okunma sayısı 4901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 Toyota Corolla 1.6 Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yukarıdaki yorum için söylemiştim , o tüp konusunu sanırım biliyorum ama tam çıkaramadım amerikada revaçta bir ürün olarak kullanılıyordu.Video usu vardı bulabilirsem paylaşacağım.

Bulabilirsen paylaşta bakalım şu videoya umarım işe yarar bişeydir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Günaydın, geçmiş olsun can sıkıcı bir durum,
Mini onarım hizmetinde yanlış hatırlamıyor isem 20.cm kadar olan çizikleri
onarabiliyorlardı, bir konuşun derim outo king ile, tabiki kaskonuzda bu paket varsa!

önce pasta cilayla bir deneyeceğim olmazsa outokinge gideyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
eskiden bu tip çizikleri biraz pasta ile üzerinden geçip yoketmek mümkün idi, ancak son yıllarda araçların boyaları üzerine bir kat vernik tarzı bir koruma yapıldığı için işe yaramaz oldu, aynı şekilde kalem şeklindeki çizik kapatıcılar ise hiç bir işe yaramıyor boşa para vermeyin

teşekkür ederim uyarın için.Çizik kalemleri ile ilgili videoyu izlediğimde tamam olay budur hemen alayım dedim.Ama önce toyota clubteki yorumlara bir göz atayım istedim.Artık almamam gerektiğine eminim çünkü hiç memnun kalan yok.keşke işe yarasada 200 tl versem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
geçmiş olsun bizim arabayıda çizdiler ön sağ çamurluktan arka kapının sonuna kadar (ne isterler bilmem >:( ) pasta cila denedim olmadı çizik kalemi denedim olmadı mecbur boyatacağız bizde pasta cila deneyin çizik kalemi denemeyin yalan dolan paranıza yazık hiç bir işe yaramız pasta cila ile olmazsa mecbur boyatacaksınız :(

Çizik kaleminden vazgeçtim ramazan.Umarım pastayla olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
önce pasta cilayla bir deneyeceğim olmazsa outokinge gideyim.

Önce autokinge git ,gerekirse onlar atar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar çocuklar park yerindeki araçların arasından bisikletle  geçerken malesef Toyotamı çizmişler. Çok moralim bozuldu bu olaya.Sol ön çamurlukta 20 cm ve sol ön kapıda  10 cm lik tırnakla hissedilen çizikler mevcut.Aracımın rengi gümüş gri.Bu çizikleri nasıl kapatabilirim.Kalem için forumda iyi şeyler yazmıyor.Araç kaskolu,çizilen yerleri komple boyatayımmı yoksa rütuş yapıp pasta cilaylamı kapattırayım.Tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Üstat selam bu işin ticaretini yapmıyorsan uzun sürede aracına mutlu mesut bineceksen boyattır ve boyaya takılma sonuçta kapı ve çamurluğun değişmiyecek ikinci el değerini 5 6 yaşında bir arabada etkilemez 2 parça boya boyatırkende yetkili servisten ziyade tanıdığın güvendiğin bir boyacıya boyattırmanı tafsiye ederim yetkili serviste renk tutmadı adı altında sol tarafı komple boya  yapabiliyorlar...saygılar...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Benim eski C4'ün sağ kapıları boyanacaktı.Serviste boyatmıştım.arabayı satarken expertize götürdük.Alıcı yanımda ben idda ediyorum 2 parça boya var diye.ölçüyorlar sağ taraf komple boyalı.Servisteki kıza (tanıyorum): Arabama ne  .ok yediniz diye sordum.
Kem küm.Renk tutsun diye sağ tarafı komple boyamıştık dedi.O an ben bittim.Yalancı durumuna düştüğüme mi üzüleyim,arabaya mı şaşırdım. 
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
ben toyotadan aldım renk koduyla alınıyor zaten dışarda satılacagını zannetmiyorum toyota marka zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Çizik kalemini üretenleri, icat edenleri ve satanları o kalemle çizmek gerekir. Tamamen sahtekarlık. Cilayı kendiniz uygulayabilirsiniz ama pastayı uygulayamazsınız. Pastanın yanlış kullanımı boyanın yanmasına neden olur. çok iyi anlayan bir ustanın elinden geçmesini tavsiye ediyorum. günümüzde bu işle uğraşan çok iyi markalar var ve bayileri de hemen hemen her ilde var. Sonax, Ziabert vs. onlardan birine gidebilirsiniz. Geçmiş olsun.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Fatih senin iki tane tüp dediğin servisteki rütuş boyası bir ayrıcalığı olan bişey değil.
Ayrıca Türkiyeden aldığımız bütün çizik kalemleri hemen hemen sahte polonya pazarında(Eminönü) 3 liraya bile alabilirsiniz. İnternette satanlar ne para kazanıyor siz hesap edin.
Şöyle birşey deneyebilirsiniz, ince bir fırça ile rütuş boyası sürüp tam kurumadan bezle silin, o bölgedeki boşlukları doldurur, sonra da pasta ile üzerinden geçerseniz çok gözünüze batmaz. Şahsen benim aracında sol arka tarafı çizmişler, havalar güzelleşsin bende bir operasyon deneyeceğim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
serviste rütuş tavsiye ederim ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Derin çizikler lokal boya yapmadan geçmez.Servis çizilen yeri komple boyuyor.Bu iş için iyi bir usta bulmak gerek.Benim arabamıda sağdan ve soldan bütün çizmişler.Arabam 15 aylık.6-7 ay daha bineyim.Lokal boya yaptıracağım.Boya yaptırmadan önce çizilen yerin mutlaka resmini çekin ve saklayın.Satarken işe yarayacak.