Gönderen Konu: Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 33342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi
« : Nisan 29, 2011, 19:58:41 »
Yeni şirket otomobilimi bugün sonunda fulledim ::)
Araç 1.6 112 Hp e-HDI. 6 ileri MMT ve start stop otomatiği var. Boş ağırlık 1440 kg. 60 lt deposu.
57.80 lt Euro Dizel ile (210 TL) 1071 km full şehir içinde gitti. :wacko: :wacko: :wacko:
Mümkün mü bu ya?? Teknoloji çok pis birşey :huh:
Ortalama tüketim 5.4 lt/100 km. 0.19 TL/km :huh: Ve harbiden full şehir içi. Ortalama hızım 37 km yol bilgisayarına göre...

Toyotacılar savunmaya geçmesin hemen, birşey demiyorum:)))) Zaten muhtemelen 6 ileri yeni nesil tüm araçlar üç aşağı beş yukarı aynı yakıyordur ama görmedik napalım işte :-[
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi
« : Nisan 29, 2011, 19:58:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2011, 20:00:34 »
Abi iyimiş :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2011, 20:09:13 »
Hemen savunmaya geçiyim :D Şehir içinde 55 litre mazot ile 900-950 km arası yol yapıyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2011, 20:17:27 »
tüketim değerleri mükemmel toyotanın 90bg citroenin 112bg olduğunu hesaba kattığımızda daha mükemmel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2011, 20:57:22 »
hocam değerler normal ,citroen 60 lt. auris 55 lt. ben şehir içi 1050-1100 arası  yol gittim bir depoyla,biraz abartmış olayım 1000 km. eder onuda 5 litre farka sayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2011, 22:26:33 »
full şehir içinde ortalama hızınız birazzz ! fazla değil mi? full şehir içinde ortalama hız 25 bi bile geçmez.siz çevre yolunda fazla takıldınız heralde.   tüketim ne olursa  olsun iyi ama full şehir içinde ortalma hızınızın daha düşük olmasını beklerdim. bu arada benim benzinli yarisin ortalaması şu an 5.4 şehir  içi dışı karışık..
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2011, 22:29:11 »
full şehir içinde ortalama hızınız birazzz ! fazla değil mi? full şehir içinde ortalama hız 25 bi bile geçmez.siz çevre yolunda fazla takıldınız heralde.   tüketim ne olursa  olsun iyi ama full şehir içinde ortalma hızınızın daha düşük olmasını beklerdim. bu arada benim benzinli yarisin ortalaması şu an 5.4 şehir  içi dışı karışık..
Valla Çayyolunda oturuyorum, Eskişehir yolundan Çankayaya git gel ve şehir içinde dolaşma full...Sonuçta dur kalk ve akar trafik. Aslında start stop otomatiği sebebiyle bu tüketim değerlerine ulaşıyorsa uzun yolda çok fark olmayacaktır bence. Yine yakın değerler olacaktır diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2011, 09:54:17 »
Patron, tüketim gerçekten çok iyi ama Yusuf arkadaşımızında belirttiği gibi ortalama hızın da şehiriçi için oldukça iyi sayılır. Bak sana çok taze bir örnek vereyim. Perşembe sabahı depoyu fulledim. Her benzin alışımda yol bilgisayarı rakamlarını not eder ve sıfırlarım. Ortalama rakamlar şu şekildeydi. Ortalama hız 25 km/saat, ortalama tüketim 6,5 lt/100 km. Üstelik arabayı 100 km kadar kardeşim kullanmıştı, sağolsun kendisi hep dip gaz kullanır yoksa araba sürekli bende olsaydı tüketim daha da düşük olurdu. Bu sabah itibari ile 45 km. yol kattikten sonra rakamlar şu şekilde: ortalam tüketim 6.0 lt/100 km, ortalama hız 25 km/saat  ::)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2011, 18:27:11 »
C4 auristeb büyük , kıyaslanmamalı bence, ekonomide şu an hybrit bile eline su dökemez C4 ün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2011, 18:38:33 »
C4 biliyorsunuz Ford Focus motoru kullanıyor. Focuslarında yakışı C4 e yakın olması lazım. corolladan 22 bg daha güçlü arabalar, tabi bu avantajı yoldada hissettirir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2011, 18:47:32 »
C4 biliyorsunuz Ford Focus motoru kullanıyor. Focuslarında yakışı C4 e yakın olması lazım. corolladan 22 bg daha güçlü arabalar, tabi bu avantajı yoldada hissettirir.
Yok abi yanlışınız var, alakası yok Ford grubuyla...Peugeot-Citroen grubunun motorlar aynı. Zaten Ford motoru kullansaydı deli gibi yakardı:))))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 30, 2011, 18:49:22 »
Patron, tüketim gerçekten çok iyi ama Yusuf arkadaşımızında belirttiği gibi ortalama hızın da şehiriçi için oldukça iyi sayılır. Bak sana çok taze bir örnek vereyim. Perşembe sabahı depoyu fulledim. Her benzin alışımda yol bilgisayarı rakamlarını not eder ve sıfırlarım. Ortalama rakamlar şu şekildeydi. Ortalama hız 25 km/saat, ortalama tüketim 6,5 lt/100 km. Üstelik arabayı 100 km kadar kardeşim kullanmıştı, sağolsun kendisi hep dip gaz kullanır yoksa araba sürekli bende olsaydı tüketim daha da düşük olurdu. Bu sabah itibari ile 45 km. yol kattikten sonra rakamlar şu şekilde: ortalam tüketim 6.0 lt/100 km, ortalama hız 25 km/saat  ::)
Valla müdür full şehir içi dememdeki kasıt hiç uzun yola çıkmadım/şehir dışına gitmedim. Sabit gazda kullanamadım. Değil 25 km, ortalamayı 5 km bile yapabilirsin trafik durumuna göre ama kullanımım direk gerçekten şehir içiydi. Hondayı da aynı şartlarda kullanıyordum, onla kıyaslamaya çalıştım kendimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 30, 2011, 18:50:05 »
C4 auristeb büyük , kıyaslanmamalı bence, ekonomide şu an hybrit bile eline su dökemez C4 ün
Bu arada yolda birsürü Prius görmeye başladım mavi mavi...Acaba onların tüketim nasıl bilen var mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 30, 2011, 21:13:37 »
çok azyaktığını konusunda şuan c4 ün eline su dökemezler sanırım, start-stop süper bir özellik,bunu şuan 4 firma kullanıyor sanırım...  yetkili servisin yeni c4 için verdiği kitapcığı inceledim çok farklı şeyler yazıyordu, aklımda kalanlar;

-yeni c4 motorunun eskisiyle uzaktan yakından alakasının olmaması,geliştirilmiş motor olması,
-kullanılan akünün jel akü olması,
-1700 rakımında devre dışı kalması,
-akünün performansının %75 altında kalması durumunda start-stopun devreye girememesi,
-12 km/h üzerinde iken devreye grmesi,
-devrede iken tam sağ ve sol yapıldığında aküden elektrik çekme olacağından devreye girmeme durumu,
- ş.içinde kullanıma göre %20-30 arası tasarruf sağlıyor olması gerçekden süper...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2011, 21:55:43 »
Yok abi yanlışınız var, alakası yok Ford grubuyla...Peugeot-Citroen grubunun motorlar aynı. Zaten Ford motoru kullansaydı deli gibi yakardı:))))))))))))))
Umut kardeşim,citron-peugeot gurubu,volvo ve ford dizellerde aynı motoru kullanıyor.volvo S40 ta tamamen focus alt yapısını kullanıyor. bunun sağlamasını yapmak için sahibinden com a gir, bu arabaların silindir hacmine bak aynı cm3 olması lazım. opel ve fiat da aynı dizel motoru kullanıyor.astra 1.3 ve fiat 1.3 multijet aynı motordur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2011, 22:00:32 »
Umut kardeşim,citron-peugeot gurubu,volvo ve ford dizellerde aynı motoru kullanıyor.volvo S40 ta tamamen focus alt yapısını kullanıyor. bunun sağlamasını yapmak için sahibinden com a gir, bu arabaların silindir hacmine bak aynı cm3 olması lazım. opel ve fiat da aynı dizel motoru kullanıyor.astra 1.3 ve fiat 1.3 multijet aynı motordur.
evet Attila amca geçen televizyonda bir araba programında izlemiştim senin dediklerini aynını söylüyordu hatta s 80 de bile 1,6 lık bu motor seçeneği var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2011, 00:42:21 »

Kısa bir bilgi:
Ford'un TDCI
Citroen'in HDI
Peugeot'un HDI
Volvo'nun D serisi
PSA grubu tarafından üretilmektedir.
PSA, Avrupanın en büyük 2. otomobil üreticisidir. 1976 yılında Fransa'da kurulmuştur. İsmi Peugeot Societe Anonyme'nin kısaltmasıdır.

Konuyu açan arkadaşın yakıt tüketimi şehir içi oldukça iyi.
Ancak dizel motorun çalışma prensibinden ötürü, şehir içi ve özellikle kısa mesafelerde motor soğuk iken dizel motorlar çok fazla yakıt sarfetmektedir. Hele birde motor soğukken 1-2 km lık bir yolunuz varsa ve sizde bu mesafeyi basarak gidiyorsanız. Tüketimi 7-8litre civarlarında görmeniz mümkün.
Ancak bu motorlar ile uzun yolda, sabit hızda 88km/h 3.5-4lt civarlarını görebilirsiniz.
Diğer aracım C4 ile uzun yol yapıyorum.  Oldukça az yakıyor ve bana istediğim performansı veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2011, 07:35:34 »
Vay canına, vallahi bilmiyordum Fordla PSA grubu ilişkisini hiç yakıştıramamıştım kafamda...Neyse bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış, teşekkür ederim ::) ::) ::) ::)
Bu arada Deniz, C4 motor çalıştıktan 30 mt sonra ilk ışıklarda stop ediyor. Testinde de yazmış motor soğukken bile start stop otomatiğinin çalışması çok iyi diye. Muhtemel bu senin dediğin kısımda da bayağı tasarruf sağlayacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2011, 11:28:52 »
Efsane Toyotacı Umut bey anladığım kadarıyla Cıtroen C4 1.6 hdı ile 60 litre motorin ile 1071 km yolu Ankara da yapmışssınız.Bende size şunu söylemek istiyorum.Aracınızı birde Ankara değilde İstanbul test edip çıkan sonuçları bu ortamda paylaşsanız memnun olurun.Benim kardeşimin 1983 model Audi 80  1600 cc turbosuz düz pompalı bir aracı var.Hergün kağıthane maslak arası İstanbul trafiğinde yol yapıyor.Onun deposuda 60 lt ve sakin kullanımda rahat 1100 km yol yapıyor.Kardeşimin aracı 1983 model Audi Sizinki 2011 Model Cıtroen.Teknoloji olarak sizin aracınız tabiki üstün ama yazdığım sonuçlarda ortada.Bendede 2005 model 1300 cc otomatik vites Toyota Yaris var.42 litre benzin ile İstanbul trafiğinde 750-800 km kadar yolu sakin kullanımda yapıyorum.Kaldıki motorin ile benzin aynı fiyatta olsa ve 60 litre benzin ile İstanbul trafiğinde sizin aracınız kadar benim aracımda rahat o km leri yapar görüşündeyim.Cıtroen in teknolojisine lafım yok ama benim şahsi görüşüm sakin kullanımda bütün araçlar birbilerine yakın oranlarda yakıt tüketimi yapıyorlar.Ben yetkili bir Ford servisinde uzman mekanik teknisyenim.Ford un ve Volvo nun kullandığı dizel motorlar Cıtroen-Peugeot ortak üretimi olan blok ve  bazı parçaları aynı olan motorlardır.Aralarındaki aynı olmayan tek sistem pompa enjektör yakıt sistemidir.Cıtroen sadece bu yakıt sistemini  diğer markalara vermemektedir.Aynı sistem Ford ve Volvoda kullanılan dizel motorlarda olsa onlarda aynı değerde yakıt tüketirlerdi.Birde Fransız arabaları karmaşık araçlardır.İşçilikleri biraz daha zor ve pahalıdır.Dökülmeye başladıkları zaman sahibinin iliğini sömürür isyan ettirir.Konfor olarakta diğer markaların yerini bence asla tutamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2011, 12:31:22 »
Sezgin Bey sakin olunuz, sadece bilgi verdim burada. Citroen fanı da değilim. Ne Audiye ne Forda lafım yok, Fransız arabasının da canı cehenneme, şirket arabam bu benim, isterse yüz milyar masraf çıkarsın umurumda değil. Sizin benzinli Yarisle dizel C4 ü litre fiyatları aynı olsa neden karşılaştırdık onu da anlamadım neyse...Benim 3400 motor 3 tonluk Landcruiserım da 10 numara yağ ile benzinli Hondadan az yakıyordu, nedir yani??? Yarıştırma veya karşılaştırma yapmıyorum burada. 900 kiloluk 60 beygir Audi 80, muhtemel klimasız tabi ki aynı yolu yapar, hatta daha fazla bile yapar...
Onbin tane konu vardır şurada Toyotayı yerin dibine sokan, gayet tarafsız bir bilgi verdim pişman oldum inanılmaz bişey...