0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sezgin Bey sakin olunuz, sadece bilgi verdim burada. Citroen fanı da değilim. Ne Audiye ne Forda lafım yok, Fransız arabasının da canı cehenneme, şirket arabam bu benim, isterse yüz milyar masraf çıkarsın umurumda değil. Sizin benzinli Yarisle dizel C4 ü litre fiyatları aynı olsa neden karşılaştırdık onu da anlamadım neyse...Benim 3400 motor 3 tonluk Landcruiserım da 10 numara yağ ile benzinli Hondadan az yakıyordu, nedir yani??? Yarıştırma veya karşılaştırma yapmıyorum burada. 900 kiloluk 60 beygir Audi 80, muhtemel klimasız tabi ki aynı yolu yapar, hatta daha fazla bile yapar...Onbin tane konu vardır şurada Toyotayı yerin dibine sokan, gayet tarafsız bir bilgi verdim pişman oldum inanılmaz bişey...
C4 motor çalıştıktan 30 mt sonra ilk ışıklarda stop ediyor. Testinde de yazmış motor soğukken bile start stop otomatiğinin çalışması çok iyi diye. Muhtemel bu senin dediğin kısımda da bayağı tasarruf sağlayacak...
Efsane Toyotacı Umut bey; ıstanbulda teset ettikten sonra bi zahmet izmre gel burada da bi test et sanırım her ikisindende daha iyi sonuç veriri izmir trafiğindemotor üretimi ilgi alanım değil ama, bazı motorların aynı fabrikada üretilmesi tamamen aynı motor olması anlamına gelmez sanırımbi de start/stop senin dediğin gibi her koşulda hemen devreye giriyor, teste gittiğimde ilk onu denedim, hareket ettikten hemen sonra durdum, motor anında stopKonfor konusunda ise Sezgin beye katılmama şimkan yok; citroen sınıfındaki en konforlu araçlardan biridir diyebilirim, döner farları, hidrolik süspansiyonu ve dahapek çok yeniliği icat eden citroendir, nitekim gerek koltukların sertliği, gerek amortisörlerinn yumuşaklığı ve de kullanım kolaylıkları bana mükemmel geldisadece donanımını abartarak hayal etmişim, gerçi donaımıda yerinde ama en çok kafama takılan masajlı koltuklar, kokpit aydınlatma ayarı ve döner farlar en üst donanımlısındaymış
yüksek hızlarda olması gerektiği gibi direksiyon sertleşir.
Arkadaşlar bizim şirkette 12 kadar kiralık araç var.Genelde dizel megane ya da fluence kiralarız.Yurtdışından gelip TR ye yerleşecek bir arkadaş manuel kullanamadığı için geçen ay C4 kiraladık.İlk 1000 KM ortalaması boğaz köprüsü, mecidiyeköy, ümraniye, kemerburgaz arasında yapıldı.Ortalama tüketim 5.8Litre dizel. Daha sonra bu tüketim daha da düştü.2 tane süresi biten megane yerine gidip c4 dizel otomatik aldık bizde şirkete.Gerçekten yakmıyor araba.
Efsane Toyotacı Umut Bey:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Yok abi yanlışınız var, alakası yok Ford grubuyla...Peugeot-Citroen grubunun motorlar aynı. Zaten Ford motoru kullansaydı deli gibi yakardı:))))))))))))))
Umut senin yanlisin var. Ford'daki 1.6 tdci ve Corolla 1.4 dizel motorlari gelistiren ve üreten PUG (yeni Peugeot ve Citroen Holding). Ayni motoru Volvo S40, S60 ve S80'lerde bile kullanmislardi. Basarili bir motor.
d4-d iveco'nun değil miydi yau?