Gönderen Konu: Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 33042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Citroen C4 1.6 e-HDI yakıt tüketimi
« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2011, 13:20:03 »
Sezgin Bey sakin olunuz, sadece bilgi verdim burada. Citroen fanı da değilim. Ne Audiye ne Forda lafım yok, Fransız arabasının da canı cehenneme, şirket arabam bu benim, isterse yüz milyar masraf çıkarsın umurumda değil. Sizin benzinli Yarisle dizel C4 ü litre fiyatları aynı olsa neden karşılaştırdık onu da anlamadım neyse...Benim 3400 motor 3 tonluk Landcruiserım da 10 numara yağ ile benzinli Hondadan az yakıyordu, nedir yani??? Yarıştırma veya karşılaştırma yapmıyorum burada. 900 kiloluk 60 beygir Audi 80, muhtemel klimasız tabi ki aynı yolu yapar, hatta daha fazla bile yapar...
Onbin tane konu vardır şurada Toyotayı yerin dibine sokan, gayet tarafsız bir bilgi verdim pişman oldum inanılmaz bişey...

+1

umut abi c4 alasım geldi şimdi :))))

C4 motor çalıştıktan 30 mt sonra ilk ışıklarda stop ediyor. Testinde de yazmış motor soğukken bile start stop otomatiğinin çalışması çok iyi diye. Muhtemel bu senin dediğin kısımda da bayağı tasarruf sağlayacak...

yanlış okumadı isem motor sıcaklığının 30, motor suyunun 60 olması durumunda devreye girme durumu var...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2011, 13:20:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2011, 13:45:41 »
Efsane Toyotacı Umut bey; ıstanbulda teset ettikten sonra bi zahmet izmre gel burada da bi test et sanırım her ikisindende daha iyi sonuç veriri izmir trafiğinde
motor üretimi ilgi alanım değil ama, bazı motorların aynı fabrikada üretilmesi tamamen aynı motor olması anlamına gelmez sanırım
bi de start/stop  senin dediğin gibi her koşulda hemen devreye giriyor, teste gittiğimde ilk onu denedim, hareket ettikten   hemen sonra durdum, motor anında stop
Konfor konusunda ise Sezgin beye katılmama şimkan yok; citroen sınıfındaki en konforlu araçlardan biridir diyebilirim, döner farları, hidrolik süspansiyonu ve daha
pek çok yeniliği icat eden citroendir, nitekim gerek koltukların sertliği, gerek amortisörlerinn yumuşaklığı ve de kullanım kolaylıkları bana mükemmel geldi
sadece donanımını abartarak hayal etmişim, gerçi donaımıda yerinde ama en çok kafama takılan masajlı koltuklar, kokpit aydınlatma ayarı ve döner farlar en üst donanımlısındaymış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2011, 17:30:06 »
Efsane Toyotacı Umut bey; ıstanbulda teset ettikten sonra bi zahmet izmre gel burada da bi test et sanırım her ikisindende daha iyi sonuç veriri izmir trafiğinde
motor üretimi ilgi alanım değil ama, bazı motorların aynı fabrikada üretilmesi tamamen aynı motor olması anlamına gelmez sanırım
bi de start/stop  senin dediğin gibi her koşulda hemen devreye giriyor, teste gittiğimde ilk onu denedim, hareket ettikten   hemen sonra durdum, motor anında stop
Konfor konusunda ise Sezgin beye katılmama şimkan yok; citroen sınıfındaki en konforlu araçlardan biridir diyebilirim, döner farları, hidrolik süspansiyonu ve daha
pek çok yeniliği icat eden citroendir, nitekim gerek koltukların sertliği, gerek amortisörlerinn yumuşaklığı ve de kullanım kolaylıkları bana mükemmel geldi
sadece donanımını abartarak hayal etmişim, gerçi donaımıda yerinde ama en çok kafama takılan masajlı koltuklar, kokpit aydınlatma ayarı ve döner farlar en üst donanımlısındaymış
Efsane Toyotacı Umut Bey:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2011, 17:37:34 »
Citroen fransız arabalarını sevin veya sevmeyin dayanıklı güzel arabalardır.bugün kullandığımız önden çekişi ve yükseklik ayarlı süspansiyonları icat eden firmadır.bende 1983 citroen visa super e modeli arabamı hala ararım. almanyaya bir akrabama ziyarete gitmiştim orada bir çok visa görüp şaşırmıştım. ben Fordun citroen motorunu değil, citroenin Ford motorunu kullandığını biliyorum, bunu iyice araştırmak lazım. Fordun imkanları fransızlardan çok daha geniş olmasın dan ,bilgimin doğru olduğuna inanıyorum. Fiat ta, GM ile beraber multijeti yarattı,iki tarafta arabalarında kullanıyor ve dünyanın en iyi motorlarından (dizel) biri belkide en iyisi. turbo arızası, yağ eksiltme gibi toyotanın baş ağrılarının hiç biri bu motorlarda yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2011, 18:15:40 »
Eh madem konu Citroen'den  açıldı...

Citroen vakti zamanında DS serisi Cx serisi gibi zamanının öte makinelerini üretmiş. Ancak o kadar sağlam araçlar olmuşki, yedek parça satamadığı ve araçlar uzun ömürlü olduğu için kar elde edememiş iflas etmiştir. Bir baskı balata 200.000km gidermiş. Daha sonradan PSA grubuna katılınca eskisinden apayrı daha kalitesiz araçlar üretilmeye başlanmıştır. Ta ki 2011 yılına kadar, umarım son çıkan DS serileri ile Citroen eski günlerini yakalar. Şimdi kısaca bilgi vereyim.

70'li yıllarda Avrupa'da yılın otomobili seçilmişti, süspansiyon sistemini Rolls Royce ve Mercedes de kullanıyordu, Amerika pazarına hiç satılmamış olmasına rağmen zamanında Grey market sayesinde Amerika'da da çok alıcı bulmuş bir araçtır. Zamanında İngiltere'de At yarışları kameraya çekilirken kullanılan arabadır (Kamera o toprak ve engebeli yolda neredeyse hiç sallanmadığı için) 2.5 Turbo dizel motoru zamanının en hızlı dizel motoruymuş..
Citroen DS19

Citroen DS21

Yeni araçlarda AFL denilen sistem. Direksiyon yönüne doğru dönen farlar.

Dünya'nın ilk üstten çift eksantrik + silindir başına ilk 4 sübaplı motorunu üreten,ilk bağımsız ön süspansiyon sistemi, ilk elektrikli açılır hard top tavan, Dünya'da ilk olarak 1.000.000 adet üretilen ve satılan model (yanılmıyorsam 403) ilk turbo-dizel motor, ilk partikül filtreli dizel motor üreten firma Citroen'dir.

1975 model bir CX Prestige'in arka koltuğu...

3 Teker üzerinde gidebilen Citroen'ler.
Citroen GS running with three wheels.
citroen drives on 3 wheels
Citroen CX GTi Turbo2 3-Wheel riding
Citroen GS na trzech kołach

DS ilk üretildiğinde o kadar yankı uyandırmış ki, lansmanın ilk gününde 12 bin sipariş almış. 1955 in arabaları klasik tasarımlarıyla devam ederken DS çağının ötesinde bir tasarımla çıkarılınca herkesin ilgisini çekmiş. Böyle bir tasarımı, diğer firmalardakı tasarımcıların bile hayal edemediği söylenmiş.

Direksiyon sistemi, frenler, yarı-otomatik şanzıman(Citromatic), dönen farlar hepsi tamamen hidrolik sistemle çalışıyor.

Araç, sadece giderken değil durduğu yerde bile direksiyonu toplar. Yani araç çalışır ama durur vaziyette direksiyonu döndürün, bıraktığınızda kendi kendine toplar. Düşük hızlar da yumuşak karaktere sahipken yüksek hızlarda olması gerektiği gibi direksiyon sertleşir.

3 kademeli süspansiyon yükseklik ayarı bulunuyor. Orta konum, normal sürüş konumu. Diğer konumlarda uzun süreli sürüş tavsiye edilmiyor(çok sertleşiyor çünkü). Alçak konum yükleme kolaylığı sağlıyor ve de polisin arabayı çekip götürmesini :) engelliyor. Yüksek konum ise lastik değiştirmek için kullanılıyor.
İçinde ne kadar yük olursa olsun arabanın yerden yüksekliği ve yere paralelliği hiç bir zaman değişmiyor. Tümsek, çukurlarda ve virajlarda araba hep yere paralel tutulmaya çalışılıyor. Hatta öyle ki, lastiğin biri patlasa bile bunu ancak yolculuğunuz bittiğinde anlayabiliyorsunuz (Bu sistemin en kötü özelliği bu olsa gerek):).Zaten bu nedenle sihirli halı yakıştırması çok kullanılır.
İlk kez, 4 tekerlekte disk fren sunulmuş bir araçtır ayrıca. Diskler jantların içinde değil araç gövdesinin içinde kalmakta. Böylece normalden çok daha büyük bir disklere sahip olabilmiş. Ayrıca disklerin havalandırılması içinde hava kanalları bile düşünülmüş. Frenler, süspansiyon sistemi ile aynı hidrolik sistemi kullanıyor, ve ortak çalışıyorlar. Bu nedenle aracın yükü ne kadar artarsa fren sistemi de o kadar kuvvetleniyor. Ani fren yapıldığında aracın önü hiç bir şekilde yere yapışmıyor tam tersi arkası çöküyor.

Video da James May'in dediğine göre aracın ön ve arkasında darbe emen bölgeler oluşturulmuş, sürücü kabini güçlendirilmiş ve motor bile çarpışma anında aracın altına girecek şekilde tasarlanmaya çalışılmış.

Bütün bu özellikler DS'i, zamanın en iyi yol tutan, en iyi frenlemeye sahip ve en güvenli aracı yapmıştır. (Bazı özelliklerini günümüzün lüks araçlarında bile ancak opsiyon olarak görüyoruz). Böylece çok az değişiklik yapılmasına rağmen 1955 ten 1975'e kadar olan 20 yıl üretimde kalmış ve 1.5 milyon satabilmiştir.

Dünyanın en önde gelen otomobil tasarımcılarının oluşturduğu jüri tarafından oybirliği ile gelmiş geçmiş en güzel otomobil seçilmiştir.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2011, 18:23:57 »
Deniz çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 01, 2011, 18:36:51 »
Alıntı
yüksek hızlarda olması gerektiği gibi direksiyon sertleşir.

bi tek bu yoktu, direksiyon çok yumuşaktı alışmak zaman alıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 01, 2011, 19:33:32 »
Kemal Abi bu yaz yeni müstakbel hanım kızımız ile beraber İzmir, Karaburun, Selimiye ve Söğüt turu yapacaz 2 hafta...İzmirde 1 veya 2 gece kalmayı planlıyoruz, müsait olursak karşılıklı test drive yaparız:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 01, 2011, 21:49:50 »
Start stoplu 1.6 dizeller hakkaten çok iyi.

Toyota'dan da benzer motorlar bekliyoruz :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 01, 2011, 22:53:41 »
Deniz gerçekten iyi çalışma olmuş.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #30 : Mayıs 15, 2011, 09:48:52 »
Arkadaşlar bizim şirkette 12 kadar kiralık araç var.
Genelde dizel megane ya da fluence kiralarız.
Yurtdışından gelip TR ye yerleşecek bir arkadaş manuel kullanamadığı için geçen ay C4 kiraladık.
İlk 1000 KM ortalaması boğaz köprüsü, mecidiyeköy, ümraniye, kemerburgaz arasında yapıldı.
Ortalama tüketim 5.8Litre dizel. Daha sonra bu tüketim daha da düştü.

2 tane süresi biten megane yerine gidip c4 dizel otomatik aldık bizde şirkete.
Gerçekten yakmıyor araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #31 : Mayıs 15, 2011, 16:11:11 »
Yurtdışından gelip TR ye yerleşecek bir arkadaş manuel kullanamadığı için geçen ay C4 kiraladık.
İlk 1000 KM ortalaması boğaz köprüsü, mecidiyeköy, ümraniye, kemerburgaz arasında yapıldı.

En mantıklsıını yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 15, 2011, 19:43:46 »

Biz de dedik ama milleti inandıramadık şehir içi tüketim olduğuna...Bugün yine fulledim, yine 1050 km, yine 200TL, yine şehir içi, yine 5.8 lt ortalama:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 15, 2011, 20:39:04 »
Efsane Toyotacı Umut Bey:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Önce Sezgin kullandı, benimde hoşuma gidince....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 17, 2011, 01:59:59 »
Yok abi yanlışınız var, alakası yok Ford grubuyla...Peugeot-Citroen grubunun motorlar aynı. Zaten Ford motoru kullansaydı deli gibi yakardı:))))))))))))))

Umut senin yanlisin var.

Ford'daki 1.6 tdci ve Corolla 1.4 dizel motorlari gelistiren ve üreten PUG (yeni Peugeot ve Citroen Holding).
Ayni motoru Volvo S40, S60 ve S80'lerde bile kullanmislardi. Basarili bir motor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 17, 2011, 08:18:01 »
Umut senin yanlisin var.

Ford'daki 1.6 tdci ve Corolla 1.4 dizel motorlari gelistiren ve üreten PUG (yeni Peugeot ve Citroen Holding).
Ayni motoru Volvo S40, S60 ve S80'lerde bile kullanmislardi. Basarili bir motor.
Yok abicim öğrendim zaten yanlış biliyormuşum valla, hayret ettim kendime de:)))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 17, 2011, 09:17:46 »
d4-d iveco'nun değil miydi yau?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 17, 2011, 09:18:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 17, 2011, 09:29:57 »
Umut senin yanlisin var.

Daha önce Focus ve Corolla'nın karşılaşırıldığı bir başlıkta yazmıştım ama sonra o başlık kilitlendiği için güme gitti. Aşağıya kopyalıyorum. Ford ve PSA grubu aynı dizel motorları kullanıyor ama Corolladaki farklı sanırım.

-----------
sanırım Toyota ve Ford/PSA grubunun motorları aynı menşeli değil. Ford/PSA'nın silindir hacmi 1398cc, toyotanınki 1364cc. Motor karakteristikleri de farklı Ford/PSA maksimum torkunu 1750-4000 devir bandında veriyor, Toyotanınki 1800-2800 devir bandında, ayrıca motor sesleri de birbirlerinden farklı. Tüm bunlar farklı motorlar olduğunu düşünmek için yeterli gibi görünüyor bana.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 17, 2011, 09:35:34 »
multijeti GM ile Fiat ortaklaşa geliştirdiler, ama koskocaman Fordun ve Volvonun motor üretiminde vasat bir kuruluş olan PSA nın ürettiği motorları kullanması hele Toyotanın da bu kervana katılmasını benim mantığım kabul etmiyor. ben Fordun ürettiği motoru , Volvo ile PSA nın kullandığını biliyordum. doğrusunun bu olduğuna inancım hala devam ediyor. Amerikalıların motor üretim bilgisi hiçbir ülke ile kıyaslanamaz. çok beğendiğimiz Toyota motorları GM teknolojisiyle üretiliyor (GM Toyotaya ortak olunca teknolojisini de getirmişti) üstüne de Japonların pratik zekası ve kalite tutkusunun eklenmesi dünya devi Toyotayı doğurdu.