Gönderen Konu: Pompacının bizi ümitsizliğe sürüklediği büyük hata...  (Okunma sayısı 8075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Cumartesi gece satış müdürlerimizden Mustafa,Ocak ayında sıfır aldığımız Seat Leon'a Kızılcahamam'a az mesafe kala yakıtı azaldığı için bilmediği bir istasyona girip 50 TL'lik euro dizel yakıt alımı yapıyor.Sabah olduğunda araç çalışmayınca yakındaki bir ustadan yardım istiyor.Üzeyir usta arabanın çalışamama sesini duyunca ilk olarak yakıtttan şüpheleniyor ve bu şüphesinde haklı çıkıyor.Dizel arabanın deposundan benzin kokusu geliyor.
   Bugün çekici yardımı ile aracı Doğuş otomotiv Seat servisine götürdük.İlk incelemeler sonucunda önümüze iki ihtimal sundular.Birincisi depo temizlendikten sonra yakıt filtresi değiştirilip test yapmak ki bu işlem 110 TL civarı tutar dediler.Diğeri ise kötü ihtimal 8.000 TL kadar en kötüsü ise motor revizyonu ya da değişimine kadar gidilebilirdi.Her ne kadar oluşan hasarın masrafını istasyon karşılasada bizim gönlümüz 110 TL'lik ihtimaldi.Gergin süren 7 saatlik bir bekleyişten sonra aracımızı 110 TL'lik bir masrafla alabildik.
   İstasyon sahibini aradık en kötü ihtimal üzerinden önce bir şaka yaptık.Adamcagız konuşamadı kekelemeye başladı,kalpten gidecekti neredeyse :D :D Sonra gerçek rakamı söyleyince rahatladı :D :D Bu olaydan bu kadar ucuz kurtulmamız gerçekten büyük şans.Yakıt alımından sonra Mustafa 9 km yol yapmıştı.Ertesi güne kadarda hiç kullanmadı arabayı.Uzun bir km yapsaydı durum gerçekten ciddi bir hal alacaktı.Aracı biraz zorladık,yüksek hızlara kadar çıktık şükürler olsun ki bir sorunla karşılaşmadık.....

Bu olaydan yola çıkarak kısada bir bilgi vermek istiyorum(servis yetkililerinin dediklerine göre)
- Yanlış yakıt dolumunda benzin motorlu araca dizel yakıt doldurulmuşsa eğer ortaya çıkabilecek sorunlar daha az olabiliyor.Küçük bir temizlik sonrasında sorun ortadan kaldırılabiliyor.
- Yanlış yakıt dolumunda dizel motorlu araca benzin doldurulduysa eğer benzin enjektörlerde patlamaya neden oldugundan enjektör hasarı meydana geliyor.Yakıt pompasıda bu arada zarar gördüğü için değişimi gerekebiliyor.Bizim Leon'dan yola çıkacak olursak eğer bir enjektör fiyatı 1.500 TL x 4= 6.000 TL Yakıt deposu pompası'da 2.000 TL değerinde...Bu rakamlarada +/- 1.000 TL işçilikte eklenirse olayın ciddiyeti ortaya çıkıyor...Bu nedenle yakıt alımı sırasında doldurulan yakıta dikkat etmeli,her hangi bir yanlışlık halinde araç hareket ettirilmemişse eğer yanlış yakıt depodan boşaltılmalıdır.Bizim başıma geldiği gibi bir duruma düşerseniz eğer aracınızı mutlaka (garanti kapsamındaysa)yetkili servise götürün.Bize yapılan teklifi kabul etmedik....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Pompacının bizi ümitsizliğe sürüklediği büyük hata...
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2011, 22:17:11 »
geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız ,ben her yakıt alışımda pompacının başında dururum ve bakarım özellikle ( euro dizel mi ?) diye sorarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2011, 22:19:06 »
  Geçmiş olsun Özcan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2011, 22:24:54 »
geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız ,ben her yakıt alışımda pompacının başında dururum ve bakarım özellikle ( euro dizel mi ?) diye sorarım
   Aslında Mustafa'nın da biraz yorgunluğuna denk gelmiş.Kart ile ödeme yaptığından bir an önce ödememi yapıp gideyim modundaymış.Bu nedenle dikkat etmemiş.Yinede şükürler olsun ki ucuz atlattık.Büyük masraf çıksaydı araç eski düzenine tekrar dönemeyebilirmişte...

Geçmiş olsun Özcan.
   Sağol abicim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2011, 22:32:24 »
Geçmiş olsun Özcan abi
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2011, 22:34:33 »
Çok geçmiş olsun abi ya. Bu masrafları söyledin ya benzinliğe girerken çok daha dikkatli olacağım :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2011, 22:46:04 »
Büyük geçmiş olsun herkesin başına gelebilir.ucuz atlatılmış neyse ki.:(
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2011, 22:53:56 »
Geçmiş olsun Özcan abi
   Teşekkürler Ercü....
Çok geçmiş olsun abi ya. Bu masrafları söyledin ya benzinliğe girerken çok daha dikkatli olacağım :)
   Böyle bir yanlış hiç aklıma gelmedi ama ben Crafter'a yakıt alırken kırsal/euro dolumuna dikkat ediyordum...
Büyük geçmiş olsun herkesin başına gelebilir.ucuz atlatılmış neyse ki.:(
   Teşekkürler Can bey.Mustafa üzüntüden bu gün bir şey bile yiyemedi ben nasıl dikkat etmedim diye...Neyseki ucuz atlattık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2011, 22:54:21 »
büyük geçmiş olsun okuyunca içim cız etti inanaın çok üzüldüm:((( eğer ist de yaşıyorsanız size göztepde ERYA otomotivi tavsiye ederim dha önceki aracım seat olduğundan biliyoprum kadir usta var orda çok ama çok iyi bir ustadır üstelik seatclup üylerine ciddi indirimler yapıyorlar.bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2011, 23:04:44 »
büyük geçmiş olsun okuyunca içim cız etti inanaın çok üzüldüm:((( eğer ist de yaşıyorsanız size göztepde ERYA otomotivi tavsiye ederim dha önceki aracım seat olduğundan biliyoprum kadir usta var orda çok ama çok iyi bir ustadır üstelik seatclup üylerine ciddi indirimler yapıyorlar.bilginize.
   Seydi bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Ankara'da ikamet ediyorum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.VW,Audi,Seat,Porche,Lamborgini'ye kadar sağolsunlar arkamda çok sağlam iki servis var Ankara'da.Doğuş grubuna bağlı olarak bir tek Skoda'da tanıdığım yok :) :)
   ERYA otomotiv ne tarafta peki? İstanbul olarak aklımda olsun.Orada bir sorun yaşarsak eğer en azından bilgi sahibi olayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2011, 23:06:45 »
bu pazar da aynı olay bir arkadaşımın başına geldi, depo kapağındaki koskoca benzin yazısını görmeyip mazotu doldurmuş arabaya, hiç çalıştırmadan farkına varmışlar neyseki, hemen çekiciyle götürülüp depo temizlendi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2011, 23:18:00 »
bu pazar da aynı olay bir arkadaşımın başına geldi, depo kapağındaki koskoca benzin yazısını görmeyip mazotu doldurmuş arabaya, hiç çalıştırmadan farkına varmışlar neyseki, hemen çekiciyle götürülüp depo temizlendi...
   Arkadaşınızada geçmiş olsun Oğuzhan bey.Doğuş Çankaya'nın 4.000 km'deki aracınada yanlışlıkla dizel almışlar.Personele yanlışlıkla benzin yerine dizel taşıtmatiği vermişler.Pompacıda bakmadan taşıtmatiğe göre mazot doldurmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2011, 23:25:38 »
Geçmiş olsun.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2011, 23:29:07 »
geçmiş olsun abi, ucuz atlatmışsınız.
mersin gibi kaçağın cenneti yerlerde benzin alsan bile yine sorun çıkıyor böyle de  bir durum var, buna karşı ne yapacağız esas. arkadaşımın arabasına bp den benzin aldım ve araba 1 gün sonra teklemeye başladı. benim de canım sıkılmasın diye bana çok sonra söyledi. yakıta konulan temizleyiciler ile sorunu halletmeye çalışıyor. sorun baya azalmış ama özellikle düşük devirlerde biraz teklemeye devam ediyor araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2011, 23:39:43 »
   Seydi bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Ankara'da ikamet ediyorum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.VW,Audi,Seat,Porche,Lamborgini'ye kadar sağolsunlar arkamda çok sağlam iki servis var Ankara'da.Doğuş grubuna bağlı olarak bir tek Skoda'da tanıdığım yok :) :)
   ERYA otomotiv ne tarafta peki? İstanbul olarak aklımda olsun.Orada bir sorun yaşarsak eğer en azından bilgi sahibi olayım...

E-5 göztepe köprüsünün orda MEDİCAL PARK hastanesi var onun hemen arkasında e-5 den gebze yönüne giderken yanından geçiyorsunuz hastahenin eryada hemen arkasında.tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2011, 23:51:36 »
Geçmiş olsun.
   Teşekkürler sağolun...
geçmiş olsun abi, ucuz atlatmışsınız.
mersin gibi kaçağın cenneti yerlerde benzin alsan bile yine sorun çıkıyor böyle de  bir durum var, buna karşı ne yapacağız esas. arkadaşımın arabasına bp den benzin aldım ve araba 1 gün sonra teklemeye başladı. benim de canım sıkılmasın diye bana çok sonra söyledi. yakıta konulan temizleyiciler ile sorunu halletmeye çalışıyor. sorun baya azalmış ama özellikle düşük devirlerde biraz teklemeye devam ediyor araç.
   Bu konuda Opet'in sistemi çok güvenli.Yakıttan vazgeçtim pompayı yerinden her kaldırışını bile merkeze istasyon istasyon rapor ediyor.Kaldı ki kaçak yakıt satmak zor iş...

E-5 göztepe köprüsünün orda MEDİCAL PARK hastanesi var onun hemen arkasında e-5 den gebze yönüne giderken yanından geçiyorsunuz hastahenin eryada hemen arkasında.tekrar geçmiş olsun
   Medikal Park hastanesini hatırladım.Optimum'a yetişmeden sağdaydı.ERYA sanırım özel servis?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2011, 01:33:33 »
Özcan bey çok büyük geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış ucuz atlatmışsınız.. mesajınızı okurken bile benim içim cız etti büyük hasar mı oldu acaba diye.. tekrardan geçmiş olsun, bu hepimizin başına gelebilir, dikkat etmek lazım..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2011, 08:42:07 »
Özcan bey çok büyük geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış ucuz atlatmışsınız.. mesajınızı okurken bile benim içim cız etti büyük hasar mı oldu acaba diye.. tekrardan geçmiş olsun, bu hepimizin başına gelebilir, dikkat etmek lazım..
   İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Mesut bey.Gerçekten ucuz atlattık.Dikkatli olmak gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2011, 09:22:49 »
Aman ucuz atlatmışsınız. Yazık olacaktı güzelim Leon'a.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2011, 09:23:37 »
geçmiş olsun. Bu dizellerin pompasıyla benzin pompası farklı değilmi?Sanki birbiri yerine girmiyor diye okumuştum.