Geçmiş olsun abi. İstanbul'da görüşemedik, muhtemelen tahmin etmeyeceğimiz bir yerde görüşeceğiz
ya aslında akaryakıt istasyonlarındaki benzin ile dizel yakıt doldurdukları hortum uçları farklı olmalı.. ya da benzinli ve dizel araçlarımızın depolarının kapak ağız kısımları farklılık göstermeli.. yani birinin ucu diğerine girmemeli.. yeni araçlarda artık buna göre üretim yapıyorlar sanırım.. öğretmen arkadaşım sıfır focus aldı onda öyle mesela çok hoşuma gitmişti o özellik.. bu önlem alınmalı bu tür yanlışlıklara ve sıkıntılara mahal vermemek için.. herkese selamlar..
aynı olay cumagünübizim başımıza geldi arkadaşın dizel Q7 'ye pompacı sağolsun mazot yerine benzin koymuş allahtan araç 2 km gitmeden uyarı verip kendini kitledi benzin istasyonuna gidip durumu bildirdik adam hemen aracı yetkili servise doğuş'a yollattı ve bütün masrafı karşıladı bide 2011 araç verdi servisten çıkana kadar bakalım araç bugün çıkacak son durum ne olacak aslında mutlaka fişi kontrol etmek gerek daha kötü sonuçlar doğurabilirdi sizede geçmiş olsun
Aman ucuz atlatmışsınız. Yazık olacaktı güzelim Leon'a.
Vallahi öyle olacaktı...
geçmiş olsun. Bu dizellerin pompasıyla benzin pompası farklı değilmi?Sanki birbiri yerine girmiyor diye okumuştum.
Bende öyle biliyorum amaaa.....
Geçmiş olsun abi. İstanbul'da görüşemedik, muhtemelen tahmin etmeyeceğimiz bir yerde görüşeceğiz
Teşekkürler Vedat.Görüşürüz kısmetse.Hem sen neden böyle acele ediyorsun ki? Ben 2008 yılından buyana İstanbul'daki bir kız arkadaşımla buluşamıyorum bir türlü.Girişimimiz oluyor ama kısmet olmuyor

Azıcık bekle hele

ya aslında akaryakıt istasyonlarındaki benzin ile dizel yakıt doldurdukları hortum uçları farklı olmalı.. ya da benzinli ve dizel araçlarımızın depolarının kapak ağız kısımları farklılık göstermeli.. yani birinin ucu diğerine girmemeli.. yeni araçlarda artık buna göre üretim yapıyorlar sanırım.. öğretmen arkadaşım sıfır focus aldı onda öyle mesela çok hoşuma gitmişti o özellik.. bu önlem alınmalı bu tür yanlışlıklara ve sıkıntılara mahal vermemek için.. herkese selamlar...
Dediklerinizin dışında ayrıca bazı markaların depo girişlerinde yakıt hırsızlığına karşı koruma önlemleride alınmış...
aynı olay cuma günü bizim başımıza geldi arkadaşın dizel Q7 'ye pompacı sağolsun mazot yerine benzin koymuş allahtan araç 2 km gitmeden uyarı verip kendini kitledi benzin istasyonuna gidip durumu bildirdik adam hemen aracı yetkili servise doğuş'a yollattı ve bütün masrafı karşıladı bide 2011 araç verdi servisten çıkana kadar bakalım araç bugün çıkacak son durum ne olacak aslında mutlaka fişi kontrol etmek gerek daha kötü sonuçlar doğurabilirdi sizede geçmiş olsun
Q7 akıllıymış

Arkadaşınızada geçmiş olsun Yağız bey.İnşallah sizde de büyük bir sorun olmamıştır...
aynı olay cumagünübizim başımıza geldi arkadaşın dizel Q7 'ye pompacı sağolsun mazot yerine benzin koymuş allahtan araç 2 km gitmeden uyarı verip kendini kitledi benzin istasyonuna gidip durumu bildirdik adam hemen aracı yetkili servise doğuş'a yollattı ve bütün masrafı karşıladı bide 2011 araç verdi servisten çıkana kadar bakalım araç bugün çıkacak son durum ne olacak aslında mutlaka fişi kontrol etmek gerek daha kötü sonuçlar doğurabilirdi sizede geçmiş olsun
Audi Q7.... bakarmısın arabaya ya benzini kabul etmemiş motor kendini kilitlemiş hemen.. süperr gerçekten..
Geçmiş olsun.Otomobil firmalar benzin kapağı üzerine resimli bu arabaya benzin-disel benzin koyun levhaları taksa iyi olacak galiba
Aslında; Nasıl ki eurodizelin pompa borularını ince yaptılar, benzin ve dizel depo girişlerini farklı yapacaklar.
Pompacı dizel tabancayı benzinli araca takamayacak. En iyisi budur. Ama tabii süreç ve maliyet.
Depo kapağında bile yazıyor yanlış hatırlamıyorsam ama tabiki pompacıda insan e hatasız kul olmadığına göre...

Ama ben her inişimde inatla sölerim euro dizel diye ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun
Özcan Abi, desene benim durumum iyi
Aslında; Nasıl ki eurodizelin pompa borularını ince yaptılar, benzin ve dizel depo girişlerini farklı yapacaklar.
Pompacı dizel tabancayı benzinli araca takamayacak. En iyisi budur. Ama tabii süreç ve maliyet.
kesinlikle Levent bey bence de.. bu arada benzinli araçlarda da başlattılar bazı markalar yeni ürettikleri araçlarına bu sistemi koymayı.. arkadaşım benzinli ford focus aldı onda var mesela..
Amrikada olsa bu olay, o benzincinin donuna kadar alırdın valla
Geçmiş Olsun.
Teşekkürler....
AmErikada olsa bu olay, o benzincinin donuna kadar alırdın valla
Burada da donuna kadar alınırda,benzincinin b..klu donunu alıpta ne yapayım Kemal abi
Medikal Park hastanesini hatırladım.Optimum'a yetişmeden sağdaydı.ERYA sanırım özel servis?
evet yerini doğu hatrlıyorsun ERYA seat ve skodanın yetkili servis ve bayii sidir.
İyi de bende yanlış tabancanın yakıt deposuna girmediğini biliyorum yanılıyormuyum benim aracın yakıt deposuna kurşunsuz benzin haricindeki tabanca uymuyor normal benzin tabancası gibi ama mazot uyabilirmi acaba bilmiyorum dikkat etmek lazım öyle ise gerçekten sizde ucuz kurtarmışsınız geçmiş olsun
evet yerini doğu hatrlıyorsun ERYA seat ve skodanın yetkili servis ve bayiisidir.
Bunu notlarım arasına aldım.Teşekkürler Seydi bey...
Abi aynısı bize oldu benzinli fiestaya mazot koydular babam pompacıya ne koydun ne kadar koydun diye sorular sordu pompacı abi 100 liralık mazot koydum dedi Allahtan arabayı çalıştırmadan farkettik depo temzilendi bizde ucuz atlattık
Bunu notlarım arasına aldım.Teşekkürler Seydi bey...
rica ederim:) gittiğinizde memnun kalacağınıza eminim:)
Gecmis olsun Ozcan.
Pompa agizlari farkli degil mi benzin pompasiyla dizel pompasinin? Bir de yakit depo agzini farkli yapiyor bazi ureticiler. Boyle hatalar olmasin diye. Yine de oluyor demek ki...