Gönderen Konu: insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...  (Okunma sayısı 4060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...
« : Nisan 25, 2011, 15:12:08 »
arkadaşlar otoparklarda arabalarınızı gerekirse kimsenin olmadığı en uzak yere koyun çünkü ben insanımızın dikkatsizliğinden çıldırmak üzereyim. 2008 1.6 blue sahibiyim ekim ayında satın aldığımda arabada nokta hata yoktu ama şimdi 1 tane sağ arka kapıda 2 tane sol arka kapıda ufakta olsa göçükler var. Sebebi de malum başka arabaların açılan kapılarının çarpması. Arabadan soğudum nerdeyse. Başkası dikkatle bakmadan göremiyo ama benim gözüm her bineceğim zaman direk o noktalara çarpıyor. Kapı çıtası taktırmayı düşündüm ama 2 tanesi nerdeyse camın altında bi faydası olacağını sanmıyorum. Hele geçen gün resmen arabanın içindeyken vurdular. İzmit carrefourun otoparkında bir arkadaşımı bekliyordum. Birden yanımdaki reno fluencein arka kapısı açıldı sert bi şekilde güm diye vurdu hemen indim bir hışımla. Arka koltukta yaşlı bir teyze açmış kapıyı. arabanın boyası benim kapıdaydı elimle boya izini çıkardım fakat ezildi biraz acayip moralim bozuldu. Biraz sonra sanırım oğlu geldi arabaya binecekken sitem ettim tabiki bakın sizin arabanız yaptı bunu diye. Adam kusura bakma özür dilerim yaşlı kadın işte falan dedi. Bende ne diyebilirdim ki...Bu göçükler için ne yapabilirim? vakum işlemi gibi bişey yapıyorlarmış sanırım nasıl oluyo bu işlem? boya falan yapıyorlar mı? orjinalliği de bozulsun istemem milletimizin boya takıntısı malum...

Toyota Club Türkiye

insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...
« : Nisan 25, 2011, 15:12:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2011, 15:18:58 »
böylelerine bende sinir oluyorum sorumsuz insanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2011, 15:36:35 »
Geçmiş olsun, can sıkıcı şeyler tabii. Bunların bir de park yerine girerken ve çıkarken arabaya sürtenleri var. Özür dileyecek, açıklama yapacak adam da olmuyor genelde.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2011, 15:37:21 »
Geçmiş olsun Faruk, aynı sıkıntı bende de var. Maalesef özellikle kadınlar çok dikkatsiz bu konuda :( Vakum işe yarayabilir hafif göçüklerde.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2011, 15:41:04 »
Ben insanların dikkatsizliğine değil, insanların ta kendisine sinir oluyorum:))))) Bulsam insanla uğraşmayacak bir iş orada çalışacam:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2011, 15:42:47 »
Geçmiş olsun Faruk, aynı sıkıntı bende de var. Maalesef özellikle kadınlar çok dikkatsiz bu konuda :( Vakum işe yarayabilir hafif göçüklerde.
Dikkat et bunu okuyan kadınlar vakumlamasın seni:))))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2011, 15:56:43 »
Dikkat et bunu okuyan kadınlar vakumlamasın seni:))))))))))))))))))))))))))

:) Patron, inan o cümleyi zor yazdım, zaten o surat ifadesini de o nedenle ekledim ama maalesef durum böyle :( Annem, kayınvalidem, halalarım, teyzem, komşumuz ... Teyze, hepsi benim miniğin kapılarını açarken sürttüler. Maalesef bu konuda dikkatsizler ama ne diyebilirsin ki? Bunlar araçta olduğum için benim görebildiklerim. Uzaktan 3 defa aracımın yanına parkeden bayanların kapıyı açarken benim miniğe sürttüklerini gördüm. 1 defa aracımın içindeyken yan taraftaki araçtan inen hamile bayan kapıyı öyle bir açtı ki, aracım sallandı resmen, üstelik kapısının çarptığını gördüğü halde ittirmeye devam ediyordu, daha rahat çıkabilmek için. O kadar sinirlendim ki, bir tatsızlık çıkarmamak için arabadan indim ve oradan uzaklaştım. Bebek arabası süren bir bayanın koskoca otoparkta benim araca çarptığını gördüm. Ya, o kadar çok şey gördüm ki, değil vakumlamak, benim çivileseler bile fikrimi değiştirmem.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2011, 15:59:16 »
Geçmiş olsun, kimisi bilinçsiz yapıyor kimisi bilinçli yapıyor. Yapıcak birşey yok demekten başka bir çare de yok aslında.

Ben birde yollarımızdan şikayetçiyim. Arabadaki tüm ufak göçükler yollardan fırlayan taşlardan kaynaklanıyor. Şimdi tavandaki göçüğün sebebi kapıyı açarken çarpan araç sürücüsü olamaz. Mutlaka mıcırlı bir yolda taş fırlamıştır. Sinir oluyorum. Bu tür küçük göçükleri gidermeninde bir yolu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2011, 16:07:58 »
Al benden de o kadar....
Faruk bey ben sizin kadar kibar söz söleyemeceğim.
Ben de bazi insanımızın öküzlüğüne sinir oluyorum.

Bulvar yolunda oturan bir abim vardı. 2004 yıllarında sıfır Hyundai minibus almıştı ve her gece bulvar yoluna evin önüne park etti aracını. 6 ay içerisinde, sağ yanında en az 4-5 derin çizik oluştu, hem de baştan sona kadar.
Sonunda dayanamadı ve arabayı sattı daha sonra da bulvardaki evinden taşındı.

Aklı başında bir insan, başkasının malına bilerek ve ya dikkatsizliğinden dolayı zarar verir mi....
Aklı başında bir insan, başka bir insanın arabasına dayanarak birini bekler mi mesela.
....ve ya dirseği ile bagaj kapağına dayanır mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2011, 16:48:48 »
Levent beyin anlattığı olayı bende yaşadım. benim aracımı zamanında babam bir akrabasına veriyor(2. arabayı alınca) ama o kişide durumu düzelltiği için kullanmıyor araç yaklaşık 5-6 sene istanbulda sokakta park halinde bekliyor.(bu süre içinde daha çizik bile yok araçta) 3 sene önce geri iade etti bize aracı(garajda yer kalmamış :D). neyse 3 senede ankarada dört kapımda 4-5 tane göçük, arka kapılarda 2 derin göçük(hayvan aynayı takmış) ve kaputta bir adet hayvani çiziğim var... Hayatta hatalı park yapmam, milletin garajının önünde koymam arabayı ama ben ne kadar doğru davramsamda yapıyor bip bipler...

Apartmanda bir komşumuz yeni ford focus aldı arabayı 3. gününde boydan boya çizdi bip bipler...
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2011, 16:50:07 »
Ben arabayı park edince otomatik olarak araçtaki herkesi uyarıyorum kapılara dikkat diye eşim artık bıktı :) söyleyince yüzü değişiyor ama olsun başkasını malına zarar verilmesine içim razı olmaz insanlar kendilerine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarınada yapmamayı öğrenebilse daha yaşanabilir toplum hayatı olacak ama.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2011, 17:13:01 »
Tam zamanında konusu açılmış...Aracı 2008 de sıfır aldık,birinci haftasında iki ön kapıyı çizmişler... :(
Aradan üç sene geçti...Dün akşam geldik,gayet nizami park ettim,kimseye değmez,takılmaz...Sen yanından geçerken al eline neyse işte arabayı boydan boya çiz... :o :(
Artık iyice emin oldum,bunların anası babası belli değil...Yaparken görsem katil olmak işten bile değil... :trinity:
İnsan çalışıp didinip para biriktirip bir araba alıyor,gözü gibi bakıyor,ama gel gelelim ................................birisi çizip gidiyor...Ne zevk alır,eline ne geçer bilmiyorum...

Bu aralar dikkatli olmak lazım arkadaşlar,elden geldiğince...Çünkü bu şeref yoksunları iyice kudurdular,araç falan yakmaya başladılar yine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2011, 17:17:07 »
Lütfen arkadaşlar,istirham ediyorum,lütfen.

Başkasının malına kazara zarar verdikten sonra özür dilemeyen veya başkasının malına kasti zarar veren ruh sağlığı bozuk insanlara;imanlı,muttaki,ihlaslı,dürüst insanlardan oluşan güzide ülkemde rastlamadım,ratlayamazsınız.İşte bu necip hasletlerimizden dolayı evlerimizde çelik kapılara,demir korkuluklara rastlayamazsınız.Çünkü herkes mutlu,herkes huzurlu,herkes refah içinde.

İsviçre,Finlandiya,Norveç,İsveç,Danimarka ve Kanada gibi gusulsüz,abdestsiz gavur memleketlerde rastlanılacak olumsuzlukları buraya yazanları esefle kınıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2011, 17:35:25 »
Aynı sorun bendede var, genelde aileler çoluk çocuk geliyorlar alışveriş merkezlerine. Çocuklarını uyarmıyor insanlar, arabanın kapısını sonuna kadar açıyor.  O da doğal olarak göçüklere neden oluyor. Çocuğun suçu yok suç annesi babası olacak insanlarda. Geçenlerde dikkatimi çekti benim arabanın arka kapının orda kırmızı bir iz ve göçük var. Lekeyi sildim ama göçük vakumlama ile düzelir ancak. Autoking e uğramam gerekiyor onun içinde.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2011, 17:40:09 »
bence autoking elemanları bilerek yapıyor müşteri gelsin diye :D bendede var o göçükten
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2011, 17:43:52 »
bence autoking elemanları bilerek yapıyor müşteri gelsin diye :D bendede var o göçükten

Çocukları boşuna suçladım o zaman :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 25, 2011, 17:46:03 »
Çocukları boşuna suçladım o zaman :D

aynen, üzerimize büyük oyun oynuyorlar, çocuklarında günahını aldın :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 25, 2011, 17:46:50 »
aynen, üzerimize büyük oyun oynuyorlar, çocuklarında günahını aldın :D

:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2011, 17:59:54 »
nasıl bi işlem yapıyolar peki? yan, oraya bi işlem yapıldığı belli oluyo mu sonradan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Nisan 25, 2011, 18:10:22 »
Alıntı
Geçmiş olsun Faruk, aynı sıkıntı bende de var. Maalesef özellikle kadınlar çok dikkatsiz bu konuda  Vakum işe yarayabilir hafif göçüklerde
Ufak bir anımı paylaşayım..

Hızımız normal seyirde düz yolda ilerliyoruz ,doble yolda.Polis önceki noktalardan radar kurmuş ve hemen 10 km ilerisinde radar ekipleri ,yola honiler dizerek tek şerite düşürmek için daraltmışlar.Arkadan bir araç geliyor ki ,kırmızı bir küçük Corsa..Honilerin olmasına rağmen bizi sollamaya kalktı ,üstüne sıkıştırdı bizi.Bizde onu sıkıştırdık ,beter olsun dedik.Bu enstantaneler polis önünde oluyor.Baktık ki bayanmış..Sonra pis pis bakıyor suçlu bizmişiz gibi..A be kör ; senin al dudakların gibi honileri 50 metre öteden dizili göremiyormusun da ,polise 20 metre kala bizi tepeliyorsun.Bu bizi geçmeye kalktı ,istersem posta vermzdik.Ama hali iyi değildi ,kaza maza yapar diye arkasından gittik ,geçmedik  :D

Geçenlerde ise çarşıda yürüyorum..Şehir içinde trafikte bu bayanı aracıyla gördüm tekrar  :D. Şehir ve cadde (çarşı) içi ,trafik sıkışmış bekliyor.Ama trafikte pek ilerleyeceğe benzemiyor.Hemen de arkasında bir motorsikletli aracın arkasına yanaşmış beklemekte.Bunu görünce adımlarımı hızlıca ata ata yürüdüm ,o an içime ;bu bayanın bir gariplik yapacağı doğdu ve beklediğim hareketi sergiledi.Arkasına bakmadan geri vitesi bir taktı ,arkasında duran motorlu pizzacıyı tepeledi  :argh:  :D

Benim şehrimde o kadar acemi yok ,ama yine de dikkat etmek gerekir.Sadece bu bayandan korkuyorum ben ,ama hevesli bir genç bayan çabalıyor ama biraz daha dikkatli olması gerekli ,biraz daha.. :)