Gönderen Konu: insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...  (Okunma sayısı 4059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: insanların dikkatsizliğine sinir oluyorum...
« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2011, 18:23:32 »
Halkımız cahil, eğitim şart...!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2011, 18:23:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 25, 2011, 22:18:25 »
Halkımız hem cahil hem de ilk yıllarında alması gereken basit ve temel terbiyeleri almıyor.
Tabii, bu da doğrudan anne ve babanın terbiyesine dayanıyor.
Çocuğu 7 yaşından sonra eğitmeye kalksan ne olur ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 25, 2011, 23:31:09 »
Faruk Bey, boyasız göçük düzelten yerler var, gayet pratik bir işçilik ile ezikleri düzeltiyorlar, yerine göre rütuş ile kapatıyorlar. Benim de aracımda sokakta diğer park edenler arka tamponu çizmişlerdi. Sağ çamurluktaki eziği boyasız düzeltme ile yaptırmıştım. Hakikaten dediğiniz gibi, mesafeye üşenmem, otoparklarda giderim en açık yere aracı park ederim, hem de birden fazla manevra yapma gereği de duymam yoğunluktan ötürü. 1 ay önce tamponları boyattım özel itina ile :)  Ama gel gör üzerinden 1 hafta yeni geçmişti, ön tamponun sol kısmını çok çok afedersiniz şerefsizin önde gideni gene boyayı çizmişti. Kapının önüne kamera koydurttup izlenmeli yerine göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Nisan 26, 2011, 00:02:20 »
İnsanların vurdum duymaz olması sadece bu kadar değil ..yok mu hiç aracınızın önüne atlayan ,taşıttan korkmayan yayalar ?
Yakınımızın dev kupalı bir tırıyla seyahat esnasında,inanırmısınız 40 tonluk yüklü aracın önünden kaçınmıyorlar ,yola atlayı verenler olabiliyor.Özellikle de bu araçlardan korkulması gerekli olan konu ; hem taşıt ,hem de yayalar için.Bu araçların kör noktalar vardır ,o kör noktaya girdiğiniz an şöför fark edemez..ki ağır bir taşıt tak diye fren koyduğunda da duramaz.Kendi bedenini resmen karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmadan aracın gövdesine süren hıyarın ayağı bir takılsa ,sonuç son teknoloji ütü kompresörü olur.

Benim de taşıt kullanıcılarından ziyade en sinir olduğum nokta bu ; yayaların yol üzerinde vurdum duymaz bir hareketle yol alıyor olmaları ! :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 26, 2011, 06:47:31 »
İnsanların vurdum duymaz olması sadece bu kadar değil ..yok mu hiç aracınızın önüne atlayan ,taşıttan korkmayan yayalar ?
Yakınımızın dev kupalı bir tırıyla seyahat esnasında,inanırmısınız 40 tonluk yüklü aracın önünden kaçınmıyorlar ,yola atlayı verenler olabiliyor.Özellikle de bu araçlardan korkulması gerekli olan konu ; hem taşıt ,hem de yayalar için.Bu araçların kör noktalar vardır ,o kör noktaya girdiğiniz an şöför fark edemez..ki ağır bir taşıt tak diye fren koyduğunda da duramaz.Kendi bedenini resmen karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmadan aracın gövdesine süren hıyarın ayağı bir takılsa ,sonuç son teknoloji ütü kompresörü olur.

Benim de taşıt kullanıcılarından ziyade en sinir olduğum nokta bu ; yayaların yol üzerinde vurdum duymaz bir hareketle yol alıyor olmaları ! :kötü:
birde yaya geçitlerinde yayaya kırmızı yanarken yola fırlayanlar yokmu geçen bir kadın çocuğuyla beraber (ona ne kadar yanlış örnek siz düşünün) önüme fırladı sadece elimle ışığı gösterebildim ne diyeyimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 26, 2011, 08:45:54 »
Maalesef bütün söylenenlere katılıyorum, insanımız tarif etmeye benim kelime dağarcığım bildiğim mahlukat isimleri yetmiyor. Cezalar caydırıcı değil insanlarda maneviyat da kalmamış hal böyle olunca insanlar 4 ayaklılardan bile aşşağılık olabiliyorlar. Başkasının malına zarar vermenin ne gibi bir insani gerekçesi olabilir ki, bak bu aracı ben çizdim, bu benim eserim mi diyorlar, sonra araç sahibinin de kendisini saygıyla karşılayacağını mı sanıyorlar, yok kendisine, anasına bacısına bilinen bütün küfürlerim sayılacağını biliyorlardır herhalde,  ama gençler öyle bir hale gelmişki zaten arkadşalr birbrlerine konuşurlarken biel ana avrat küfür ederek konuşuyorlar. Kötü söz küfür onlar için selamlaşma gibi olmuş, onur şeref, kul hakkı saygı  diye birşey kalmamış. Bunlarda çocuklar küçükken verilecek şeyler, vatandaşlarımız alıyorlar 3-4 tane kadın yapıyorlar 30-40 tane çocuk, isimlerini bile hatırlayamadıkları çocuklarına ne terbiye verebilirler ve de o çocuklardan kime hayrı olur.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Nisan 26, 2011, 11:08:02 »
Sonra bunlar bizim geleceğimizi ,halk sıfatıyla belirliyor..her an herşey doğada olduğu gibi zincirleme gelişmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 26, 2011, 11:24:38 »
Sonra bunlar bizim geleceğimizi ,halk sıfatıyla belirliyor..her an herşey doğada olduğu gibi zincirleme gelişmektedir.

Ozan Bey, demokrasinin en mükemmel yönetim biçimi olduğunu kimse iddia edemez ama mevcutlar arasında şimdilik en iyisi bu :) Elbette insanlar hassasiyetlerine, bilgi, kültür ve görgü seviyelerine göre rahatlıkla belirli oranlarda manipüle edilebilirler ama bence yapılması gereken bu nedenle o insanları kınamak yerine onların yaptığı hatalardan uzak durmak ve hatalarını gönüllerini kırmayacak bir şekilde anlatarak veya anlamalarını sağlayarak onları utandırmak olmalıdır. İnsanları bu şekilde eleştirmemiz düşüncü ve davranışlarını daha da katılaşmasından başka bir işe yaramaz bence.
Folgsamkeit macht frei...