0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Bizimde servis yolu görmemiz yakındır desenize
ben araç 2000 km deyken 1000 bakımına gittiğimde kontrol ettirdim yağ eksiltmemişti ,ama kimbilir belki eksiltir
Bende 10.000 bakımına gitmeden kendim kontrol ettim. Biraz eksitme vardı ama çok değiLdi. Ama belli olmaz benimde duyduğum kronik bir turbo arızası var piyasada.
benim turboyu deyiştirdiklerinde ustaya sordun neden turbo bu km de deyişiyor diye yeni turbolarda iyileştirme yapıldı diye söyledi ama nekadar doğru bilemem
arkadaşlar aurisimde gecen gün yağ eksiltmesi vardı servise söyledim turbo deyişicek dediler yanlız bu gün internetten ufak bir araştırma yaptım 6 vitesli dizel yani torku 205 olan dizellerde yağ eksiltme sorunu var bu günkü araştırmama göre 8 ile 10 kişinin turboları bu sebepten beyişmiş benim ve bursada bir arkadaşımında aynı sebebten iki aracta 2010 6 vites d4d
Torku 190 Nm. olan d4d lerden farklı olarak 205Nm. torklu modellerde turbo değişken geometrili olarak kullanılmıştı. Turboyu hangi firmadan aldıklarını bilmiyorum. Aslında özellikle dizel araçların ilk Km. lerde bir miktar yağ eksiltmesi normal karşılanabilir ancak bu tölerans dahilinde olmalıdır. Eğer değişime karar verilmiş ise bu en doğrusu olduğu içindir. Sizin çekineceğiniz birşey kalmaz bence değişim sonrasında. Geçmiş olsun.
Belirli bir parti numarasına sahip araçlarda sorunlu turbo var ve garantiden değiştiriliyor.Şu anda alacağınız d4-d'lerde böyle bir sıkıntı yok.Millet multijet diye tutturmuş ama şu anda piyasadaki en iyi dizel D4-D.Turbo olayıda buna gölge düşürmez.Motor mekanik olarak mükemmel.Yakıtı sessizliği de çok iyi olunca diyecek söz yok.
Yiğidi öldür hakkını yeme.1.3 CDTI motorun ne kötü tarafını gördünüz de bunu yazıyorsunuz. Veya ne kadar kullandınız da bu fikir oluştu. Araçları bütün olarak kıyaslamak ayrıdır sadece motorları karşılaştırmak farklı konudur.Multijet 1.3 motor 2003 yılında kullanılmaya başlanılmıştır. 2004, 2005 yıllarında en iyi motor seçilmiştir. Sadece GM grubu araçlarında değil çok farklı birçok marka tarafından kullanılmaktadır.Toyota'nın MOTOR konusunda bir ödülü filan var mı? Toyota en güvenli otomobil listelerinde üst sıradadır, en rahat koltuk tasarımı ödülü vardır (ki çok doğrudur) ama iş motora gelince hiç de iyi durumda değildir.d4d dediğimiz multijetin Japon "taklidi"dir. Çin üretimidir. Multijetin de bazı bileşenleri Çin'de üretilmektedir ama üretimden üretime kalite farkı vardır. Toyota maalesef kalitesiz üreticiyi seçmiştir.Ben 2004 yılından bu yana iki motoru da kullanmaktayım. Motor olarak multijet daha iyidir. Daha sorunsuzdur. sesli olabilir. Misal triger kayışı yerine zincir vardır bundan dolayı ses artar. Ama yüzbinlerce km değiştirmek gerekmez.Tüm bunlara rağmen GM da zor duruma düşmüştür ancak batının desteği ile sessiz sedasız atlatmıştır. Toyota ise krizi iyi yönetememiş, adının kötüye çıkmasına neden olmuştur.
Madem yeri geldi hemen bir örnek vereyim madem...1973 6600 cc V8 AMC restorasyonu için motor parçalarım geldi geçen. Piston pimleri küçük tip çıktı, orjinal piston kollarımızdaki pim delikleri daha büyük. Netten araştırdım, bronz burç yaptırmamız gerekliymiş pimleri takmak için. Neyse ben uydurma iş olacak sandım ama kolların çoğu şu an burçlu üretiliyormuş. Neyse netten ölçüyü vs buldum, rektefiyeciye götürdüm. Adam 2 dk sonra geldi, 1.3 multijet burçlarını kullanacaz dedi Yav başka araba mı bulamadın parçasını kullanacak 400 beygir + motora koydurmam onu dedim. Adam üretilen en hiper kaliteli malzemelerden biri dedi kapak etti bana Kıssadan hisse 1973 AMC Javelin 6.6 lt V8, 6500 rpm + çevirebilen, 400 HP + gücü ve sonsuz torku olan, muhtemel 0-100 kmsi 6-7 sn olacak aracımızda 1.3 multijet piston kol burçları kullanılacak