Gönderen Konu: d4d turbo sorunu  (Okunma sayısı 27765 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d turbo sorunu
« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2011, 00:13:34 »
Kardeş ben tartışmıyorum bilgi veriyorum. Siz konuyu anlamamışsınız. Ben araçları değil motorları karşılaştırın diyorum. Dönüp yine dünyanın marka değeri yüksek olanı kim vs diye araç bile değil markaya dönüyorsunuz.
Geçi o bilgi de yanlış. GM Toyota'yı geçti.
Araç km masrafı hesaplanırken yakıta bakılmaz. O km.yi yaparken yaptığın toplam masrafa bakılır.
Yakıt+yağ+baskı balata+fren balata+turbo değişimi vs gibi cebimden çıkan parayı yaptığım km.ye bölerim.
Yakıtı az yakan ama 10.000de baskı balataya 1500tl veriyorsan bu işte bir yanlışlık var demektir.
1993 model Corolla aracımı 110.000km.de sattığımda baskı balatasını ve arka fren balatalarını hiç değiştirmemiştim.
Toyota marka değerini bu araçla arttırdı şimdi onun mirasını TÜKETİYOR.
Astraya Dobloya güç istemeyenler için konulmuş yetersiz bir motordur ama mesela Corsa için çok yeterlidir. Ama 1.4 D4D motor da bazı modeller için yetersizdir, küçüktür.
85.000km.deki Corsa'nın motora 12.000km.deki Auris kadar el değmemiş, parça değişmemiştir. şanzıman ve diğer aksamlardaki sorunlara girmiyorum bile. Yarisi bilmiyorum ama bir Auris bulursanız arka lamba ampullerinden birini mesela sol park ampulünü değiştirin. Elleriniz hırpalanmadan yapamazsınız. Far ampullerine girmiyorum bile. Bunlar acil işlemler olduğu için örnek veriyorum.
Yani motordan öteye geçersek durum o kadar iç açıcı değil.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2011, 00:13:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2011, 01:18:32 »
Japonları dizeller konusunda çok yetersiz buluyorum,bu konuya hakim değiller benzinli motorları evet gerçekten güzel ama bu biraz daha ayrıntılı çalışılması gereken bir durum.

d4d den daha ekonomik,daha performanslı,daha sessiz daha sorunsuz dizeller var buda bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2011, 07:51:37 »
Kardeş ben tartışmıyorum bilgi veriyorum. Siz konuyu anlamamışsınız. Ben araçları değil motorları karşılaştırın diyorum. Dönüp yine dünyanın marka değeri yüksek olanı kim vs diye araç bile değil markaya dönüyorsunuz.
Araç km masrafı hesaplanırken yakıta bakılmaz. O km.yi yaparken yaptığın toplam masrafa bakılır.
Yakıt+yağ+baskı balata+fren balata+turbo değişimi vs gibi cebimden çıkan parayı yaptığım km.ye bölerim.
Yakıtı az yakan ama 10.000de baskı balataya 1500tl veriyorsan bu işte bir yanlışlık var demektir.
1993 model Corolla aracımı 110.000km.de sattığımda baskı balatasını ve arka fren balatalarını hiç değiştirmemiştim.
Astraya Dobloya güç istemeyenler için konulmuş yetersiz bir motordur ama mesela Corsa için çok yeterlidir. Ama 1.4 D4D motor da bazı modeller için yetersizdir, küçüktür.
85.000km.deki Corsa'nın motora 12.000km.deki Auris kadar el değmemiş, parça değişmemiştir. şanzıman ve diğer aksamlardaki sorunlara girmiyorum bile. Yarisi bilmiyorum ama bir Auris bulursanız arka lamba ampullerinden birini mesela sol park ampulünü değiştirin. Elleriniz hırpalanmadan yapamazsınız. Far ampullerine girmiyorum bile. Bunlar acil işlemler olduğu için örnek veriyorum.

Dediklerinizin benim dediklerimle ne ilgisi var inanın çözemedim.

Japonları dizeller konusunda çok yetersiz buluyorum,bu konuya hakim değiller benzinli motorları evet gerçekten güzel ama bu biraz daha ayrıntılı çalışılması gereken bir durum.

d4d den daha ekonomik,daha performanslı,daha sessiz daha sorunsuz dizeller var buda bir gerçek.

d4d'den hem daha performanslı hem daha ekonomik hem daha sessiz hem de daha sorunsuz olan dizel hangisidir açıklarsanız memnun olurum,tek tek değilde bütün halinde daha iyi olan bir araç varsa çok iyi iş çıkarmışlar,ben göremedim siz paylaşın ben de o aracı alayım.

Bir de şu Japonlar dizel işini beceremiyorlar lafını söylerken keşke biraz düşünseydiniz;

Isuzu ne malı?Kubotayı Yanmarı hiç duydunuz mu?95 model bir Hino kamyonetiyle diğer kamyonetlerin fiyatlarını bir karşılaştırın bir de sorun bakalım neden bu kadar pahalıymış.Isuzu kamyonetleri 20 sene önce bile 1.000.000'dan aşağı kapak açtırtmıyordu,hatta reklamı bile vardı.Bahsi geçmişken de hemen dillendireyim,bizde Combo 1.7 dti vardı,onlarda Isuzu motoru var,daha sonra sattık 1.3 cdti aldık.Ödül alması gereken bir motor varsa o da 1.7'dir.Çekişi yakıtı sağlamlığı her açıdan 1.3'den daha üstündü.Bizimle aynı enayiliği(!) yapıp 1.7'yi verip 1.3 alan tüm müşterilerimiz pişman.Gördüğünüz gibi firmaların verdiği ödül yerine tüketicinin ödülü daha önemli.

Şu toplumsal fısıltı gazetemiz çok iyi çalışıyor

Tsi tsi diye de tutturuyorlar,Avrupada doğru düzgün satılmıyor tsi ama türkiyede birazda vergi sisteminden sebep zibil gibi.Avrupalı düşünüyor bu herifler fsi çıkardılar,2 senede mahkemelik olup rezil olup kaldırdılar,tdi çıkarıyorlar hala her biri ayrı bir sorun makinesi,ya bundan da bir sorun çıkarsa diyor.Kaldı ki yüksek hız kullanımları da rezil bir araba.

Neyse konumuzdan sapmayalım;

Şu d4-d'i Çinde hangi firma üretiyor ben hala onun cevabını bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2011, 12:05:35 »

bence hiç zorlama arkadaşım D4-D ler kadar sessiz performanslı bir motor daha yok bencede varsa hakikaten açıklayın hep beraber araştıralım konuyu bizde alacağımız aracı bilelim.

Dizelde 1-4 motorda D4-D yi tek geçiyorum.

bu arada 1,3Multijetin kazandığı yılın motoru ödülü yakıt üzerine verilmemişmiydi ? sağlamlık bakımından değil diye biliyorum ben.

1.3 alıp yakıttan tasaruf edipte sanayiden çıkmayacaksam ne anlamı var ???
D4-D alır keyfine bakarım.. bu kadar basit.

inanmazsın auris D4-D var bende aracta 6 kişi varken bile rampa yukarı kunduz gibi tırmanıyor arac.

tanıdığım birkaç kişide 1.3 multijet var onunla 4 kişiyken bile benim 6 kişi ile çıktığım rampayı çıkarken arabaları zorlanıyor.

unutmayın Doğru yol D4-D den geçer :)

Saygılar.

Bu arada
Sayı  Bünyamin Ekmen sizi tebrik ediyorum.. konulara çok bilgili yaklaşıyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 20, 2011, 12:35:00 »
bence hiç zorlama arkadaşım D4-D ler kadar sessiz performanslı bir motor daha yok bencede varsa hakikaten açıklayın hep beraber araştıralım konuyu bizde alacağımız aracı bilelim.

Dizelde 1-4 motorda D4-D yi tek geçiyorum.

bu arada 1,3Multijetin kazandığı yılın motoru ödülü yakıt üzerine verilmemişmiydi ? sağlamlık bakımından değil diye biliyorum ben.

1.3 alıp yakıttan tasaruf edipte sanayiden çıkmayacaksam ne anlamı var ???
D4-D alır keyfine bakarım.. bu kadar basit.

inanmazsın auris D4-D var bende aracta 6 kişi varken bile rampa yukarı kunduz gibi tırmanıyor arac.

tanıdığım birkaç kişide 1.3 multijet var onunla 4 kişiyken bile benim 6 kişi ile çıktığım rampayı çıkarken arabaları zorlanıyor.

unutmayın Doğru yol D4-D den geçer :)

Saygılar.

Bu arada
Sayı  Bünyamin Ekmen sizi tebrik ediyorum.. konulara çok bilgili yaklaşıyorsunuz...

Öncelikle teşekkür ederim,elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum,çünkü ben de burada birşeyler öğreniyorum ve öğrendiğimde mutlu oluyorum o arkadaşa da teşekkür ediyorum.

Neyse konumuza dönersek,

Aylin bey,1.3 multijet mekanik sağlamlık olarak çok iyi bir motor.Fakat mühendislikte bir kaide vardır,birşeyler kaybetmeden birşey kazanamazsınız,mühendisliği zor kılan da budur zaten.Mühim olan optimum noktayı bulabilmek.Hem de öyle bir optimum nokta ki,hem teknik olarak hem de maliyet olarak.Ne gereğinden iyi olmalı ne de kötü.Toyota'yı dünyanın en karlı otomotiv şirketi yapan da bu zaten,müşteri ihtiyaçlarını iyi belirliyorlar ve birşeyi olması gerektiği kadar iyi yapıp gerisiyle ceplerini dolduruyorlar.Bu yazının sonu yalın üretime kadar gider burada duruyorum :)

1.3 Multijetin 2000 devir altı performansı d4-d'den daha kötü.Astra CDTI(90 hp) Auris d4-d gibi rampada çekmiyor,hele 2000'in az bile altındaysanız yandınız.Çok samimi arkadaşımda d4-d Auris var,hayret ediyorum 1500 devirde bile rampada çekiyor,Astrayla öyle zorlyınca araba tekleme benzeri hareketler yapıp salıveriyor.

Daha az yakan var(Megane dCi o da çok ufak farkla)
Daha iyi giden de var
Daha sessiz aklıma gelmedi ama vardır
Daha sağlam olarak 1.3 Multijet diyelim,ki d4-d daha tam olarak anlaşılmış değil,motor yaptıran daha yok,takside kullananlara sormak gerek

Ama hepsinin birleşimi olarak d4-d çok iyi bir motor.Kullananlar kıymetini bilsin güle güle kullansın.

Bir partide oluşan turbo sorunu canınızı sıkmasın.Şu çok övülen multijetlerde bile turbo wastegatelerinde problem var,garantiden de değişmiyor malesef,biraz araştırın bulursunuz.Yine yağ radyatörleri vs.Sonuçta kul yapısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2011, 13:03:20 »

Japonlar mı yetersizsiz siz hiç 2.2 dizel d sınıfı 100 km de ortalama 5.4 litre yakıt tüketen aynı zamanda 0-100 km hıza 9.4 sn de ulaşan 2000 d/dk da 340 nm tork üreten 140 bg gücündeki aracı kimin yaptığını biliyormusunuz ?

Cevap : HONDA ACCORD 2.2 İ-CDTİ

Bu motor sanırım 2005 yılında kendi sınıfı arasında yılın motoru ödülünü almış bir motor ve siz japonların dizel konusunda yetersiz olduğunu söylüyorsunuz bence ön yargılı davranıyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2011, 13:21:22 »
Teknoloji zaman harcamaksızın çok seri ilerliyor.Gerek ağır vasıtalar ,gerekse binek otomobillerde motor teknolojinde kat kat gelişmeler yaşanıyor.Hepsinde ,belli bir ölçekte imkan var.Tüm firmalar ,nabız yoklayarak piyasanın seyrine göre ilerliyor.
Toyota sonuçta ,bana göre orta sınıfta her kitleye hitap etmekte olan kaliteli araç üreten bir firma.Dünyaya nam salmış.Şimdi ,sunduğu ürün yelpazesinde ar-ge çalışmalarında öngördüğü sistemlerin biraz daha ayrıntılı teknolojik ürünler sunduğu zaman ,bu maliyete dayanarak fiyatlara yansıyacaktır.Dolayısı ile Toyota'nın orta sınıf amacına yönelik sunmak istediği araçlarda bir ters orantı gelişecektir.Düşündüğünüzün aksine anormal bir durum olsa ,mutlak müdahale edilir.

Şimdi ,gözlemlediğime göre çevrede birçok kişi doğru düzgün araba kullanamıyor.Arabayı birtürlü düzgünce kullanmayı beceremeyen birey ,her türlü arızayı çıkarttırır.Pegeout vb markalar için öyle sert eleştiriler okuyorum ki ,eminim tek bir kullanıcı hatası yoktur.Bu da ayrı bir etken.Çünkü trafikte rastlıyorum..lüzumsuz yere 0 Km'den son gaz köklüyor ,hor kullanıyor aracı.Sonra böyle oldu ,öyle oldu.

Motor teknoloji konusunda ,Toyota olsun Honda olsun ;arzu eettikleri taktirde Merso ,Bmw segmentine de kafa tutabilirler ama ne gerek var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2011, 14:50:49 »
 Konu baya gelişmiş. :) Neyse, sonuçta bilgi paylaşımı saygı kuralları çerçevesinde kalındığı sürece herkese azami fayda sağlayacaktır kanısındayım.
 Şimdi gelelim motorlara;
 1,4Lt. d4d motor bence de güzeldir. Ama o hacim segmentinde zaten başka 1.4 litre motor bilmiyorum, bu yüzden bire bir karşılaştırma zor. :) Bence gerçekten sessiz bir dizel motor ancak çok şeyde beklememek lazım. İlk kilometrelerdeki sessizliği sonraları biraz azalıyor gibi ama gerçekten bu konuda önlerde bir motor. Araç içi için ise (Auris, Corolla) aynı şeyi tam söyleyemeyeceğim. Dizel'de araç içinde daha sessiz araçlar var. Ayrıca bu motorun ne kadarı Toyota ne kadarı Otomotiv Teknolojisi üreten firmalara ait net bir şekilde araştırmak lazım. Ayrıca konu başlığı gereği; muhtemelen Turbo'da bildik bir firmaya aittir. Bunlar sonuçta branşlaşma isteyen teknolojiler. Unutmadan Common Rail'i de geliştiren yanlış hatırlamıyorsam Fiat idi.
 Yine araçların motoru üretilirken sadece performans değerleri göz önüne alınmıyor tabiki üretici firmalar tarafından. Emisyon, tüketim vs. ve daha bir çok gerek şart ve yeter şartın da yerine getirilmesi gerekiyor.
 Honda 2.2Lt. dizel ile 140Hp almış o motordan. İşin ilginci o motor Accord'da, Civic'e göre daha sessizmiş öğrendiğim kadarı ile. Sanırım motor bölümünün yapısı, sığdırmak ile ilgili bir fiziki durum. Ama Auris'de 2.2Lt. ve 177Hp motorların olduğunu da unutmayalım dizelde. Yani Honda pek birşey başarmış görünmüyor kağıt üzerinde. Diğer yandan BMW'deki 2.0 lt. dizel ve Renault'daki 1.9Lt. dizel motorlar da yabana atılır şeyler değiller güç ve tork üretimi yönünden.
 1.3-1,6lt. arası dizel segmentinde ise d4d nin yanında performans ve tüketim olarak ondan çok daha fazla şeyler verebilen motorlar mevcut arkadaşlar. Şimdi ben bunu söyleyince savunma olarak motorun güvenirliğini belirtmeyin bence. Çünkü Toyota dışında bir çok marka malesef Türkiye'de uzun yıllardır Common Rail teknolojili ve Euro normlarına uygun dizel yakıt isteyen araç satıyorlar. Bu noktada bunun handikapını çok da yaşadılar bence. Toyota ise durumun farkında olduğundan ülkemize uzun yıllar dizel mtorlu araçlarını sokmadı haklı olarak. Sanırım ilk olarak 2006-2007 gibi girdi. Ancak gerek Ford, gerek Renault ve gerek ise diğer bir çok markanın euro dizel yakıta ihtiyaç duyan motorları ülkemizde satılmakta idi.
 Yine günümüzde bir çok Japon ve Fransız firmasının işbirliği içinde motor geliştirdiklerini, şanzımanları paylaştıklarını unutmayalım. Toyota Aygo ile C1 ve 107 'nin aynı fabrikadan çıktığını da. Artık tüketiciler oalrak bizlerin de 1990 ların düşünce yapısından sıyrılmamız gerekmektedir bence. Artık tamamen kendine has pek bir marka kalmamıştır otomotiv piyasasında ki bu gayet de normaldir gelişen teknoloji ve ekonomi ortamında. Eskiden 8-9 yıldan önce otomotiv teknolojilerinde önemli değişiklikler görülmez iken şimdilerde 3-4 sene içinde markalar modellerini yenileme gereği duymaktadır. Unutmayın ki ae101 1993-1998 yılları arasında hiç değişmeden satılmıştı toplamda 6 model yılı boyunda. Oysa Auris 2007'de çıkmasına rağmen sanırım 2010'da (3 yılda) etraflı bir makyaj (görsel, motor ve donanımsal olarak) gördü.
 Yani otomotivcilerin rekabet şartları artık 1990 lardaki gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 21, 2011, 00:47:24 »
Dediklerinizin benim dediklerimle ne ilgisi var inanın çözemedim.

d4d'den hem daha performanslı hem daha ekonomik hem daha sessiz hem de daha sorunsuz olan dizel hangisidir açıklarsanız memnun olurum,tek tek değilde bütün halinde daha iyi olan bir araç varsa çok iyi iş çıkarmışlar,ben göremedim siz paylaşın ben de o aracı alayım.

Bir de şu Japonlar dizel işini beceremiyorlar lafını söylerken keşke biraz düşünseydiniz;

Isuzu ne malı?Kubotayı Yanmarı hiç duydunuz mu?95 model bir Hino kamyonetiyle diğer kamyonetlerin fiyatlarını bir karşılaştırın bir de sorun bakalım neden bu kadar pahalıymış.Isuzu kamyonetleri 20 sene önce bile 1.000.000'dan aşağı kapak açtırtmıyordu,hatta reklamı bile vardı.Bahsi geçmişken de hemen dillendireyim,bizde Combo 1.7 dti vardı,onlarda Isuzu motoru var,daha sonra sattık 1.3 cdti aldık.Ödül alması gereken bir motor varsa o da 1.7'dir.Çekişi yakıtı sağlamlığı her açıdan 1.3'den daha üstündü.Bizimle aynı enayiliği(!) yapıp 1.7'yi verip 1.3 alan tüm müşterilerimiz pişman.Gördüğünüz gibi firmaların verdiği ödül yerine tüketicinin ödülü daha önemli.

Şu toplumsal fısıltı gazetemiz çok iyi çalışıyor

Tsi tsi diye de tutturuyorlar,Avrupada doğru düzgün satılmıyor tsi ama türkiyede birazda vergi sisteminden sebep zibil gibi.Avrupalı düşünüyor bu herifler fsi çıkardılar,2 senede mahkemelik olup rezil olup kaldırdılar,tdi çıkarıyorlar hala her biri ayrı bir sorun makinesi,ya bundan da bir sorun çıkarsa diyor.Kaldı ki yüksek hız kullanımları da rezil bir araba.

Neyse konumuzdan sapmayalım;

Şu d4-d'i Çinde hangi firma üretiyor ben hala onun cevabını bekliyorum.

Siz ticari araçla binek araçları motorlarını kıyaslıyoyorsunuz ama sorunuza cevap olarak ben gene bineklerden örnek vereceğim,

ilk öncelikle şuan kullandığım 308 hdi 112 auto 6r araç d4d den çok daha üstün,corolla ile ankara şehir içi 750 780 km yi zor yapıyordum düz vites(6 ileri),aynı istikamette 308 ile 1000 km sorun olmuyor üstünü 1050 1100 ü zorluyorum, 90 hp ile 112 hp arsındaki fark ta zaten rakamlardan anlaşılır,Ha şu durumda var corolla 55 lt yakıt alıyor, 308 60 lt yakıt alıyor  308 in yol bilgisayarı 4.7 litre gösteriyor,bu rakamı 5 litre olarak düşünelim ve corollaya ekliyelim Corolla yapsın yapsın 880 - 900 arada,aynı şekilde Ailemden birisine ait olan ford focus 1.6 tdci uzun yolda corolladan ekonomik oldu,aynı yolu peşpeşe gidip geldiğimiz için ölçüm yapabildik.

2011 corolla ve 2010 308 i size kısaca bir karşılaştırayım hemen yakıt olayının dışında,
herşeyden önce peugeot ta 2 yıl km sınırı olmaksızın garanti veriyor,assist hizmeti içeriği çok ama çok geniş,308 de araç içnde dizel motordan kaynaklı ne bir vibrasyon var nede ses,comfort + pack şeklinde satılıyor ve donanım olarak corolladan daha zengin fiyatı daha ekonomik,izalosyonu gene aynı şekilde,artı benim aracımda güvenlik paketi var onun getirdiği sistemlere girmiyorum bile ama bu haliyle bile corolladan daha ucuz.

Japon ile fransız arsındaki farka bir örnek te müşteri ilişkilerinden olsun,Corrolama yanlış yağ konulması sonucu turbosu arızalandı ve bakımı yapan servis arıza tespitini kendi yapmasına rağmen suçunu kabullenmedi,istanbula durumu bildirdim,size döncez denildi ama her dafasında ben aramak zorunda kaldım vs vs vs... 308 de ise küçük bir sorunum oldu servise gittim,akü ile sıkıntı çıktı 30 dakika içinde aracımın aküsü değiştirip teslim ettiler,daha sonra durum kontrolu için serivse çağrıldım en son geçtiğimiz pazartesi aracımın ilk bakımından o güne kadar 1 yıl zaman geçtiği ve aracımın bakımın yapılması gerektiğini hatırlatan bir sms aldım,aracımı götürdüğüm servisten.

Sorunsuz araç varmıdır? Bence yoktur...ama sorunların boyutu ve servislerin tutumu çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 21, 2011, 01:08:05 »
Japonlar mı yetersizsiz siz hiç 2.2 dizel d sınıfı 100 km de ortalama 5.4 litre yakıt tüketen aynı zamanda 0-100 km hıza 9.4 sn de ulaşan 2000 d/dk da 340 nm tork üreten 140 bg gücündeki aracı kimin yaptığını biliyormusunuz ?

Cevap : HONDA ACCORD 2.2 İ-CDTİ

Bu motor sanırım 2005 yılında kendi sınıfı arasında yılın motoru ödülünü almış bir motor ve siz japonların dizel konusunda yetersiz olduğunu söylüyorsunuz bence ön yargılı davranıyorsunuz .

otomobilleri seven birisi olarak kesinlikle ön yargılı değilim size biraz daha eski bir örnek vereyim hdi motorlardan daha sonra daha güncel bir örnek
99 2000 yılları arasında üretilmiş olan 2.2 133 hp lik 16 valf motor karma tüketim değeri 6.5 litre 314 Nm tork 2000 devirde ,
güncel örnek
2.2 207 hp 450 Nm tork(2000 devir) karma tüketim değeri 5.7 şehir içi 4.7 ve bu motor 18 inç jantları ile boş ağırlığı 1540 Kg olan bir araçtan alınıyor. 0-100 km 8.8 sn.

şimdi japonların bu tarihlerdeki motorlarınada bir bakmak lazım,olay sadece güç olarak bakmadığımızda kesin, ama dayanıklılık yarışları olarak bilinen Leman 24 yarışlarında dizel motorlar yarışıp birinci olan tek marka gene bir avrupalıdır.F1 in en hızlısı en güçlüsü bir Fransızdır, dizel binek seri üretimi yapan gene bir fransızdır,btün bunlarda bence avrupanın dizel konusunda bir adım ötede olduğunu gösteriyor,en azından benim için öyle,ama benzinli araç alacak olsam gene bir şöyle bir karma olsun isterdim Japon motoru,fransız tasarımı ve ayrıntıları,isveç çeliğinin güvenilirliği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 21, 2011, 11:01:01 »
Uzun uzun yazdım sonra sildim,özet geçeceğim;

----Ammada özet olmuş ha :) ----

dCi,TDCI,Cdtı,tdı vs.vs. bütün bu serilerin çok çeşitli versiyonlarını çok çeşitli arabalarda uzun km'ler kullandım,ayrıca şirkette kullanıyoruz.

Şu ana kadar gördüğüm en ekonomik motor Renault'un dci'ıdır,fakat onda da çok ciddi enjektör sıkıntıları mevcut,motoru da yemesine neden oluyor.

Devamında benim gördüğüm en ekonomik motor d4-d,ben 100-110 civarı 3.7 lt ortalama yakalıyorum Auris ile,arkadaşımın arabası.Şimdi diyeceksiniz ki ben neden göremiyorum,ekonomik kullanım konusunda iddialıyım. Renault'un dci'ıyla Megane'da değerim 3,5lt.

Gerisinin alayında bu değerleri yakalayamadım.En müsrifler ise CRDI,TDI.CRDI ile km deneyimim yok ama 220.000km kullandığımız Caddy bize tdı'ı yeterince tanıttı.

Peugeot konusunda memnunsanız devam edin tabi ama bana bedava Peugeot verseler direkt satarım kesinlikle binmem.Kendime aldığım 206 ile ve şirkette kullandığımız Partner ile yaşadıklarımı yazsam kara mizah kitabı olur,abartmıyorum.Partnerin durmadan kopan motor kulağını servis artık çeşitli yapıştırıcılar kullanarak durdurmaya çalışıyordu daha 20.000'deki arabada.Kronik problemmiş üstelik,en basit problemimimde bu olduğunu söyleyeyim.206'nın içi yanan sönen ışıklardan gece kulubü gibiydi.Peugeot le mans yerine normal arabalarına çalışsın bence.Sanayid iyi e ustalar bile pejo tamir etmeye yanaşmıyor,neresini tutsak elimizde kalıyor diye.

Son verdiğin değerler son derece iddialı ama bu motorun ne zaman geliştirildiği,ne fiyata satılacağı vs.vs. bir dünya etken var.Şimdi Mercedes e200 kompresör hem güçlü hem az yakıyor.O özelliklerde bir motoru Honda,Toyota'da yapar.Ama o motoru o maliyetle hangi arabaya koyacakta kaça satacak.Senin yukarıda verdiğin hdı örneğinden daha iyisi Bmw'de mevcut mesela,535d'nin değerlerine bir bakarsan görürsün.

Otomotiv enteresan bir sektör,bir dünya değişken var,en optimumu bulmak önemli,Toyota bu işi iyi becerdiğinden,bu işe çok sonra soynmasına rağmen şu anda dünyanın hala en başarılı otomotiv şirketi.Amerikada Toyotayı araştıran enstitüler mevcut.Biraz araştırın görürsünüz,ben başka hiçbir marka için böyle birşey görmedim.araştırma için ipucu,Dünyayı Değiştiren Makine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 21, 2011, 11:32:11 »
araçların çalışmasında yakıtı tüketimnde sadece kendi iç yapıları değil dış etkenlerde çok çok önemli tabiki,şuan ben peugeottan memnunum daha öncede bindiğim bir marka olduğundan sıkıntı yaşamıyorum,bunun dışında kapımızda iki tanede japon var birisi 2008 corolla diğeri 2011 Honda accord,corolla kendi aracımız,accord ise şirketin babama tahsis etmiş olduğu bir araç ve dediğim gibi kalite ve işcilik olarak 2008 corolla ile 2011 corolla arasında inanılmaz bir fark mevcut benim en çok canımı sıkan konu bu,accord ise sanırım ağırlığından dolayı inanılmaz bir yakıt tüketimi var.
Fransız arabaları narin araçlardır,çok dikkatli olmak gerekir,ihmale gelmez can sıkar hemen,ankarda da bir çok usta peugeot a yanaşmaz ama bu kalitesizliğinden değil karmaşık yapısından kaynaklanır,sizin fransızlarla yaşadıklarınızı bilemem ama ben 2011 corolla yaşadıklarımda hiç hoş değildi ve 5 6 aylık aracı ki bunun bir ayı rahat serviste yatmıştır araç,otomobilde şans işi biraz da ve bir daha otomobil alırken asla yeni çıkan modellerden almam,biraz bekleyerek almak daha mantıklı gibi geliyor bana en azından ne nedir ortaya çıkmış olur,
BMW ile ilgili vediğiniz örnekte çok güzel ama BMW dizel motorları için peugeot la ortak çalışıyor,bugun mercedes in bile kullandığı Blue teknolojiside peugeot un geliştirdiği bir teknolojidir,bluemotion adı alltında bu sisteminde geliştirilmesine BMW de destek veriyor,

Burdan lütfen beni de peugeot fanataiği olarak görmeyin,imkanların dahilinde alabileceğim araçlar içinde olduğundan ve kullandığım zaman içinde edindiğim bilgilerden yola çıkarak bunları söylüyorum, yoksa bende isterdim benzinlide Volvo S40 t5 dizelde S40 d2 ye sahip olabilmek :)