0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kardeş ben tartışmıyorum bilgi veriyorum. Siz konuyu anlamamışsınız. Ben araçları değil motorları karşılaştırın diyorum. Dönüp yine dünyanın marka değeri yüksek olanı kim vs diye araç bile değil markaya dönüyorsunuz.Geçi o bilgi de yanlış. GM Toyota'yı geçti.Araç km masrafı hesaplanırken yakıta bakılmaz. O km.yi yaparken yaptığın toplam masrafa bakılır.Yakıt+yağ+baskı balata+fren balata+turbo değişimi vs gibi cebimden çıkan parayı yaptığım km.ye bölerim.Yakıtı az yakan ama 10.000de baskı balataya 1500tl veriyorsan bu işte bir yanlışlık var demektir.1993 model Corolla aracımı 110.000km.de sattığımda baskı balatasını ve arka fren balatalarını hiç değiştirmemiştim. Toyota marka değerini bu araçla arttırdı şimdi onun mirasını TÜKETİYOR.Astraya Dobloya güç istemeyenler için konulmuş yetersiz bir motordur ama mesela Corsa için çok yeterlidir. Ama 1.4 D4D motor da bazı modeller için yetersizdir, küçüktür.85.000km.deki Corsa'nın motora 12.000km.deki Auris kadar el değmemiş, parça değişmemiştir. şanzıman ve diğer aksamlardaki sorunlara girmiyorum bile. Yarisi bilmiyorum ama bir Auris bulursanız arka lamba ampullerinden birini mesela sol park ampulünü değiştirin. Elleriniz hırpalanmadan yapamazsınız. Far ampullerine girmiyorum bile. Bunlar acil işlemler olduğu için örnek veriyorum.Yani motordan öteye geçersek durum o kadar iç açıcı değil.
Japonları dizeller konusunda çok yetersiz buluyorum,bu konuya hakim değiller benzinli motorları evet gerçekten güzel ama bu biraz daha ayrıntılı çalışılması gereken bir durum.d4d den daha ekonomik,daha performanslı,daha sessiz daha sorunsuz dizeller var buda bir gerçek.
bence hiç zorlama arkadaşım D4-D ler kadar sessiz performanslı bir motor daha yok bencede varsa hakikaten açıklayın hep beraber araştıralım konuyu bizde alacağımız aracı bilelim.Dizelde 1-4 motorda D4-D yi tek geçiyorum.bu arada 1,3Multijetin kazandığı yılın motoru ödülü yakıt üzerine verilmemişmiydi ? sağlamlık bakımından değil diye biliyorum ben.1.3 alıp yakıttan tasaruf edipte sanayiden çıkmayacaksam ne anlamı var D4-D alır keyfine bakarım.. bu kadar basit.inanmazsın auris D4-D var bende aracta 6 kişi varken bile rampa yukarı kunduz gibi tırmanıyor arac.tanıdığım birkaç kişide 1.3 multijet var onunla 4 kişiyken bile benim 6 kişi ile çıktığım rampayı çıkarken arabaları zorlanıyor.unutmayın Doğru yol D4-D den geçer Saygılar.Bu aradaSayı Bünyamin Ekmen sizi tebrik ediyorum.. konulara çok bilgili yaklaşıyorsunuz...
Dediklerinizin benim dediklerimle ne ilgisi var inanın çözemedim.d4d'den hem daha performanslı hem daha ekonomik hem daha sessiz hem de daha sorunsuz olan dizel hangisidir açıklarsanız memnun olurum,tek tek değilde bütün halinde daha iyi olan bir araç varsa çok iyi iş çıkarmışlar,ben göremedim siz paylaşın ben de o aracı alayım.Bir de şu Japonlar dizel işini beceremiyorlar lafını söylerken keşke biraz düşünseydiniz;Isuzu ne malı?Kubotayı Yanmarı hiç duydunuz mu?95 model bir Hino kamyonetiyle diğer kamyonetlerin fiyatlarını bir karşılaştırın bir de sorun bakalım neden bu kadar pahalıymış.Isuzu kamyonetleri 20 sene önce bile 1.000.000'dan aşağı kapak açtırtmıyordu,hatta reklamı bile vardı.Bahsi geçmişken de hemen dillendireyim,bizde Combo 1.7 dti vardı,onlarda Isuzu motoru var,daha sonra sattık 1.3 cdti aldık.Ödül alması gereken bir motor varsa o da 1.7'dir.Çekişi yakıtı sağlamlığı her açıdan 1.3'den daha üstündü.Bizimle aynı enayiliği(!) yapıp 1.7'yi verip 1.3 alan tüm müşterilerimiz pişman.Gördüğünüz gibi firmaların verdiği ödül yerine tüketicinin ödülü daha önemli.Şu toplumsal fısıltı gazetemiz çok iyi çalışıyorTsi tsi diye de tutturuyorlar,Avrupada doğru düzgün satılmıyor tsi ama türkiyede birazda vergi sisteminden sebep zibil gibi.Avrupalı düşünüyor bu herifler fsi çıkardılar,2 senede mahkemelik olup rezil olup kaldırdılar,tdi çıkarıyorlar hala her biri ayrı bir sorun makinesi,ya bundan da bir sorun çıkarsa diyor.Kaldı ki yüksek hız kullanımları da rezil bir araba.Neyse konumuzdan sapmayalım;Şu d4-d'i Çinde hangi firma üretiyor ben hala onun cevabını bekliyorum.
Japonlar mı yetersizsiz siz hiç 2.2 dizel d sınıfı 100 km de ortalama 5.4 litre yakıt tüketen aynı zamanda 0-100 km hıza 9.4 sn de ulaşan 2000 d/dk da 340 nm tork üreten 140 bg gücündeki aracı kimin yaptığını biliyormusunuz ?Cevap : HONDA ACCORD 2.2 İ-CDTİ Bu motor sanırım 2005 yılında kendi sınıfı arasında yılın motoru ödülünü almış bir motor ve siz japonların dizel konusunda yetersiz olduğunu söylüyorsunuz bence ön yargılı davranıyorsunuz .