0 km 2011 toyota corolla aldık ve ilk aracımız babam 30 yıldur özel şöför aracımız şu an 2100 km ve külüstür arabanın yapmadıgı anormallikler çıkarmaya başladı öncellikle ilk büyük sorunumuz araç ileri vitesteyken bütün dik yokuşları rampaları rahatlıkla çıkabilmekte ne yazıkki geri viteste bu durum vahim geri vites yol azda olsa egimli olsa geri geri giderken araçta yanık kokusu ve kaportadan dumanlar çıkmaya başlıyor 2.sorun yolda giderken egimden geçerken motorun kapagı sürekli fırlıyor biliyorsunuzki vidali bir sistem degil sadece geçirme dişlerden yapılmış 3.bir sorun el freni tutmuyor. Bende bu sorunlar üstüne aracı aldıgım yerdeki servisine gittim aracı test sürüşüne çıkartmak için yetkili eleman geldi yola çıktık aynı sorunu elemanda farketti fakat bana söyledigi sorunun tamamiyle araçta kişisel bir kullanıcı hatasının olmadıgı ama servisinde yapabilecegi bir konu olmadıgını yapmam gereken bir kaç tüyo verdi ve bu sorun tamamiyle corolla için olmadıgını diger modellerdede mevcut oldugunu dile getirdi şimdi el frenine baktık haklısınız dedi el frenindede bir zayıflık var ben bunu servise çekip yaparım dedi motor kapagınıda aynı şekilde halledicem dedi daha sorun çıkmıcak ,neyse yaklaşık 1-2 saat bekledik araç geldi debriyajda bir sorun yok pasvataları el freni düzeldi denildi kapak daha çıkmıcak denildi çıktım eve gittim ertesi gün yola çıktım ortaköy yokuşundan çıkarken rampada motor kapagı tekrar çıktı + el freni yine zayıf ve debriyajdan koku geliyor. bende sinirlendim tekrar gitti sorunları dile getirdim hepsi birden toplandı serviste 2 kişi varsa oldular 6-7 kişi bana agız açtırmıyolar bende hiç bişey demeden çıktım şimdi araca rapor çıkartıp gereken kurum ve kuruluşlardan hakkımı arıyacam egerki sizlerdede böyle bir sorun mevcutsa geç kalmadan aracınızı götürün tamamiyle sizle alakalı degildir . Neymişte bu araç türkiye yollarına göre yapılmamış ee niye satıyosunuzki ozaman :S :@ aldırana kadar canları çıkıyor aldıktan sonra kafana göre yapılıyor serviste adamın dedigi şey tamamiyle mühendislik hatası fabrika çıkışları sorunlu.. sizlerde böyle sorunlar mevcutmu ?
Çok geçmiş olsun, talihsizlik işte. Aynı araç bende var ama öyle el freni olsun motor kapağı olsun sorun çıkarmadı ki ben aracı eğimli yolda da kullanıyorum, hak arama anlamında destekliyorum.Allah yardım etsin.
Hangi servise gidiyorsunuz acaba?
İSTANBUL/DOLAPDERE 'deki servis biliyorsundur belki fırat abi.
bu arada ibrahim abi destek verdiğin için teşekkür ederim dediğin gibi talihsizlik
volkan: aga dolapderedeki servisin arka takımlarından haberi yok ben onlara sürüş güvenlik sistemi ve hız sabitleyici sordum bana sonradan takılmıyor dediler diğer toyota servisleri takılıyor deyip fiyat bile verdiler debriyajından yanık kokusu geliyor debriyaj setinde sorun var demek el freni kaçırıyor komple el freni tertibatı balatası kampanası teli değişmesi gerek motor yağ kapağı fırlıyorsa değiştirmeleri gerek ama herşeyden önce seni mağdur eden bu servisi düzgün bi konu başlığı açarak rezil rüsva etmen gerek anlattıkların gerçekse kardeşim toyota dolapdere servisini bütün forum sitelerinde beceriksizler diye rezil etmen gerek.
benim karşımda servis elemanı böle konuşucak varya şaftını kaydırırım birkeresinde aldığım corollaya expertiz için derindereye gittim adamları iki kelimeyle rezil ettim hayatta da altta kalmam gerekirse yatar söker malzemeyi önlerine bile atarım servisin ortasında
geçmiş olsun kardeşim
İnanmamak geliyor içimden.Neden böyle oldu Toyota? 2011 corollamız olmasada gerçekten dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum. :S
Geçmiş olsun.Umarım şikayetleriniz en kısa sürede giderilir. Bende de 2011 1.6 comfort extra var.Bu sorunların hiç biri yok.
bu işte bir anormallik var....

volkan bey ehliyeti alalı ne kadar oldu? servis elemanı ile geri geri giderken duman çıkarttı mı aracınız ?hiç el freni çekiliyken aracı sürüp el frenini indirmeyi unuttunuz mu?bu kadar sorun sizi nasıl buldu merak ettim.
Başka servise götürmenizi tavsiye ederim birde bu durumu toyota iletişim merkezinede bildirin.Bu bahsettiğinniz arızalar 10 tıllık aracta olabilir ancak.Yanınızdayız.
bu işte bir anormallik var....

volkan bey ehliyeti alalı ne kadar oldu? servis elemanı ile geri geri giderken duman çıkarttı mı aracınız ?hiç el freni çekiliyken aracı sürüp el frenini indirmeyi unuttunuz mu?bu kadar sorun sizi nasıl buldu merak ettim.
ben ehliyeti alalı 5 ay oluyor fakat ben bu aracı kullamıyorum babam 30 yıllık şöför ailemize hususi olarak aldı fakat bu debriyaj kokusu arabayı aldıgımız ilk gün ufak egimli bir yokuşta gerçekleşti babam yeni araç olabilir dedi bizde üstüne düşmedik fakat arabayla sadece hafta sonları seyahat ediyoruz o da şehir içi gezme amacıyla diger günler kapalı otoparkta araç 2100 km net olarak biz bunu servise ilk götürdügümüzde servis elamanlarından biri geldi aracı bir test edelim o vakit dedi bizde tamam dedik işte bizi egimli bir yola götürdü aracı geri vitese takıp yokuştan geri çıktı ve kokuyla birlikte dumanlar çıkmayabaşladı adamda sorunu anladı ve bize dedigi tek şey motor küçük kasa büyük oldugu için böyle soreunlar çıkarabilir saçmalıga bakın bu araç türkiye yollarına göre yapılmış bir araç degildir lafı beni şoke etti zaten madem türkiyeye göre yapmadınız o vakit neden satışa sunuyorsunuz ve dediği şey beni inandırmadı sizlerde diyorsunuz aracımda bir sorun yok diye bana dedikleri şey bu araçların fabrika çıkışları hatalı mühendislik hatası var bunu sadece 1.33 için demiyorum 1.6 hatta ve hatta 2.00 devir motorlarda aynıı sorunu yaşıyor avensis olsun yaris olsun hepsinde var :S el frenine baktı evet haklısınız el freninde bir zayıflık var denildi düzeltiriz dedi bakaım ben ona +motor kapagınıda halledicem dedi fakat hiç biri olmamış bugun tekrar irtibata geçtik dolapdereyle oranın en yetkili perosneliyle konuştuk aracı teste sokucaklarını gerekirse araç degişimi olucagını dile getirdiler bakalım neler olucak konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim .
volkan: aga dolapderedeki servisin arka takımlarından haberi yok ben onlara sürüş güvenlik sistemi ve hız sabitleyici sordum bana sonradan takılmıyor dediler diğer toyota servisleri takılıyor deyip fiyat bile verdiler debriyajından yanık kokusu geliyor debriyaj setinde sorun var demek el freni kaçırıyor komple el freni tertibatı balatası kampanası teli değişmesi gerek motor yağ kapağı fırlıyorsa değiştirmeleri gerek ama herşeyden önce seni mağdur eden bu servisi düzgün bi konu başlığı açarak rezil rüsva etmen gerek anlattıkların gerçekse kardeşim toyota dolapdere servisini bütün forum sitelerinde beceriksizler diye rezil etmen gerek.
benim karşımda servis elemanı böle konuşucak varya şaftını kaydırırım birkeresinde aldığım corollaya expertiz için derindereye gittim adamları iki kelimeyle rezil ettim hayatta da altta kalmam gerekirse yatar söker malzemeyi önlerine bile atarım servisin ortasında
geçmiş olsun kardeşi
Öncelikle Teşekkür ederim Murtaza bey inanınki bu sorunlar tekrar baş gösterince gittigimde bana satışı gerçekleştiren şahısla görüştük hoş karşıladılar fakat sorunu dile getirdigimde hepsinin suratı değişti ve mesafe konumuna geçtiler ben müşteriyim egerki ben bu araca para verip alıyorsam bana önccelikle konuşma hakkı vericeksiniz sorunumu dinliceksiniz ben agzımı açmaya kalmadan 2 kişi olan servis yeri 5-6 kiş oldu hepsi bi agızdan bizi suçlu çıkarttı babam 30 yıldır şöför ve hani adamın bilmediği anlamadıgı araba yoktur bu direksiyona acemi bir adamda geçmedi haftada sadece 1-2 kez gezebiliyoruz diger günler hep garajda hani servis elemanları bile bize dediği şey kullanıcı hatası mevcut degil fabrika çıkış hatalı dedi bunu adam delikanlı gibi söyledi hadiki kullanıcı hatası olsa bile bu 0 km araç hemen ne çabuk faso veriyorki ki babam olması gerektigi gibi arabayı yormadan kullandı bunuda geçtim bu motor kapagı nasıl fırlar yaa aklım almıyor sürekli yolda durup motor kapagınımı takıcaz bu aracın yaptıgını hurda araçlar yapmıyor bide ilk aracımız magdur olduk
Öncelikle geçmiş olsun anlamak mümkün değil Ankara'daki Toyota servislerinin hiçbirisi böyle davranmaz lütfen forumda servisin ve ilgili kişilerin servis danışmanlarının isimlerini veriniz böyle saçma cevap veremezler isim vermezseniz sadece marka kötüleme amaçlı bir yazıdan öteye gitmez yazdıklarınız....
Öncelikle geçmiş olsun anlamak mümkün değil Ankara'daki Toyota servislerinin hiçbirisi böyle davranmaz lütfen forumda servisin ve ilgili kişilerin servis danışmanlarının isimlerini veriniz böyle saçma cevap veremezler isim vermezseniz sadece marka kötüleme amaçlı bir yazıdan öteye gitmez yazdıklarınız....
ismail abi ben burda markaya modele çirkeflik atmam ben arabamı severek aldım toyotay'ı begendiğimiz için ve herkezin begendiği bir marka olduguna güvenerek aldık bizde aracımızı severek aldık fakat benim burdaki anlatmak istediğim sorun aracımın sorunları ve servisin ilgilsiz kalışı bana isim söyle diyorsunuz fakat burda isim vermek ne kadar dogru ne kadar yanlış olur bilemem ilgili şahısların isimlerini yazmak dogru olmaz diye düşünüyorum fakat dolapdere plazada bu şekilde sorun yaşadıgımı dile getiriyorum ve bu plazada satış temsilcisi dahilinde servisteki elemanların çogundan aldıgımız tepki bu şekildeydi burda bu konuyu paylaşmak istedim sizin dediğiniz gibi burda isimleri yazmaya kalksam plazadaki %60 lık kısmının ismini buraya yazmak sizce abez kaçmazmı :S fakat sizleri tatmin edemmiyorsam servisten bana verilen servis sorun çıktısını forum sitesindede paylaşabilirim..
saygılar..
Konuyu açıklamalı şekilde Toyota Türkiye'ye bildirin ve İstanbul'daki diğer servislere de gösterin aracınızı bence
Çok çok geçmiş olsun vallahi 0 araç almak hakikaten şansa kalmış bir olay :/
Yanlız 1.33e kasa hakikaten ağır geliyor olabilir diyeceğim ama hiç kimseden böyle bir sorun gelmediğine göre sorun sizin araçta malesef ki

Debriyaj olayı nasıl oldu anlamadım gitti bizim apartmanın garajına girişte bayır var ve bir hayli dik bizim balatamız bitik olmasına rağmen ortasında durdurup yarım debriyaj yapıp gazı pompalayarak çıkarttığımı hatırlıyorum ve ne duman nede bir koku geldi bu dahada garip açıkçası.
Eğer aracın derdine derman olamayacaklarsa yeni araç isteyin ve yukarıda aşağıdaki bir mesajda belirtildiği gibi TOYOTA TÜRKİYE'ye başınızdan geçenleri yazın
Geçmiş olsun,hakkınızı sonuna kadar arayın.İnsanlar yıllarca para biriktirip güvendiği bir markadan 0 km araba alıyor sonra uğraş babam uğraş.Yok arkadaş ben bu tür vakaların Türkiye'ye has olduğunu düşünüyorum.Müşterilerine Avrupa'da Amerika'da farklı burada(Tüketici yasalarının henüz tam anlamıyla oturmadığı ülkeler) farklı davrandıklarını düşünüyorum.
Beni destekleyen herkeze çok Teşekkür ederim aracı teste çıkarıcaklar bakalım gerekirse değişiklik yapılcakmış ki inşallah öyle olur :/
İSTANBUL/DOLAPDERE 'deki servis biliyorsundur belki fırat abi.
bu arada ibrahim abi destek verdiğin için teşekkür ederim dediğin gibi talihsizlik 
Selam Volkan
Yenibosna Sonkar servisine gitmeni tavsiye ediyorum.
Toyota' dan ödül almış bir yerdir Sonkar. Müşteri memnuniyeti konusunda. Ben aracımı oradan almıştım. Çok memnun kaldım. Servisede oraya gideceğim.
Arabanızdan soğumaktansa direk servisi değiştirin.
bende aracımı yenibosna/sonkardan aldım ve hakikaten müşterinin tüm sorunlarına cevap verebilecek tecrübeye sahipler dolapdere ve yenibosna arasında çok büyük bie mesafe yok bencede bir sonkara uğramanızı tavsiye ederim
Geçen gün sirkeci-harem feribotunun içindeyken babam bi yanık kokusu olduğunu söylemişti. ben fark etmemiştim. debrirajmı yoksa ? (2011 Elegant Corolla VVT-i Düz Vites)