Gönderen Konu: 2011 COROLLA 1.3 SORUNLARI ALMADAN ÖNCE DİKKATLİ OKUYUN!  (Okunma sayısı 7687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2011 COROLLA 1.3 SORUNLARI ALMADAN ÖNCE DİKKATLİ OKUYUN!
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2011, 21:33:26 »
olabilir kokuyu bir süre takip etmenizi tavsiye ederim ..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2011, 21:33:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2011, 23:46:07 »
Geçmiş olsun Volkan Bey, bu olayın sonucunu merak ediyorum doğrusu, inşaallah sizi memnun edecek şekilde sonuçlanır.
2010 Corolla Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 19, 2011, 18:50:56 »
Corollaya 1.33 motor küçük bile gelse geri geri giderken hemen balata kokusu yapması normal değil.

Şimdiki balatalar kanserojen olmasından dolayı asbestsiz üretildiğinden çok daha dayanıksız,çabuk koku yapan ve yanan balatalar
Fakat yine de hemen bir kalkışta koku yapmaması gerekir.

1.33'ün motor kapağı civatasız,bende de Yaris var aynı motor hiç kapak filan çıkmadı,kaldı ki ben de direkt filtre dolayısıyla kapak havada duruyor.

El freni meselesini de düşünürsek siz servisinizi değiştirin,bu kadar adamın da mı el freni bozuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2011, 10:45:23 »
Selamlar..

Bende Corolla D4d 1.4 Elegant kullanıcısıyım gerçekten geri vitesi çok kötü ve camların sürekli buğu yapması onun haricinde memnunum aracımdan .
“Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı.”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 20, 2011, 12:47:19 »
Selamlar..

Bende Corolla D4d 1.4 Elegant kullanıcısıyım gerçekten geri vitesi çok kötü ve camların sürekli buğu yapması onun haricinde memnunum aracımdan .

Aracın hava sirkülasyonunu iç sirkülkasyon konumunda tuttuğunuzdan buğu yapıyor olabilir.Dıştan hava gelişini açarsanız buğu gider ,)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Mayıs 21, 2011, 17:44:54 »
bende 1.4 dizel var her hangi bir sorun yok gayet memnunum istisna üretim hatası olabilir gereken yapılıp düzeltilir sıkma canını kimsenin hakkı kaybolmaz arkasında durman yeter geçmiş olsun.
Kaderimiz olan aşka değil de, aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim.!  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #26 : Mayıs 21, 2011, 21:51:41 »
Bence Bu Kadar Kötülecek Bir Araç Değil.Tamam Belki 1,33 Olabilir Ama Bu Aracı Ben 2 Ay Kadar Kullandım Bu Problemelerin Hiç Birini Karşılaşmadım.Rampa Yukarı Geri Vites Dumanlar Çıkması Da İlginç.Aynı Rampayı 1. Viteste Çıkabiliyorsun Ama Geri Viteste Kalkmıyor Oyasaki Geri Vitesin Dişli Onarı Daha Büyüktür.El Freni Ayarı Standarttır.Yaklaşık 6-8 Klik Sesi Vardır Bu Ayarı Daha Da  Fazla Sıkılrsa Fren Balatarını Yersin.Ki Bu Araçlarda Ayrı Olarak El Freni Balataları Bulunmamaktadır.Arka Fren Balatalarını Kullanır.1,33 Kapağı Geçmelidir Yerine Tam Oturduktan Sonra Çıkması Oldukça Güç.Benim Önerim Servis Olarak Sonkar'ı Kullanman.Ve Bundan Önceki Aracın Ne Merak Ettim.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 21, 2011, 22:26:59 »
Benim 2011 auris 1.33 geçenlkerde aynı problemi yaptı rampa yukarı geri viteste aracı park ederken yanık kokusu geldi...tuhafıma gitti ama pek üstünde durmadım..daha önceki araçlarımda hiç başıma gelmemişti..servise soracaktım bu konuyu okuyunca aklıma geldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 21, 2011, 22:37:21 »
Arkadaşlar yeni balatalarda bu tür kokular gelir.Aracı  yarım debrşyaj yapıp askıya alırsanız bu baskı balatayı cok zorlar hem  baskı balatanın erken bitmesine hemde kokuya neden olur.Tabi baskı balata biraz eskidikçe kokularda azalır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 21, 2011, 23:33:48 »
Volkan bey naptı acaba merak ettim arabayı değiştirebilirler diyordu..
ben Pendikteki Dumankaya servisini de önerebilirim kendim Samsundayım ama İstanbula gittiğimde servislik bir işim olmuştu Dumankayayı tavsiye etmişlerdi bana, neyse gittim servisteki elemanlar baya ilgili ve alakalılar.. selamlar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ocak 19, 2012, 17:54:52 »
arkadasım öncelikle geçmiş olsun.bende 1.33 kullanıcısıyım.. Debriyajdan gelen kokuna gereken cevabı vermiş olmaları lazım.. Bu benim aracımda da oluyor ama ağır rampada kalkışta ve geri geri park ederken.. Sebebi Toyotanın baskı balatalardaki artık kullanılması yasaklanan zehirli bi maddeyi kullanmamasındandır.. Bende yadırgadım ama çok güvendigim Bandırma Altanda ki Formen Muharrem abinin samimiyetinden dolayı inandım.. El freni olayı ve kaput sıkıntısıda hiç yaşamadım bu arkadaslarında dedigi gibi büyük bi talihsizlik umarım sorununuz çözülmüştür.. Kazasız belasız yolculuklar diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 19, 2012, 18:36:05 »
Bende yaklaşık 14 aydır ve 6500 km de 2011 Corolla 1.6 düz vites kullanıcısıyım şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım yol tutuş konusu hariç bazen dik yokuşlarda bile frensiz yarım debriyaj durur ve kalkarım ki bu sakıncalı baskı balata için ama öyle olduğu halde hiçbir koku ve duman olmadı geri vites oranları birinci vitese oranla daha güçlü ve büyüktür diye biliyorum geri viteste de bir sorun görmedim el freni de gayet iyi motor kapağı da çıkmadı hiç yerinden belki 1.6 motor olduğundan kapak farklıdır bilemiyorum sanırım sizin araç da hatalı bir üretim olmuş fabrika çıkışlı ve buda gayet doğal tabiki olabilir şansızlığınız size denk gelmesi  ama bende servisi değiştirmenizi ve araç değişimini isteyin derim ben 2004 de sıfır aldığım hyundai getz aracımı aynı sorunlardan alttan gelen ses yüzünden yılda 8 kez servise götürdüm ve itü aracın ayıplı olmadığını ve orjinalliğini koruduğunu ve tamamen benim aleyhime vermiş olduğu rapora rağmen 5 yıl kullandıktan sonra  hyundai ye iade ettim mahkeme masrafları avukatlık ücretleri ve aracın fatura bedelini geri aldım sizde eğer sorununuz halledilmezse önce tüketicileri koruma derneğine sonrada tüketici mahkemelerine dava açmanız lazım ama çok uzun bir süreç ve bunu göze almanız gerek ama kazanabilmeniz içinde ürünün ayıplı olması lazım ve aynı arızayı bir yıl içinde 4-5 kez tekrar etmesi gerekir ilk önce tüketici derneğine yapmış olduğunuz başvuruda haklı çıkmanız gerekir eğer değişim olmazsa tüketici mahkemelerine dava açmalısınız geçmiş olsun sıkmayın canınızı bu her markada olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 19, 2012, 18:41:34 »
eee kaç ay oldu?ne oldu arabaya? foruma gir tüü kaka de sonra bir açıklama yok...varsa toyotanın kusuru hepimiz bilelim ona göre davranalım .
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 19, 2012, 18:43:50 »
Biri konuyu hortlatmış bende tarihine bakmadan yanıt yazmaya uğraştım