Gönderen Konu: auris te çukurlarda ve parke yollarda gelen tıkırtı sesi ve çözümü  (Okunma sayısı 11726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
sorunu çözenler lütfen yardım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
Bende deli oluyorum o seslere.Bigün ön konsolun herhangi bi yerinden.Bigün ön kelebek camlardan bigün emniyet kemer tokasından onca ses arasından sonra da bagaj kısmın üstünden bi yerlerden geliyo hususi arkaya geçtim arkadaşa kullandırdım nasıl bi ses anlamıyorum bulamadım..Servise gidiyorum ses yok hallettik falan filan gibi laflar..Çözeceksenin çözün artık şu sorunu yoksa satcam ben auris i 2 yıldır deli ediyor beni...Kaza yaptırcak bana bigün ses dinliyim derken..yeter artık yawww..Buna toplu bi girişim gibi bişey de  mi yapılmıyo yada hiç mi yok bu sorunları çözecek servis....SERVİSLERE DUYURULUR..Ben sorunu söylediğimde ve çözüm üretmeyen tüm servisler hakkında genel merkezden gelen telefonlardaki not verme kısmında zayıf not veriyorum ve hemen dönüyorlar bana ama   sonuç yine aynı yine kötü not veriyorum....En mantıklı çözüm bu şimdilik..saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi ADAM...
  • Kan Grubu: 0+
müzik dinleyin en iyisi :) 2011 aurıs mde yok ben duymuyorum yada müzikten
EĞİTİM ŞARTTT...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
arkadaşlar benim araçta ses duyamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
İlk başta bende de yoktu 5-6 binden sonra başladı şu an 30 binde..Müzik dinlemek iyi geliyo ama zorlada müzik dinlenmiyo ki yaww :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
İlk başta bende de yoktu 5-6 binden sonra başladı şu an 30 binde..Müzik dinlemek iyi geliyo ama zorlada müzik dinlenmiyo ki yahuw :)

bakalım zaman ne gösterecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
1000 km ye kadar bendede vardı. Bakımda ses çıkaran yerlere izalasyon uyguladılar. Araç şuanda 10 bin km yi geçti. Ses yok.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
1000 km ye kadar bendede vardı. Bakımda ses çıkaran yerlere izalasyon uyguladılar. Araç şuanda 10 bin km yi geçti. Ses yok.

nerelere izolasyon uyguladılar ve nerelerden ses geliyordu ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
o kadar da rahatsız edici bir durum değil bence.
hafif bir müzik sorunu ortadan kaldırmaya yetiyor.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
o kadar da rahatsız edici bir durum değil bence.
hafif bir müzik sorunu ortadan kaldırmaya yetiyor.

serkan senin araç kaç km.de ve ses varmı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
nerelere izolasyon uyguladılar ve nerelerden ses geliyordu ??

Göstergelerin oraya, birde konsolda sol köşeden bi tıkırtı geliyodu onuda yapmışlar. 10 bin bakımında bi yerlerini sıkıştırdık dediler ama zaten ses gelmiyordu nereyi sıkıştırdılar anlamadım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Göstergelerin oraya, birde konsolda sol köşeden bi tıkırtı geliyodu onuda yapmışlar. 10 bin bakımında bi yerlerini sıkıştırdık dediler ama zaten ses gelmiyordu nereyi sıkıştırdılar anlamadım.

ne adamsın serkan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
arkadaşlar merhaba

bu direksiyondan gelen ses için çözüm bulan arkadaşım mutlaka buraya yazsın. 2011 model 2000km de aurisimden soğudummüzik dinleyim takmayım kafama diyorum olmuyor kendimi sözüm meclisten dışarı enayi gibi hissediyorum. Çok fazla rahatsız edici bir ses değil ama neden olsun. ses dinlemek istesem 2000 model corsamı satmazdım ki onda sesde yoktu. sıfır alıyım sıkıntı yaşamayım diye düşünen ve avuç dolusu para veren bir kişi olarak bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Sonuçta şunları kabul edelim ,bu araçlar otoban arabası..
Stabilize yollarda ,standart olmayan yollarda tangur tıngır sesler gelcektir.Gerçekten çok rahatsız ediyorsa ,o ses gelen yerler tespit edilebilir gerekirse sünger gibi bir izalosyon yapılabilir.Minibüslerde,otobüslerde ,tırlarda bu yöntemlere başvuruluyordu.Binek araçlarda da mümkünse araştırın derim,belki çözüm yolunuz olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Otoban arabası kelimesi artık her araba için kullanılıyor. Eskide kalmış artık arabayı ilk aldığınızda ilk 3000km 100 ü geçmeyin gibi talimatlar. Fiat olsun Renault olsun Ford olsun en alt modellerinde bile al arabayı çık yola sana bana kök söktürür. Artık her araba sürat yapıyor. Ama hak veriyorum şu konuda Toyota araçlar gerçekten çok sessiz ve sürüş keyfi veren araçlar benim sıkıntım zaten normal şehir içi ve şehir dışı kullanımda değil. araştırmalarım sürüyor verdiğiniz bilgi içinde çok teşekkür ederim. bunuda dikkate alacağım. Sonuç aldığımda mutlaka sizlerede bilgisini vereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar merhaba,
Bende 2011 model Auris aldım, göstergelerin bulunduğu yerden tabiri cizse zaman zaman zırıltı geliyor, bir de koltuğumda sanki bir boşluk var oturduğumda ya dad ileri geri vucüdumu hareket ettirdiğimde tık tık diye ses geliyor.. Bu gibi sorunlar yaşayanlar var mı? Ben de aynen sorun çıkarmasın, problem olmasın diye bin bir sıkıntı içine girerek aldım aracı ama bu sesler moralimi bozuyor doğrusu..
Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Göstergelerden gelen zırıltı yol bilgisayarının tuşu ve km sayacının sıfırlandığı tuşlardan olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,
Bende 2011 model Auris aldım, göstergelerin bulunduğu yerden tabiri cizse zaman zaman zırıltı geliyor, bir de koltuğumda sanki bir boşluk var oturduğumda ya dad ileri geri vucüdumu hareket ettirdiğimde tık tık diye ses geliyor.. Bu gibi sorunlar yaşayanlar var mı? Ben de aynen sorun çıkarmasın, problem olmasın diye bin bir sıkıntı içine girerek aldım aracı ama bu sesler moralimi bozuyor doğrusu..
Saygılarımla.

Serkan baba o sorun corolla'da da var. Bir ara deli ediyordu beni, Emniyet kemeri de tam omuz köprü kemikleri üzerinde durmuyor. Bayide diğer arabalarda baktım, normaldi. Koltuğu söktürüp taktırtmayı talep edecektim, garanti kapsamı diye. Komşunun corollasının sürücü koltuğu da bizdeki gibi çıkınca rahatladım bayağı. Caydım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Metin kardeşim doğru söylüyorsun ben sadece bu durum yüzünden bayideki tüm aurislere oturdurdum :) Var hafif bir oynama ama geçenlerde bir abim aldı corolla 2011 dizel, özellikle aldım elinden anahtarı oturdum ama yok gibi ya da bana mı öyle geldi, bu sorun için servise de gittim eleman koltuğa öyle bir oturuyor ki zaten düzgün koltuğa öyle otursa bozulur ki adam hissetmedi bile abi bi şey yok normal bu dedi.. :) Sanki koltukta bir boşluk varmış hissi var içimde anlasam kendim yapacağım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar benim 2005 avensisten de parke taşı döşeli yollarda bu ses geliyor. Servise gittim( Ankara'daki Lider-Reis Toyota'ya) usta ile bindik bütün Batıkent'i gezdik ama namert ses orada gelmedi. Ben ustaya parke taşı döşeli yollarda geliyor dedim o da sağolsun fabrikaların bahçelerinde buldu sürdü ama yine yok ve sonunda adama ne diyeceğimi bilemedim. O da bana dedi ki:"Beyefendi bunlarda elektrikli direksiyon sistemi var o parke taşı döşeli vb. yollarda taşlar arasındaki yükseklik farkından direksiyonda boşluk oluşmaması için durmadan ayar yapıyor bu ses de onun sesidir." Ben de eyvallah dedim. Şimdi yukarıda arkadaşların belirttiği gibi müzikle işi hallediyorum.