Gönderen Konu: auris te çukurlarda ve parke yollarda gelen tıkırtı sesi ve çözümü  (Okunma sayısı 11727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
gelen sesler ekseri plastik aksamdan gelen seslerdir, bu sesin kesilmesini plastik aksmın daha kaliteli karışımlardan yapılması ile giderileceğini tahmin ediyorum... eski 2005 hb sport corolla aracımda buna benzer ses olmamasına rağmen 2008 elegant aurisde bu sesleri duyar oldum, bagaj plastiğine varana kadar inceledim; malzeme kalitesizliği var... 2009/2010/2011 modellerinde iyileştirme yapılmış olabilir, şahsen çok takılarak,kendimi huzursuz etmek yada aracımdan soğumak istemiyorum... aksi 1 yerden ses gelmiyorsa bu konuda ne deseniz haklısınız ama genelde servis iyileştirme yaptığını belirtip gönderecektir, çünkü servisde buna care bulamayacaktır...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,
Bende 2011 model Auris aldım, göstergelerin bulunduğu yerden tabiri cizse zaman zaman zırıltı geliyor, bir de koltuğumda sanki bir boşluk var oturduğumda ya dad ileri geri vucüdumu hareket ettirdiğimde tık tık diye ses geliyor.. Bu gibi sorunlar yaşayanlar var mı? Ben de aynen sorun çıkarmasın, problem olmasın diye bin bir sıkıntı içine girerek aldım aracı ama bu sesler moralimi bozuyor doğrusu..
Saygılarımla.

merhaba ,

Bu koltuğun sırt kısmındaki bir gıdım boşluk olayı benim araçtada vardı ve o kadar gıcık kaptımki soluğu serviste aldım.
konuyu açıkladım,koltuğun bel kısmına dayanıp yavaşça kendinizi ileri doğru hareket ettirdiğinizde koltukta boşluk olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz dedim, bu boşluktan dolyı ani kalkış ve frenlemelerde santimetrik hata yapmama neden oluyor dedim ve üstad oturdu koltuğa ileri geri ileri geri denedikten sonra... evet haklısınız gerçekten boşluk var  dedi kendi test araçlarından auris ile test sürüşüne çıktılar gelince bundada aynı sorun var dediler bende bu kronik bir hata dedim der demez hemen test araçlarından corolla ile test sürüşüne çıktılar ve gelince bunda da aynı sorun var sanırım toyotalarda bu koltuk böyle dediler,adamlara sorun olduğunu ben söyledim yanii :D enteresandır bişi yapamadım eve gelince koltukla manyak oldum oraya baktım buraya baktım nasıl düzeltirim yolları arayışı içindeyim yanii... baktım olcak gibi değil sorun beni aşıyor.. koy gözüne rahvan gitsin dedim bıraktım uğraşmayı ..
artık takmıyorum alıştım :D

kısacası tüm toyotalarda bu sorun var;
yaptığım analizlerden şu sonuç çıkıyor. yeni model toyotalarda eskiden kullanılan koltuk ayar kolları bel ayar kolunda cır cırdı yeni nesillerde sadece alt kısım cır cır bel kısmı ayar kolu tek hamlelik,yani kolu yukarı kaldırıp bel kısmını istediğiniz kadar aşşağı yada yukarı oynatabiliyorsunu be o ayarı yapmayı sağlayan çarkta en az 3 mm boşluk var.
sonuç olarak bizim dilimizde biz buna toyota da giriş kalite departmanının yapmış olduğu ilk numune ölçümlerinde ( first sample dimensions ) kaliteciler koltuk ayar dişlilerini ölçerken dikkatsiz davranmış ve seri üretime geçiş onayıda bu şekilde verildiği için toyotada bu şekilde montaj yapmış.( amma açıkladım ama hee :D)

benden bu kadar
Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Malesef aurislerimiz ses ve tıkırtı konusunda son derece başarısız. Benim daha 1 ay önce aldığım auris de 800 kmye geldiğinde tıkırdamaya başlamıştı neyseki servis sorunu çözebildi şimdi 2000 kmdeyiz çok şükür sorun yok. Bu arada küçük bir tüyo vereyim gösterge panelinden gibi görünen seslerin bazıları gösterge paneliyle ön cam arasındaki plastiğin 2 parça olarak yapılmasından ve bu 2 sert pastiğin birbirine çarpmasından kaynaklanıyor. Bizdeki ses de oradan geliyordu 2 parça birbirine yapıştırılınca ses kalmadı. Şunu da söyleyeyim sesleri tam olarak tespit edip servis elemanına söylerseniz sorununuzun çözülme ihtimali daha yüksek yoksa işiniz ustanın kulağına ve tecrübesine kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ben uzun süre tespit edemediğim "zırıltı"yı nihayet tespit ettim. el freninin düğmesi serbest kaldığı için uzun yolda zırıldıyor. (şehir için de hissedilmiyor tabi.) e el freni olduğu için bir şey sıkıştırmak filan da mümkün değil. servise gitmedima ama benim usta da çözüm bulamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Hb lerde bagaj kısmından gelen tıkırtı sesi ni şöyle çözdüm..
   Öncelikle bagaj kapağındaki plastiği söktüm. plastiğin bagaj camına gelen kısmına boydan boya kalın yapışkanlar var geniş liği 20 mm - 30 mm arasında olan kalınlığı ise 2-4 mm olan bandı çekiyoruz .
 Daha sonra
kalınlığı 15-30 mm arasında olan kare şeklinde olan süngerler var bu süngeri plastik kapağın  tam ortasına gelecek şekilde yerleştirdim
 ( burada amaç plastik kapak ile sac arasına tampon koymak titreşimden kaynaklanan sesi kesmek )  ve kapağı kapattım..

Dikkat: 1. kapağı açarken çok dikkatli davranın kapak içerisinde plastik dübel gibi pimler var bunlar kem kapağa hemde saca geçiyor plastik kapağa geçen ,oturan kısım  hemen kırılabiliyor...
             2. Üst kapak sağda ve solda olan yan köşe kapaklarına içten geçtiği için içlerinde tırnaklar var oturtmak için vurduğunuzda kırılabiliyor... yavaşca bastırarark oturtmaya çalışın.

Bagajdan gelen sesi bu şekilde kestim

Corolla 2005 1.6 Otm. Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
2011 auris ten de bagaj içi üst kapaktan ve üst torpido kapağından titreşimli yollarda ses geliyor.
bizi pek rahatsız etmediği için uğraşmadık. :P
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
Aurisin tıkırtısından kurtulmanın iki yolu var bence,Ya satıcaz yada bir Çift kulak tıkacı...Araclardaki mühendislik kusurları kronikleşmiş...Servislerde Bir okadar pişkin durumda..Hangi forumdaydı hatırlamıyorum bir arkadas arabasına Takırtukuris adını takmıstı...Ünvanlar alınmaz hakedilirden yola cıkarsak Auris bu konuda bir numara...Allah yardımcımız olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  Merhaba arkadaşlar;
  Ses benim araçtada sebep olarakda yolda kullanılan malzemenin yapısı ve biraz da tekerlerden kaynaklı ses oluyor. Turanza iyi bir lastik ama ses yayıyor. Ben her sabah kullanıyorum. Kullandığım yol iki farklı parke döşeli parkelerin biri daha sesli oluyor. Bi arkadaşa sordum yolda kullanılan malzeme yeterince ses absorbe edemiyor dedi. o sebeple endişe etmiyorum rahatsız da etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bende ön konsol klima olan yerden  ses duyuyordum servis bakımında ilettim sanki slikonlu birseyler sürülmüş su ses yarı yarıya azaldı yada psikolojim bozuldu öyle hissediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Kemal kardeşin dediği gibi satın Honda alın  :) :) yada Corolla alın  :) :) bu sesler ve koltuktaki boşluk Corolla da yok şu an 6000 km de hiç ses duymadım nede olsa orijinal Japon  :D :D