Arkadaşlar merhaba,
Bende 2011 model Auris aldım, göstergelerin bulunduğu yerden tabiri cizse zaman zaman zırıltı geliyor, bir de koltuğumda sanki bir boşluk var oturduğumda ya dad ileri geri vucüdumu hareket ettirdiğimde tık tık diye ses geliyor.. Bu gibi sorunlar yaşayanlar var mı? Ben de aynen sorun çıkarmasın, problem olmasın diye bin bir sıkıntı içine girerek aldım aracı ama bu sesler moralimi bozuyor doğrusu..
Saygılarımla.
merhaba ,
Bu koltuğun sırt kısmındaki bir gıdım boşluk olayı benim araçtada vardı ve o kadar gıcık kaptımki soluğu serviste aldım.
konuyu açıkladım,koltuğun bel kısmına dayanıp yavaşça kendinizi ileri doğru hareket ettirdiğinizde koltukta boşluk olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz dedim, bu boşluktan dolyı ani kalkış ve frenlemelerde santimetrik hata yapmama neden oluyor dedim ve üstad oturdu koltuğa ileri geri ileri geri denedikten sonra... evet haklısınız gerçekten boşluk var dedi kendi test araçlarından auris ile test sürüşüne çıktılar gelince bundada aynı sorun var dediler bende bu kronik bir hata dedim der demez hemen test araçlarından corolla ile test sürüşüne çıktılar ve gelince bunda da aynı sorun var sanırım toyotalarda bu koltuk böyle dediler,adamlara sorun olduğunu ben söyledim yanii

enteresandır bişi yapamadım eve gelince koltukla manyak oldum oraya baktım buraya baktım nasıl düzeltirim yolları arayışı içindeyim yanii... baktım olcak gibi değil sorun beni aşıyor.. koy gözüne rahvan gitsin dedim bıraktım uğraşmayı ..
artık takmıyorum alıştım
kısacası tüm toyotalarda bu sorun var;
yaptığım analizlerden şu sonuç çıkıyor. yeni model toyotalarda eskiden kullanılan koltuk ayar kolları bel ayar kolunda cır cırdı yeni nesillerde sadece alt kısım cır cır bel kısmı ayar kolu tek hamlelik,yani kolu yukarı kaldırıp bel kısmını istediğiniz kadar aşşağı yada yukarı oynatabiliyorsunu be o ayarı yapmayı sağlayan çarkta en az 3 mm boşluk var.
sonuç olarak bizim dilimizde biz buna toyota da giriş kalite departmanının yapmış olduğu ilk numune ölçümlerinde ( first sample dimensions ) kaliteciler koltuk ayar dişlilerini ölçerken dikkatsiz davranmış ve seri üretime geçiş onayıda bu şekilde verildiği için toyotada bu şekilde montaj yapmış.( amma açıkladım ama hee

)
benden bu kadar
Saygılar
Aylin YILMAZ