Gönderen Konu: Ölüordum ve Öldürüyordum :(  (Okunma sayısı 2849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ölüordum ve Öldürüyordum :(
« : Nisan 18, 2011, 11:58:18 »
 :( :( öncelikle verdiğim sözü acil bir çağrı üzerine bozduğum için özür dilerim...Dün arkadaşlarımın acil meram itfaiyenin oraya gel karışacak demesi üzerine evime birkaç km uzakta olan fakat otobüs ve dolmuşun çok nadir geçtiği bir hat üzerinde olan yere arabayla gitmem gerekti alıp biraz kural ihali yaparak gittim ve kimseyi göremeyince tepem attı sinirle geri eve dönerken 3.viteste gazı biraz fazla kaçırdım şehir içi hızın 2kat üzerindeydim ve parantez şeklinde uzun geniş bir viraj denk geldi aniden viraja girmeye başladığım anda araç hafif hafif kendini dışarı doğru kaydırmaya başladı bende tamamen kopmaması için dreksiyonu hafif bıraktım virajı dıştan alıp aracı germemek için fakat nafile araçta gerilme olmamasına rağmen lastiklerin soğuk ve işe yaramaz oluşundan dolayı arka savruldu hemen ve kontralar başladı viraj devam ediyor tabi içeri çevirdikçe hafif gaza dokunup aracı içeri çekmeye çalıştım dışarı savrulupta kaldırımları öpmemek için ve başardımda tam virajdan çıkarken önüme bir kadın eşi ve bebek arabası çıkmazmı yola kontralar devam tabikide lastikler yolu hiç tutmadığı için mecburen yapacak birşey kalmadı kontraların dozajını arttırarak frene dokunmaya başladım arka dahada savruldu ama fazla kontra ile oda engelleniyordu ve hızımı azami hıza düşürüp yanlarından geçebildim sonra aracı topladım zaten......  :(  :(ama töbe ne olursa olsun birdaha asla Vallahide billahide tövbeler olsunki ehliyetide geçtim artık kuralları ihlal etmeyeceğim ve ehliyeti derhal almam gerekiyor.....Kanı hızlı akan arkadaşlarıma abilerime aman diyorum can ucuz değil... Yazma sebebimde ibret amaçlıdır yanlış anlaılmasın lütfen....  :(

Toyota Club Türkiye

Ölüordum ve Öldürüyordum :(
« : Nisan 18, 2011, 11:58:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Ölüordum ve Öldürüyordum :(
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2011, 12:01:40 »
 :kötü: :kötü: :kötü :kötü::

yaşadığın  konudan  ders  alman güzel, hele ki bir  dahaki sefere  unutmayıp her defasında  uygulaman  mükemmel  olur   güzel kardeşim ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2011, 12:03:20 »
Bu size iyi bir ders olmuştur sanırım sadece ehliyetli araç kullanmak değil hız kurallarınıda çiğnememek gerekir.Söylenecek çok söz var aslında umarım birdaha yapmazsın böyle bir şey her ne olursa olsun hız kötüdür geçmiş olsun iyiki o insanlara çarpmamışsın allah korumuş.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2011, 13:03:14 »
Yani..görünürde bu sadece bir araç diyip ,hafife almayın sakın..
Acı bir tecrübe yaşamışsınız.Size negatif enerji yaymakta olan arkadaşlarınızdan da sakının derim.Ya da mesafeli ilişki kurun.
Bende senden bir kaç yaş büyük olmakla birlikte kanı deli gibi akan bir gencim..geçenlerde hız ortalamam 80-90 gibi iken aracın biri (çıkarım düşüncesiyle) önüme birden yola fırlayı verdi..kornalarla ii küfür ettim.

Sonra o ne yaptı ..arkamdan jet gibi gelerek bastı geçti beni ..istersem onu haliyle tokatlardım ama ne gerek..sakin kullanımdan yanayım hele ki şehir içlerinde iki kat dikkatli olurum.

Neden mi ? Siz hata yapmayabilirsiniz ,olur da bir çoçuk yola atılı verir ,bir durum olur..gelişebilecek herhangi bir durum esnasında her zaman özellikle şehir içi kullanımlarda tedbirli olmakta büyük fayda vardır..bu sokaktaki kediler içinde geçerli benim için..

arabada tek haz aldığım nokta ne ise o da rampada ''kapışmak '' yermek..düz yolda ise herkes basıyor ama rampada dengeler değişiyor herkes için :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2011, 13:06:45 »
Arda yat kalk şükret Allahın sevdiği kuluymuşsun....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2011, 13:11:19 »
Geçmiş olsun  Ehliyetsiz araç kullanmana gerçekten anlam veremiyorum ........ !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2011, 13:21:40 »
Allah korumuş. Hırsla kalkan zararla oturur diye boşa dememişler. Bir dahaki sefere daha dikkatli olursan sanırım iyi olur. Büyük geçmiş olsun. Bir anlık hata herşeyi mahvedebilir.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2011, 13:28:44 »
dikkat etmek lazım. bi arkadaşım hamile kadına çarpmıştı daha ehliyeti bile yoktu çok pişman olmuştu. sende öyle bir pişmanlık yaşama. Allah göstermesin yayaya çarpmaktansan aracım pert olacak şekilde duvara çarpmayı tercih ederim. o yüzden nerden yaya çıkacağına çok dikkat etmek lazım.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2011, 13:36:56 »
Arda büyük geçmiş olsun.. o bebek ve anne baba adına çok sevindim.. çok kötü sonuçlar doğabilirdi Allah muhafaza.. telafisi olmayan sonuçlar yaşamamak ve yaşatmamak için lütfen kurallara uyalım.. lütfen.. herkese kazasız belasız hayırlı günler..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2011, 13:44:12 »
yola çıkan ailenin verilmiş sadakası varmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2011, 14:09:18 »
Konyada aileler hep yolun ortasındanmı giderler, o aile ne halt ediyordu virajın ortasında, kaldırım yokmu, ala alah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2011, 14:27:45 »
Ders aldım diyebilmen gerçekten iyi.
Bir de "seni oraya çağıranlar gelmemişse arabanın ne suçu var" diye sorası geliyor insanın.

En büyüğü bu olsun İnşaallah.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2011, 14:33:48 »
Arda geçmiş olsun, bu kadar büyük olmasa da benim de ders çıkardığım şeyler var. artık daha sakin kullanıyorum şehir içinde :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 18, 2011, 14:39:20 »
bir kere normal trafikte makasla, türlü çakallılak gitmekle normal gitme arasında taş çatlasa 5 dakika fark var. 5 dakika için canı tehlikeye atmanın bir alemi varmı?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2011, 16:58:48 »
Daha öncede kullanmayacağım ehliyetsiz araç demiştim fakat bu acil çağrı bir anda unutturdu...Gelirken yapmış olduğum hız fazlasıyla yüksekti malesef...Ama ehliyeti aldıktan sonra hayatta hız yapmam otoyollar hariç...
Ders aldım diyebilmen gerçekten iyi.
Bir de "seni oraya çağıranlar gelmemişse arabanın ne suçu var" diye sorası geliyor insanın.

En büyüğü bu olsun İnşaallah.

Abim o yönden haklıyım işte yola çıktıkları yer kör nokta yaya geçidi falan yok ve gelen araçlarıda görmüyorlar görmeden yola atlıyorlar çok saçma yol zaten çok geniş ve düz hıza yatkın bu yüzden onlardada hata var ama ben tek hatanın ve en büyük hatanın bende olduğuna kanaat getirdim...Allahın izniyle ehliyete başvuracağım en yakın zamanda ve sakin kullanmayıda öğrenceğim sinir anında gaza basmamayıda tabi...

Teşekkür ederim abim..Aracın suçu yok lastiğin suçu var tutmuyor yolu...

Konyada aileler hep yolun ortasındanmı giderler, o aile ne halt ediyordu virajın ortasında, kaldırım yokmu, ala alah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2011, 17:16:42 »
Arda sana ne desem bilmiyorum vallahi  >:( Çok geçmiş olsun her iki tarafında verilmiş sadakası varmış.  :kötü: Senin bir ara yine böyle bir kararın vardı umarım vazgeçmezsin yine tekrar geçmiş olsun...

Çevremdeki herkes banada öyle diyor çık çık çık yola hiç birşey olmaz benim hiç gözüm kesmiyor açıkçası çünkü ne yapacağımı gayet iyi biliyorum birde araçta performans filtre var bundan dolayı dahada kudururum ben bunları göz önünde bulundurunca 2 sene beklemek daha cazip geliyor açıkçası :)

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2011, 17:22:04 »
Arda sana ne desem bilmiyorum vallahi  >:( Çok geçmiş olsun her iki tarafında verilmiş sadakası varmış.  :kötü: Senin bir ara yine böyle bir kararın vardı umarım vazgeçmezsin yine tekrar geçmiş olsun...

Çevremdeki herkes banada öyle diyor çık çık çık yola hiç birşey olmaz benim hiç gözüm kesmiyor açıkçası çünkü ne yapacağımı gayet iyi biliyorum birde araçta performans filtre var bundan dolayı dahada kudururum ben bunları göz önünde bulundurunca 2 sene beklemek daha cazip geliyor açıkçası :)

Yok ercü bu sefer bozmam...Korkamadım ama yapmamak gerek işte söylenecek çok şey var ama anladım ben ehliyete 2yıl değil 2 ay bekleyeceim sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2011, 18:10:00 »
   :kötü: :DUR: Her zaman dikkat ve özen gerekli, Sonrasını düşünmeden yapılan şeyler üzücü sonuçlar doğurabilir. Gerçekten Allah korumuş herkesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2011, 19:07:45 »
geçmiş olsun arda.

bana cazip gelmiyor :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 19, 2011, 09:35:54 »
...Aracın suçu yok lastiğin suçu var tutmuyor yolu...
"Arabanın ne suçu var ki hırsını ondan çıkartıyorsun" anlamında demiştim.;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.