Gönderen Konu: Tampon düşmanları..  (Okunma sayısı 4632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Tampon düşmanları..
« : Nisan 10, 2011, 12:58:15 »
selamlar arkadaşlar bu güzide pazar sabahı eşimi beklemek için 5 dakika kadar durduğum yerden tam ayrılacaktım ki bir ses yankılandı kulağımda. İçim parçalandı desem yeridir çünkü 4 ayık yarisimizin tamponunu , durduğum apartmanın önünde fark etmediğim 25 - 30 cm boyundaki boruya vurdum. Tamponun sol ön tarafında sis farı yuvasının sol tarafında kalacak şekilde 20 cm kadar ezikten ve çizikten oluşan bir hasar oluştu. Kasko ile bu sorunu hasarsızlık bozmadan halledebilirmiyim? bilgili olan arkadaşlardan yardımlarını rica ederim. Belediye müdehalesi dışında yollara boru, saksı v.s gibi koyan işgüzar vatandaşlarıda kınıyorum....
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

Tampon düşmanları..
« : Nisan 10, 2011, 12:58:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Tampon düşmanları..
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2011, 13:05:00 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2011, 14:06:18 »
geçmiş olsun, tampon tamir/değişimleri hasarsızlık indiriminizi bozmaz, ama bence çok rahatsız etmiyorsa şimdi yaptırmayın böyle birşey, çünkü bir poliçe döneminde birkez böyle bir hakka sahip oluyorsunuz, ilerde tamponunuza tekrar bir zarar gelebilir, poliçe bitiminde değiştirtin bence tamponu.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2011, 14:14:36 »
Geçmiş olsun.Kaskoyu bozacağını zannetmiyorum.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2011, 14:34:08 »
Kasko poliçenizde öyle bir hakkınız varsa yaptırabilirsiniz.

Geçmiş olsun bu arada.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2011, 20:02:54 »
Zaman ayıran herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Ne yapalım olmuşla ölmüşe çare yok malesef keşke olmasaydı ama allah beterinden saklasın. Biraz sakince düşündümde yapacak bişi yok. Bu haliyle kullanmam sorun çıkartmaz, oğuzhan arkadaşımın dediği mantıklı geldi, sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2011, 20:16:10 »
Güven bey, bir oto aksesuarcısına gidin onlarda ısı tabancaları var , biraz dışarıdan ısıtın çok yakından tutmasın tabancayı, tampon ve boya yumuşayacaktır elinizi alltan sokup tamponu arkadan bastırın eski haline geri dönecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2011, 20:48:27 »
aynısını bende yaptım.öle ezik ezik geziyorum.şu aksesuarcı işini bir deneyelim.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2011, 21:08:58 »
Güven bey, bir oto aksesuarcısına gidin onlarda ısı tabancaları var , biraz dışarıdan ısıtın çok yakından tutmasın tabancayı, tampon ve boya yumuşayacaktır elinizi alltan sokup tamponu arkadan bastırın eski haline geri dönecektir.
Bir bakınayım mesut abi , illaki dediğiniz şeyi yapan birilerini bulabilirim. Öneri için teşekkürler, servis ve kasko olaylarına karşı bir alternatifim olmuş oldu...

aynısını bende yaptım.öle ezik ezik geziyorum.şu aksesuarcı işini bir deneyelim.
Sizede geçmiş olsun yusuf bey, ne gereksiz bir iştir bu yolun ortasına direk dikmek. Yapıyorsan da 25 cm yapma bunuda siyah boyama, yüksek yap üzerinede bir mavi boya çal...
Bizim apt'nin önün de engelli bir arkadaş için yapılmış rampanın iki kenarında bu direklerden mevcut lakin şu şekilde, turuncu sert plastik boyu 60-70 cm, üzerinde gri fosforlar var.
Sakınan göze çöp batıyor ne yazık ki, belkide biraz böyle binerim, nazarlık olsun, canımız sağolsun...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2011, 23:08:07 »
Evet,kör noktada kalan beton babalar,demir borular,duvalardan hep korkmuşumdur.Ne kadar iyi şöför olsan da bunlardan kaçış yok elbet bir gün seni buluyor.Geçmiş olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2011, 00:03:46 »
Evet,kör noktada kalan beton babalar,demir borular,duvalardan hep korkmuşumdur.Ne kadar iyi şöför olsan da bunlardan kaçış yok elbet bir gün seni buluyor.Geçmiş olsun.

+1

Durumu çok güzel açıklamışşsınız:) ne kadr iyi olsanızda ne kadar dikkat etsenizde gelip sizi buluyor. Neyseki lastiği yarmadım :) iyi tarafından bakıyorum. yada kaportaya bi zarar gelmedi. Tamponda nazarlık olur.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2011, 07:39:21 »
  Çok geçmiş olsun. Böyle şeyleri fazla sorun etmeyin bence, sonuçta bunlar her zaman olabilir. Mesut'un söylediği gibi basit bir işlem ile kolayca ve oldukça iyi bir şekilde düzelebilir ve sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2011, 07:55:37 »
Günaydın.
Çok geçmiş olsun, ilk ve son kazanız olur umarım. Küçük bir sorun ama yeni olunca herşey göze batar malum.
Biz buna nazarlık diyelim artık. Allah daha beterini göstermesin. Mutlu sürüşler...
Aracınız hayırlı olsun bu arada...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2011, 08:14:23 »
Geçmiş olsun Güven, benim arka tamponda da aynı sebepten oluşmuş 2 tane nazarlık mevcut, hiç kafana takma derim  :)

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2011, 11:53:52 »
Hadi abilerim siz kendiniz zarar veriyorsunuz ya biz ne yapalım aracı park edip gidiyoruz geliyoruz bir bakıyoruz biri tamponun köşesine sürtmüş geçmiş :D ve ön tamponla arka tampon yerinden kaymış vaziyette sürtülmeyen tek yer sol arka tampon :D diğer her yerine biri sürttü mutlaka :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2011, 13:14:56 »
Burayı sevmeyimde nereyi seveyim ben, insana verdiğiniz moral yeter arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkürler...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2011, 13:17:58 »
bunlar olağan şeyler çok üstüne düşmemek lazım otomobil sürekli gezen bi makine sonuçta nerde ne olacağı belli olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2011, 13:48:18 »
Güven bey,  o apt. yöneticisini dava edebilir ve tamponun veya onarımının parasını apt. yönetiminden alabilirsiniz, araçlara zarar verebilecek şekilde uygulamalar yapmaları yasaktır,
bir arkadaşım, yola kasis yaptıran apt. dava edip kazanmış, hem arabasının zarar gören alt takım onarımının parsını almış, hem kasisi kaldırttırmış,
hemde belediye ayrıca ceza kesip tahsil etmişti; yine dükkanının önüne bazı meteryaller koyup  parkı engelleyen birisi tazminat ödemişti
Aklına esen aklına estiği gibi zarar verici çıkıntılar yapıyor, bunlara dur demek gerek
Arabaya gelince her ne kadar plastik parça paslanma riski yok olsada
sonuçta 4 aylık araba öyle bırakmak olmaz; ısıtarak düzeltme olayını ben denedim ama plastik olduğu için deforme oluyor, uzuyor falan,
ya auto king gibi özel aletlerle çalışan bi yerde tamir edilmeli veya kasko indiriminden vaz geçip serviste değiştirmek gerek,
arabanızın yeni olduğunu düşünürsek başka ufak tefeklerde kaçınılmaz olabilir, öyle veya böyle kasko indirimi bozulabilir,
en iyisi çok ta ahım şahım bir tutar olmayan indirimden vaz geçip serviste kaskodan yaptırmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2011, 22:35:47 »
Bu konuda düşünmedim değil ama, kısa sürede sonuca ulaşabileceğimi sanmıyorum. Bu durum ailemize huzursuzluktan başka bir şey vermez ama belediyeye şikayet edip benim başıma gelenin başkasının başına gelmemesi için şikayette bulunabilirim.
Arabanın bu haline gelince,4 aylık aracımın bu halde durması inanın benide hiç mutlu etmiyor.
Bu gün servis ile görüştüm, kaskom sadece toyota yetkili servislerinde geçerli olduğundan (özellikle bunun için yaptırmıştım oysaki) buraya gelirseniz sizin de dediğini gibi hasar raporu yazıp gelecek sene hak edeceğiniz hasarsızlık indiriminizden vazgeçmeniz gerekmektedir dediler. Diğer bir alternatif olarak paramla onarım yaptırıp kasko indirimini koruyabileceğimi söylediler. Ben şimdilik bu hasarsızlık indirimi hakkımın saklı kalıp bu şekilde kalması kararını verdim. Olurda bir gün canımı çok sıkarsa indirimden vazgeçip  yeni bir tampon taktırırım. Umarım kimsenin başına böyle bişi gelmez.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2011, 22:38:49 »
ben araç 3 haftalıkken oturttum saksıya... :hoş:   kaskoyu grupamadan yaptırttım herşey dahil mini onarım anahtar kaybı vs. tamponu değişirler diye gitmiyorum. böle kalsın ezik ezik .üstelik benim ezik sizinkinin 3 katı.plastik sonuçta hiç dert etmiyorum.
2011 YARİS 1.0