Gönderen Konu: araç alım önerisi; 2007 verso mu? 2009 auris mi?  (Okunma sayısı 8906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
araç alım önerisi; 2007 verso mu? 2009 auris mi?
« : Nisan 05, 2011, 09:26:45 »
yeni araç bakıyorum,iki modelde de elegant tercih nedeni olmaktadır...
işin özü verso ile auris arasında sıkıştım... belirtilen modeller baz alındığında; teknolojik ve donanım açısından, 2.el açısından sıkıntı yaratmayacak araç olarak hangisini önerebilirsiniz...

4 kişilik 1 ailem var,2 araç da ihtiyaçlarımı karşılayabiliyor... şimdilik aile verso diyor,fakat içimde versoyu yaş itibariylede 5-10 sene sonra tercih etmeliyim kanısı var...

değerli görüşlerinizi bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

araç alım önerisi; 2007 verso mu? 2009 auris mi?
« : Nisan 05, 2011, 09:26:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: araç alım önerisi; 2007 verso mu? 2009 auris mi?
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2011, 09:52:24 »
yeni araç bakıyorum,iki modelde de elegant tercih nedeni olmaktadır...
işin özü verso ile auris arasında sıkıştım... belirtilen modeller baz alındığında; teknolojik ve donanım açısından, 2.el açısından sıkıntı yaratmayacak araç olarak hangisini önerebilirsiniz...

4 kişilik 1 ailem var,2 araç da ihtiyaçlarımı karşılayabiliyor... şimdilik aile verso diyor,fakat içimde versoyu yaş itibariylede 5-10 sene sonra tercih etmeliyim kanısı var...

değerli görüşlerinizi bekliyorum...

Muhammet abi elaganttan aşağısı da kesmiyo yani :P
Abi dizel almayacak mısın? versonu dizeli yok diye biliyorum. bence dizel bi auris al benzinliklerin önünden geçerken tansiyonun yükselmeden kullan abi :) hem dediğin gibi yaşında genç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2011, 11:46:50 »
Eğerki Aurisin bagajı sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecekse alınabilir, ama versoda çok güzeL araç tam aile arabası. Tabi benzinli bir verso almaktansa dizel bir aurisi tercih ederdim ben. Arabayı almakla bitmiyor yakıtıda önemli.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2011, 11:52:15 »
   BAşlığı okurken bile Verso dedim.Ama işin birde yakıtı var tabiki.Burada da Auris ağır basıyor.Verso'ya küçük dokunuşlarla yaşına uygun bir şekile sokabilirsin....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2011, 16:48:04 »
Muhammet abi elaganttan aşağısı da kesmiyo yani :P
Abi dizel almayacak mısın? versonu dizeli yok diye biliyorum. bence dizel bi auris al benzinliklerin önünden geçerken tansiyonun yükselmeden kullan abi :) hem dediğin gibi yaşında genç.

elegant olsun dedik...

dizeli altda açıklayacağım...

Eğerki Aurisin bagajı sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecekse alınabilir, ama versoda çok güzeL araç tam aile arabası. Tabi benzinli bir verso almaktansa dizel bir aurisi tercih ederdim ben. Arabayı almakla bitmiyor yakıtıda önemli.

bagajını inceleme fırsatım oldu... önceki aracımda corolla hb di, bagajı benim için ne çok fazla nede çok küçük...

BAşlığı okurken bile Verso dedim.Ama işin birde yakıtı var tabiki.Burada da Auris ağır basıyor.Verso'ya küçük dokunuşlarla yaşına uygun bir şekile sokabilirsin....

özcan dizel konusunda çok düşündüm, fakat 3-3,5 yılda 20.000 km yapıyorum, sence dizel almaya değermi? bu gibi nedenden dolayı benzine yönlendim yada bende çok para var :)))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2011, 16:59:53 »
Muhammet abi yılda 6-7 bin km ile dizelin fiyat farkını kısa sürede amorti edemezsin aslında ama bunlar senin için teferruat ne de olsa müdür adamsın :D :D abi bence iki modelden hangisi olursa olsun içine sinen bir otomobil denk getir al. ama şahsen bana sorsan kesinlikle dizel abi arabayı alalı 2 yıl olmadı psikolojim bozuldu. depoyu full dolduruyosun hatırı sayılır meblağlara ama yaptığın yol 600-650 km dizelde 900-1000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2011, 17:04:37 »
   Zaten günümüzde benzin ve dizel yakıt arasında bir fiyat farkı kalmadı.Ayni litre benzinle 500 km gidiyorken mazotla neden 700 km gitmeyesin ki? LPG takarım dersen eğer Verso'yu hiç düşünmeden al derim.Çoluk-çocuk,ailen,gelen giden,piknik,etkinlik gibi durumlarıda düşün.Belki 1o kişi bir olur senin verso ile bir yerlere gideriz.Bizleride düşün lütfen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2011, 19:03:51 »
Muhammet abi yılda 6-7 bin km ile dizelin fiyat farkını kısa sürede amorti edemezsin aslında ama bunlar senin için teferruat ne de olsa müdür adamsın :D :D abi bence iki modelden hangisi olursa olsun içine sinen bir otomobil denk getir al. ama şahsen bana sorsan kesinlikle dizel abi arabayı alalı 2 yıl olmadı psikolojim bozuldu. depoyu full dolduruyosun hatırı sayılır meblağlara ama yaptığın yol 600-650 km dizelde 900-1000 km.

eslafirullah oktay, karın tokluğuna çalışan işçiyiz biz :)) psikolog parasını şimdiden biriktir mi diyorsun...

Zaten günümüzde benzin ve dizel yakıt arasında bir fiyat farkı kalmadı.Ayni litre benzinle 500 km gidiyorken mazotla neden 700 km gitmeyesin ki? LPG takarım dersen eğer Verso'yu hiç düşünmeden al derim.Çoluk-çocuk,ailen,gelen giden,piknik,etkinlik gibi durumlarıda düşün.Belki 1o kişi bir olur senin verso ile bir yerlere gideriz.Bizleride düşün lütfen :)

yakıt değerine etki eden en büyük faktörlerden biride şöför oluyor sanırım... sattığım araç için konuşurken hakan abi ile hande hanıma "bu araçda 3500 deviri daha göstermedim" dediğimde çok olmasada şaşırdıklarını görmüştüm, sakin kullanım=ortalama düşük yakıt garantisi

verso alırsam tüp konusunda sıkıntı olabilir düşüncesindeyim, 10 kişiderken  :wacko:  sana attığım mail doğrultusunda haber bekliyor olacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2011, 19:28:15 »
   Ne olacak Muhammed.7 kişilik arabaya sıkışık bir şekilde 10 kişi sığarız.Bu arada yetkili arkadaşımla görüştüm tam bakacakken müdürü çağırdı.Dönüş yapınca sana bilgi veririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2011, 00:47:14 »
abi verso lar güzelde çok kaba saba duruyor.Avensis neden düşünmüyorsun geniş ferah bir araba.Avensis kullandıktan sonra benim hb  oyncak gibi geliyor valla.Abi biz 3 kişilik aileyiz ama yakından nasip olursa 4 olacak ama sedan yazın izinlerde lazım oluyor bana.Ancak sen önemli değil diyorsan abim avenise geç sen.Maddi gücün yetiyorsa yeni kasa avensis güzel.Dersen daha genç işi ozaman honda civic  ler de ihtiyaçlarını karşılar gibime geliyor,özellikle beyaz rengi.Hayırlısı olsun abi şimdiden banada temiz bir avensis bulsana abi :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2011, 08:52:06 »
Verso bence hiçte yaşlı arabası değil.4 kişilik ailem var diyorsunuz Auris'in bagajı size yetmeyecektir.Ondan sonra pişman olmayın.Çocuklar büyüyünce ihtiyaçlarıda büyüyor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2011, 10:23:50 »
 Hatırlıyorum Muhammet. :)
Açıkçası aile için Verso tarzı araçlar çok iyi. Ayrıca göründüklerinden daha sportifler. Heleki Auris ile çok yükseklik farklarıda yok ama tabikide belli farklar var. Artık ülkemizde de bu taez araçlar çok tutuyor ama ikinci el piyasası yönünden Scenic'e de bakmanı öneririm. Dizel ve küçük hacim motor hem yakıt, hem performans hemde vergide fena değildir. Üst donanımlılarıda doludur. Zaten o segmentte  en çok satan araç. En azından araştır, fikir edin. Versonun uygun hacimli dizeli olsa iyi olurdu gerçekten, hele ki o segmentte Türkiye şartlarında benzinli çok sıkıntı yaratabilir hem tüketim hemde çekiş (tork) yönünden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2011, 11:11:43 »
   Hakan abi Verso segmentinde Scenic'i önermem abi.Scenic'lerde kronik sorun fazlası ile var.Bitmek bilmeyen sorunları var.Ama diğer taraftan Ford'u sevmesemde kendimce alınabilirliği yüksek bir modeli var.C Max.Verso olmazsa C Max tercihlerim arasında olur.Şaban Demirel abimizde kafasında soru işaretleri olarak aldı arabayı ama şimdi son derece memnun C Max'ten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2011, 11:37:30 »
Verso bence hiçte yaşlı arabası değil.4 kişilik ailem var diyorsunuz Auris'in bagajı size yetmeyecektir.Ondan sonra pişman olmayın.Çocuklar büyüyünce ihtiyaçlarıda büyüyor.

üzerinize alınmayın şaka mayetinde dedim can bey... çoçuklar büyürken bende büyürüm sanırım :))) o konuda haklısınız..

Hatırlıyorum Muhammet. :)
Açıkçası aile için Verso tarzı araçlar çok iyi. Ayrıca göründüklerinden daha sportifler. Heleki Auris ile çok yükseklik farklarıda yok ama tabikide belli farklar var. Artık ülkemizde de bu taez araçlar çok tutuyor ama ikinci el piyasası yönünden Scenic'e de bakmanı öneririm. Dizel ve küçük hacim motor hem yakıt, hem performans hemde vergide fena değildir. Üst donanımlılarıda doludur. Zaten o segmentte  en çok satan araç. En azından araştır, fikir edin. Versonun uygun hacimli dizeli olsa iyi olurdu gerçekten, hele ki o segmentte Türkiye şartlarında benzinli çok sıkıntı yaratabilir hem tüketim hemde çekiş (tork) yönünden.

hakan abi büyük konuşmak gibi olmasın ama fransızı düşünmüyorum...

Hakan abi Verso segmentinde Scenic'i önermem abi.Scenic'lerde kronik sorun fazlası ile var.Bitmek bilmeyen sorunları var.Ama diğer taraftan Ford'u sevmesemde kendimce alınabilirliği yüksek bir modeli var.C Max.Verso olmazsa C Max tercihlerim arasında olur.Şaban Demirel abimizde kafasında soru işaretleri olarak aldı arabayı ama şimdi son derece memnun C Max'ten

özcan, abicim senden bilgi bekliyorum, duruma göre karşı tarafla görüşüp aracı servise baktıracağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2011, 11:52:05 »
özcan, abicim senden bilgi bekliyorum, duruma göre karşı tarafla görüşüp aracı servise baktıracağım...
   Gelen habere göre araba en son 44.500 km'de şubat atında servise uğramış.Sol tarafında problemleri varmış.Kısaca bu arabaya girmeyi diyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2011, 15:03:02 »
O segmentte gerçekten en çok satan Scenic. Ayrıca ilk versiyondaki sorunlar yok 2 ve 3 de. Ben kullanma fırsatı buldum eski bir tanıdığımızınkini. Onlar zaten spor bir araç gibi! :) kullanıyorlardı ancak gerçekten bir sorun yaratmadı onlara hiç. Tüketim ve performansı da çok iyi. Şunu söyleyebilirim; Renault o eski Renault değil Nissan'ı aldıktan sonra. Araçda Japon ruhu da sezebiliyorsunuz. Zaten al diye demiyorum Muhammet ama gidip bakman iyi olur. Bir bütün olarak düşün. 2. el satış, tüketim, performans, ekonomiklik, donanım vs.
 Ha imkan var ise ben SMax'i tercih ederdim. Şimdi 180 hp. Liğide var. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2011, 00:38:46 »
abi verso al 2010 20100 yeni kasaları  tam senlik valla.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2011, 19:08:51 »
ben olsam versoyu tercih ederim, tam bir aile arabası, az km yapıyormuşsunuz, yakıt da problem olmaz, çoluk çocuk doluşup heryere gidilebilcek bir araç...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2011, 11:04:14 »
abi verso al 2010 20100 yeni kasaları  tam senlik valla.

mesele bütce açık vermeden halledebilmek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2011, 11:50:00 »
ben olsam versoyu tercih ederim, tam bir aile arabası, az km yapıyormuşsunuz, yakıt da problem olmaz, çoluk çocuk doluşup heryere gidilebilcek bir araç...

kısmet olursa aracı yarın servise baktırıp,devamında parayı hazırlamak için kapora verip,göndericem...