Gönderen Konu: TOYOTA YARİS YARDIM  (Okunma sayısı 2073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
TOYOTA YARİS YARDIM
« : Nisan 04, 2011, 17:42:46 »
Merhaba..Aracımı 2 ay önce aldım..Acemiliğimden mi bilmediğimden mi henüz anlamış değilim belki ortada bir sorun da yoktur ama yine de beni rahatsız eden birkaç şey soracam..Aracım Toyota Yaris MM Sport model. Benzinli.Otomatik ve triptonik seçenekleri var..Triptonikte kullandığımda inanılmaz fazla yakıyor ki bence tam tersi olmalıydı..Bu normal mi? Bir arkadaşımda bu tarz araçlarda sürekli otomatikte kullanmamam gerektiği özellikle klimayı çok açmamamı aksi takdirde şanzımanın ısınacağını ve aracın stop edebileceğini söyledi..Bu yüzden resmen korka korka kullanıyorum..Bir de kontağı çevirdiğimde motoru çalıştırmadan önce tüm ışıkların yanmasını bekliyorum ama motor ışığı motoru çalıştırınca kapanıyor..Bu normal mi? En son olarak da otomatikte kullandığımda araç böyle bazen birden ağırlaşıyor ve bi anda kendini öne atıyor..Bu otomatik olmasından mı kaynaklı? Çok soru sordum kusura bakmayın ve cevap vereceklere de şimdiden teşekkür ediyorum..
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

TOYOTA YARİS YARDIM
« : Nisan 04, 2011, 17:42:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA YARİS YARDIM
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2011, 17:47:19 »
Betül Hn., MMT konusunda herhangi bir tecrübem yok ama motor ışığının motor açlıştıktan sonra sönmesi gayet normal, içiniz ferah olsun.

MMT konusunda ise  eğer görmediyseniz aşağıdaki başlıkları incelemenizi tavsiye ederim:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6376.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24185.0

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2011, 18:04:54 »
aracın ağırlaşma durumunun otomatik vitesle alakası yok bazen benim aracımda da oluyor ve bir kaç kişiden duyduğuma göre diğer yaris kullanan arkadaşlar da aynı durumu dile getiriyor.
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2011, 19:43:22 »
ağırlaşma durumu vvt_i teknolojisinden kaynaklı.gaz pedalından ayağınızı birden çekerseniz ağırlaşır.veya birden gaza basarsanız önce gazı yemez gibi olur sonra baya bi devirlenir.ayağınızı yumuşak bir şekilde basarak ve  çekerek kullanırsanız ağırlaşma olacağını sanmıyorum.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Yaris 1,4 D Terra Sporty
    • www.gersanserigrafi.com
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2011, 00:20:40 »
Betül hanım merhaba,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kulanın inş.Ben de bu hafta yeni bir yaris aldım. Almadan önce çok araştırdım. Fakat yaris M/M araçlarda şanzıman sanırım sorunlu. Yani tam otomatik olmadığı için triptonik olarak sürekli kullanmamak gerekiyormuş. O yuzden ben manuel vites aldım. fakat bu konu hakkında Toyota yetkili servislerinden çok daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Aracınız tekrar hayırlı olsun.

Saygılarımla,
BUrak DEMİR
2011 Yaris 1,4D 4D - Terra Sporty - Sedef Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2011, 09:24:27 »
hayırlı olsun aracınız,forumuda hoş geldiniz
her türlü sorunuza iyi veya kötü bi yanıt mutlaka bulacaksınızdır,herkes yardım etmeye çalışır :)
aracın birden yavaşlayıp kasması yokuş aşağı durumlarda veya düz yolda belli bi hızla giderken ayağınızı gazdan çektiğinizde mi oluyor?
eğer durum buysa yusuf beyinde belirttiği gibi vvt-i teknolojisi,bu sistem gazı kestiğinizde aracın kendi hızıyla ilerlerken (mesela yokuş aşağı) motor torkuyla deviri devam ettirip yakıtı kesmesi,dolayısıylada yakıt tasarrufu yaptıran bi sistemdir.böyle bi durumda vitesi boşa alırsanız ki hiç tavsiye etmem aracın daha rahat aktığını göreceksiniz ama bu sizi yanıltmasın araç tamamen boşta ve güvensiz üstelikte yakıt tüketmeye devam ederek gidecektir. basit bi şekilde anlık yakıt tüketimi göstergesinden de görebilirsiniz bu durumu.
çok yakmasıyla ilgili olarak çeşitli söylentiler var herkese göre farklı bi durum,memnun olanda var beğenmeyende.kendi aracım manuel olduğundan kişisel yorum yapamayacağım ama şöylede bi durum var olay tamamen kullanımla alakalıdır multi mod da dikka edilmesi gereken püf noktaları var bunlara dikkat edildiği sürece tadından yenmeyen bi araç olduğunu göreceksiniz diye umuyorum,M/Mt kullanan arkadaşlar daha detaylı bilgiler verecektir.
motor ışının kontak açılmasından sonra sönmesi normaldir,aslında sönmüyorsa bi arıza var demektir.

güle güle kullanın Yaris'inizi :)
ha birde aracınıza taktığınız bi isim var mı ? merak ettim de :) benimki Atom karıncadır mesela.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2011, 14:31:01 »
zaten mümkün mertebe MM de kullanmamaya çalışıyorum inanılmaz benzin yakıyor çünkü..Bir tek yokuş çıkarken hemen MM ye alıyorum devamında otomatiğe geçiyorum..Dediğiniz gibi yokuş inerken ki çok yokuş da değil hafif eğim..birden duruyor ve bi anda ileri atıyor kendini ne oldugunu anlayamıyorum bile..Gerçekten komplike bi sistemi var bukadarını beklemiyordum ama pişman değilim =) Tek pişmanlığım dizel almamak oldu açıkçası ama onu da ikincisine artık..

Bu arada Eyüp bey sizin kişisel sorunuza da cevap olarak şöyle söyleyeyim =) Benim arabam kırmızı biraz dikkat çekiyor. Bazen arabaya binmeden önce laf atıyorum kendisine naber yavrum diye o kadar =)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2011, 17:47:18 »
arabanız hayırlı olsun. ben de 1 yıl önce bu soruları soruyordum ama artık sormuyorum. arabadan çok memunum. iyiki almışım diyeceksiniz. motor ışığıın sönmesi normal. birden atılma da 1-gaza basış hızınız ile alakalı. 2-motor devri ile alakalı. tasarruf yapmak için böyle bir sistem yapmışlar ama bunun için endişe etmeyin. düşük hızlarda veya dur kalk trafikte olur bu. o yüzden düşük hızlarda ve dur kalk trafikte bir ayağınız frende olursa iyi olur. yine başka sorularınz olursa cevap veririm
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2011, 21:38:51 »
arabasına sarkıntılık eden,laf atan hatta asılan bi sürücü :):D  :islik:
çok iyimiş ya hayatta aklıma gelmezdi :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new