Gönderen Konu: Sahibinden.com ilanları ve Avensis  (Okunma sayısı 7768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Sahibinden.com ilanları ve Avensis
« : Nisan 03, 2011, 13:19:43 »
Sahibinden.com da 18 adet ilanın 13 tanesi 2011 model. Neden insanlar yeni aldığı arabayı bu kadar çabuk satarlar ? Tabii ki özel sebepleri vardır ama  benim merak ettiğim, arabada bir sorun mu var, ne bileyim yakıt masrafı mı çok veya diğer masrafları mı fazla ya da performans sıkıntısı mı, hayal kırıklığı mı? Hayır bende yeni aldım daha fazlaca kullanamadım, açıkçası irkildim, yanlış bir seçim mi yaptım diye düşünmedim değil... Sizler ne dersiniz?
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Sahibinden.com ilanları ve Avensis
« : Nisan 03, 2011, 13:19:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Sahibinden.com ilanları ve Avensis
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2011, 13:38:36 »
hocam  birde 2011 passat ilanlarına bakın isterseniz.Siz 1,6 elegant extra donanımına bakmısınız.Bu donanım 2011 modellerde var.2009-2010 avensislerin bazıları elegant extra değil.Dİğer markalarada bakın bu tür ilanlar var.Aracın kötü oldugunumu gösteriyor bilemiyorum.Bence satanların çogu dizel araca dönmek için satıyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2011, 13:52:43 »
Alırken hiç mi araştırmıyorlar ki, araç alırken benzinli de sonradan dizele dönmesini mi bekliyorlar anlamadım. İnsanlar hesabını baştan yapıp ona göre hareket etmiyorlar mı? Ben de ilk etap ta dizel corolla niyetlisi idim ancak hem segment fark etmesinden ötürü hem de yılda 10000 km. yapan birisi olarak Avensisi tercih etmiştim. Bu arada bahsettiğim 13 ilan, 2011 model elegant extra ve kilometreleri de en fazla 10000, bu kadar kullanım da ne olmuş ta zararına satıyorlar merak ettim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2011, 15:52:57 »
Tuncay abiye katılıyorum, Siz birde 55bin tl civarı 2011 model KLİMASIZ Golf ilanlarına bakın :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2011, 16:56:28 »
klimasız golf yokki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2011, 17:01:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2011, 17:04:29 »
Araştırmadan konuşmasak güzel abicim....
bu örnekleri çoğaltabiliriz ;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-golf-tdi-comfortline-hatasiz-45952156/detay
kuzey avrupaya satışı yapılan araçlarda klimaya gerek yok.bu vw lerde bir şekilde oraya değil buraya getirtilmişler.çünkü döşeme ve donanımları farklı.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2011, 17:45:21 »
Araştırmadan konuşmasak güzel abicim....
bu örnekleri çoğaltabiliriz ;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-golf-tdi-comfortline-hatasiz-45952156/detay

klimasız olucak bide 50 000 isticek :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2011, 00:41:39 »
2011 1.6 benzinli avensis elegant extra kullanan beri olarak yakıt tüketimi fazla. tabi bu fazlalık araç ile aynı segmentte olan skoda süper b- ford mondeo gibi araçlarla kıyaslanırsa makul seviyede.

araçın en ayırt edici yönü torku tam tamına 132 byr var ama gel görki araçı asfaltan kesecek kadar koparıp almıyor bu yüzden rampada ve araç sollarken küçük viteslerde ve yüksek devirde kullanmak gerekiyor ki bence en büyük eksisi bu. bunuda yakıttan düşürmek için yaptıklarını zannediyorum.

ayrıca torku az olması kimseyi yanıltmasın o araçın kasasınında 1 tane daha üste koysan taşıyacak hissi veriyor. kalkışlarda hiç bir problem yok. araçtan çok ama çok memnunum

arkadaşların dediği gibi sadece avensisler satılık değil heryerde passatlar satışta millet 53-54 bin verip donanımsız alıyor sonra pişman olup buna vereceğimize süper b  avensis alırdık diyolar hiç değilse aynı paraya donanımlı arabaya bineriz diye düşünüyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2011, 01:24:01 »
Yeni kasa Avensislerin kısa sürede beğenilmediği için satılığa çıkarıldığı yargısına varabilmek için referans gösterilen sahibinden.com sitesinin istatiksel anlamda bu düşünceyi desteklemesi gerekir.
Biraz önce bahsi geçen siteye girdim. Yaklaşık 240.000.adet araç satılık. Bunlardan yuvarlak hesap 9500 tanesi toyota.. toyotoların içinde de 850 adet Avensis satılık ve bunların da 90 adedi yeni kasa Avensis...Yani toplam toyotaların %10'u,toplam Avensislerin %11'i civarında...
Metinde rakam kargaşasına yol açmamak için D sınıfı diğer araçların (Mondeo,İnsigna,Passat vs..) satılığa çıkarılış yüzdelerini yazmıyorum ama inanın Avensisten çok daha fazla.. İnsanlar vadeli ve gücünün üzerinde alım yaptıkları için elindeki ev ve arabaları kısa sürede elden çıkarmak zorunda kalıyorlar bunu mesleğim gereği yakından biliyorum. Ama emin olun memnuniyetsizlik nedeniyle satış sıralamasında Avensis son sırada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2011, 02:04:44 »
Toyota 2 elde enaz fiyat kaybettiren marka buna inanın.2009  temmuzunda yenı kasa cıkmadan önce avensis  comfortları 39 dan sattılar.Şimdi almaya kalksanız 2009 eski kasa avensis gene en aşagı 35 eder..Bİrde temiz bulmak çok zor.ben aylardır temiz bir avensis elegant arıyorum 2007 üzeri ama yok olanda çok istiyor.
arabam temiz diyo boyasız diye tamam iyi güzelde 2006 avensise 36 isteyen var.O yüzden sizin baktıgınız dediğim gibi avensis extra 18 tane olması nın ve bunlarında 2011 olmasının nedeni 2011 yılında elegant extralar cıktı.2011 öncesi sadece elegant donanımı mevcuttu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2011, 02:39:56 »
Bide şuda var artık sahibinden.com' kolay kolay inanmıyorum Corolla alınmadan önce megan 3 coupe'lere bakıyordum .araçlar daha 2-3 ay once piyasaya çıkmış sahibinden'de 10-15 tane satılık ilanı vardı.Bi tanesıne bakmıstım 1.5 dizeldi adam 54.000 tl yazmıs bayii fiyatına bakıyorum 52.000 tl aradım dedım bayiide bu fiyat neden pahalıya satıyorsunuz extralarmı var adamın dediği buydu plaza 4 ay sonra getiriyor hem ben boya koruma yaptırdım çokmu fark istiyorum 4 ay beklemıceksın ne güzel dedi :D Yani çoğu satıcı aslında tok satıcı maksat ınternette ilanı dursun bakarsın oltaya bı sazan gelir satarım dıye internete satılık ilanı veriyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2011, 02:40:59 »
yeni avensise kimse laf atmasın araç son derece oturaklı konforlu sessiz tam bir uzun yol arabası.

1.6 motor idare eder yüksek devirlerde çok tatmin edici ama buda yakıta fazlasıyla yansıyor!

bu araca 2000 cc yakışır ama 1.6 alanda pişman olmaz...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2011, 19:11:59 »
:) katılıyorum dizel 407 ler bile megane gibi stılıyor :D
Yeni kasa Avensislerin kısa sürede beğenilmediği için satılığa çıkarıldığı yargısına varabilmek için referans gösterilen sahibinden.com sitesinin istatiksel anlamda bu düşünceyi desteklemesi gerekir.
Biraz önce bahsi geçen siteye girdim. Yaklaşık 240.000.adet araç satılık. Bunlardan yuvarlak hesap 9500 tanesi toyota.. toyotoların içinde de 850 adet Avensis satılık ve bunların da 90 adedi yeni kasa Avensis...Yani toplam toyotaların %10'u,toplam Avensislerin %11'i civarında...
Metinde rakam kargaşasına yol açmamak için D sınıfı diğer araçların (Mondeo,İnsigna,Passat vs..) satılığa çıkarılış yüzdelerini yazmıyorum ama inanın Avensisten çok daha fazla.. İnsanlar vadeli ve gücünün üzerinde alım yaptıkları için elindeki ev ve arabaları kısa sürede elden çıkarmak zorunda kalıyorlar bunu mesleğim gereği yakından biliyorum. Ama emin olun memnuniyetsizlik nedeniyle satış sıralamasında Avensis son sırada..
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2011, 00:16:57 »
Alırken hiç mi araştırmıyorlar ki, araç alırken benzinli de sonradan dizele dönmesini mi bekliyorlar anlamadım. İnsanlar hesabını baştan yapıp ona göre hareket etmiyorlar mı? Ben de ilk etap ta dizel corolla niyetlisi idim ancak hem segment fark etmesinden ötürü hem de yılda 10000 km. yapan birisi olarak Avensisi tercih etmiştim. Bu arada bahsettiğim 13 ilan, 2011 model elegant extra ve kilometreleri de en fazla 10000, bu kadar kullanım da ne olmuş ta zararına satıyorlar merak ettim...

2011 model zararına satmakmı?hayır zararına satanlar 2010 modeller,adamlar 52 binlere aldılar.şu an 40-45 arası satılıyor.2011 modeller yıl sonu kampanyasında 47.5 bine alanlar oldu şu an 47-50 bin arası satıyorlar.çok fahiş fark var 2010 ile 2011 arasında.ben 2011 almak istiyorum fakat bu fiyatlar çok yüksek bence.
2017 platinyum Verso premium.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2011, 12:26:39 »
o benım de kafamı karıstırdı sıfır arab aldım eve geldım ılanlarda heep 10000 km satmak ıstemısler ama ben cogu ınsanın renk olsun benımde ılanım olsun arabayı sergılemek amacıla acılmıs dıye dusunuyorum 2011 avensıs segmentte tek opel insiga yı goruyorum rakıp olarak oda goruntuden kazanıyor ama ıkısıne de bındım avensıs daha guzenlı hıssı verıyor ve agrılıgını bellı edıyor yakıtta da az yaksın dıye dusnen bence 1.2 1.3 e baksın d segemntıne bınıp de 100 km 9 10 yakmıs dusunulmemelı ben 12 yaksın ama gıtsın dıyendenım ve avensıs de bunu yol tutusu ve devırlı kulanımda gosterdıgı performans gayet guzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2011, 15:52:29 »
Yorumları okuduktan sonra ve de arabayı kullandıktan sonra gerçekten iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum ve size sonuna kadar katılıyorum Resul bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2011, 18:27:35 »
dolu tarafdan bakarak bu durumun avensisin 2.el piyasasınında çok güzel olduğunu düşünmek gerek...  :)

araç aldıysanızda hayırlı olsun diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2011, 21:44:06 »
Arkadaşlar hiç kafanıza takmayın.O fiyat marjında piyasadaki en iyi aracı kullanıyorsunuz.Hepiniz iyi günlerde kullanın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2011, 22:35:33 »
tekrar soyluyorum tek eksıgı otomatık vıtes secenegı olmaması bu sınıftakı bır aracın park sensorunun xenon farın orjınalınde olmaması..