Gönderen Konu: Soru (Kafa Karıştıran)!?  (Okunma sayısı 6957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Soru (Kafa Karıştıran)!?
« Yanıtla #40 : Mart 31, 2011, 21:36:40 »
Ben teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 31, 2011, 21:36:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #41 : Mart 31, 2011, 21:49:28 »
Herşey tamam da asırlardır çözülemeyen, hepimizin içinde eksikliğini taşıdığı bir soru var. O soru ki uykularımızı kaçırdı, o soru ki depresyonlara soktu bizi :D tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan ? :D
Bana göre tavuk yumurtadan çıkıyor, yumurta da tavuktan. Çıkışıyorlar öyle :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 31, 2011, 21:58:12 »
  Dini konularda çok güzel bilgiler var ancak bu konularda dikkatli, özenli olalım arkadaşlar. Sonuçta herkesin inanışı kendisine ve bu konuda fikirlerimizi açıklarken kimsenin rencide olmasını istemem, bu bizlere de yakışmaz zaten.

Soru üzerine soru şeklinde değilde, sorulara cevaplar şeklinde gidersek daha anlamlı olur kanısındayım.

-273C derece mutlak sıfırdır. Yani onun aşağısında bir sıcaklık yoktur. O derecede (laboratuvar ortamında) süper iletken özellikleri gösteren materyaller üretilmişti. Ancak o ısı düzeyinde yaşam olabilir mi sorusuna gelirsek; bence neden olmasın? Şu ana kadar bildiğimizin dışında da yaşam formları olabilir. Unutmamak lazım ki çok eskilerde hastalıkları kötü güçlerin yaptığına inanılırmış, mikrop denen mikro düzeydeki canlıların farkında olunmadığı için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 31, 2011, 21:58:20 »
Yumurta tavuktan çıkar.Yumurtadan çıkana ''tavuk'' değil ''civciv'' denir.Tavuğun sığabileceği yumurtayı yumurtlayacak olan g...te sahip tavuk şimdiye kadar hiç görmedim.Varsa da ona tavuk değil ''hay maaşallah'' denir.

Yumurtanın oluşması için gerekli olan protein yalnızca erişkin tavuklarda bulunur.Bulunmazsa zaten o tavuk kesilir.Demek ki son tahlilde;Yumurta tavuktan çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Mart 31, 2011, 22:01:59 »
Bu işte horozun hiç mi payı yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 31, 2011, 22:07:26 »
Bu işte horozun hiç mi payı yok :D

Olmaz mı Mirim?

Her ne kadar kamasutra ilminden bihaber olsa da tüm lojistik ve fizibilite çalışmaları horoza ait.Sarfettiği eforu görmezden gelmek haksızlık olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Mart 31, 2011, 22:29:23 »
Bir de küçükken en çok düşündüğüm şey düşen asansör tam yere çarpmadan önce zıplayarak kurtulmaktı :D Bir filmde görmüştüm sanırım 10 yaşında filandım. Böyle bi tez üretmiştim o zamanlar. Geçen yıl discoverychannel da yaptılar bu denemeyi :D ne kadar yanlış bi tezmiş anladım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 31, 2011, 22:45:47 »
  Dini konularda çok güzel bilgiler var ancak bu konularda dikkatli, özenli olalım arkadaşlar. Sonuçta herkesin inanışı kendisine ve bu konuda fikirlerimizi açıklarken kimsenin rencide olmasını istemem, bu bizlere de yakışmaz zaten.

Soru üzerine soru şeklinde değilde, sorulara cevaplar şeklinde gidersek daha anlamlı olur kanısındayım.

-273C derece mutlak sıfırdır. Yani onun aşağısında bir sıcaklık yoktur. O derecede (laboratuvar ortamında) süper iletken özellikleri gösteren materyaller üretilmişti. Ancak o ısı düzeyinde yaşam olabilir mi sorusuna gelirsek; bence neden olmasın? Şu ana kadar bildiğimizin dışında da yaşam formları olabilir. Unutmamak lazım ki çok eskilerde hastalıkları kötü güçlerin yaptığına inanılırmış, mikrop denen mikro düzeydeki canlıların farkında olunmadığı için.
eksi 273 laboratuar dahil dünya üzerinde henüz elde edilememiş durumda. şu an için hesaplamalar yoluyla o sıcaklık değerine ilişkin fikirler yürütülüyor.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 01, 2011, 08:45:56 »
Herşey tamam da asırlardır çözülemeyen, hepimizin içinde eksikliğini taşıdığı bir soru var. O soru ki uykularımızı kaçırdı, o soru ki depresyonlara soktu bizi :D tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan ? :D
Bana göre tavuk yumurtadan çıkıyor, yumurta da tavuktan. Çıkışıyorlar öyle :D :D

Bu soruyu bende sormuştum :) Tavuğun icadından beri insanoğlunun aklını meşgul eden soru olduğunu kabullenmenin yanında, "tavuğun yumurta çıkartabilmesi için o tavuğun çıktığı yumurtanın da tavuktan çıkması gerekir,tavuk olmazsa yumurta da olmaz" gibi kesin bir cevabı olduğu halde hala cevabı düşünelen bir soruda tavuklarıda, yumurtalarıda üzmeyelim biz en iyisi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 01, 2011, 08:56:42 »
Bir soru daha  !  :)

Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır? :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 01, 2011, 09:34:08 »
konu deliklerle başlamış :) Zaten başımıza ne geldi ise deliklerden geldi o yüzden o konu askıda kalır  :islik: Gelelim tavuk yumurta meselsine  yumurtayı sahanda yapın tavuğuda mangal ahhhaaa budur hayatın manası .....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #51 : Nisan 01, 2011, 15:44:55 »
Bir soru daha  !  :)

Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır? :lol:
Almost 136,5 santigrad celcius.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 01, 2011, 15:47:47 »
ben de jack sparrow olayım bari. liv tyler mı bu .yakışır  :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 01, 2011, 16:25:27 »
Almost 136,5 santigrad celcius.

How did you get 136.5 degrees? What is the relevance? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 01, 2011, 16:47:41 »
jö mön fua

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 01, 2011, 17:23:58 »
0 C derece 273 Kelvin dereceye eşit oluyor. Onun iki misli soğuk, onun yarısı kadar sıcak 136,5 Kelvin demektir
O da  -136,5 yapar.
Ama bir başka yöntem var insanın vücut ısısına göre sıfır derecenin olması gerekenden 37 derece daha soğuk olduğunu var sayarsak iki misli daha soğuk o zaman -37 derece santigrata denk gelir..

-273 C Yani sıfır kelvin mümkün değildir. (Boş uzayda bile)  Süper iletkenlik bunun yakınlarında (bazen de şanslıysak biraz uzağında) cereyan eder. Bu sıcaklıklarda kimyasal tepkimeler gerçekleşemeyeceği için bildiğimiz anlamda herhangi bir canlının var olması mümkün değildir.
Aslında biz su tabanlı canlılar dışında gerçek bir canlı formu tanımıyoruz ve suyun donması, canlılık fonksiyonlarının yok olması anlamına geliyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #56 : Nisan 04, 2011, 21:53:26 »
Yol kenarında duruyorsunuz ve ileriden örneğin bir motorsiklet hızla geliyor. Sesi aslında hep aynı olmasına rağmen neden bulunduğumuz yerden önce tiz ve daha sonra pesleşen bir şekilde duyarız? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 05, 2011, 08:14:57 »
Yol kenarında duruyorsunuz ve ileriden örneğin bir motorsiklet hızla geliyor. Sesi aslında hep aynı olmasına rağmen neden bulunduğumuz yerden önce tiz ve daha sonra pesleşen bir şekilde duyarız? :)

muhtemelen egzozu  akrapoviç tir abicim ,  ondan  tiz  gelir , koy bakim  yoshimura  ona :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 05, 2011, 08:23:05 »
Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra"kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur acaba ?  :lol: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 05, 2011, 09:02:39 »
Bilye merkeze geldiğinde erimezse, diğer tarafa gider ve yer çekiminden dolayı tekrar merkeze geri döner. Bu döngü sonsuza kadar devam etmez.