0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yol kenarında duruyorsunuz ve ileriden örneğin bir motorsiklet hızla geliyor. Sesi aslında hep aynı olmasına rağmen neden bulunduğumuz yerden önce tiz ve daha sonra pesleşen bir şekilde duyarız?
Metin, mevcuttur ya da değildir diyemeyeceğim ancak iki şık sunmamışsın.
Hayır arkadaşlar, bu mesela aracın korna sesi ya da bir ambulansın siren seside olabilir. Bizden uzakta iken daha tiz gelir, bize yaklaşınca daha pesleşir o ses. Hadiyin bakalım. Levent, bende aynı fikirdeyim. Metin, mevcuttur ya da değildir diyemeyeceğim ancak iki şık sunmamışsın.
Bulunduğumuz yerden doğuya doğru 3 Mayıs 2011 12:00 ve tam 24 saat sonra başladığımız yere gelecek şekilde bir hız ile yolculuğa başladığımızda ve tekrar başladığımız noktaya geldiğimizde tarih ne olur? Kolay gelebilir ancak iyi düşünün.
mi? Neden?
Cevap 5 Mayıs mı, 4 Mayıs mı?
Bir kelime oyununun içersindeyim Ya da öyle anlıyorum soruyu. İlk bakışta 4 Mayıs diyesim geliyor, ama 5 mayıs'ta olabilir ben en iyisi yarın bir dünya turuna çıkayım
Sanırım bunun cevabını herkes buldu.Ekvator çevresine büyük bir rulman takılsa ve sürtünme sıfır olsa. O rulmanın üzerine çıksak bir yöne döner miyiz, sabit mi kalırız.
Benim de soracağım o kadar çok soru var ki. Ama kelimelere döküp sormak bile epey uzmanlık istiyor. Hakan Abi yanyana geldiğimiz bir ortamda unutmazsam sorarımDünyanın yuvarlaklığı ile ilgili bir tanesi (mecazi olarak düşünmeyelim. )