0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzaya açılan bir delik olacağından Yerçekimi kuralı işlemeyeceğinden bilye havada askıda kalır
-Dünya'nın bir noktasından düm düz dibe doğru delik açılsa ve diğer taraftan bu delik çıksa. O delikten de bir bilye bırakılsa o bilyenin hareketi nasıl olur?
Sarmal(helezon) hareketi ile düşer.Örnek;tükenmez kalem yayı şeklinde hareketi olur.
Selam arkadaşlar. Burada aklımıza gelen değişik sorular sorabiliriz. Amacımız ise soruları tartışmakdır, asla cevap verenleri değil. -Dünya'nın bir noktasından düm düz dibe doğru delik açılsa ve diğer taraftan bu delik çıksa. O delikten de bir bilye bırakılsa o bilyenin hareketi nasıl olur?
Dünya'nın bir noktasından düm düz dibe doğru delik açılsa ve diğer taraftan bu delik çıksa. O delikten de bir bilye bırakılsa o bilyenin hareketi nasıl olur
Anladığım kadarıyla sorula olabildiğince reel yaklaşmamızı istiyorsunuz.Bunun böyle birşekilde olabilmesini farz sayarsak ; attığınız örnek cisim (bilye) ..dünyanın merkez katmanlarından geçtiği anda ya da belirli bir ısı derecesine temas ettiği anda eriyip kayıp olacaktır.Ama dayanıklı birşey artık o maddeye bir tanım bulamıyorum ama yukarıdaki arkadaşlarımın yaptığı yorumlar ,fizik kuralları dahilinde geçerli olacaktır.'' tam da ben postalıyordum..ama arkadaş benden önce hızlı davrandı tebrikk ederim
yağ mı sabunun atığı sabun mu yağın? bir atık oluşan ürünü nasıl temizleyebiliyor?