Gönderen Konu: İstanbul da mutelif yerlere konulan radar  (Okunma sayısı 4341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İstanbul da mutelif yerlere konulan radar
« : Mart 31, 2011, 08:02:20 »
hız sınırı 70... hemen ceza adrese geliyor

Toyota Club Türkiye

İstanbul da mutelif yerlere konulan radar
« : Mart 31, 2011, 08:02:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: İstanbul da mutelif yerlere konulan radar
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2011, 08:49:19 »
nerde yediniz bu ceza yazında diğer arkadaşlarımızda dikkat etsinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 08:50:29 »
aman dikkat valla nerelere koymuşlar acaba bu radarları ?
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 09:49:59 »
Bakırköy sahil yolunda var.. 77 km yi geçince hemen geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2011, 11:08:46 »
  Bakırköy sahil yolu Ataköy mevkiinde var, cevizlibağda da var artık sanırım.
 Trafiğin sıkışması yüzünden hız belli km. 'nin altına girince sistem kendi kendine ceza yazıyor mu acaba? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2011, 12:17:12 »
aç kaldılar demek ki her tarafa radar koyulduğuna göre,radar koyacaklarına sahil yolu ataköydeki benzin istasyonunun oraya alt yada üst geçit yapsınlar millet caddeden geçiyor karşıdan karşıya hemde sahil yolunda...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2011, 12:32:30 »
aç kaldılar demek ki her tarafa radar koyulduğuna göre,radar koyacaklarına sahil yolu ataköydeki benzin istasyonunun oraya alt yada üst geçit yapsınlar millet caddeden geçiyor karşıdan karşıya hemde sahil yolunda...

Güzel kardeşim aç kaldılar ne demek bu insanlar senin ödediğin ceza ilemi maaş alıyorlar sana veya bana ceza kesimlese bu insanlar maaş alamıyacakmı ne demek aç kaldılar çok ayıp hiç yakıştıramadım bu kesilen cezalar bu milette hizmet olarak geri dönmektedir yoksa böyle güzel ortamlarda yaşayabilirmiyiz sizce bu yollar bu viyadükler bu köprüler bu parklar nasıl yapılıyor sizce yanlış düşünüyorsam biri beni uyarsın ayrıca şunu belitmek isterim sen veya bir yakının orda trafik kuralına uymayan birisi sayesinde trafik kazası geçirse ve rahmetli olsa veya sakat kalsa bunun sorumlusu kim olacak araç kulanammı ceza kesmeyip hata yapma sına göz yumanmı?
Benim Babam Toyota Gibi Adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2011, 12:35:32 »
  Tam orada çok eski bir alt geçit var aslında, hemen öncesinde de üst geçit var, o sorun daha çok vatandaşların duyarsızlığından kaynaklanıyor Mustafa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2011, 12:49:25 »

Güzel kardeşim aç kaldılar ne demek bu insanlar senin ödediğin ceza ilemi maaş alıyorlar sana veya bana ceza kesimlese bu insanlar maaş alamıyacakmı ne demek aç kaldılar çok ayıp hiç yakıştıramadım bu kesilen cezalar bu milette hizmet olarak geri dönmektedir yoksa böyle güzel ortamlarda yaşayabilirmiyiz sizce bu yollar bu viyadükler bu köprüler bu parklar nasıl yapılıyor sizce yanlış düşünüyorsam biri beni uyarsın ayrıca şunu belitmek isterim sen veya bir yakının orda trafik kuralına uymayan birisi sayesinde trafik kazası geçirse ve rahmetli olsa veya sakat kalsa bunun sorumlusu kim olacak araç kulanammı ceza kesmeyip hata yapma sına göz yumanmı?

Ali bey son cümlenize katılıyorum ancak ilk yazdığınız şey bana hiç inandırıcı gelmiyor , normalde sizin anlattığınız gibi olmalı ancak cezalardan kazanılan birçok para yine buhar olup gidiyor, yani cezalardan kazanılan paraların tamamı hiçbirzaman bizim için harcanmıyorki, birsüsü bozuk yolumuz var , ve doğru düzgün bakım yapılmıyor kara yollarımıza . sadece bu konuda değil her konuda bu böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2011, 14:02:59 »
e-5'te gezici radar var diye biliyorum, yani e-5'te 77km üstüne çıkmak piyango bileti çekmek gibi :) eski üyelerimizden Gökhan Ceylan'a 84km ile gittiği için ceza gelmiş
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2011, 14:22:40 »
Bakırköy sahilde ceza yiyenlerdenim 79 ile.Ayrıca hız sınırının 80 e yükseltilmesini de isteyenlerdenim.
e-5 te de radar olduğunu sölüyolar ama daha rastlamadım.henüz radarların çalışmadığını söyleyenlerde var ,gezici radar olduğunu söyleyenlerde var :D o yüzden her ihtimale karşı 65 i geçmiyorum. gelecek 2. bir ceza öğrenci bütçesini altsüt eder
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2011, 14:30:11 »
valla ben eskiden e-5'te rahat gitmezdim artık akıllandım 70den yukarı çıkmamaya çalışıyorum, konu ile ilgili arkadaşımın bi sözü var,

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2011, 14:43:14 »
valla ben eskiden e-5'te rahat gitmezdim artık akıllandım 70den yukarı çıkmamaya çalışıyorum, konu ile ilgili arkadaşımın bi sözü var,

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

tuttum bu lafı :D
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2011, 15:45:32 »
70 çok düşük bir limit bence. Madem öyle gün içerisindeki farklı saat dilimlerinde farklı çalışsın bu radarlar. Hadi öğlen akşamüstü vs. trafik oluyor her şekilde de sabahın kör vaktinde ya da gecenin bir vaktinde de 70 le mi gideceğiz yani?!
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2011, 15:51:18 »
Bildigim kadarıyla sabit radarlar var. Olan yerlerde de uyarı levhaları var. yani 77 km üstünde eve ceza geliyor.
Ben istanbul trafiğinde 77 km yi , az buluyorum..   Çünkü bazen düşük  hız  trafiği tıkıyor.. s. Birde E 5 bazı trafik magandalarının makas atması, gibi kazaya  sebebiyet verici hareketlerine ne demeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2011, 19:22:23 »

Ali Akman Bey aç kaldı derken polisleri kastdestmiyorum,çünkü onlar kafasına göre her istediği yere radar koyamazlar,sonuçta onlar da memur,radar dan gelen ceza geliri sayesinde mutlaka birilerinin cebi doluyor,işte onlar aç kaldı veya radar cezalarından gelen gelirde azalma var,ya bu radar vatandaşın can güvenliği içinmi konuyor,yaya geçişine kapalı olan e-5 ve sahil yolunda 70 km hız sınırı ne demek tabiki soygun demek vatandaşı soymak demek,vatandaşın gerçekten can güvenliği düşünüyorsa sivil trafik ekipleri oluşturulsun,sinyal vermeden dönen mi ararsın,alkollü araç kullanan mı ararsın,makas atan mı ararsın,hatalı park edip trafiği alt üst eden mi ararsın,ararsında ararsın neden bunlara bir yaptırım uygulanmıyor,denetlenmiyor,tabi radar daha kolay bir zorluğu yok oturduğun yerden bas cezayı gitsin ohh ne rahat,bas cezayı yan gel yat.Ya trafik cezası vatandaşa hizmet olarak geri dönüyormuş ya kim inanır buna allah ını seversen,o zaman sen bol bol kırmızı ışıkta geç,bol bol ceza ye nasıl olsa sana hizmet olarak geri dönecek.Ya sahil yolu ve e-5 ten bahsediyoruz benim yakınım veya akrabalarımdan hiçbirisi e-5 ten veya sahil yolundan karşıdan karşıya geçecek kadar bilinçsiz değil merak etme,zaten o yolardan karşıdan karşıya geçse yüzde yüz suçlu,rahmetli olmuşsada allah rahmet eylesin deriz oraya neden radar konmadı demem merak etme....
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2011, 19:31:19 »

Katılıyorum,bravo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2011, 23:57:37 »
Ali Akman Bey aç kaldı derken polisleri kastdestmiyorum

Ben polisleri kasdettiğinizi söylemedim

radar cezalarından gelen gelirde azalma var,ya bu radar vatandaşın can güvenliği içinmi konuyor,

Her yasağın mutlaka gerekli bir açıklaması vardır

vatandaşın gerçekten can güvenliği düşünüyorsa sivil trafik ekipleri oluşturulsun,sinyal vermeden dönen mi ararsın,alkollü araç kullanan mı ararsın,makas atan mı ararsın,hatalı park edip trafiği alt üst eden mi ararsın,ararsında ararsın neden bunlara bir yaptırım uygulanmıyor,denetlenmiyor,tabi radar daha kolay bir zorluğu yok oturduğun yerden bas cezayı gitsin ohh ne rahat,bas cezayı yan gel yat.

Büyüklerimiz vatandaşlarımızdan oluşan trafik müfettişleri oluşturmadımı bunların bilgiğim kadarı ile ellerinde makbuzu var gördüğüne kesiyor veya ihbar yapıp kesilmesini sağlıyor mevzuatı bile var (    FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ)

Ya trafik cezası vatandaşa hizmet olarak geri dönüyormuş ya kim inanır buna allah ını seversen,o zaman sen bol bol kırmızı ışıkta geç,bol bol ceza ye nasıl olsa sana hizmet olarak geri dönecek.

ben vergilerimi zamanında ve tam olarak ödeyerek üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum hangi akıllı kendisine kendisine hizmet olarak dönecek diye ceza kestirir çocuk olmayın lütfen

Ya sahil yolu ve e-5 ten bahsediyoruz benim yakınım veya akrabalarımdan hiçbirisi e-5 ten veya sahil yolundan karşıdan karşıya geçecek kadar bilinçsiz değil merak etme,zaten o yolardan karşıdan karşıya geçse yüzde yüz suçlu,rahmetli olmuşsada allah rahmet eylesin deriz oraya neden radar konmadı demem merak etme....

tamam bir çok insanımız duyarsız karşıdan karşıya geçiyor ama  yüzde yüz suçluda olsa bir insanın rahmetli olmasına kimsenin vicdanı elvermez öğle basitce Allah Rahmet eylesin demek kolay değil bence belki acelesi vardı belki hanımına kızdı dalğındı olamazmı yani (Kırıcı oldu isem şimdiden özür)
Benim Babam Toyota Gibi Adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2011, 21:14:56 »
Olur olmaz her yere 70 sınırı konması çok gereksiz. Sahil yolunun bazı kesimleri  için olabilir ama , çevre yolunda bazı bölgelerde de 70 sınırı var ,buraları yaya girişi olmayan 3 şerit oto yol gibi yerler , buralara 70 koymak çok gereksiz, bir sürü insan farkında olmadan ceza yiyor. Doğru kullanıp buralarda 80-90 km rahat yapılabilir. Yok zaten tehlikeli araç kullanan için 70 sınırının bir önemi de yok.  Detayla uğraşmayıp toptancı yasak koyma zihniyetinin bir kararı bu , asıl amaç tabii ki para toplamak.

Cezaların bize ne kadar geri döndüğünü, devlet yetkilileri bir bilanço çıkarıp açıklarsa herkes bunu anlar sanırım ama bu hiç yapılmaz.  Birkaç sene evvellini hatırlayın , araç çekme v.s. cezalardan beslenen trafik vakfının parasıyla  kaç milyarlık  BMW makam araçları alındığını çoğumuz unutmuşuz hatta hiç bilmiyoruzdur bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 29, 2011, 01:14:27 »
Hız sınırının 70 km/h olması gayet muntazam bir karar. Belli bir limit olmadığı için günün her saati ana yollar üzerinde potansiyel kaza riskleri sürekli var. Çevreyollarından tehlikeli şekilde girenler çıkanlar olsun, saçma sapan makasa giren patavatsızlar olsun bu yol yüksek sürat yapanlar yüzünden sürekli tehlike arz etmekte. Zamanında E-5 yolu üzerinde olsun, sahil yolu üzerinde olsun türlü türlü kazalara şahit olduk. Şehiriçi ana halterler üzerindeki kazaların en büyük nedenlerden biri aşırı sürat. Ayrıca İstanbul'da Maslak Yolu'na da 70 km/h hız limiti gelmesi taraftarıyım.